Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
lujomanga1981, šalim se naravno (kakvo pitanje takav i odgovor )
Na Note 4 je potpuno drugačiji prikaz potrošnje baterije u odnosu na S4 / S4 / Note 3 ... itd
Uglavnom sve u svemu Note 4 izdržaće od ujutro do uveče intenzivno korišćenje sa Screen On Time 4-6h , u zavisnosti da li je samo na 3G ili 2G/3G+WIFI .
planiram da uskoro uzmem ovaj tel. Pitanje za one koji ga duze imaju i koriste. Shteka li tj blokira li tel cesto. Do sada sam koristio samo iphone jer sam prije imao S2 i poprilicno je bio u lagu i znao da zablokira da je jedini spas bilo vadjenje baterije a onda ponovo paljenje i gubitak jedno 30-40 % kapaciteta baterije. I koji model preporucujete snapdragon ili eyinos. Unapred hvala
Ja ga koristim skoro mjesec dana i zaista nema govora o blokiranju i zakucavanju. Koristim snapdragon i odlično se ponaša, a exynos ima nešto bolje performanse koje se u praksi ne osjete ali ima osjetno slabije trajanje baterije. Još neko ko ima exynos bi mogao malo više reći o toj verziji.
@Dmitar Koji god da uzmes, uzimas aparat koji ce te bez problema sluziti 2-3 pa i vise godina. Exynos je odlican, a za zmajceka imas vise development-a.
Hvala na odgovorima, cuo sam da ako se root uradi da telefon bolje radi da li je to tacno? Neko mi je savjetovao cim uzmem da root uradim i da obrisem sve sto je instalirano i onda ce software da leti i manje trosi baterije. Mada sam negdje citao da ako se to uradi kako netreba da moze tel da rikne. A ipak cena nije mala da bi se igrao sa time. Licni saveti. I jos sam malo skeptican vezano za njegovu velicinu kada se stavi u farmerke da li smeta i zulja kad se sedi ili se mora odmah vaditi iz dzepa.
Ako verujes u pricu da ako se telefon rutuje,moze da rikne,moj savet ti je onda da ne pipas nista. Lepo izdvoji vreme,prelistaj sve sto je vezano za root,pa tek onda kreni u avanturu.
Ma koji crni root i ta vrsta sređivanja za Note 4. Apsolutno nema potrebe za tim. Što se tiče verzija, najosetnija razlika je u zvuku jer exynos ima dosta bolji čip od snapdragon.
nisam rekao da ako ga rutujem da ce riknuti nego pri rutanju ako dodje do greske ili ako dodje do greske postoji mogucnost da nece moci vise da se upali.. Ok hvala u svakom slucaju.
znaci @El Laki ako hocu bolji zvuk da biram exynos procesor inace snapdragon. Posto im je cena tu manje vise ista.
Ne znam da li kod nas ima legalno sa garancijom da se kupi snapdragon jer je za Evropu exynos verzija. Tako da ne znam kako bi i gde mogao te garancije da ostvariš jer od uvoznika i operatera sigurno nisu.
Dmitar, kao što neko reče ako već želiš da se upustaš u te vode modifikovanja(rut, fleš..) onda se pre toga lepo informiši i iščitaj dosta stvari pa tek kreni..
Ne znam šta je dečko pogrešno rekao. Naravno da može da se brickuje telefon. I to veoma jednostavno. Oprez je poptuno razumljiv. Ali jednu stvar mora da zapamti a to je da root Samsung telefona gotovo sigurno rezultuje gubitkom garancije (knox) sem na KK.
nisam bas siguran da je exynos za Evropu. Prije ce biti da je F za Europu.
SM-N910F - Europe
SM-N910K/SM-N910L/SM-N910S for Korea
SM-N910C - Asia, Europe, South America
SM-N910FD - United Arab Emirates
SM-N910FQ - Turkey
SM-N910H - Asia-Pacific
SM-N910G - Singapore, India, Australia
SM-N910U - Hong Kong, Taiwan, Australia, New Zealand, Chile
SM-N910W8 - North America
Druze, nemas potrebe da root-ujes N4, ma koliko app da imas na njemu. Aparat radi kao metak. Lizalica je stabilna, sve je na svom mestu. Stvarno nema potrebe za tim. Da je recimo Note 2 u pitanju, pa i da budzis novije verzije custom rom-ova, ali ovako uzmi aparat i uzivaj.
@vojkan85 imao sam prije Samsung S2 i zato mi je frka jer znam kako je on shtekao na onom starom 4.0.4 Do sada aje naravno izasao i 4.1.2 i 4.2, 4.3, 4.4. Ali mi opet frka reko da nepravi probleme. Jer je prilicno frustrirajuce bilo kad zablokira a imam 50% baterije. i nakon sto izvadim bateriju spadne na 30% ili manje e onda je tek problem ako sam vani a punjaca nemam.
Da li jos neko moze da kaze,tj da potvrdi da li su nocne slike na N4 previse zrnaste?
Slika od kolege sa drugog foruma. Detaljnom pretragom na flickr sam isto to uocio.
Takodje,zamolio bih Peru da izbaci opet onu nocnu sliku sto sam komentarisao da kvalitet nije najsjajniji nocu,jer je slika nakon toga obrisana. Hvala
Evo slike
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.