Samsung Galaxy S IV (I9500 / I9505 / I9506)

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Re: Samsung Galaxy S IV

Post od Behemoth »

zoreli, ne svidja mi se S4.Generalno android me je vise smorio i hteo bih promenu.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

Bodibiber
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 19. Jun 2009. 20:02

Post od Bodibiber »

Ajde ponovo da postavim pitanje...ima li negde rezultata koliko je izdrzala baterija na exynos verziji s obzirom da se prica da ce na njoj baterija duze trajati nego na snapdragon verziji

edit: evo sad videh na netu da je samsung izgleda zezno posao sa exynosom kada je baterija u pitanju jer umesto da traje duze od snapdragona ona traje manje...barem prema testiranju ljudi iz pocketnow-a

Behemoth
Expert
Expert

Post od Behemoth »

Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

Bodibiber
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Bodibiber »

Taman sam se resio da kupim kroz mesec-dva s4 kada mu padne cena i onda vidim verziju HTC ONE-a za Kinu koja je mnogo zanimljivija i sad ne znam sta mi je ciniti(inace zivim i radim u kini pa me zato ova ponuda dotice). Pocetna cena mu je 600 evra, a kineska verzija se razlikuje u tome sto telefon ima mogucnost vadjenja baterije, stavljanja sd kartice, i sto dolazi sa dual sim card mogucnoscu

http://www.tmall.com/go/act/sale/htc_m7 ... .18.1.4407,

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

Root and Install CWM Recovery on Samsung Galaxy S4 GT-I9500 [Android 4.2.2]
Cofface_I9500_Recovery_en.Zip : http://d-h.st/1Hn
SuperSU-V1.25+.Zip : http://d-h.st/fRA

....................................................................................................................
Root Samsung Galaxy S4 LTE GT-I9505 on XXUAMD2 Firmware (via Odin)
CF-Auto-Root-Jflte-Jfltexx-Gti9505.Zip :
http://download.chainfire.eu/316/CF-Roo ... eve_file=1

Off topic: Reklama u kojoj je Galaxy ismejao iPhone http://youtu.be/DlXp41WwpOs
16 godina na forumu MOBILNISVET

dule88
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 27. Sep 2011. 19:03

Post od dule88 »

Bodibiber kupi S4 jer HTC One ne moze prici ni u kom pogledu modelu S4.One ima uzasan dizajn,pogotovo pozadi,ekrani jednostavno ne mogu da se porede,kao ni kamere.One model je promasaj decenije sto se mene tice,i porediti One i S4 je jednostavno nemoguce.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

dule88, Svaku temu troluješ gde se raspravlja o samsungu, ne znam čemu toliki smešan subjektivizam, pročitaj malo postove pre nego što ih pošalješ, ne znam koliko imaš godina, ali kao da ih pisalo dete od 10-11 godina, ako se tebi ne sviđa HTC One, sigurno ima ljudi kojima se sviđa. Unesi malo objektivizma u svoje postove i nauči da obrazložiš svoje stavove a ne samo da ih bahato i šturo navodiš.

Bodibiber, Lično bih išao na S4, HTC One ima sjajan dizajn, od kvalitatnijih materijala je izrađen i u ruci ostavlja utisak premium modela, ali mana je ta Ultrapiksel kamera koja se, po testovma na raznim sajtovima, nije nešto pokazala. Pored toga prednost Samunga je i AMOLED ekran od 5 inča naspram 4.7 kod HTC-a.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Bandicoot
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sub, 29. Sep 2012. 12:21
:: S6 edge plus
:: S9 plus

Post od Bandicoot »

Bodibiber, Ja bih isao na HTC One, prvenstveno zbog izrade i dizajna, po brzini su tu negde u pitanju su mozda 1 sekunda, zvuk na HTC-u je bolji, jedinu u cemu je galaxy s4 dosta bolji to je kamera.

kvaka33
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
:: Samsung S6 Edge Plus

Post od kvaka33 »

Ja mislim drze da ti trebas da odes negde gde oba mozes drzati u ruci,generalno koji god uzmes neces pogresiti jer su oba telefona vrhunska
Zato put pod noge pa pregledanje :)
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba

artifex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 07. Jan 2011. 00:11
:: Poco X3 NFC

Post od artifex »

Danas sam bas gledao S4 u Uscu i stvarno sm primetio piksele u dialeru...Ne znam da li je do tog primerka ali se pikseli bas primecuju.Svuda ostalo ekran je savrsen

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Očigledno je dialer ostao na HD rezoluciji pa s toga se i vide pikseli na fullHD ekranu. :D

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

janka_88 "dialer ostao na HD rezoluciji" :D :lol:

Bodibiber
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Bodibiber »

dule88 cenim sto si zeleo da me posavetujes ali stvarno si ga precerao druze, kao i mnogi ovde koji govore da je htcova kamera losa, koja je po mene cak i bolja od s4... One pravi bolje slike u mraku, ima ois tako da svaka slika u slabom osvetljenju ispadne dobra bez obzira tresla se ruka ili ne, fov je takodje mnogo veci kod One kako kod slikanja tako i kod snimanja.
A to sto htcova kamera snima manje detalja zbog kamere od 4 mp ovde ne bi trebalo da dotice ni mene a ni 99,99 posto korisnik, jer ta slabija kamera dolazi tek do izrazaja kada se fotografija zumira(sto ne vidim potrebu za tim) a ovako za gledanje preko monitora, telefona, fejsa, izradjivanje slika za ram ... je i vise nego dobra
Mada opet s4 me odusevljava i naginjem njemu zbog veceg ekrana, i osetno jace baterije prema engadgetovom reviewu( 9 sati konstantnog koriscenja naspram 15 sati u korist s4) kao i zbog mnogobrojnih softverskih opcija koja me odusevljavaju...dual shot za video i slike, slikanje i snimanje pomocu glasa, pravi multitasking, smart pause...

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

Cena mu polako pada , evo u nekim on-line prodavnicama je 590 evra . :)

10.5.2013 - 560 evra on-line prodaja ... ovim tempom za mesec dana biće ispod 500 .
Poslednja izmena od zoreli u Pet, 10. Maj 2013. 15:10, izmenjeno 2 puta ukupno.

e93
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 28. Apr 2013. 12:06
:: galaxy s4
:: htc one

Post od e93 »

Ja kupio za 600 od nekog sto je uzeo na ugovor u Telenoru.

Teorija je jedno, slike i video po netu, a ovako uzivo zaista deluje i nakon par dana koriscenja deluje kvalitetnije od predhodnika, a sve nesavrsenosti padaju u vodu pored ekrana koji dominira.
Za sada sve Telenor stock, sareno, ali osim mozda neke teme nemam nameru nista da menjam, nemam neku zamerku ni na sta posebno.

Jedino ono vec poznato, materijal, za sledeci galaxy pa bar neka stave onu lajsnu okolo od aluminijuma. Sve ostalo sto imam od prenosne tehnike je alu, MacBook, Asus Zenbook, iPad, a ovaj nekako i pored poboljsanja izgleda, nije to to.. :unsure:

Behemoth
Expert
Expert

Post od Behemoth »

Zasto mu tako pada cena?Vec moze da se nadje za 550,ovde kod nas je 580 nov,pre 2 nedelje je bio 690e?

jelenac
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 02. Nov 2012. 11:37
:: Samsung galaxy S5

Одг: Samsung Galaxy S IV

Post od jelenac »

Ista situacija i kod mene. Već ima za 550-580...

dule88
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 27. Sep 2011. 19:03

Post od dule88 »

Znemanja moj stav i moje misljenje je da S4 bolji od One modela,kao i kamera na S4,jer to citam od ljudi po forumima koji su imali prilike da isprobaju oba telefona,koji priznaju da je kamera na One modelu smesna i uzasna,a oni koji imaju S4 tvrde da su slike u rangu sa 808.S4 sam imao prilike par puta da probam,i ne moze se reci ni da je telefon ruzan,niti da je los,predobro su ga uradili,lepsi je od S3 koji sam jako dugo imao,o ekranu nema nista lose da se kaze.Nekome su boje nerealne ali za mene su bas kako treba da budu.Ne trolujem ja jer ovo je Znemanja koliko znam tema o S4 modelu a neki su pomenuli One model pa ja samo kazem svoj stav,nista vise.A normalno je da cene novog modela u roku od 2-3 nedelje padaju,ne znam sta to koga ovde cudi.

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

dule88 napisao:....a oni koji imaju S4 tvrde da su slike u rangu sa 808.
Imam S4, ali ovako nešto nikada ne bih tvrdio. To je zaista daleko od istine.

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
:: S6 edge
:: Nexus 7 2013

Post od iKe »

dule88, i znemanja, je rekao isto što i ti, samo malo objektivnije. Realno S4 i jeste najbolji telefon, najprodavanijem prošlogodišnjem modelu su dodali još bolju kameru, ekran i jaču bateriju, a pri tom nisu povećali dimenzije, šta više još je uži, tanji i lakši. A i ozbiljnije izgleda. E sad, neko bi, između ostalih i ja i pored toga pre kupio neki drugi model. A normalno je da cena pada, svi operateri ga imaju u ponudi, uz neke srednje tarife, po ceni od oko 500€, tako da bi to trebalo da bude i neka cena u slobodnoj prodaji.
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime

Odgovori