Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Re: Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105
Prijatelji, treba mi pomoc.
Uradila sam upgrade na 4.1.2.
Ne odgovara mi iz mozda smesnih razloga.
Kao da je 'povecana rezolucija' posle upgradea-a i kao posledica toga, ikone su manje, manja su i slova za kucanje poruka (smeta mi i to sto nemam belu podlogu za kucanje i sl.). Drugi veliki problem je sto se sve zaista 'smanjilo', pa sada ni naocare sa sve vecom dioptrijom ne mogu da pomognu pri koriscenju telefona na koji sam se navikla i koji ne zelim da menjam, a opet, ne mogu ni da koristim jer bi mi samo za koriscenje telefona bile potrebne jos jedne naocare za citanje, sa duplo vecom dioptrijom za citanje od postojece.
Zato Vas molim i preklinjem da mi pomognete da vratim svoj voljeni telefon sa 4.1.2 na 4.0.3 .
Ako mozete, uputstva koja Vi razmenjujete su za mene nepoznat jezik, pa Vas molim da mi objasnite postepeno i da me uputite kako da uradim sve i da mi telefon radi. Neko je spominjao i kapacitet baterije, pa bih molila i to objasnjenje ali za dummies, kao i ono prethodno. Na sajtu xda ima mnogo toga, ali recite mi odakle da krenem, kojim putem da idem, sta da izbegavam i ima li laksi i sigurniji nacin od toga da zena u godinama radi nesto sto je Vama kao pesma?
Unapred se zahvaljujem na strpljenju sto ste procitali moju molbu i na svim savetima i uputstvima.
Jagoda
Uradila sam upgrade na 4.1.2.
Ne odgovara mi iz mozda smesnih razloga.
Kao da je 'povecana rezolucija' posle upgradea-a i kao posledica toga, ikone su manje, manja su i slova za kucanje poruka (smeta mi i to sto nemam belu podlogu za kucanje i sl.). Drugi veliki problem je sto se sve zaista 'smanjilo', pa sada ni naocare sa sve vecom dioptrijom ne mogu da pomognu pri koriscenju telefona na koji sam se navikla i koji ne zelim da menjam, a opet, ne mogu ni da koristim jer bi mi samo za koriscenje telefona bile potrebne jos jedne naocare za citanje, sa duplo vecom dioptrijom za citanje od postojece.
Zato Vas molim i preklinjem da mi pomognete da vratim svoj voljeni telefon sa 4.1.2 na 4.0.3 .
Ako mozete, uputstva koja Vi razmenjujete su za mene nepoznat jezik, pa Vas molim da mi objasnite postepeno i da me uputite kako da uradim sve i da mi telefon radi. Neko je spominjao i kapacitet baterije, pa bih molila i to objasnjenje ali za dummies, kao i ono prethodno. Na sajtu xda ima mnogo toga, ali recite mi odakle da krenem, kojim putem da idem, sta da izbegavam i ima li laksi i sigurniji nacin od toga da zena u godinama radi nesto sto je Vama kao pesma?
Unapred se zahvaljujem na strpljenju sto ste procitali moju molbu i na svim savetima i uputstvima.
Jagoda
E bas to hocu tomas znaci tamna pozadina prilikom pisanja poruka zna isto kao na sgs2 i 3.Sad cu da probam sa gosmsPRO.tomas.hokenberi napisao:Nenad-77, a tek sam sad shvatio ti hoces tamnu pozadinu u prozoru u kom pises poruku. Probaj GoSMSPro sa GoSMSPro IceCream temom ili touch temom.
ichigo
Подешавања-дисплеј-величина фонта па одабери који желиш. То је што се тиче фонта у целом телефону уопштено. Сад, у подешавању порукама имаш опцију да користиш тастере за контролу звука за повећавање или смањивање фонта али прво штиклирај ту опцију да би радило.
Постоји могућност коришћења негатив боја (подешавање-приступачност па негатив боје) пробај да ли ти одговара.
За тастатуру бих препоручио да инсталираш Anysoft keyboard а онда изабереш њену светлу тему.
Полако са враћањем на 4.0.3
Подешавања-дисплеј-величина фонта па одабери који желиш. То је што се тиче фонта у целом телефону уопштено. Сад, у подешавању порукама имаш опцију да користиш тастере за контролу звука за повећавање или смањивање фонта али прво штиклирај ту опцију да би радило.
Постоји могућност коришћења негатив боја (подешавање-приступачност па негатив боје) пробај да ли ти одговара.
За тастатуру бих препоручио да инсталираш Anysoft keyboard а онда изабереш њену светлу тему.
Полако са враћањем на 4.0.3
Слобода или смрт
-
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
- :: HUAWEI P40 Pro +
- :: HUAWEI P40 Pro
Ko ima ovde S2 Plus?
Kakav vam je zvuk videa tj filmova na zvucniku,jel normalan,lepo se cuje?
Nesto kontam da je onaj mozda imao fabricku gresku...
Kakav vam je zvuk videa tj filmova na zvucniku,jel normalan,lepo se cuje?
Nesto kontam da je onaj mozda imao fabricku gresku...
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
Imam S2.. Telefon ostavim napunjen skroz, navijem alarm i on je ujutru mrtav, znaci ne reaguje, onda mu izvadim bateruju i upalim ga i vidim da je baterija prazna,isto tako ako telefon stoji neko vreme a da nista ne radim sa njim isto se tako ugasi dok mu ne izvadim bateriju, zna li mozda neko u cemu je problem?
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
jovanas2, najverovatnije imas neku aplikaciju koja crpi bateriju u pozadini. Koja verzija firmvera je na telefonu? Jelly Bean 4.1.2, ICS 4.0.3/4.0.4 ili Gingerbread 2.3.x?
Za pocetak probaj da uradis hard reset telefona.
Za pocetak probaj da uradis hard reset telefona.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
Sale_M imam ja S2 plus, dobro se cuje, meni je cak i preglasno kad stavim na najvise.
Jel si formatirao film u fajl koji bi telefon mogao da pusti, ako jesi, znam da tu ima neka podesavanja oko zvuka, pa mozda si nesto zeznuo slucajno...

Ja sinoc stavio tel na punjac,probudim se jutros oko 6,telefon usijan,indikator pokazuje da se baterija puni a uopste se nije punila.Tresnem reboot i sve proradi normalno
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
-
joa_d napisao:Sale_M imam ja S2 plus, dobro se cuje, meni je cak i preglasno kad stavim na najvise.Jel si formatirao film u fajl koji bi telefon mogao da pusti, ako jesi, znam da tu ima neka podesavanja oko zvuka, pa mozda si nesto zeznuo slucajno...
Znaci onaj moj je imao fabricku gresku izgleda.
Nisam nista zeznuo,ubcio sam vise filmova,nisam konvertovao nista i sa svakim filmom je bilo isto.
Nema veze,sad imam Xperia S...
Zna li neko moze li se promeniti maska? Sa crnog na beli. I koliko bi to kostalo? 

- bloker
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Pet, 27. Apr 2012. 13:37
- :: Samsung Galaxy S IV
Bijeli mozda ljepse izgleda, ali je crni dosta izdrzljiviji.. Ja imam bijelu masku i onaj hromirani dio po ivicamami se skroz ogulio.. Dok je crna maska dosta izdrzljivija po tom pitanju..
50e тј. 20е маска и 30е замена.stefanj napisao:I koliko bi to kostalo?
Слобода или смрт
- iamivan
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 11:11
- :: Sexus 6P Graphite
- Kontakt:
Plus telefon ne bi bio kao sa starom maskom. Verovatno bi neko dugme popustilo ili nešto slično. Prijatelj je tako menjao masku na S3 i dugmići za zvuk su imali mnogo plitak hod, a dugme za zaključavanje je bilo dosta tvrdo. Menjao je kod nekog ovlašćenog servisera.bestboy napisao: 50e тј. 20е маска и 30е замена.
Ceo dan mi stoji na ikonici za poruke (1) kao da imam sms, a nemam, sve je izbrisano, kako da sklonim to? Negde sam vec citala za taj problem, al' ne mogu da se setim gde 

- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Одг: Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105
Da li si probala da restartujes telefon i da vidis da li ce se tako resiti problem?
Note IV N9100 dual
Jesam, i dalje stoji. Kontam da cu morati hard reset da uradim... 
Edit: Kada mi je zakljucan telefon stoji da nema poruku, a kada otkljucam pise da ima.

Edit: Kada mi je zakljucan telefon stoji da nema poruku, a kada otkljucam pise da ima.
-
joa_d, to ti je neka od sms poruka koju nisi procitala tj otvorila kad je stigla nego si je verovatno videla bez otvaranja koverzacije,tako je i meni na mojim android telefonima. 

- toda81
- Prijatelj foruma
Одг: Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105
Ako koristis neki program za sms tipa go sms, onda probaj preko aplikacionog managera d aobrises podatke iz te app, da je deinstaliras i ponovo instaliras
Note IV N9100 dual
Pozdrav ekipa!
Imam problem a ovo je sigurno najbolje mjesto za pomoc. Kod koristenja telefona nakon nekih 15-20 minuta telefon se ugrije. Ne nesto previse ali osjeti se svakako. Citao sam da postoji mogucnost da je problem softverske prirode. Koristim ICS 4.0.4. Sta raditi?

Imam problem a ovo je sigurno najbolje mjesto za pomoc. Kod koristenja telefona nakon nekih 15-20 minuta telefon se ugrije. Ne nesto previse ali osjeti se svakako. Citao sam da postoji mogucnost da je problem softverske prirode. Koristim ICS 4.0.4. Sta raditi?
- toda81
- Prijatelj foruma
looka, mozes da ga root-ujes i da ubacis neki JB rom tipa BIftor-a ili Omege pa vidi kako ce se posle toga ponasati. Ako zatreba pomoc tu smo
Note IV N9100 dual