Samsung Galaxy S3 ( I9300 / I9305 / I9300I )
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
- zoreli
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
- :: Galaxy S21 Plus
Re: Одг: Samsung Galaxy S3 I9300
Upravo tako , postao je čudan ... i sad ne znam šta da radim u vezi te kupovine? Kako se flešuje baseband ?
16 godina na forumu MOBILNISVET
- Ninolina
- Moderator
- Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
- :: Galaxy Note 9 White
- :: Galaxy Watch Active2
Re: Samsung Galaxy S3 I9300
Flashujes ga kroz Recovery kao i ROM. Naravno, Baseband fajl treba da bude u .zip formatu.
Koji ti je trenutno Baseband?

*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
Izasao je zvanicni 4.3 za S4 ja se nadam da ce ubrzo i za S3,jedino me brine ram memorija dali ima dovoljno i kako ce raditi,skoro sam kupio S3 za 320e nije imao bolji nov mob ali nisam obracao paznju na ram
?

- zoreli
- Moderator
Ninolina , ujutro će mi drugar doneti ponovo taj S3 ... skidam trenutno Unbranded - Nordic - Northern Europe-modem_RIL_CWM_I9300XXEMB6.zip (5.2 mb) ... nadam se da je to to ? 

- Ninolina
- Moderator
Da ti pravo kazem, ja Baseband-e skidam preko aplikacije Omega Files koja ide uz ROM koji koristim. Nikad Baseband-e nisam skidala tako sa neta.
A i pitanje je dal ti bas taj Baseband treba. Zato sam te pitala koji je trenutno u telefonu.
Evo ti interesantne teme na xda sa kolekcijom svih Baseband-a - http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1740061
A i pitanje je dal ti bas taj Baseband treba. Zato sam te pitala koji je trenutno u telefonu.
Evo ti interesantne teme na xda sa kolekcijom svih Baseband-a - http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1740061
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
- zoreli
- Moderator
... i naravno jutros prilikom fleša stock roma opet je izgubio mrežu i izmenio IMEI , flešovao sam razne modeme ali ništa nije pomoglo 

-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Ned, 23. Jun 2013. 17:05
- :: Samsung Galaxy S3
zoreli, instaliraj modem I9300XXEMG4 i sve ce raditi kako treba...to ces morati posle svakog rom-a koji ti ne bude prepoznao IMEI...http://d-h.st/U2m samo skini ovo i flesuj...
- zoreli
- Moderator
milos.992 , instalirao sam taj modem ... i opet nema mreže 

- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Re: Одг: Samsung Galaxy S3 I9300
Znaci ovaj problem pored note 2 postoji na zalost i na s3 prilikom flashovanja. Poceli su da zasticuju malo zesce sw gospoda iz samsunga, ali sam ja uspeo nekeko da se vratim na stock rom tako sto sam preflashovao tacno onaj stock koji sam imao pre nego sto sam exerimentisao sa custom rom-ovima i posle sam lepo preflashovao nemacki stock i vise se ne zezam sa tim
Note IV N9100 dual
-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Ned, 23. Jun 2013. 17:05
- :: Samsung Galaxy S3
Zoreli, ja sam imao isti problem i fora je u tome da ako si jednom imao XXEMG4 ne mozes vratiti na stari modem jer se menja EFS folder i stariji modemi ne mogu da ga ucitaju zato je resenje da se vrati na XXEMG4 i onda sve radi kako treba...ja tako radim posle flesovanja novog rom-a ali ne znam zasto to nece kod tebe...probaj novije modeme od XXEMG4...
Koja je razlika obicnog s3 i S3 LTE, osim rama ?
Ovaj lte je i9305 pretpostavljam ?
Ovaj lte je i9305 pretpostavljam ?
- janka_88
- Expert
- Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
- :: Samsung S21 Ultra 5G
Osim ram memorije razlika je sto lte verzija nema fm radio i dolazi jedino u verziji od 16gb. Drugih razlika i nema koliko se sjećam... 

Ahm pa dobro, sto se memorije tice, nije mi bitno. A i ima slot za karticu, ako bude potrebe.
A kada je rijec o RAMU i Fm ... vise volim imati 2 gb rama bez fm nego obratno : ))))
EDIT: imam ponudu od prijatelja da kupim. U pitanju je obicni s3. E sad, on ga je dobio od brata koji radi u Saudijskoj Arabiji ahah. Pitam se da li su ti telefoni isti kao kod nas ? Prvenstveno mislim na dijelove, ako se nesto pokvari, da li cu to moci napraviti kod nas ?
Jer kad je rijec npr. o laptopima, dijelovi nisu isti ..
A kada je rijec o RAMU i Fm ... vise volim imati 2 gb rama bez fm nego obratno : ))))
EDIT: imam ponudu od prijatelja da kupim. U pitanju je obicni s3. E sad, on ga je dobio od brata koji radi u Saudijskoj Arabiji ahah. Pitam se da li su ti telefoni isti kao kod nas ? Prvenstveno mislim na dijelove, ako se nesto pokvari, da li cu to moci napraviti kod nas ?
Jer kad je rijec npr. o laptopima, dijelovi nisu isti ..
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
janka_88, i što koliko se sećam sa 2GB ram nema lag za poruke, imenik, displej...
Ja trenutno koristim 4x HD i nemam nikakvog laga, a telefon ima 1gb rama 

Taj lag je specifičan za neke Samsung modele, ram je nebitan, mislim da je do Exynos SoC-a. Prijatelj ima S3 za USA tržište, 2 gb ram-a, nema fm, radi dosta bolje nego "obični" S3, bez tih lagova, jer ima Qualcomm (i još dual core) i Adreno....
Niste mi odgovorili za dijelove i eventualne popravke ? sta mislite ?
Ma ja imam obican S3 ne laguje nista,samo se vidi razlika kada izotvaras brdo aplikacija obican s3 to sve gasi pa otvara ponovo iz pocetka neke aplikacije kada ih opet pokreces,a ovi sa 2 gb to cuvaju u memoriji pa vade iz tog rama i to brze pokrece tu je razlika,nema nikakvih lagova.Meni bar nema
...Pun BG servisa neko ce imati deo ako bas nesto nije isto,Razmisljaj pozitivno da se ne pokvari 

- mrkixxx
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
- :: Xperia Z2
- :: android...
- Kontakt:
Jel zna neko koliko memorije zauzima backup preko cwm na sd? 2, 3gb? Ne mogu da provalim. Dal je do kartice,posto imam slobodno 1,7gb ili do neceg drugog.
- Ninolina
- Moderator
mrkixxx, Moj Nand Backup uvek ima oko 2,5 GB. Ako nema dovoljno mesta mislim da nece ni da krene Backup-ovanje.