Samsung Galaxy S IV (I9500 / I9505 / I9506)

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Re: Samsung Galaxy S IV (I9500 / I9505 / I9506)

Post od Baraba »

zoreli, opet ti kombinuješ da menjaš, c c c :lol:

weska88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 18. Okt 2013. 21:59
:: iP11pro

Post od weska88 »

Ljudi dali je realno kada izvadim SD da mi duze traje baterija i to osetno duze, ne znam da li tripujem ali tako mi se cini :)

xxdulexx
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 12. Nov 2011. 19:30

Post od xxdulexx »

weska88, moguce je ukoliko je kartica neispravna pa non stop tera system da je refreshuje. Ili ako imas neku app koja sync stvari sa kartice.
• Novi Sad • Samsung Galaxy S5 •

vojvodjanin81
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 20. Feb 2013. 15:40
:: Samsung S5 G900F

Post od vojvodjanin81 »

Pozdrav prijatelji,nadam se da ce neko znati odgovor za ovo :) Stvar je u tome da mi je prijatelj iz Bosne poslao svoj S4 I9505,star svega dva meseca koji je bukvalno nov ali ima od pre par dana problem sa drasticnim praznjenjem baterije.Kad je kupljen imao je 4.2.2 i apdejtovan je preko wifi na 4.4.2 kitkat.Posle dopune od nekih 50mb isto za kitkat poceo je taj problem.Evo u flight modu kad ga napunim pre nego sto legnem baterija spadne za 40-50 posto ujutru kad ustanem.Mislio sam da je problem baterija, ali nije jer je ubacena u drugi S4 i normalna je bila potrosnja iste.Onda sam mislio da je softver i ubacen je u servisu nov i ista prica.Nije pomoglo.Na S4 se ne moze kad je na kitkat vratiti na fabricki 4.2.2 jer kako je rekao serviser moze ali nece biti tonova.Ni on nije znao sta ciniti,jer nije ispadao,nije voda usla,ne pregreva se,sve normalno radi ali nesto nenormalno vuce bateriju.Jedino da se stavi nova ploca je predlozio ali to kosta preko 100e.Dati toliko posle 2meseca koriscenja i placenog 330e je zaista smor.Telefon sam mu ja kupio na KP u originalnoj neotvorenoj kutiji i za nemacko je trziste.Uzet kod Dragana mobilniNS,znaci proveren prodavac ali garancija je 6m na softver i zamenu ploce ne podrazumeva.Da li je moguce da je S4 tako problematican jer znam puno ljudi koji su imali neku intervenciju u servisu?
Slika
P.S. Na slici se vidi da je device idle problematican,trebao bi biti svega par procenata da je sve OK.U telefonu nije ubacena sim kartica vec je zato aktiviran flight mode i ne koristi se pa bi potrosnja tokom noci trebala biti u vrh glave 1-2 posto a ne po 40-50.
Poslednja izmena od vojvodjanin81 u Ned, 14. Sep 2014. 09:53, izmenjeno 1 put ukupno.

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

vojvodjanin81, problem je najverovatnije softverske prirode. Jednostavno neka aplikacija drastično vuče bateriju - Ja bi na tvom mestu uradio reset i wipe cash iz fabričkog rekoverija , izvadio memorijsku karticu (ako je koristiš) i bez instaliranja ijedne aplikacije isprobao kako se baterija ponaša .
16 godina na forumu MOBILNISVET

vojvodjanin81
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 20. Feb 2013. 15:40
:: Samsung S5 G900F

Post od vojvodjanin81 »

zoreli, to je prvo sto sam uradio :) Kad ni to nije pomoglo,otisao u servis da oni ubace nov softver i kazem ista prica.Ne koristi se uopste,sve je fabricki bez ijedne instalirane aplikacije i aktivan flight mode.Nije ubacena memorijska kartica.Znaci ni on covek u servisu nije znao sta bi moglo biti,jedino mu je palo jos na pamet da se stavi nova ploca.

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

vojvodjanin81, Ja bi tu ipak flešnuo preko Odina neki drugi 4.4.2 stock firmware , recimo ovaj:
Model: GT-I9505
Model name: GALAXY S4 LTE
Country: Serbia (Telenor) septembar 2014
PDA: I9505XXUGNG8

Download: http://www.sammobile.com/firmwares/3/?download=34549

Probaj , to te ništa ne košta i uradi full wipe iz rekoverija .

markocipelic
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 14. Sep 2014. 10:05
:: s4

Post od markocipelic »

Pozdrav narode,kupio sam s4 pre jedno tri meseca pa je sa vremenom malo usporio, koristio sam cc cleaner i nije nesto mnogo pomogao. Jel ima neki nacin da ga ubrzam a da ne radim factory data reset? Hvala unapred

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

markocipelic, wipe cash iz rekoverija , ROOT i aplikacije : Clean master, SD Maid , LagFix Free .

kunkun
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 23. Nov 2010. 21:20

Post od kunkun »

Da li je neko primetio da kad se postavlja FULL HD slika iz galerije na pocetni ekran, da se pikseli smanje uvek, slika se zamuti, nije toliko jasna kao kad se gleda u galeriji, dosta je ostrija nego na pocetnom ekranu. Ima li neko resenje za ovo?
Iphone 6, space gray

Wortx
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 27. Avg 2014. 01:01
:: Nexus 5
:: Samsung Galaxy S2

Post od Wortx »

Pozdrav. Nazalost LG G2 koji sam uzeo imao je mrtve pixele i vratio sam ga. Kao korisnik S2,razmisljao sam da li opet da uzmem G2 ili S4 ,pa sam se odlucio za S4 i9506 s' obzirom da ne zelim puno da se bahcem sa raznim romovima i fixovima,bar u pocetku. Nesto vise o telefonu cu izneti kasnije, vidim da ljude zanima i9506 ,ali i mene zanima nesto. Telefon je nov,mada je vec rootovan i izgleda da je sa Madjarskog T-mobile-a. Zadnja verzija je 4.3 i nece dalje. Nasao sam listu officialnih stok 4.4.2 romova na http://live.samsung-updates.com/index.p ... e=GT-I9506 ,pa me zanima da li je bitno koji je region u pitanju (da li moze neka preporuka?) i da li moram da unrootujem telefon pre flashovanja?

Postupak flashovanja sam nasao na http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2265477

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Idi na sammobile.com i tamo nađi SEE ili NEE rom. Imaš i sve potrebne linkove da skineš rom i odin. Za drajv ere skini Kies koji usput nećeš nikada ni koristiti.
Nema potrebe ništa da čačkaš, samo odin, rom, kabel i telefon.

Wortx
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 27. Avg 2014. 01:01
:: Nexus 5
:: Samsung Galaxy S2

Post od Wortx »

Imam kies i sve drajvere, necu nista cackati, ne smeta mi rootvan, ali ne bih rekao da ima SEE na lisi, pa cu da probam sa NEE. Hvala na odgovoru

Operacija uspesna. Javljam se kad ga dobro istestiram. Hvala na pomoci!

drez
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 25. Sep 2014. 09:53
:: samsung s4
:: nokia n8

Post od drez »

Pozdrav!
Imam pitanje u vezi emmc chipa il kako se to uopste zove, da ne kazem pishe :)
Ostavila sam mob na punjenju, ujutru ustajem a on vreo. Ostavila da se ohladi malo i pokusala da upalim, nece. Odem u servis i servises kaze da je u pitanju taj neki chip a ne baterija. Sta uopste raditi? da se menja....ili ne? zna li neko cenu tog chipa...?
Neki savet?
mob je ..je li, s4.

Zile995
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
:: Xiaomi Redmi Note 4X
:: HTC M8 | Galaxy SII

Post od Zile995 »

Verovatno se moze kupiti. Cip je veoma mali i potreban je odgovarajuci alat za zamenu.

eMMC predstavlja fleš memoriju u telefonu, sdcard0....
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

Drugari pre svega jedan veliki pozdrav,od danas sam postao vlasnik ovog telefona.Posto mi je ovo prvi android i nisam mnogo upucen u ovaj svet,zamolio bih Vas da mi odgovorite na neka pitanja.
Da li trebam da azuriram softver posto mi nudi neki update od 224MB mislim da je,a telefon je verzija 4.4.2?
Drugo,na ekranu tamo gde stoji (sat,baterija,domet,wifi) meni se ne pojavljuju ikonica od smart screen-a,bukvalno kad-kad zatreperi kao da je tu i to je to.Dok sam gledao na drugim telefonima po netu njima je konstantno upaljena ikonica.I da imam problem kada gledam neki klip koji sam usnimio u fabrickom playeru neki put radi smart pause a neki put ne,bukvalno ne znam u cemu je problem.A smart rotattion bukvalno ne mogu ni test da odradim sa njim,niti kapiram sta to predstavlja.Ovaj problem sto imam sa tim,nije da ne mogu sa klipovima ili nekim stvarima u telefonu da uradim,vec sa onim kao testovima ne mogu to da odradim.
I da uopste ne mogu da skapiram kontakte,nekako sam ih prebacio sa sim na telefon,nesto sam sjedinio sa gmail-om i onda su mi nestali svi,pa sam opet vratio iz sim-a i onda su se pojavili sa ko zna koliko duplikata,pa sam na kraju i to sredio da ih imam uredno po jedan,kao sto i treba.Ali zato na Viber-u ih imam po 3 kontakta istog imena,npr : Nikola se pojavljuje 3 puta jedan ispod drugog sa istim brojem telefona i kada jedan obrisem,odmah mi se u kontaktu taj kontakt obrise,u cemu je tu problem hvala unapred!!

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

acamatic, na tvom mestu bih ja ovo uradio:

Uradio taj apdejt što ti se nudi .

Ugasio telefon i volume up + home + power , uđeš u fabrički recovery i uradiš wipe data / factory reset i wipe cash

Na (preko kompa) Google nalogu sredio imenik (sjedinio - povezao - obrisao duple kontakte itd)

Sve aplikacije ponovo ispočetka instalirao

... i sve će da radi ;)

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

zoreli, kolega hvala na tako brzom odgovoru samo jos nesto da pitam.
Kako se radi backup podataka,jeste da nemam nista sem tih kontakta al opet da znam kako se radi,za ubuduce.
I da kada to sredim preko google naloga,kada ih sjedinim,pobrisem duplikate,kako da posle ubacim sve te kontakte u telefon?

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

Kontakte sinhronizuješ sa Google nalogom , automatski ih povlači sa naloga u telefon (i svaki put kad menjaš - dodaješ , Google ih ažurira sa telefonom) .

m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Post od m@c|-|oR »

zoreli, da dodam, i kada menjaš uređaj.
Isto se dešava i sa kalendarom i svih datumima koji su vezani za kontakte ili su "slobodni" u kalendaru.
Ono što sam rpimetio - ubacio sam novi kontakt u telefon i 10 sekundi kasnije ga video u tabletu sa istim gugl nalogom!
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

Odgovori