Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
- Zile995
- Expert
- Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
- :: Xiaomi Redmi Note 4X
- :: HTC M8 | Galaxy SII
Re: Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105
Pošto je ovo kitkat, onda može da se flešuje. Ima maliv3 drajvere.
Edit: Da, pisao sam. Dobar je rom.
Edit: Da, pisao sam. Dobar je rom.
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0
- bacom
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 25. Jul 2013. 02:23
- :: galaxy s2 i9100
- :: G3 d855
Izašao novi Beanstalk lp. Meni onaj pre bio naj brži od lp romova.[ANCHOR]
- Zile995
- Expert
Izasao i Apolo 8 beta 6 (verovatno najbolja verzija
)
Novi RR trenutno upload-ovan, a novi CM ima delimicno ispravljeno HD i FHD snimanje(fokus lose radi).
Apolo obavezno flesujem. Boje su isprane na svim romovima, ali sa Apolom su odlicne. Mislim da i ostali spomenuti romovi imaju taj fix za kameru
Koji ces da flesnes

Novi RR trenutno upload-ovan, a novi CM ima delimicno ispravljeno HD i FHD snimanje(fokus lose radi).
Apolo obavezno flesujem. Boje su isprane na svim romovima, ali sa Apolom su odlicne. Mislim da i ostali spomenuti romovi imaju taj fix za kameru

Koji ces da flesnes

CM12 i Apolo 8 light beta 6. Greje mi se, ne znam zasto. Sa stock kernelom se ne greje.bacom napisao:Probao sam Dori na Rebornu i brži je pa mislim da probam na pa.
Šta ti trenutno koristiš?
Prošlo je skoro mesec dana od kako koristim ovaj telefon, i prosto sam razočaran trajanjem baterije. Probao sam na sve načine na produžim vreme trajanja, ali bez mnogo uspeha. Izvlačim jedva 2 sata screen-on time, to je maksimum dok se ne isprazni do nule.
Dok ga je devojka koristila, oko mesec dana pre nego što ga je dala meni, pojavio se problem da telefon nije mogao uopšte da se puni. Dok je na punjaču, na standby-u, napuni se jedva 5% za 2-3 sata. Nekad se dešavalo da se ne puni uopšte, nego se praznio dok je na punjaču.
Ali otkad sam ga vratio na fabrička podešavanja, a posle i fešnuo CM, nema više tog problema. Sad se samo prebrzo prazni.
- Instalirao sam Greenify, i skoro sve aplikacije su mi pod hibernacijom, čak i tastatura.
- Internet je konstantno isključen, i koristim Tasker da ga uključim samo onda kad su pokrenute određene aplikacije. Kad se isključi ekran ili izađe iz tih aplikacija, isključuje se i internet.
- Vidljivost je konstantno na 50%
- Smanjio sam maksimalnu CPU frekvenciju na 1000 MHz
- ondemand governor
- CFQ I/O scheduler
- Na telefonu je instaliran CM11 nightly od 16. februara, sa svojim nativnim kernelom
Nedavno sam kupio bateriju za koju su u radnji tvrdili da je originalna (u ponudi su imali "kopiju" i "original", ova moja je koštala 1500 din). Nisam primetio neko ekstra poboljšanje u poređenju sa starom baterijom (onom koja je došla uz telefon pre 2 godine).
Isprobao sam gustavo kernel, ali iz nekog razoga se telefon praznio mnogo brzo, tipa 1% na svaka 2 minuta, i to dok je na standby-u, tako da sam vratio backup od pre.
Možda vredi da spomenem - imam bledožućkastu traku koja ide preko ekrana. Ne primećuje se baš lako, uglavnom se nazire u aplikacijama sa belom pozadinom. Traka ide od jedne do druge strane, i visinski zauzima oko 1/3 ekrana. Osim tog vizuelnog efekta, nema baš nikakvih problema sa ekranom.
Večeras ću da probam onu aplikaciju za kalibraciju baterije, kao poslednju nadu. Nemam više ideja šta bih još mogao da uradim da sredim ovaj problem...
Slike potrošnje baterije:
http://i.imgur.com/v0n717z.png
http://i.imgur.com/FhaB6sS.png
http://i.imgur.com/nwwnkfz.png
Dok ga je devojka koristila, oko mesec dana pre nego što ga je dala meni, pojavio se problem da telefon nije mogao uopšte da se puni. Dok je na punjaču, na standby-u, napuni se jedva 5% za 2-3 sata. Nekad se dešavalo da se ne puni uopšte, nego se praznio dok je na punjaču.
Ali otkad sam ga vratio na fabrička podešavanja, a posle i fešnuo CM, nema više tog problema. Sad se samo prebrzo prazni.
- Instalirao sam Greenify, i skoro sve aplikacije su mi pod hibernacijom, čak i tastatura.
- Internet je konstantno isključen, i koristim Tasker da ga uključim samo onda kad su pokrenute određene aplikacije. Kad se isključi ekran ili izađe iz tih aplikacija, isključuje se i internet.
- Vidljivost je konstantno na 50%
- Smanjio sam maksimalnu CPU frekvenciju na 1000 MHz
- ondemand governor
- CFQ I/O scheduler
- Na telefonu je instaliran CM11 nightly od 16. februara, sa svojim nativnim kernelom
Nedavno sam kupio bateriju za koju su u radnji tvrdili da je originalna (u ponudi su imali "kopiju" i "original", ova moja je koštala 1500 din). Nisam primetio neko ekstra poboljšanje u poređenju sa starom baterijom (onom koja je došla uz telefon pre 2 godine).
Isprobao sam gustavo kernel, ali iz nekog razoga se telefon praznio mnogo brzo, tipa 1% na svaka 2 minuta, i to dok je na standby-u, tako da sam vratio backup od pre.
Možda vredi da spomenem - imam bledožućkastu traku koja ide preko ekrana. Ne primećuje se baš lako, uglavnom se nazire u aplikacijama sa belom pozadinom. Traka ide od jedne do druge strane, i visinski zauzima oko 1/3 ekrana. Osim tog vizuelnog efekta, nema baš nikakvih problema sa ekranom.
Večeras ću da probam onu aplikaciju za kalibraciju baterije, kao poslednju nadu. Nemam više ideja šta bih još mogao da uradim da sredim ovaj problem...
Slike potrošnje baterije:
http://i.imgur.com/v0n717z.png
http://i.imgur.com/FhaB6sS.png
http://i.imgur.com/nwwnkfz.png
- Zile995
- Expert
Menjaj rom, kitkat dosta srce bateriju. Sto ocekujes veci SoT kada je stalno na wifi.
Preporucujem ti NeatRom v6.4 sa Apolo regular kernelom(imas taj kernel u njegovoj instalaciji, ne treba da ga skidas
)
Wifi ti stalno ukljucwn, jos 3g nekada koristis, a vidis da je pri kraju grafika los signal.
Preporucujem ti NeatRom v6.4 sa Apolo regular kernelom(imas taj kernel u njegovoj instalaciji, ne treba da ga skidas

Wifi ti stalno ukljucwn, jos 3g nekada koristis, a vidis da je pri kraju grafika los signal.
Skidam ga, pa za par dana javljam rezultate. Nije mi samo jasno šta je smešteno u ovih 770 MB? 

- Zile995
- Expert
Ceo stock based rom sa raznim modovima koje mozes birati u toku instalacije.
Pogledaj meni bateriju, bas ga dosta koristim. U kuci sam bio stalno bio, osvwtljenje nije skroz na minimumu bilo ali je automatsko ostavljeno, cenim da je na nekih 30-40%:

Na 60% baterije.
Pogledaj meni bateriju, bas ga dosta koristim. U kuci sam bio stalno bio, osvwtljenje nije skroz na minimumu bilo ali je automatsko ostavljeno, cenim da je na nekih 30-40%:

Na 60% baterije.
I ja se vratio na neat
Prekratko trajanje baterije na kk. Možda ode u penziju uskoro ova aždaja 

- Zile995
- Expert
Meni se ovaj neat svidja samo zbog teme(ova plava tema, kao s3 sa 4.3 androidom)
Sve ostalo je kao na stocku samo ima malo vise opcija. Ili neat ili xwms3+apolo light
Sve ostalo je kao na stocku samo ima malo vise opcija. Ili neat ili xwms3+apolo light
- bacom
- Mobil manijak
Ja sam za xwms3 i obrisati 50-60 nepotrebnih sistemskih aplikacija. Dodam modul dupli tap za zaključavanje, circle baterija, greenify, knock code, i Apolo kernel pa ima i slide to wake. Može i Button Savior (root) aplikacija pa ima dugmića na ekranu umesto mehaničkih.
Izgleda super a sigurniji mi od Neata koji je opterećen nepotrebnim stvarima.
Izgleda super a sigurniji mi od Neata koji je opterećen nepotrebnim stvarima.
- Zile995
- Expert
Au covece, pa i ja trenutno koristim tu kombinaciju 

- bacom
- Mobil manijak
Može li ovaj Dorimanx http://forum.xda-developers.com/galaxy- ... x-t3002827
da se flešne na CyanFox kk i da li je bolji od Dorimanx V10.44v008?
Hoću malo da testiram CF, probaću i Apolo.
da se flešne na CyanFox kk i da li je bolji od Dorimanx V10.44v008?
Hoću malo da testiram CF, probaću i Apolo.
- Zile995
- Expert
Moze na kk taj personal build, ali dobar ti je i v008.
-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Uto, 27. Maj 2014. 18:16
- :: SGS2
Mnogo vise baterije srce 3G nego wifi. 
@antec, sto to, uzimas nesto novo ?

@antec, sto to, uzimas nesto novo ?
- Zile995
- Expert
To sam i ja hteo da ga pitam... Tacnije nisam znao sta je konkretno mislio... Na sve losiju xda zajednicu ili prelazak na novi telefon? 

- bacom
- Mobil manijak
"Aždaja" je s2, šta drugo može da bude?
Ma naravno da je aždaja s2, ali postoje i veće za malo para. Xperia z, 150 eura, smešan novac, a 2 giga rama, quad, 5 ", full HD... No to neće još sigurno mesec dana 
Ovo je definitivno telefon koji me je najbolje služio, malo mi je žao što će otići ali šta da se radi

Ovo je definitivno telefon koji me je najbolje služio, malo mi je žao što će otići ali šta da se radi

- Zile995
- Expert
Slazem se sa tobom. Ja ga verovatno necu prodatiantec napisao:Ovo je definitivno telefon koji me je najbolje služio, malo mi je žao što će otići ali šta da se radi

CM12 je sve bolji i bolji. Nadam se da ce WiDi podrsku ugratiti u rom.
- Zile995
- Expert
Probao sam CM12 poslednji build... Treba tu jos dosta da se radi. Ne rade neke stvari dobro. ZRAM su uveli u poslednji build i multitasking je neverovatno dobar na lollipopu. Problem je sto je sporiji od kitkata.
Odmah sam vratio SlimKat i DorimanX v10.44v008 i poigrao se sa zRaM-om. Prosto je neverovatno koliko rama slobodno ima, multitasking fantastican. Tvrdim da dorimanx najbolje radi sa slim romovima(slimsaber, neatrom, slimkat i drugi)
Odmah sam vratio SlimKat i DorimanX v10.44v008 i poigrao se sa zRaM-om. Prosto je neverovatno koliko rama slobodno ima, multitasking fantastican. Tvrdim da dorimanx najbolje radi sa slim romovima(slimsaber, neatrom, slimkat i drugi)

- bacom
- Mobil manijak
CM12 se nekako lagano zaleće. Treba mu gledati neku "srednju" brzinu..
CyanFox startuje brzo i tako nastavlja. Stavio sam mu 5-31_Gapps_Minimal_4.4.2-signed .zip.
Probao sam Dori V10.44v008 i Hiper/row. Radi brzo bez problema.
Probao sam Apolo 7.2 beta3 EXTRV1 i pegasusq/row. Baterija drži dobro (preko 20 h) a ne gubi puno na brzini. Meni je kk rom koji ima naj bateriju.
Šteta što mi je telefon grupa 2 pa nemogu da mu skinem napon da vidim koliko može da izgura ss?
Ko je vešt u setovanju i ima 3-ću grupu može da obori rekord ( npr Zile995)
CyanFox startuje brzo i tako nastavlja. Stavio sam mu 5-31_Gapps_Minimal_4.4.2-signed .zip.
Probao sam Dori V10.44v008 i Hiper/row. Radi brzo bez problema.
Probao sam Apolo 7.2 beta3 EXTRV1 i pegasusq/row. Baterija drži dobro (preko 20 h) a ne gubi puno na brzini. Meni je kk rom koji ima naj bateriju.
Šteta što mi je telefon grupa 2 pa nemogu da mu skinem napon da vidim koliko može da izgura ss?
Ko je vešt u setovanju i ima 3-ću grupu može da obori rekord ( npr Zile995)