Samsung Galaxy Note II N7100
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Re: Samsung Galaxy Note II N7100
5ar, odlicno, bino je da si odradio root. Moj prpedlog je Jelly Kat v6 jer je najbolji. Posle instaliranja v6 se skinu jos par nadogradnji koje se isto preko recoverya instaliraju lako i brzo.
1. Prvo treba da instaliras recovery https://goo.im/devs/OpenRecovery/t03g/o ... -t03g.zip/ a instaliras ga tako sto kopiras ovaj fajl npr na karticu i udjes u fabricki recovery i instaliras ga
2. Sada skini prvo rom odavde http://www.mediafire.com/download/3c5o5 ... XUFNE1.zip ili odavde http://www.androidfilehost.com/?fid=23501681358555652
3. ZAtim kopiraj rom na memorijsku karticu
4. Udji u recovery
5. Idi na Wipe- Advanced wipe i stikliraj prve četiri opcije i povuci onu plavu strelicu na dnu na desno da bi uradio wipe
6. sada se vrati na glavnu stranu recoverya i idi na installpa klikni na stoorage opciju i stikliraj external sdcard i onda pronadji rom , klikni na njega i pusti da ga instalira
6. kada ga instalira klikni na opciju reboot system i cekaj da se tel upali
7. KAda se tel upali moja preporuka je da skines jos tri nadogradnje koje su izasle i koje nisu velike
- http://www.mediafire.com/download/zj8qd ... atv6.3.zip
- http://www.mediafire.com/download/85e57 ... atv6.5.zip
- http://www.mediafire.com/download/zo1nd ... atv6.7.zip
8. Kada ih skines kopiraj ih namemorijsku karticu i opet udji u reveri i instaliraj prvu isto kao i rom sto si instalirao, pa idi na roboot system, pa istaliras drugu p opet reboot pa onda trecu i to je kraj.
Moj predlog je da pre nego sto pocnes da radis sve ovo, tj posle instaliranja recoverya da iz recoverya odradis backup vec postojeceg roma i backup efs. Moram da se pohvalim da mi drasticno duze traje bateija sada na ovom JK nego na ditto
1. Prvo treba da instaliras recovery https://goo.im/devs/OpenRecovery/t03g/o ... -t03g.zip/ a instaliras ga tako sto kopiras ovaj fajl npr na karticu i udjes u fabricki recovery i instaliras ga
2. Sada skini prvo rom odavde http://www.mediafire.com/download/3c5o5 ... XUFNE1.zip ili odavde http://www.androidfilehost.com/?fid=23501681358555652
3. ZAtim kopiraj rom na memorijsku karticu
4. Udji u recovery
5. Idi na Wipe- Advanced wipe i stikliraj prve četiri opcije i povuci onu plavu strelicu na dnu na desno da bi uradio wipe
6. sada se vrati na glavnu stranu recoverya i idi na installpa klikni na stoorage opciju i stikliraj external sdcard i onda pronadji rom , klikni na njega i pusti da ga instalira
6. kada ga instalira klikni na opciju reboot system i cekaj da se tel upali
7. KAda se tel upali moja preporuka je da skines jos tri nadogradnje koje su izasle i koje nisu velike
- http://www.mediafire.com/download/zj8qd ... atv6.3.zip
- http://www.mediafire.com/download/85e57 ... atv6.5.zip
- http://www.mediafire.com/download/zo1nd ... atv6.7.zip
8. Kada ih skines kopiraj ih namemorijsku karticu i opet udji u reveri i instaliraj prvu isto kao i rom sto si instalirao, pa idi na roboot system, pa istaliras drugu p opet reboot pa onda trecu i to je kraj.
Moj predlog je da pre nego sto pocnes da radis sve ovo, tj posle instaliranja recoverya da iz recoverya odradis backup vec postojeceg roma i backup efs. Moram da se pohvalim da mi drasticno duze traje bateija sada na ovom JK nego na ditto
Note IV N9100 dual
- ThunderBird
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Sub, 17. Nov 2007. 01:42
- :: Galaxy S8
toda81, Je li i JellyKat bug free?
Mislim, nadam se da jeste...
EDIT: Instaliran, prvo nije radio WiFi pa sam promjenio bootloader i radi, no međutim sada ne mogu da ugasim Hands-free mode... prilično degenerično...

EDIT: Instaliran, prvo nije radio WiFi pa sam promjenio bootloader i radi, no međutim sada ne mogu da ugasim Hands-free mode... prilično degenerično...

- toda81
- Prijatelj foruma
Kod mene sve radi fantasticno i ni u jednom trenutku od kada sam ga instalirao nisam imao nikakav bug
Note IV N9100 dual
- ThunderBird
- Redovni učesnik
Ok, sve radi...
Kako sa ramom?
Naspram 4.1.2 koristi mnogo više rama čini mi se...
Kako sa ramom?
Naspram 4.1.2 koristi mnogo više rama čini mi se...

- toda81
- Prijatelj foruma
Frendinjo, imam jos jednog prijatelja koji stalno gleda to stanje ram-a i opeterecuje se glupostima i kaonda ne zeli da uziva u onome sto mu telefon pruza. Koliko god rama da je zauzeto, ovaj telefon je zverina koja bez obzira na sve radi extremno brzo i ja ne primecujem u radu to. Zato se opusti i uzivaj
Note IV N9100 dual
Kako da pronadjem fotografije koje su bile skrivene?
- toda81
- Prijatelj foruma
Povezes tel i komp i udjes u control panel i podesis da kom vidi skrivene foldere i fajlove
Note IV N9100 dual
Drustvo, imate li neki proveren link ka nekom sajtu koji prodaje povoljne unlock kodove za note ? Imao sam neki proveren na ebay ali nisam imao vremena da to odradim a sada on nije aktivan, pozdrav
Panel sa obavestenjima mi je obican a ne expanded. Kako to da popravim?
A postoji sansa da sam preko Titanium-a odradio bekap nekih podesavanja, pa sam ih vratio..ako je tako nesto moguce u ovom slucaju
Edit:
'Opravio sam ga.
A postoji sansa da sam preko Titanium-a odradio bekap nekih podesavanja, pa sam ih vratio..ako je tako nesto moguce u ovom slucaju

Edit:
'Opravio sam ga.
Poslednja izmena od 5ar u Sre, 16. Jul 2014. 22:55, izmenjeno 1 put ukupno.
- ThunderBird
- Redovni učesnik
toda81 napisao:Frendinjo, imam jos jednog prijatelja koji stalno gleda to stanje ram-a i opeterecuje se glupostima i kaonda ne zeli da uziva u onome sto mu telefon pruza. Koliko god rama da je zauzeto, ovaj telefon je zverina koja bez obzira na sve radi extremno brzo i ja ne primecujem u radu to. Zato se opusti i uzivaj

Ja sam samo informativno htio da pitam a da se opterecujem, to slabo...

Uvijek ima rjesenje, da mu fali sta, uzro bih Note3 ali smatram da razlika u cijeni ne pravda razliku u brzini uredjaja za nas koji ne napucavamo benchmark testove vec koristimo telefon za ono cemu je namjenjen...

Toda, jos jednom hvala...
Uz tvoju pomoc sam od davne nokije E71 savladavao sve prepreke i nepoznanice u instaliranju navigacija na svoje uredjaje a sada i rootovanje i ubacivanje novog roma...
- toda81
- Prijatelj foruma
ThunderBird, tu smo da se pomazemo, a s druge strane i da uzivamo u svemu sto nam pruzaju telefoni. Ja sam prezadovoljan sa note 2 jer radi savrseno bez kocenja i drugih ploblemcica kojinse mozda mogu javiti na malo slabijim modelima. Ovaj rom JK je fantastican i prezadovoljan sam njime jer se dobije note 3, a cena je prava sitnica (root + instalacija JK rom-a)
Note IV N9100 dual
-
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Čet, 20. Feb 2014. 00:05
- :: Samsung Galaxy s3
- :: Htc Desire
Pozdrav svima, treba mi pomoc jer ne znam sta se dogadja sa nadogradnjom na 4.4...
Ovako: Pre mesec ili vise, izbacio je obavestenje da je software spreman za azuriranje!
Naravno, ja otvorim to, "otkacim" da prihvatam uslove i sl...
Kada pocne da apdejtuje izbaci ''Paznja, obrada neuspesna''
Ne razumem sta se dogadja i zbog cega? Zna li neko?
edit: trenutno je 4.3 instaliran i radi savrseno, sve osim toga...
Ovako: Pre mesec ili vise, izbacio je obavestenje da je software spreman za azuriranje!
Naravno, ja otvorim to, "otkacim" da prihvatam uslove i sl...
Kada pocne da apdejtuje izbaci ''Paznja, obrada neuspesna''

Ne razumem sta se dogadja i zbog cega? Zna li neko?
edit: trenutno je 4.3 instaliran i radi savrseno, sve osim toga...
- toda81
- Prijatelj foruma
Nista ne dobijas na oficijalno 4.4.2 owim jos slabije baterije. Ako ti je bas stalo da ubacis oficijalni 4.4.2 lepo ga skines sa sammobile i flashujes odin-om i posle odradis format iz recovery-a i imas 4.4.2. Mnogo bolja varijanta je ubacivanje nekog custom roma tipa JellyKat v6.7 koji radi fantasticno stabilno, ima sve funkcije kao note 3, a izmedju ostalih i air control plus imas odlicno trajanje baterije
Note IV N9100 dual
-
- Povremeni posetilac
Toda, hvala ti na odgovoru. Kratko i jasno.
Ali, ja ne znam kako da ubacim taj JK, nisam vest u tim stvarima. Osim ako ima neko video objasnjenje ili slicno, pa da preporucis ovde?
edit: Procitao sam u vasim prethodnim dopisivanjima da bih to morao postepeno od verzije 6.0 pa nadalje, dakle to sam shvatio. Jos samo to neko video-uputstvo i to je to.
P.S. Note 2 verovatno vise nece dobijati zvanicni update ili se varam?

edit: Procitao sam u vasim prethodnim dopisivanjima da bih to morao postepeno od verzije 6.0 pa nadalje, dakle to sam shvatio. Jos samo to neko video-uputstvo i to je to.
P.S. Note 2 verovatno vise nece dobijati zvanicni update ili se varam?
- toda81
- Prijatelj foruma
Kad budem dosao kuci probacu da ti nadjem video uputstvo da vidis kako to ide. Sve je to veoma jednostavno. Ja sam opisao p4oceduru i dao linkove na ovoj strani za sve neophodne fajlove koji treba da se skinu. Pre svega treba odraditi root telefona ako to vec nisi uradio, a pretpostavljam da nisi. Odakle si druze?
Note IV N9100 dual
-
- Povremeni posetilac
Nisam odradio nista sto se toga tice. Ja sam ti na relaciji Sid-Beograd, tako da sam malo ovamo, malo u Sidu.
- toda81
- Prijatelj foruma
Mislio sam da si mozda blizu PO ili JA pa da ti ja to odradim, mada mi mozes i poslati tel i ja ti to odradim i vratim ti ga
Nije meni problem to

Note IV N9100 dual
Toda planiram da uzmem Note 2, vidim da ga imas i ti i ne bi da trosimo reci o tom fonu jer je sve receno u brdo komentara itd.. Sta mislis o drugim fonovima tipa Motorola, Alcatel. Gledao sam Motorolu X u RAZR ali nema mnogo o njima. Alcatel je generalno dobar fon ali Motorola ide napred sa modelima samo kod nas ih nema toliko koliko mozda zaista vrede.
Smederevski i tako to.
- toda81
- Prijatelj foruma
Nekad sam voleo nokiu dok sam imao symbian telefone, a od kad imam androdi telefone tu je za sada samo samsung i note serija. Misljenje o tim tel koje si pobrojao nemam, a posebno kada je alcatel u pitanju. Samsung mozes uvek sam da vratis u zivot ako nije otisao u vecna lovista neki deo hardwera, a ostale tel i nisam bas siguran da se u svakoj situaciji moze oziveti
Note IV N9100 dual
Pre par dana sam instalirao austrijski official 4.4.2. Do tada baterija nije trajala duze od dan i po, sada traje 4 i po dana. Ortak iz servisa mi ne veruje, kaze nesto tu nije u redu, dok ja telefon koristim najnormalnije kao i pre i ne smanjenim intenzitetom. Pomislio sam da je mozda procesor underclockovan ili kako se vec kaze...uradio sam benchmark u medjuvremenu i video da su rezultati identicni ostalim note 2 telefonima.