Samsung Galaxy S IV (I9500 / I9505 / I9506)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Re: Samsung Galaxy S IV (I9500 / I9505 / I9506)
Ne. Ali je preporucljivo da uradis factory reset jer je to ipak veliki apdejt. A kad uradis taj factory reset onda ces ostati bez svega iz telefona. Dakle, apdejt pa bekap ili obrnuto, pa onda factory reset i na kraju vrati to sto si bekapovao.
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Ne zezaj se da ne radis factory reset jer si velike sanse da pocne da te zeza tel ako to ne uradis. Bolje je malonda se pomucis i da ti posle sve radi kako treba.
EDIT: Koji je po vama najbolji rom za i9505 ?
EDIT: Koji je po vama najbolji rom za i9505 ?
Note IV N9100 dual
Po meni od onog lika albe95 sa xda. Mada ja sam i dalje na stock - u, ne znam što ali nekako najviše preferiram..
- toda81
- Prijatelj foruma
acamatic, koliko tebi traje baterija na stock-u? Zenin telefon je u pitanju. Poceo je da brkjavi sa Albe 95 rom-om 4.4.4 v3 pa sam hteo da ubacim neki drugi. Ne znam kako se pokazao Omega rom za i9505 jer znam da oni dobro rade. Ja sam stavio da se skidaju Omega 4.4.2 i Omega 5.0.1 zato jer rece Zoreli da je izasao Xposed za 5.0.1 koji radi.
Stavicu da se skida i Albe95 5.01 cisto d aimam sve spremno kad budem mogao to da uradim.
Da li ti koristis xposed i da li si na lilipop-u?
Stavicu da se skida i Albe95 5.01 cisto d aimam sve spremno kad budem mogao to da uradim.
Da li ti koristis xposed i da li si na lilipop-u?
Note IV N9100 dual
toda81, e ovako idem redom:
Sto se baterije tice, nisam nikako zadovoljan iskreno i sam znas da je ovo super telefon sa ocajnom baterijom. Ja sa stock rom-om, 4.4.2, greenify(xposed), titanium i sva moguca cuda izguram nekih 3.5 do 4 sata SOT-a najvise. I svako vece ga punim naravno kada legnem pred spavanjem. Sto se ove slabe baterije tice ne mogu bas mnogo da se zalim jer mi svaki put izdrzi dok ne legnem da spavam, sto je najbitnije. Jes da bi ja hteo veci Sot, al i ovo nije lose koliko sam imao kada je sve bilo na njemu stock
Sledece sto se tice custom rom: ja sam uopsteno protivnik istih jer uvek ima nesto sto mi smeta i lakse progutam neki nedostatak kada je stock rom. Ja sam bio na Albe rom-u i koristio par dana, nisam pristalica toga i vratio se. Tako da o tome ne mogu da puno pricam,samo sam preneo utiske sa XDA foruma o njemu da ga svi hvale. Video sam i ja da je XPOSED izasao za lizalicu i drago mi je to cuti.
Do daljneg ja ostajem na KK, ne znam kada cu preci na LP, jer iskreno nemam puno vremena da se sada bakcem sa flesovanjem, podesavanjem i personalizacijom moba, tako da sam sada pri KK.
Sto se baterije tice, nisam nikako zadovoljan iskreno i sam znas da je ovo super telefon sa ocajnom baterijom. Ja sa stock rom-om, 4.4.2, greenify(xposed), titanium i sva moguca cuda izguram nekih 3.5 do 4 sata SOT-a najvise. I svako vece ga punim naravno kada legnem pred spavanjem. Sto se ove slabe baterije tice ne mogu bas mnogo da se zalim jer mi svaki put izdrzi dok ne legnem da spavam, sto je najbitnije. Jes da bi ja hteo veci Sot, al i ovo nije lose koliko sam imao kada je sve bilo na njemu stock

Sledece sto se tice custom rom: ja sam uopsteno protivnik istih jer uvek ima nesto sto mi smeta i lakse progutam neki nedostatak kada je stock rom. Ja sam bio na Albe rom-u i koristio par dana, nisam pristalica toga i vratio se. Tako da o tome ne mogu da puno pricam,samo sam preneo utiske sa XDA foruma o njemu da ga svi hvale. Video sam i ja da je XPOSED izasao za lizalicu i drago mi je to cuti.
Do daljneg ja ostajem na KK, ne znam kada cu preci na LP, jer iskreno nemam puno vremena da se sada bakcem sa flesovanjem, podesavanjem i personalizacijom moba, tako da sam sada pri KK.
- toda81
- Prijatelj foruma
acamatic, ja sam jednom prijatelju koji je uradio update na lilipop vratio ponovo kk jer je bio totalno nezadovoljan trajanjem baterije i problemima u radu koje je imao.
Primetio sam i ja da je to vreme SOT-a koje si naveo ono sto je otprilike i kod mene na s4. Najbitnije je da izgura do uvece baterija, a sve to zavisi od nacina koriscenja i da li je u pitanju internet provajdera ili wifi gde mnogo duze traje baterija.
Bez xposed-a i brisanja nepotrebnih samsungovih gluposti bi baterija mnogo krace drzala na zalost. Steta sto se ne pozabave malo trajanjem baterije pored toga sto akcenat stavljaju na kvalitetno "srce" telefona
Primetio sam i ja da je to vreme SOT-a koje si naveo ono sto je otprilike i kod mene na s4. Najbitnije je da izgura do uvece baterija, a sve to zavisi od nacina koriscenja i da li je u pitanju internet provajdera ili wifi gde mnogo duze traje baterija.
Bez xposed-a i brisanja nepotrebnih samsungovih gluposti bi baterija mnogo krace drzala na zalost. Steta sto se ne pozabave malo trajanjem baterije pored toga sto akcenat stavljaju na kvalitetno "srce" telefona
Note IV N9100 dual
Toda, kolega pazi ne mogu baš reći da su tako svi modeli telefona Samsung - a izbačeni sa slabom baterijom. Možda ima par koji su kritični kod ove firme, a ostali su ok. E sad uopšte mi nije jasno šta se to desi pa krajnji proizvod tako ispadne.. Al dobro uz pomoć malih trikova može biti ok..
P. S. Kada budeš ubacio neki custom rom, javi utisak kako je prošlo instaliranje i sam rad Rom-a posle par dana..
P. S. Kada budeš ubacio neki custom rom, javi utisak kako je prošlo instaliranje i sam rad Rom-a posle par dana..
- zoreli
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
- :: Galaxy S21 Plus
16 godina na forumu MOBILNISVET
Imam jedan problem vezano za bateriju na S4. Citao sam vec da se i drugim ljudima desava, ali nisam uspio naci rjesenje. Naime, prvih 10% baterije (dakle od 100-90%) mi se jako brzo potrosi, za nekih 15-20 min nakon sto ga skinem sa punjaca, dok se ostali dio baterije ravnomjerno trosi... Ne znam da li je u pitanju dotrajalost baterije ili je neki softverski bag, ali ako neko moze da pomogne bio bih zahvalan. Inace, telefon sam uzeo polovan i to mi se desava od kako sam ga uzeo.
Sa stock LP romom mi izgura 3-3:30h SOT. Mislim da je to otrpilike neki prosjek koristenja ekrana na stock romu!?
p.s. Ako neko ima Xposed za lizalicu, nek sibne link u inbox. Koliko Xposed u prosjeku produzi SOT?
Sa stock LP romom mi izgura 3-3:30h SOT. Mislim da je to otrpilike neki prosjek koristenja ekrana na stock romu!?
p.s. Ako neko ima Xposed za lizalicu, nek sibne link u inbox. Koliko Xposed u prosjeku produzi SOT?
- toda81
- Prijatelj foruma
Acamatic, vazi, javljam utiske. Ja sam sve poskidao i slremnom je za flashovanje, ali ce to morati da priceka jer imam imam neke probleme pa kada se sve to resi i dodjem kuci fleshovacu rom pa javljam.
Zoreli, to je jedan od tri rom-a koje sam ja skinuo i slremio da ga probam
Kao da sam znao da hoces njega da mi predlozis
Zoreli, to je jedan od tri rom-a koje sam ja skinuo i slremio da ga probam

Note IV N9100 dual
@sbamovan,pazi ovako tebi Xposed kao xposed ne može ništa pomoći što se tiče produžavanja baterije. Što znači da je tebi potreban root, pa Greenify, pa modul Greenify u Xposed - u i na kraju bi tebalo da se titaniumom zamrzne Samsung đubre (aplikacije koje ne koristiš), pa bi tada mogao dosta(više nego stock) da dobiješ na trajanju baterije, .
I ovo gore što si pričao za bateriju, sve je to boljka S4...
@toda, kralju važi, samo polako i nedaj se, daće bog da sve bude u redu!!!
I ovo gore što si pričao za bateriju, sve je to boljka S4...
@toda, kralju važi, samo polako i nedaj se, daće bog da sve bude u redu!!!
- toda81
- Prijatelj foruma
Titanium je odlicna app i ima puno mogucnosti, mada sam ja navikao da brisem to smece, ali isto dodje i zamrzavanje titaniumom jer app vise kao da ne postoji u telefonu. Odlicna app je i opp app ops kad aje u pitsnju trajanje baterije
Note IV N9100 dual
- zoreli
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
- :: Galaxy S21 Plus
toda81, jesi li konačno napravio S6 od S4
?

16 godina na forumu MOBILNISVET
- toda81
- Prijatelj foruma
Zoreli, na zalost nisam jer su mi zena i dete jos uvek na Institutu za majku i dete pa se nadam da u toku nedelje predju u Tirsovu da se odradi operacija i kada dodju kuci tek tada cu moci da joj srdim telefon. Kako stoje stvari minimum jos dve nedelje
Note IV N9100 dual
@acamatic Znam ja vec otprilike kako to sve funkcionise, citao sam vec o tome. Pitam samo dal vrijedi da se iscimam oko toga, tj sta tacno dobijam. Ako nije velika razlika da ne trosim vrijeme... Dal je bolje da probam neki custom ROM kod koga su vec sve te aplikacije poizbacene ili da ih ja zamrzavam na stocku!? I vezano za ovu bateriju: Jel bi pomoglo da radim kalibraciju baterije? Citao sam da i to preporucuju neki ljudi, al niko ne pise dal je otklonilo problem. Ne postoji neko resenje?
Za boljku baterije, to nema leka nažalost sem ovo što sam gore naveo + za entuzijaste neki custom rom(ko voli tako nešto)
Šta znam dobićeš sigurno 30% duže trajanje baterije sa onim gore navedenim, od trenutnog stock - a.
P.s. Mada možeš i bez cimanja sada samo da zamrzneš aplikacije koje ne koristiš uopšte..
Šta znam dobićeš sigurno 30% duže trajanje baterije sa onim gore navedenim, od trenutnog stock - a.
P.s. Mada možeš i bez cimanja sada samo da zamrzneš aplikacije koje ne koristiš uopšte..
Zamrzao sam vec vecinu koju ne koristim, ali i dalje nisam pretjerano zadovoljan trajanjem baterije. (3-3:30h SOT) Vidjecu ako uhvatim vremena za vikend da odradim root, pa da vidim na sta ce sve to liciti. Hvala na savjetu u svakom slucaju... 

Pa ako mi veruješ da ja takav rezultat imam sa sređenim stvarima, onim gore što sam naveo..
Tako da ako je tebi to na stock, onda da pevaš...
Tako da ako je tebi to na stock, onda da pevaš...
- toda81
- Prijatelj foruma
Mnogo je ocajna baterija na s4 na zalost. Ja sam uspeo da gura do skoro 5h, nesto malo manje, ali tesko i to. Krece se oko 4h
Note IV N9100 dual
- Aimbot91
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Sre, 26. Nov 2014. 19:56
- :: HTC Desire 816 Dual
Ljudi moze li neko od vas da mi kaze koji bi modem za S4 l9505 bio najbolji za flash za nase prostore ovde posto sam uradio flash nemackog modema zbog OTA.Ali mi je mobilni signal ocajan.