Samsung Galaxy Note II N7100

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
5ar
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 16. Nov 2013. 01:39
:: Huawei Mate 10 Pro

Re: Samsung Galaxy Note II N7100

Post od 5ar »

Imam problem sa zvukom na slusalicama. Pucketa, krci, uglavnom daleko od normalnog. Do slusalica nije posto sam probao jos jedne. Sta moze biti? Skoro sam reinstalirao JK i sve mi je normalno radilo do danas. Do duse juce sam prikljucivao zvucnike od kompa na njega, valjda nisam sprzio nesto.
Mada i nije to toliko strasno, vise se cuje kad je smanjeno, ali smeta.

ThunderBird
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 17. Nov 2007. 01:42
:: Galaxy S8

Post od ThunderBird »

Ne mogu nista od fajlova da kopiram sa telefona na karticu od kada sam instalirao JellyKat...

Treba mi ta opcija hitno jer je moj telefon ostao sa nekih 100mb prostora na sebi i stalno mi iskace upozorenje da nemam memorije, a da ne spominjem kako mi je telefon usporio... Help! :roll:

Drafer
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 26. Feb 2014. 15:04
:: Srpska Crnja
:: Xiaomi Mi 11i
Kontakt:

Post od Drafer »

ThunderBird,
Pokusaj sa ovim programom da resis problem, nista te ne kosta, a meni je resio dva puta taj problem.
Ovo ti je besplatni program, skini ga i pokreni pa javi reziltat. Srecno.

https://play.google.com/store/apps/deta ... tapp.sdfix
Android 12

ThunderBird
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od ThunderBird »

Problem je tu da ja nemam mogucnost da pisen na ExtSDcard a kada pokrenem ovaj fix on kaze "No action required"...

:angry: :angry: :angry:

Drafer
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Drafer »

Nisam ni ja mogao nista da kopiram na ExtSDcard (kada sam menjao rom i kartice 2 puta) i sa tim programom sam uspeo da resim problem.
Imas jos slicnih programa pa pokusavaj redom, uspeces sa nekim.
Evo ti drugi

https://play.google.com/store/apps/deta ... ummy.sdfix
Android 12

ThunderBird
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od ThunderBird »

Na žalost, posle 3 različita moj telefon odbija saradnju i dalje... :chytry: :uhuh:

christofer
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 30. Sep 2005. 18:19

Post od christofer »

Ima li neko predlog za micro usb - aux kabel koji moze kod nas da se kupi? Ili poruci sa neta? Treba mi da povezem tel sa fabrickom muzikom u kolima. Imam aux ulaz u centralnoj konzoli pa razmisljam da je bolje da stavim micro usb u tel (pre nego 3.5 mm :? ) a u kola da ubacim aux.... Video sam kablove tog tipa na netu, ali ne znam da li ima negde kod nas, i ako ima vise vrsta koja se pokazala kao kvalitetna (citam da su neki losijeg kvaliteta, stvaraju sum, itd :( ) . Bilo bi lepo da mi ostane kabel i za posle - planiram da menjam u neko dogledno vreme telefon. Ne moram da naglasim da u obzir dolazi samo Note novije generacije :roll: , a sad 4 ili edge, to cu videti kada se malo stabilizuju cene. ali bih voleo da kabel i posle bude upotrebljiv....a ne da ga menjam svakih malo, malo.... :disgust:
screw u guys I'm going home

ThunderBird
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od ThunderBird »

Aux u autu je pretpostavljam 3.5mm socket?

Ako je to slucaj, lako ces da kupis silikonski kabal koji se ne lomi a da sa obe strane bude 3.5mm samo gledaj da ti ne bude kraci od metar i da je sa jedne strane pod 90° izlaz...

Ebay je čudo... sve osim pticijeg mlijeka ima... :D

christofer
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 30. Sep 2005. 18:19

Post od christofer »

Da, 3.5 mm socket... Samo je moje pitanje da li takav kabel ili onaj sa micro usb-om sa jedne strane a 3.5 mm jack-om sa druge? Da li ima neke razlike u kvalitetu prenosa ili nema to veze nikakve?
screw u guys I'm going home

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Note IV N9100 dual

Drafer
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Drafer »

Imam jedan jako blesavi problem.
Koliko vam je potrebno da napunite bateriju?
Meni se punio normalno u pocetku pa je poceo svaki drugi put da se puni po 6-7 sati
Ocistio sam sve spojeve alkoholom pa i bateriju, uradio sam kalibraciju baterije.
Instalirao sam Galaxy Charging Current Pro koji prikazuje koliku snagu daje punjac dok se puni baterija i evo rezultata:
Ako uzmem kabal od tableta koji ima 5 pina baterija se napuni jako brzo, za 2-3 sata ali tada baterija traje samo jedan dan a doticni program pokazuje da tada punjac daje snagu 1698mA

Ako uzmem stock kabal puni se po 6-7 sati ali baterija traje i po 3-4 dana, ali sa normalnim silovanjem sigurno 2 dana.
Tada doticni program pokazuje da punjac daje snagu oko 466mA (nesto tako zaboravio sam tacno)
A ima i treca fora koja dokazuje da je kabal ispravan:
Ukuca se *#9900#
nadje se opcija "Low Battery Dump" ako stoji opcija "on" puni se isto brzo kao sa alternativnim kablom i brzo se prazni, a ako stavim na "off" sto je po defaultu ona se puni kao sto sam naveo po 6-7 sati.
Android 12

Enemy
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 08. Okt 2014. 16:44
:: Samsung galaxy note2

Post od Enemy »

Drustvo novi sam ovdje pa da li bi ko mogao da mi pomogne , konkretno vezano za instaliranje custom roma na Note2?

Pratio sam upustvo koje je izbacio toda na ranijim stranicama, uspješno sam root-ovao telefon , instalirao TWRP 2.8.0.1 , odradio backup podataka, pa zatim wipe data i sve ono ostalo sto ide, ali problem se pojavljuje kad sam skinuo rom JellyKatV6 i kad sam pokušao da ga pokrenem iz recovery-ja on krene sa ucitavanjem i posle 5 min mi kaže "Unable to open zip fail", i onda moram da vadim bateriju i radim backup da bi se vratio u normalu. Interesuje me kako da to riješim i da instaliram taj rom?

Ako vam išta znači kad udjem u file menager da vidim taj zipovani rom koji sam skinuo stoji mi pored njega dozvola -r- (samo read , a cini mi se da bi trebalo drw iz mog nekog skromnog znanja iz srednje škole).

Bilo koja pomoć je dobrodošla.

mick
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 10. Dec 2012. 21:29
:: (S2) (N2) (M8) V10

Post od mick »

@enemy verovatno rom nije dobro skinut. probaj ponovo da skines ili neki drugi rom. recimo skini jely ponovo i npr dr.ketan(ili neki drugi) pa ako nece jely probaj neki drugi rom... :)

Drafer
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Drafer »

Meni je to isto pisalo kada sam ubacivao rom u S2 i morao sam drugi rikaveri da ubacim, to sam procitao na njihovom forumu jer se isto neko zalio da mu je pisalo "Unable to open zip fail".
Probaj drugi rikaveri ili drugi rom.
Android 12

Enemy
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Enemy »

Ne znam sta je u pitanju skinuo sam rom 1,55 GB je tezak, sve ok , pokusao opet na isti forum drugi link za skidanje ista stvar 1,55 gb i opet nece da ga instalira :( S tim da sam imao recovery TWRP 2.7.2, sad ubavio TWRP 2.8.0 i opet ista prica :(

Dobro je da sam imao odrađen backup pa sam sve vratio odmah da se ne mučim :)

Drafer
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Drafer »

Poslao sam ti PP
probaj da mu ubacis stock rom android 4.4.2 preko Odina
kod mene radi savrseno, samo sam ga kasnije rutovao zbog programa i radi kao sat
Android 12

Enemy
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Enemy »

ali opet ovaj 4.4.2 ne nudi mogucnosti air command i ostalih prednosti koje ima n3, zato sam se najvise odlučio da to bude JK v6 jer je valjda on najpouzdaniji ...

mick
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od mick »

@enemy stavi dr.ketan i neces da se pokajes. Koristio sam ga i odlican je a takodje ima i mozda najbolju podrsku jer dito i jelykat se vec duze vreme ne updatetuju...

Enemy
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Enemy »

@mick hoces li mi poslati onda upusto za instalaciju toga roma, znaci treba mi link do toga roma i preko kojeg recovery-ja da ga instaliram da li moze preko TWRP ili zahtijeva neki drugi ...

mick
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od mick »

Enemy ovo ti je rom http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2472270 a ovo download http://forum.xda-developers.com/showpos ... ount=13512 , skines v12 i v12.1(update). isto se instalira kao i bilo koji drugi rom. znaci recovery, factory reset, zatim advanced wipe cashe, dalvik, system, data. pa instal izaberes v12 i otvorice ti verovatno AROMA instaler gde izaberes sta hoces, sta neces. kada se to zavrsi wipe cashe, dalvik pa reboot system. kada pokrene rom ponovo udjes u recovery i instal v12.1 i to kada instaliras wipe cashe, dalvik i reboot system i onda uzivas... Mislim da je TWRP preporucen za ovaj rom jer i ja koristim TWRP i lepo je sve instalirao...

Odgovori