Samsung Galaxy S IV (I9500 / I9505 / I9506)

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Re: Samsung Galaxy S IV (I9500 / I9505 / I9506)

Post od zoreli »

Jorda, STweaks sam ostavio po "difoltu" - ništa nisam menjao .
16 godina na forumu MOBILNISVET

Jorda
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 12. Jan 2010. 22:42
:: Prism Blue S10

Post od Jorda »

Aha. Napisao si "fina podesavanja u STweaksu" pa sam kontao da si cackao po tome.
Za sada sam zadovoljan ovim romom. Brz je poprilicno i smooth, baterija duze traje osetno vec pri prvom punjenju. Menu dugme sam vratio pomocu Gravity Box-a, samo mi smetaju s finder i quick connect opcije u notification baru. I ne mogu da izbacim shortcut za potrosnju baterije na desktop nikako...
EDIT: sad malo gledah po ne tu, izgleda da je ta opcija izbacena iz note serije... ponekad stvarno ne razumem Samsung...

VLADO.R
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 28. Jan 2015. 16:09
:: Samsung S4 Galaxy

Post od VLADO.R »

Pozdrav svima i molba za pomoć. Upravo sam moj S4 Galaxy 19505 nekako sa strane pritisnuo u džepu tako da je sve nestalo sa ekrana koji se zacrnio, telefon kratko zavibrira svakih 3-4 sekunde i u gornjem desnom uglu ekrana pojavljuje se i nestaje nešto napisano sitnim crvenim slovima što ne stižem da pročitam. Izvadim bateriju i kad je stavim poslije toga na ekranu se pojavi ono standardno što se pojavljuje prilikom uključivanja telefona: Samsung Galaxy S$ GT 19505, i ostane tako do u nedogled. Pritisnuo sam i zadržao dugme za uključivanje, rezultat je bio da je i ovo nestalo sa ekrana, telefon više ne reaguje ni na što, čak se i ne puni sad kad sam ga stavio na punjač, mreža daje obavještenje da sam isključio telefon ili sam van dometa!
Pomagajte, je li iko imao ovakvo iskustvo, što da radim? E da, pošto živimo u ovim zemljama, nijesam dobio ni uputstvo sa njim,
Unaprijed svima hvala na pomoći!

- s4
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 24. Jan 2015. 16:46
:: samsung galaxy s4
:: lg g2

Post od - s4 »

[quote="tomas.hokenberi"] nisam menjao karticu,kada sam uzeo telefon lik u radnji mi je ''izrezao'' karticu..radilo je normalno nekoliko meseci..sinoc sam prebacio sve podatke na novu sd karticu..i flesovao tel..sad radi dobro..nadam se da se nece pojavljivati ponovo da ne prepoznaje karticu.. btw pokusavo sam i sa drugom karticom isto je prijavljivalo da ne je ne prepoznaje..

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 03. Okt 2008. 07:25
:: ..
:: ..

Post od majkon80 »

Imao sam puno telefona srednje klase ili nesto izmedju,ali ni jedan se nije toliko grejao kao s4,ne znam do cega je to tako,znaci wifi uglavnom ga unistava

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

Jorda napisao:Aha. Napisao si "fina podesavanja u STweaksu" pa sam kontao da si cackao po tome.
Da se ispravim (sad se setih) ... samo sam smanjio Mhz / GPU u STweaks , mislim da je bila preko 400 a ja sam smanjio na oko 300 , plus odčekirao sam dve stavke (ne mogu se setiti koje) u STweaks podešavanjima koje utiču na performanse (mislim da ćeš pažljivim čitanjem u STweaks (ono što je čekirano po difoltu) naći šta je .

Kad se stalno menjaju telefoni i ROM-ovi desi se da čovek ponešto i previdi :)

Zile995
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
:: Xiaomi Redmi Note 4X
:: HTC M8 | Galaxy SII

Post od Zile995 »

Cekaj, preko 400MHz je najveci step, ili ima jos step-ova?
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

Vlado, kako sam te razumeo i ako sam te razumeo, ti si sada uspeo da upališ telefon, sve radi ali mrežu ne može da pronađe, jel tako? Jel si pokušao napolje da izađeš i meni se stalno gubi mreža kada sam u kući (puna gvožđa). Nije mi jasno šta ti se to pojavljivao kada si ispretiskao u džepu? Ako ne može da ti nađe mrežu probaj sa drugom karticom, a ako i dalje neće onda lepo hard resset i kraj. Ali znaj da kada se to radi, briše se sve iz telefona i on se vraća na fabrička podešavanja..

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

Zile995, može preko 500 ali se telefon baš mnogo greje ... (primetio sam da kad je GPU namešten preko 400Mhz telefon se prilično zagreva naročito u predelu oko kamere) .

VLADO.R
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od VLADO.R »

acamatic napisao:Vlado, kako sam te razumeo i ako sam te razumeo, ti si sada uspeo da upališ telefon, sve radi ali mrežu ne može da pronađe, jel tako? Jel si pokušao napolje da izađeš i meni se stalno gubi mreža kada sam u kući (puna gvožđa). Nije mi jasno šta ti se to pojavljivao kada si ispretiskao u džepu? Ako ne može da ti nađe mrežu probaj sa drugom karticom, a ako i dalje neće onda lepo hard resset i kraj. Ali znaj da kada se to radi, briše se sve iz telefona i on se vraća na fabrička podešavanja..
Nažalost, ja sam uspio da ugasim telefon i više niko ne može da ga upali...čak mu ne svijetli ni ona lampica kad ga stavim na punjač.. Ono što se pojavilo na ekranu kad sam ga izvadio iz džepa, tj. što je već bilo na ekranu, su sitna sitna crvena slova (4-5 nekih riječi, mislim na englesdkom) koja se brzo pojavljuju i nestaju (blinkaju) u gornjem lijevom uglu ekrana koji je bio potpuno zatamnjen, kao kad je tel. isključen. ne mogu da shvatim da se telefon ovako pravi, da su ta slova bila malo veća ili da su se malo duže zadržavala na ekranu, ja bih razumio što piše i ne bih ga dirao...Sinoć sam bio u jednom servisu, ljudi na osnovu ovoga rekoše da misle da je telefon bio u nekakvom recovery modu kad sam ga izvadio iz džepa i da nije trebalo da vadim bateriju, jer sam ga time dotukao, da je 99% crkao neki čip koji popravlja samo jedan momak iz Beograda, a posle toga se i ploča mijenja itd...

acamatic
Expert
Expert

Re: Одг: Samsung Galaxy S IV (I9500 / I9505 / I9506)

Post od acamatic »

Ja se nadam da ti što su ti rekli to, samo novac hoće da ti uzmu. E sad, ti telefon više ne možeš da upališ jel tako? Kao da u njemu nema baterije? Ninašta ne reaguje, ja bih probao sa baterijom, uzeo neku drugu i ako proradi onda super. Izvadi svoju baterije drži je tako par minuta, pa je vrati pa pokušaj. Hm dalje, to što ti oni kažu da ti je bio u recovery mode je ne moguće, jer vidim da i ne znaš o čemu se radi i šta je to ,a da si ti u džepu upao u taj mode, šansa je jednaka kao da dobiješ loto. Sve u svemu, ako telefon neće da se upali, a nije do baterija, velika šansa nažalost da mu je nešto crklo.. Gde si uzeo telefon, kada si ga uzeo, jel ima garanciju?

VLADO.R
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od VLADO.R »

I ja se i dalje nadam, posebno zbog slika i ostalog u telefonu. Tačno, telefon je potpuno mrtav kao da nema baterije unutra, iako je baterija puna, izmjerio ovaj u servisu (što možda znači da makar ta funkcija radi, jer sam ga držao na punjaču poslije svega juče, možda je i to neki dobar znak). Serviser je probao neko paljenje istovremenim pritiskom na sva 3 dugmeta i kad nije upalio zaključio da je u pitanju ovo gore što sam prvo napisao, čip itd...E sad, i ta baterija je mijenjana jer je fabrička crkla posle 3 (tri) mjeseca, počela da gasi telefon na 40-50%, nađem u komentarima brojeve serija za kineske baterije, bila je jedna od tih! Telefon je u upotrebi od marta prošle godine, ovo sa baterijom bilo je u junu, kupljen u T-COMU CG, naravno sa garancijom od 12 umjesto 24 mjeseca, kako to biva u divljim zemljama, a kupljen je 30.12.2013. godine, ne znam i da li više imam taj račun ili je bačen u novogodišnjem čišćenju fioka..imam papire od ove zamjene baterija, tamo su svi podaci pa ću nešto pokušati, ali ne vjerujem u to njihovo znanje sve i da priznaju garanciju...Sad ću da pokušam ovo sa vađenjem baterije, možda do večeras je držim van, pa ti javljam, hvala ti na pomoći svakako.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Nema potrebe da satima drzis bateriju izvan telefona, dovoljno je minut-dva. Usput proveri i kontakte kako na bateriji tako i u telefonu, da su svi ok, nije nista iskrivljeno ili oksidiralo. Ako jeste oksidiralo, obicnom gumicom za olovke mozes to skinuti.

Ajd prvo probaj dok je tako ugasen da drzis VOLUME UP + HOME i onda stisnes i drzis jos i POWER. Telefon bi trebao da zavibrira dok drzis te tastere i da pocne da se pali, ali ce uci u tzv recovery. Ako to upali, onda ici na wipe data pa posle toga i factory reset. kroz taj meni se kreces sa volume up i down tasterima, a potvrdjujes sa power. Kad ovo odradis, klikni na reboot i telefon ce se upaliti.
Ako to ne upali, pokusaj jos i ovo. Dok je ugasen telefon, stisni sada VOLUME DOWN + HOME i dok drzis ta dva tastera pritisni i drzi POWER. Opet bi telefon trebao da se upali, ali ce sada biti u download mod-u. Ako ovo proradi, javljaj pa cemo lako za dalje, ali nemoj da ga gasis.

VLADO.R
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od VLADO.R »

Nema sreće, pokušao oba, kontakti u redu, ne reaguje nikako...Acamatic i Azimuth, najljepše hvala na pomoći

acamatic
Expert
Expert

Re: Одг: Samsung Galaxy S IV (I9500 / I9505 / I9506)

Post od acamatic »

Uff, pazi, ako nisu kontakti od baterije i ako nije baterija, nažalost nešto mu je crklo, neki hardverski deo.. Kako ćeš znati šta je, to ti nikako ne mogu pomoći, najprovereniji servis u tvom mestu ili nekom okolnom odnesi pa šta ti kažu to radi..

VLADO.R
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od VLADO.R »

Važi, moraću, hvala svakako...a baš sam se navikao da mi je sve na jedan dodir...posebno mejl, da ne moram trčati u kancelariju ili kući...

Jorda
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 12. Jan 2010. 22:42
:: Prism Blue S10

Post od Jorda »

zoreli napisao: Da se ispravim (sad se setih) ... samo sam smanjio Mhz / GPU u STweaks , mislim da je bila preko 400 a ja sam smanjio na oko 300 , plus odčekirao sam dve stavke (ne mogu se setiti koje) u STweaks podešavanjima koje utiču na performanse (mislim da ćeš pažljivim čitanjem u STweaks (ono što je čekirano po difoltu) naći šta je .

Kad se stalno menjaju telefoni i ROM-ovi desi se da čovek ponešto i previdi :)
Smanjio sam i ja GPU na 320 MHz
Logger i zRam, iskljucio sam pa cu videti sta kaze sada.

marko.jtd
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 15. Avg 2014. 00:48
:: LG L9 II

Post od marko.jtd »

znemanja napisao:toda81, Instalirao Greenify verziju 2.5 u pitanju je donate verzija, instaliroa Xposed installer i u modules čekirao Greenify. U greenify sam ubaco sve osim Gmail-a, Vibera i Mesingera.U greenify sam čekirao Working mod na Boost ( za to je i potrebno da imaš Xposed installer), zatim sam čekirao Kepp Notifications i GCM push for greenfied apps. To tehnički znači da mi se sve ove app nalaze u hibernaciji, ali recimo kada mi neko baci komentar na status na FB, app se probudi, obavesti me o tome i ode opet nazad u hibernaciju. To opet znači da greenify omogućava da pratim sve svoje servise i da te app rade zaista samo kada mi trebaju, a ne konstantno, to dosta uštedi bateriju i zato nemam problem sa njenim trajanjem.
Kako u Greenify da prebacim na Boost, izbacuje mi ovo : Xposed module of Greenify is not activated yet. You need to activate it in Xposed installer first for these features to work.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Kada otvoris Xposed instaler pod opcijom moduls treba da cekiras Greenify i tada mozes da izberes Boost mod.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

marko.jtd
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 15. Avg 2014. 00:48
:: LG L9 II

Post od marko.jtd »

Uradio sam to, ali nisam restartovao telefon. Sada sam uradio restart i samo je prebacilo na Boost. Nego sada sam oznacio Kepp Notification, a GCM push for greenried apps nece, nudi mi da kupim...

Odgovori