Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Re: Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105
Ovako na brzaka. Skini apolo kernel verziju 7 beta 3, skini poslednji cm11 nightly ako već nisi i skini pa gapps (pico uni verziju, ona najmanja) i kopiraj sve to na telefon. Ubaci ponovo philz kao što si već, uđi u recovery, flešuj apolo kernel, nađi opciju "reboot to recovery". Kada ponovo upadne u recovery wipe data, wipe cache, wipe dalvik cache, install zip, nađeš cm11, install zip pa gapps, install zip apolo kernel (ponovo). Reboot system i kraj.
@Zile, pa ne žalim se, brži nego cm11, nije usporio još, trebalo bi da probaš ako si raspoložen, svidelo bi ti se kako radi. Vratio se na apolo inače, desilo mi se još par sodova a mrzelo me da se igram sa voltažom.
Je l vam se čini da je kk dostigao stabilnost jb-a, tj. cm11 stabilnost cm10.1.3? Meni nekako i dalje ne, uglavnom zbog baterije.
@Zile, pa ne žalim se, brži nego cm11, nije usporio još, trebalo bi da probaš ako si raspoložen, svidelo bi ti se kako radi. Vratio se na apolo inače, desilo mi se još par sodova a mrzelo me da se igram sa voltažom.
Je l vam se čini da je kk dostigao stabilnost jb-a, tj. cm11 stabilnost cm10.1.3? Meni nekako i dalje ne, uglavnom zbog baterije.
- Zile995
- Expert
- Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
- :: Xiaomi Redmi Note 4X
- :: HTC M8 | Galaxy SII
@Allison sve se to dasava zato sto nemas KK CWM recovery. Odradi kao sto ti je rekao antec. Wipe radis u wipe pa u advanced wipe(Apolo ima team win recovery)
@antec: Bolje rade CM12 romovi, mislim da imaju bolju bateriju. Po mom misljenju, kk nije dostigao stabilnost jb-a. CM12 fluidno radi sa apolo kernelom.
Kod slimsabera mi se ne svidja onaj slim recent... Ne bih isprobao apolo sa njim, mozda dori ili stock slim kernel. Dorimanx je svako preporucio uz ovaj rom.
@antec: Bolje rade CM12 romovi, mislim da imaju bolju bateriju. Po mom misljenju, kk nije dostigao stabilnost jb-a. CM12 fluidno radi sa apolo kernelom.
Kod slimsabera mi se ne svidja onaj slim recent... Ne bih isprobao apolo sa njim, mozda dori ili stock slim kernel. Dorimanx je svako preporucio uz ovaj rom.
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0
Hvala na odgovorima 
Odlučio sam da ipak flešujem CM12. Što se tiče Apolo kernela, koji da skinem? Tj. koja je razlika između ovih 5? ExtrV0/1/2, Light, Regular

Odlučio sam da ipak flešujem CM12. Što se tiče Apolo kernela, koji da skinem? Tj. koja je razlika između ovih 5? ExtrV0/1/2, Light, Regular
- Zile995
- Expert
Allison, Lucenzo7 kako god...
Nemoj onako da pitas u temi, zato sto je development thread, imas Q/A thread za to... A sto se tice razlika u naponu to vec imas na prvom postu apolo thread-a, zato iscitaj lepo, da te na xda ne napadaju stariji clanovi
Light ima default vrednosti napona, Regular -50mV undervolt. Skini regular. Ako pravi problem u radu onda probaj light.
Nemoj onako da pitas u temi, zato sto je development thread, imas Q/A thread za to... A sto se tice razlika u naponu to vec imas na prvom postu apolo thread-a, zato iscitaj lepo, da te na xda ne napadaju stariji clanovi

Light ima default vrednosti napona, Regular -50mV undervolt. Skini regular. Ako pravi problem u radu onda probaj light.
Da, tek nakon mog posta sam video post iznad koji kaže da se takva pitanja postavljaju u Q&A temi, ali nisam mogao da izbrišem post 
Hvala puno na pomoći!

Hvala puno na pomoći!
- Zile995
- Expert
Nema na cemu. Nije toliki problem sto si tamo postavio. Odgovrio sam ti
Probaj cm pa javi kako radi, malo da diskutujemo 
Pitaj sta ti nije jasno oko flesovanja
Kernel flesujes posle roma. Ali prvo moras neki kk kernel da flesujes da bi imao kk recovery(kada flesujes ides reboot in recovery), pa onda flesnes CM pa Gapps pa Apolo 8.0(lollipop verzija, ne kk) Kk kernel ti treba samo za recovery(zato si njega morao da flesujes pre roma pa reboot i recovery da radis)
Za CM12 ti trebaju PA 5.0 pico gapps, nista ne flesuj vece. Oko 80mb je pico.

Pitaj sta ti nije jasno oko flesovanja

Kernel flesujes posle roma. Ali prvo moras neki kk kernel da flesujes da bi imao kk recovery(kada flesujes ides reboot in recovery), pa onda flesnes CM pa Gapps pa Apolo 8.0(lollipop verzija, ne kk) Kk kernel ti treba samo za recovery(zato si njega morao da flesujes pre roma pa reboot i recovery da radis)
Za CM12 ti trebaju PA 5.0 pico gapps, nista ne flesuj vece. Oko 80mb je pico.
Sad trenutno imam android 4.1.2. Jel mogu preko toga da flešujem 5, ili treba prvo 4.4 pa 5.0?
- Zile995
- Expert
Mozes ditektno na CM12.
Evo rešio da se igram malo. Ubacio dori b3 podesio po mom ukusu i trimovao particije. Ja ne znam da li je ovo placebo efekat ali čini mi se kao da je sve brže, sve.
- Zile995
- Expert
Na slimusaberu? Super, koliko ti je trajalo trimovanje preko lag fix-a?
- bacom
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 25. Jul 2013. 02:23
- :: galaxy s2 i9100
- :: G3 d855
Rootbox je filigranski odrađen. Optimizovan, solidno brz na pegasusq/row. Nema neke velike razlike u brzini u odnosu na mnoge kk romove.
Zna li neko za neki bug, nisam ga dugo koristio.
Razmišljam da sa JB pređem na LP kad dođe vreme!
Zna li neko za neki bug, nisam ga dugo koristio.
Razmišljam da sa JB pređem na LP kad dođe vreme!
- Zile995
- Expert
Pa mozes da probas i slimsaber kk, mislim da je to jedini bug free kk rom.... Naravno ako zazelis kitkat. Ja ne bih mogao nazad na JB 

Dakle, da li bih za CM12 mogao da idem ovakvim redosledom: PhilZ kernel -> CM12 -> Pico Gapps -> Apolo kernel?
Jel mi treba ovaj KernelWipe i HawkerCore pre nego što instaliram Apolo?
- bacom
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 25. Jul 2013. 02:23
- :: galaxy s2 i9100
- :: G3 d855
Hvala na info, nisam znao za SlimSaber. Nije isključeno da poželim kk.
Zamolio bih te da ukratko nabacaš šta sve popravi FPBug Lanchon kernel. Prevodio sam preko gugla (slabo znam Engleski) pa zato davim. U mojoj školi učili jezike sa Istoka, jbg.
Zamolio bih te da ukratko nabacaš šta sve popravi FPBug Lanchon kernel. Prevodio sam preko gugla (slabo znam Engleski) pa zato davim. U mojoj školi učili jezike sa Istoka, jbg.
- Zile995
- Expert
Rutovanje Galaxy S2:allison napisao:Dakle, da li bih za CM12 mogao da idem ovakvim redosledom: PhilZ kernel -> CM12 -> Pico Gapps -> Apolo kernel?
1. Ako si na 4.1.2 stock samsungu, onda skini ovaj zip http://d-h.st/mEg i prebaci ga na sd karticu telefona.
Evo uputstva za flesovanje ovog zipa u stock recovery-u
Download xxx-signed.zip kernel matching your ROM
Put the previously downloaded xxx-signed.zip file on your external sd card
Boot into stock recovery (volume up+home+power)
Select "apply update from external storage".
Now select the xxx-signed.zip file you copied in previous step
You are rooted + new PhilZ-cwm6 kernel with CWM6
Udji u recovery pomocu 3 dugmica.
2. Flesuj ovaj kitkat recovery:
https://goo.im/devs/philz_touch/CWM_Adv ... i9100.zip/
Normalno flesuj kao i svaki zip. Posle toga idi u advanced pa reboot in recovery. Uglavnom pronadji reboot in recovery tu negde (mozda je u Power options)
3. Kada udje u novi recovery, uradi sledece:
1. Znaci wipe data/factory reset->clean to install new rom-> yes
2. Vratis se na pocetak, pa ides u install zip from sd card-> choose zip from internal memory (ili sdcard0 ako tako pise)
3. Nadjes taj rom .zip i kliknes yes i to je to.

4. Ako flesujes AOSP rom onda je potrebno flesovati gapps->vratis se na pocetak, pa ides u install zip from sd card-> choose zip from internal memori (ili sdcard0 ako tako pise)->nadjes .zip gapps i kliknes yes i to je to.

Mozes sve i sa sd kartice. Chose from external memory.
Dakle:
Odradi full wipe(system, data, cache, dalvik) pa flesuj ovaj cm.
1. CM12:
2. Posle toga flesuj Apolo regular v8 beta 3 al
Apolo kernel
https://www.copy.com/s/DSAdQbeQSmsxILY3
Skini CM(pise u nazivu CM) verziju ali da je beta 3. Regular preporucujem.
Onda flesuj gapps.
3. PA gapps : https://www.androidfilehost.com/?fid=95916177934525402
Sve sto skines prebaci na telefon
Ok @bacom objasnicu...
Hvala puno Žile, uspeo sam 
Jedini problem za sada mi je taj da mi je ekran mnogo taman. Između 0 i 50% vidljivosti nema apsolutno nikakve razlike. Slajdujem po onome, i ne vidim baš nikakvu razliku. Tek posle 50% bude malo bolje, mada ni sa 100% nisam zadovoljan, iskreno.
Kad smanjim na npr 0 ili na 20%, nekako sve bude crno. Razlikuje se od svega što sam do sada video. Kao da se ne smanji vidljivost nego boje postanu tamnije. Izgleda kao da nešto crno stoji preko celog ekrana... Ne umem da objasnim bolje xd
Imam CM12 beta 12 i Apolo 8 beta 3 regular.
EDIT: isključio sam "Adaptive brightness" i boje su se vratile u normalu. I više nije skroz tamno 0-50%

Jedini problem za sada mi je taj da mi je ekran mnogo taman. Između 0 i 50% vidljivosti nema apsolutno nikakve razlike. Slajdujem po onome, i ne vidim baš nikakvu razliku. Tek posle 50% bude malo bolje, mada ni sa 100% nisam zadovoljan, iskreno.
Kad smanjim na npr 0 ili na 20%, nekako sve bude crno. Razlikuje se od svega što sam do sada video. Kao da se ne smanji vidljivost nego boje postanu tamnije. Izgleda kao da nešto crno stoji preko celog ekrana... Ne umem da objasnim bolje xd
Imam CM12 beta 12 i Apolo 8 beta 3 regular.
EDIT: isključio sam "Adaptive brightness" i boje su se vratile u normalu. I više nije skroz tamno 0-50%
Poslednja izmena od allison u Pon, 09. Feb 2015. 22:34, izmenjeno 1 put ukupno.
- Zile995
- Expert
I ja sam na CM12 build 12 + Apolo regular 8
Skini sa playstore-a apolo configurator aplikaciju. Idi do screen tab-a i podesi ovako

Stavi min brightnes i probaj onda da mrdas slider.
A ako ti trazi root pristup, onda moras da ga omogucis u developer options. Developer options dobijes tako sto 7 puta brzo kliknes na build number u About phone.
Skini sa playstore-a apolo configurator aplikaciju. Idi do screen tab-a i podesi ovako

Stavi min brightnes i probaj onda da mrdas slider.
A ako ti trazi root pristup, onda moras da ga omogucis u developer options. Developer options dobijes tako sto 7 puta brzo kliknes na build number u About phone.
Onda neces da imas Auto osvetljenje displeja. Uradi ovako, samo ce povecati donju minimalnu granicu.allison napisao:lEDIT: isključio sam "Adaptive brightness" i boje su se vratile u normalu. I više nije skroz tamno 0-50%
Isključio sam "Adaptive brightness" i boje su se vratile u normalu. I više nije skroz tamno 0-50%, sve je OK što se toga tiče 
Sad mi treba preporuka za bateriju. Telefon je bio prilično izdrndan, i na stock-u mi je baterija danas trajala svega 5 sati. Nakon tih 5 sati ostao sam na 20%, a nisam koristio telefon ni upola mnogo kao što umem...
Gde mogu da kupim dobru bateriju?

Sad mi treba preporuka za bateriju. Telefon je bio prilično izdrndan, i na stock-u mi je baterija danas trajala svega 5 sati. Nakon tih 5 sati ostao sam na 20%, a nisam koristio telefon ni upola mnogo kao što umem...
Gde mogu da kupim dobru bateriju?
- Zile995
- Expert
Kupio sam u Promobi ovlascenom servisu pre 3 meseca. Proveri tamo da li je jos imaju 

Našao sam na netu neku teracell 2000 mAh. Jel ima neko iskustva sa njima?
Sad sam otvorio galeriju, i primetio sam da boje zapravo izgledaju mnogo tamnije nego što bi trebalo. Postavio sam ova tvoja podešavanja, ali nije se mnogo promenilo.
Neke slike su dobre, a neke probam da zumiram, pa se bukvalno promeni boja, deo slike se potamni. Na slici gde se jasno vide teget i crna boja jedna do druge, kad zumiram samo malo, obe boje se stope. Ako zumiram još malo posle toga, boje se opet vrate u normalu.
EDIT: restartovao sam telefon, wallpaper je na trenutak izgledao u redu ,a onda se opet potamneo.
Sad sam otvorio galeriju, i primetio sam da boje zapravo izgledaju mnogo tamnije nego što bi trebalo. Postavio sam ova tvoja podešavanja, ali nije se mnogo promenilo.
Neke slike su dobre, a neke probam da zumiram, pa se bukvalno promeni boja, deo slike se potamni. Na slici gde se jasno vide teget i crna boja jedna do druge, kad zumiram samo malo, obe boje se stope. Ako zumiram još malo posle toga, boje se opet vrate u normalu.
EDIT: restartovao sam telefon, wallpaper je na trenutak izgledao u redu ,a onda se opet potamneo.