Samsung Galaxy Note II N7100

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Re: Samsung Galaxy Note II N7100

Post od toda81 »

5ar, odlicno, bino je da si odradio root. Moj prpedlog je Jelly Kat v6 jer je najbolji. Posle instaliranja v6 se skinu jos par nadogradnji koje se isto preko recoverya instaliraju lako i brzo.

1. Prvo treba da instaliras recovery https://goo.im/devs/OpenRecovery/t03g/o ... -t03g.zip/ a instaliras ga tako sto kopiras ovaj fajl npr na karticu i udjes u fabricki recovery i instaliras ga
2. Sada skini prvo rom odavde http://www.mediafire.com/download/3c5o5 ... XUFNE1.zip ili odavde http://www.androidfilehost.com/?fid=23501681358555652
3. ZAtim kopiraj rom na memorijsku karticu
4. Udji u recovery
5. Idi na Wipe- Advanced wipe i stikliraj prve četiri opcije i povuci onu plavu strelicu na dnu na desno da bi uradio wipe
6. sada se vrati na glavnu stranu recoverya i idi na installpa klikni na stoorage opciju i stikliraj external sdcard i onda pronadji rom , klikni na njega i pusti da ga instalira
6. kada ga instalira klikni na opciju reboot system i cekaj da se tel upali
7. KAda se tel upali moja preporuka je da skines jos tri nadogradnje koje su izasle i koje nisu velike
- http://www.mediafire.com/download/zj8qd ... atv6.3.zip
- http://www.mediafire.com/download/85e57 ... atv6.5.zip
- http://www.mediafire.com/download/zo1nd ... atv6.7.zip

8. Kada ih skines kopiraj ih namemorijsku karticu i opet udji u reveri i instaliraj prvu isto kao i rom sto si instalirao, pa idi na roboot system, pa istaliras drugu p opet reboot pa onda trecu i to je kraj.

Moj predlog je da pre nego sto pocnes da radis sve ovo, tj posle instaliranja recoverya da iz recoverya odradis backup vec postojeceg roma i backup efs. Moram da se pohvalim da mi drasticno duze traje bateija sada na ovom JK nego na ditto
Note IV N9100 dual

ThunderBird
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 17. Nov 2007. 01:42
:: Galaxy S8

Post od ThunderBird »

toda81, Je li i JellyKat bug free? :? Mislim, nadam se da jeste...

EDIT: Instaliran, prvo nije radio WiFi pa sam promjenio bootloader i radi, no međutim sada ne mogu da ugasim Hands-free mode... prilično degenerično... :uhuh:

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Kod mene sve radi fantasticno i ni u jednom trenutku od kada sam ga instalirao nisam imao nikakav bug
Note IV N9100 dual

ThunderBird
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od ThunderBird »

Ok, sve radi...

Kako sa ramom?

Naspram 4.1.2 koristi mnogo više rama čini mi se... :wink:

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Frendinjo, imam jos jednog prijatelja koji stalno gleda to stanje ram-a i opeterecuje se glupostima i kaonda ne zeli da uziva u onome sto mu telefon pruza. Koliko god rama da je zauzeto, ovaj telefon je zverina koja bez obzira na sve radi extremno brzo i ja ne primecujem u radu to. Zato se opusti i uzivaj
Note IV N9100 dual

5ar
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 16. Nov 2013. 01:39
:: Huawei Mate 10 Pro

Post od 5ar »

Kako da pronadjem fotografije koje su bile skrivene?

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Povezes tel i komp i udjes u control panel i podesis da kom vidi skrivene foldere i fajlove
Note IV N9100 dual

nesta
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 19. Dec 2012. 21:50
:: Note 2

Post od nesta »

Drustvo, imate li neki proveren link ka nekom sajtu koji prodaje povoljne unlock kodove za note ? Imao sam neki proveren na ebay ali nisam imao vremena da to odradim a sada on nije aktivan, pozdrav

5ar
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 16. Nov 2013. 01:39
:: Huawei Mate 10 Pro

Post od 5ar »

Panel sa obavestenjima mi je obican a ne expanded. Kako to da popravim?
A postoji sansa da sam preko Titanium-a odradio bekap nekih podesavanja, pa sam ih vratio..ako je tako nesto moguce u ovom slucaju :-D
Edit:
'Opravio sam ga.
Poslednja izmena od 5ar u Sre, 16. Jul 2014. 22:55, izmenjeno 1 put ukupno.

ThunderBird
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od ThunderBird »

toda81 napisao:Frendinjo, imam jos jednog prijatelja koji stalno gleda to stanje ram-a i opeterecuje se glupostima i kaonda ne zeli da uziva u onome sto mu telefon pruza. Koliko god rama da je zauzeto, ovaj telefon je zverina koja bez obzira na sve radi extremno brzo i ja ne primecujem u radu to. Zato se opusti i uzivaj

:lol: :lol: :lol: istina istina... imam i ja takve...

Ja sam samo informativno htio da pitam a da se opterecujem, to slabo... :-)
Uvijek ima rjesenje, da mu fali sta, uzro bih Note3 ali smatram da razlika u cijeni ne pravda razliku u brzini uredjaja za nas koji ne napucavamo benchmark testove vec koristimo telefon za ono cemu je namjenjen... 8) :)

Toda, jos jednom hvala...
Uz tvoju pomoc sam od davne nokije E71 savladavao sve prepreke i nepoznanice u instaliranju navigacija na svoje uredjaje a sada i rootovanje i ubacivanje novog roma...

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

ThunderBird, tu smo da se pomazemo, a s druge strane i da uzivamo u svemu sto nam pruzaju telefoni. Ja sam prezadovoljan sa note 2 jer radi savrseno bez kocenja i drugih ploblemcica kojinse mozda mogu javiti na malo slabijim modelima. Ovaj rom JK je fantastican i prezadovoljan sam njime jer se dobije note 3, a cena je prava sitnica (root + instalacija JK rom-a)
Note IV N9100 dual

Vukasin.Nord
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 20. Feb 2014. 00:05
:: Samsung Galaxy s3
:: Htc Desire

Post od Vukasin.Nord »

Pozdrav svima, treba mi pomoc jer ne znam sta se dogadja sa nadogradnjom na 4.4...

Ovako: Pre mesec ili vise, izbacio je obavestenje da je software spreman za azuriranje!
Naravno, ja otvorim to, "otkacim" da prihvatam uslove i sl...

Kada pocne da apdejtuje izbaci ''Paznja, obrada neuspesna'' :?
Ne razumem sta se dogadja i zbog cega? Zna li neko?

edit: trenutno je 4.3 instaliran i radi savrseno, sve osim toga...

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Nista ne dobijas na oficijalno 4.4.2 owim jos slabije baterije. Ako ti je bas stalo da ubacis oficijalni 4.4.2 lepo ga skines sa sammobile i flashujes odin-om i posle odradis format iz recovery-a i imas 4.4.2. Mnogo bolja varijanta je ubacivanje nekog custom roma tipa JellyKat v6.7 koji radi fantasticno stabilno, ima sve funkcije kao note 3, a izmedju ostalih i air control plus imas odlicno trajanje baterije
Note IV N9100 dual

Vukasin.Nord
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Vukasin.Nord »

Toda, hvala ti na odgovoru. Kratko i jasno. :) Ali, ja ne znam kako da ubacim taj JK, nisam vest u tim stvarima. Osim ako ima neko video objasnjenje ili slicno, pa da preporucis ovde?

edit: Procitao sam u vasim prethodnim dopisivanjima da bih to morao postepeno od verzije 6.0 pa nadalje, dakle to sam shvatio. Jos samo to neko video-uputstvo i to je to.
P.S. Note 2 verovatno vise nece dobijati zvanicni update ili se varam?

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Kad budem dosao kuci probacu da ti nadjem video uputstvo da vidis kako to ide. Sve je to veoma jednostavno. Ja sam opisao p4oceduru i dao linkove na ovoj strani za sve neophodne fajlove koji treba da se skinu. Pre svega treba odraditi root telefona ako to vec nisi uradio, a pretpostavljam da nisi. Odakle si druze?
Note IV N9100 dual

Vukasin.Nord
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Vukasin.Nord »

Nisam odradio nista sto se toga tice. Ja sam ti na relaciji Sid-Beograd, tako da sam malo ovamo, malo u Sidu.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Mislio sam da si mozda blizu PO ili JA pa da ti ja to odradim, mada mi mozes i poslati tel i ja ti to odradim i vratim ti ga ;) Nije meni problem to
Note IV N9100 dual

coa89
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 29. Maj 2014. 10:01
:: SGH-3650

Post od coa89 »

Toda planiram da uzmem Note 2, vidim da ga imas i ti i ne bi da trosimo reci o tom fonu jer je sve receno u brdo komentara itd.. Sta mislis o drugim fonovima tipa Motorola, Alcatel. Gledao sam Motorolu X u RAZR ali nema mnogo o njima. Alcatel je generalno dobar fon ali Motorola ide napred sa modelima samo kod nas ih nema toliko koliko mozda zaista vrede.
Smederevski i tako to.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Nekad sam voleo nokiu dok sam imao symbian telefone, a od kad imam androdi telefone tu je za sada samo samsung i note serija. Misljenje o tim tel koje si pobrojao nemam, a posebno kada je alcatel u pitanju. Samsung mozes uvek sam da vratis u zivot ako nije otisao u vecna lovista neki deo hardwera, a ostale tel i nisam bas siguran da se u svakoj situaciji moze oziveti
Note IV N9100 dual

gannessi
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 25. Jul 2014. 16:06
:: N7100

Post od gannessi »

Pre par dana sam instalirao austrijski official 4.4.2. Do tada baterija nije trajala duze od dan i po, sada traje 4 i po dana. Ortak iz servisa mi ne veruje, kaze nesto tu nije u redu, dok ja telefon koristim najnormalnije kao i pre i ne smanjenim intenzitetom. Pomislio sam da je mozda procesor underclockovan ili kako se vec kaze...uradio sam benchmark u medjuvremenu i video da su rezultati identicni ostalim note 2 telefonima.

Odgovori