Samsung Galaxy Note III N9000 / N9005

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
bata bogdan
Banned
Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
:: Huawei X2 7.0 LTE
:: Huawei M2 10.1 LTE

Re: Samsung Galaxy Note III N9000

Post od bata bogdan »

Zadnji hard reset i sačekaću još koji dan da vidim sta ce da bude...koji moj sam i radio update...
Huawei

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Ja ne znam narode šta ste toliko opterećeni trajanjem baterije. Za 25eur se uzme dodatni punjač za bateriju sa baterijom u pakovanju i sva briga oko trajanja nestaje. Ako nisam u prilici da telefon napunim samo zamijenim bateriju. I ne pamtim kad sam zadnji put ušao da vidim statistiku o trajanju baterije. :D A i za to stanje potrošnje treba sačekati bar 4-5 potpunih punjenja kako bi se stabilizovao sistem i baterija na istom.

weska88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 18. Okt 2013. 21:59
:: iP11pro

Post od weska88 »

I mene je to bilo zezalo na S4, ja kada sam pisao da sistem android ide do 30%, karnel 43 % svi su mislili da lupam gluposti i onda sam preko odina ubacio ovaj 4.4.2 sto je izasao sada u aprilu i radi vrhunski oko 10% ide sistem android...tako da ti ja predlazem da skines i ti ovaj 4.4.2 iz aprila i da ga flešneš...

bata bogdan
Banned

Post od bata bogdan »

Nemam ja živaca da se zezam oko toga...sad ili će biti sve kako treba ili ga prodajem. ..nema trece...
@janka pa reci dal je moguće da mi toliko baterija traje danas???
Pored potrošnje sistema Android itd. .tri stavka po 25%...pre neki dan je bilo i 75posto... pa uradio reset i dve ok bilo do sinoćnjeg updeta na 4.4.2
Huawei

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Pa moguće jeste. Ne znam kakve sinhronizacije imaš, kao i kakav net koristiš (2G/3G), i šta si sve radio na telefonu ali jeste moguće.

bata bogdan
Banned

Post od bata bogdan »

Ne pratiš me sta pisem...bateriju mi jede sistem android...operativni sistem Android i server medija...ponedeljak je bilo sve kao danas i bilo 5h dispej. Danas 3,5 kako sam uradio update sve se zbrkalo, nadam se da sad razumeš konacno..
Huawei

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Jesi siguran da jede baš toliko kao što prikazuje? Ja sam na jednom S4 imao situaciju da Google Play Services drastično veliku potrošnju prikazuje, a u realnosti uopšte nije tako bilo. U mojom uslovima korištenja to i nije tako strašno velika potrošnja. Možda je problem samo da ne prikazuje kako treba šta troši bateriju.

bata bogdan
Banned

Post od bata bogdan »

Da nisam siguran ne bih radio hard reset...nesto se dešava a šta pojma nemam...videćemo narednih par dana...dva tri pet...da li će i dalje tako D bude
Huawei

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Re: Одг: Samsung Galaxy Note III N9000

Post od Baraba »

Sistem android je i juče meni bio prvi, ali nisam mnogo korisnio mob, jedva 1h displeja. Ispraznio sam bateriju do kraja da se ugasi, napunio so kraja i ostavio još malo. Evo retultata danas, 3G, auto osvetljenje:
Slika
Slika
Slika

Bogdane, odradi ti kalibraciju baterije posle update. To uvek radim, bio to samaung ili iphone...

bata bogdan
Banned

Post od bata bogdan »

Baraba kako da odradim kalibraciju baterije???
Evo fon bio na punjači i sad sistem android je n 44%...izluđuje me već ovaj fon...
Huawei

krle2727
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 29. Jan 2014. 09:20
:: note 3

Post od krle2727 »

Azimuth- pa prebacio sam neke slike sa kompa i tako mi se i popunilo toliko a evo danas cu ih vratiti na komp pa da vidimo sta ce biti i koliko ce trajati baterija..jer pre toga mi je bas trajala i po dan i po al non stop je radio sa svim glupostima i nisam se skidao sa neta i razgovori po min.sat vremena dnevno o porukama i whapp.u da ne pricam...i sve je bilo super..al ne znam koji mu je u zadnjih nedelju dana....nekako mi se i vise greje...

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Normalno je da se greje ako nesto radi konstantno, isti taj proces ti jede i bateriju.
Miskim da imaš, pored toga da skineš te slike iz telefona, cele 2 opcije. Da se setiš ako si nesto instalirao u poslednje vreme pa da to ukloniš, i druga opcija ti je factory reset...
Možeš eventualno da pokušaš sa nekom od onih aplikacija za bateriju, pa da vidiš koji ti to proces najviše radi.

nemanjabrat
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 09. Nov 2008. 18:03
:: Note 3 N9005
:: Note Tab N8000

Post od nemanjabrat »

Jel se desilo nekome od jutros ko koristi blic aplikaciju da mu odjednom jede bateriju?
Citao od 7h ujutro blic ugasio i od pola 9h baterija za 1% pada na svalih 2min. Pogledam u settings bateriju tamo pise blic 39%, cpu total 3h! Uradim force stop on i dalje sljaka i cedi bateriju. Uradim restart telefona i ugasim data network i sad je valjda kao ok. A od kad sam prvi put napunio tel citao sam blic 30 min ukupno.
Jel se desilo nekome nesto slicno?
10 Factory 10 Symbian 10 Chinese 1 Linux 10 Windows

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Ja sam citao Blic jutros, ali nisam imao takvih zezancija. Sve normalno, kao i do sada. Od kada ti se to desava? Samo danas ili je bilo takvih momenata i ranije?

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Re: Одг: Samsung Galaxy Note III N9000

Post od Baraba »

bata bogdan napisao:Baraba kako da odradim kalibraciju baterije???
Evo fon bio na punjači i sad sistem android je n 44%...izluđuje me već ovaj fon...
Polako. Ne nerviraj se. Posle update neke stvari trebaju da se odrade.
Ovako radim kalibraciju. Telefon ispraznim do kraja dok se potpuno ne ugasi, ugašen telefon priključim na punjač i ne palim, ostavim da se puni ugašen do kraja, kada se napuni ostavim još malo na punjaču. Skinem telefon sa punjača, upalim i koristim telefon dok se skroz ne isprazni, bez dopunjavanja dok se ponovo potpuno ne ugasi fon. Taj proces ponovim 3 puta za redom. Najbolje puniti noću i ujutru skinuti sa punjača.

Ima još jedna metoda, nisam je probao:
"The following steps should significantly extend the battery life on your phone. <br /><br />1. Please connect the phone to the charger with the phone powered on, and allow the phone to charge until the notification LED is green, indicating the device is fully charged. <br />2. Disconnect the phone from the charger, and power it off. <br />Reconnect the phone to the charger with the phone powered off, and allow the phone to charge until the notification LED is green. <br />3. Disconnect the phone from the charger and power it on. Once the phone is powered completely on, power it off again and reconnect it to the charger until the notification LED is green. <br />4. Disconnect the phone, power it on (OPTIONAL: Enter Recovery at this point and Wipe Battery Stats (from Advanced menu), and use it. You need to use this sequence only once. "

nemanjabrat
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 09. Nov 2008. 18:03
:: Note 3 N9005
:: Note Tab N8000

Post od nemanjabrat »

Nije mi se desavalo ranije. Od jutros tek. Nego me iznerviralo jer obicno mogu da izadjem bezbedno iz gajbe sa 40% baterije jer znam da ce izdrzati jos dosta. Danas izadjem sa 45% i ovo me smaralo pa sad imam 11% i cimam se (i to jos bez mobilnog interneta, bez koga ne mogu).
10 Factory 10 Symbian 10 Chinese 1 Linux 10 Windows

kunkun
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 23. Nov 2010. 21:20

Post od kunkun »

sto stavljate na auto osvetljenje svi, mislim ako vec hocete da produzite vek bateriji, logicno je da je cpu stalno prati senzor osvetljenja i da izvrsava njegove zadatke, dakle stalno je aktivan i samim tim trosi vise bateriju, mislim da je zabluda da ako stavis na auto osvetljenje da ce duze da traje baterija
Iphone 6, space gray

xxdulexx
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 12. Nov 2011. 19:30

Post od xxdulexx »

Nemoj to da radis sa baterijom samo ces je jos vise unistiti.
• Novi Sad • Samsung Galaxy S5 •

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Meni nikad osvetlje je nije na auto. Uvek je podeseno na 50%, a kada sam na suncu samo povecam rucno osvetljenje i to je to
Note IV N9100 dual

xxdulexx
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 12. Nov 2011. 19:30

Post od xxdulexx »

Ma auto osvetljnje rules. :D Ali rucno moze da ustedi jedno 30-45min vise baterije.

Al ozbiljno Li-ion Baterije ne treba prazniti do kraja, pogoto ne 3 puta za redom. Nikakvo poboljsanje neces postici, mozes sam da je upropastis.
Poslednja izmena od xxdulexx u Čet, 17. Apr 2014. 09:43, izmenjeno 2 puta ukupno.
• Novi Sad • Samsung Galaxy S5 •

Odgovori