Samsung Galaxy S6 (SM-G920F)

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
kutijagreha
Banned
Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
:: Telefon na pipanje
Kontakt:

Re: Samsung Galaxy S6 (SM-G920F)

Post od kutijagreha »

Neko ko ima neki drugi punjac od Samsunga,neka isproba da napuni telefon. Jeste da ce cekati negde oko 2 sata,ali baterija traje mnogo duze.
Joco,mozes ti to da proveris. Navodno,vec posle 2 meseca koriscenja S6-ice javlja se defekt po pitanju trajanja same baterije

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

kutijagreha, misliš zbog opcije "brzo punjenje" ? punio sam ga od Note 4 punjačem ali isto je , ajde probaću sa punjačem od HTC M7 .
16 godina na forumu MOBILNISVET

mdark90
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 17. Dec 2013. 22:19
:: Note 4
:: SAMSUNG GALAXY S3min

Post od mdark90 »

Koliko vam traje baterija sa prosecnim koriscenjem?

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

zoreli, da,zbog te opcije. Konkretno,lik puni S6 sa punjacem od S3 neo. Telefon se duze puni,ali je zato baterija bombona (mnogo duze traje)
Nema urnebesnog zagrevanja telefona prilikom punjenja. Pogledao i na drugom forumu,vidim da ta fora 'pali'
Takodje,na xda,vec su neki poceli da se zale na bateriju da je kapacitet 'drasticno opao' posle skoro tri meseca brzog punjenja.

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
:: Samsung & Apple
:: Spajamo nespojivo :D

Post od Joxy »

Kutija, ja sam ga do sada punio njegovim originalnim punjačem i ne primećujem ništa neobično, mogu pokušati i sa nekim običnim pa ću videti ima li razlike. Od kad sam uzeo S6 sve sam manje na forumu, prosto nema potrebe, sve radi baš onako kako treba, bez ikakvih fixeva i ostalih čuda. :)

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Joxy, probaj. Nije na odmet. Kazu da baterija duze traje,veci se SOT izvuce. Takodje se mnogo manje greje kada nije na tom originalnom punjacu.
Inace,kada bi ufiksao memory leak,ne bi ti se telefon mucio sa samim otvaranjem i zatvaranjem aplikacija,samim tim i baterija bi duze trajala :wink:

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
:: Samsung & Apple
:: Spajamo nespojivo :D

Post od Joxy »

Za punjenje ću da probam ali ga još uvek neću rutovati i ubacivati te fixeve, prosto nema potrebe, ne primećujem nikakvo mučenje kod otvaranja aplikacija.

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Joxy, primeti se sigurno. Nije isto kada aplikaciju pokrenes koja radi u pozadini,i aplikaciju koja je prinudno zatvorena. No,dobro :wink:

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

kutijagreha napisao:Joxy,
Inace,kada bi ufiksao memory leak,ne bi ti se telefon mucio sa samim otvaranjem i zatvaranjem aplikacija, :wink:
Kutija o kakvom mučenju pri otvaranju aplikacija pričaš :? :) ... evo ja ću ti iskreno reći : Bolji / Brži / Fluidniji - Samsung Android nisam imao (batali klot Nexus u poređenju ali može i on da se poredi bez problema)

To je prosto rečeno munja od telefona ... ko S6 jednom kupi teško da će se vratiti na neki drugi model .

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

zoreli, otvori 4 aplikacije. Sacekaj pola sata ili manje. Bar jednu aplikaciju ce sistem zatvoriti. To je taj leak koji pravi problem. A opste je poznato da u multitaskingu brze otvara aplikacije koje rade u pozadini,nego aplikacije koje su prinudno zatvorene.
Sto se tice fluidnijeg Samsung modela,to stoji. Do sada najfluidniji. Ali za multitasking ne bi rekao.

Zile995
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
:: Xiaomi Redmi Note 4X
:: HTC M8 | Galaxy SII

Post od Zile995 »

Naravno da je mucenje kada cekas da ponovo otvori app, a trebalo bi da je cuva u memoriji.

Bolji ce multitasking imati onaj uredjaj koji kesira sve lepo, nego ovaj samsung. Brze ce biti i prebacivanje iz aplikacije u aplikaciju. Ja sam trazio vise puta, ovde u temi, ko moze da izbroji koliko aplikacija kesira, niko ni da izbroji.
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Zile995, pokrenut calculator,face,viber. Nakon 18 minuta ugasio prvo calculator. Nakon pokretanja B92 za 6 minuta je izbacio viber :unsure:
Vise od tri aplikacije nema sanse da kesira duze od pola sata

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

:) ... zanimljive konstatacije oko gašenja / mučenja - zatvaranja aplikacija / multi taskinga .

Samo ću reći ovo , 91 moja aplikacija + 306 fabričkih = sve radi apsolutno savršeno . Nikakavo čekanje - štucanje a kamoli mučenje nisam primetio . Ako bilo šta slično primetim ja ću ga prvi ovde najstrašnije ocrniti za primer :) :wink: .

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Konstatacija da ne može da kešira više od 3 aplikacije je čista glupost. Međutim, tačno je da S6 ima memory leak, biće ispravljeno kroz naredne update.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

^ Evo ja cu da ti ustupim S6 za test. Pokrenemo tri aplikacije (calculator,viber,facebook) i cekamo 30 min. Ako iskesira sve tri aplikacije za pola sata ja ti poklanjam S6 :wink:

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

Dzabe pricam, ne kapiramo se. Na netu koliko hoces primera sa gasenjem aplikacija, jbg tako je. Ni sa 5.1.1 nisu ispravili sve.

S6 je uvek bio brzi od konkurencije u prvom delu testa(otvaranje aplikacija) a u drugom se bas vidi koliko je brz(malo sutra) :D, jednostavno izbacuje aplikacije samo tako, dok z3 uvek izadje kao pobednik i tu je sony keva. G4 isto dobar i ne vidim nikakvu razliku u brzini, radi isto kao S6 pored slabijeg hardvera, ali multitasking ima ubedljivo bolji. Za manje para dobijes uredjaj koji isto radi. S6 radi kao munja, samo jos da isprave softver i bice super uredjaj.

Na forumu se samo vrte LG i Samsung.... Sony, htc, huawei, xiaomi, meizu iznenadjuju.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Jedina realna mana S6 je upravo pomenuti memory leak, on donekle narušava sliku vrhunskog hardver koju S6 poseduju i stvano je Samsung trebao da to sredi sa 5.1.1 update-om.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Interesantno je da sve najveće mane ovom telefonu nalaze oni koji ga i nemaju. :) Doduše da, videli kao kod nekog ili na netu. ;)

Ja i dalje tvrdim da je baterija dobra i da nemam nikakav problem sa S6. :)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

Ajde onda bacite koji SS iz menadzera aplikacija-> pokrenute aplikacije. Izbrojite broj kesiranih aplikacija u delu za nedavno pokrenute aplikacije. Sa 3GB rama bi trebalo da kesira nesto preko 20 aplikacija. Da vidimo...

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Zile995, ti ovde izgleda kapiras sta hocu da kazem 8)
Ninolina, dnevno 8 sati mi je S6 pred ocima. Kolega ga ima :wink:

Odgovori