Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
bacom
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 25. Jul 2013. 02:23
:: galaxy s2 i9100
:: G3 d855

Re: Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105

Post od bacom »

Behemoth, i sada dobro dođe Biftor-transparent statusbar-turkbey blue theme-no home &power button- JB.zip.
Flešovao sam na Omega 24 rom.
Staviću i na stock, samo mi krivo što nemože na cm 10. Moraću nekako da mu ulepšam statusbar.
Slika

predictor
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 06. Feb 2016. 15:24
:: Samsung Galaxy S2
:: Nokia E52

Post od predictor »

Ajde neko neka postavi link da skinem twrp za s2 GT I9100,android 4.1.2 verzija,ako je moguce u zip fajlu da bih ga ubacio preko memorijske kartice,nasao sam za GT I9100G ali se bojim da nesto ne zeznem sa tom verzijom.

Zile995
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
:: Xiaomi Redmi Note 4X
:: HTC M8 | Galaxy SII

Post od Zile995 »

Ako vec imas neki custom recovery, samo flesuj ovaj kernel zip fajl

https://copy.com/yTOopqyQTUjy3vil/Apolo ... download=1

Ako nemas custom, odin ce morati da radi ili philz stock.

I jos nesto: Moras da skapiras da ne postoji poseban recovery za S2. Recovery dolazi sa kernelom, tj. spakovan je u kernel. S2 "nema" posebnu particiju za recovery(mozda i ima ali neizvodljivo je napraviti nesto kao na trenutnim flagship uredjajima. Vidim da postoji isorec).

Tako da... Ako hoces trajno neki recovery da imas, moraces da promenis kernel.

Postoje posebni recovery zip fajlovi, ali ne mogu trajno da budu sacuvani. Koriste se za privremeno flesovanje. Kada flesujes neki rom, neces imati prethodni recovery vec ce biti zamenjen sa recovery-(j)em od tog rom-a tj. kernela koji taj rom ima.
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0

predictor
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 06. Feb 2016. 15:24
:: Samsung Galaxy S2
:: Nokia E52

Post od predictor »

Ok,jasno mi je to,nasao sam neki Blazing kernel ali za GT I9100G,pa ne znam da li smem njega da ubacim,plasim se da nesto ne podje po zlu.

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

Nemoj njega da flesujes.

Djuka PA
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 13. Mar 2016. 22:55
:: I9100
:: I9300

Post od Djuka PA »

Zile reci mi mozes li meni pomoci? :) Nije mi bas jasno ovo oko kernela pa bi cenio ako moze da se cujemo negde gde bi brze islo dopisvanje da mi ukratko objasnis. Zasta je vezan kernel i tako to. Hvala ti druze unapred.

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

Sta ti tacno nije jasno sa kernelima?

Imas i dodatno objasnjenje koje je postavio mg0[emoji14]

Djuka PA
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Djuka PA »

Nije mi jasno, kako da znam da ce mi recovery koji dolazi sa kernelom raditi na S2. Desavalo mi se da probam da instaliram CWM,Kitkat mozda jos neki i nece da se upali telefon, napokon sam saznao od Saleta sto pravi NeatRom da uradim sa philZ i da ce raditi, tako je i bilo. E sad cujem da ima neki apolo koji je za stock najbolji i najbrzi, pa me zanima kako da znam da li ce raditi apolo ili ne, sta trebam oko toga da znam kad u samom imenu fajla ne pise broj osnovnog opsega. Kako instalirati zip kernel ako je fabricki 3e recovery? I reci mi jel to apolo dolazi u twrp modelu? Mislim ima jos nesto, zavisi ako se setim. Zato sam hteo da ti dam skype ili nesto drugo da mi napises da bi imao sacuvano i ako jos nesto se setim sto nisam sada da te pitam. :) To uglavnom sto je neko pisao su strucni odgovori i ne snalazim se bas najbolje. Evo sad vidim da na drugom sajtu kucam sa njim. :D

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

To sam ja pisao na tom "drugom" sajtu, inace je bratov account, pa sam mislio da pomognem.

Sa 3e recovery mozes samo signed zip fajlove da flesujes i to sa sd kartice iskljucivo. Skini XWMS3 PhilZ kernel, smesti na sd karticu i flesuj ga u 3e recovery. Cim flesujes slobodno drzi 3 dugmica za ponovni ulazak u recovery. Cim udje, flesuj apolo kernel 4.15b2 zip i zatim reboot system.

Imas Apolo sa CWM i TWRP, za odin u .tar formatu i za flesovanje u recpvery-u u .zip formatu.

Djuka PA
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Djuka PA »

Znaci moze signed zip da se flesuje iz 3e? Kako da znam da je signed i da ce moci iz 3e? :) Znaci ne moze direkt apolo kernel nego mora prvo neki recovery? Inace nisam nasao apolo twpr u tar-u. Vidi ovako posto ja trenutno imam custom recovery, da li mogu sada bez problema da ubacim apolo i da mi telefon radi? Ajde ako mozes pisi tamo, jer tamo sam postavio malo opsirnije. :D pa ako mozes da mi odgovoris na to sto sam pitao.

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

1. Moze da se flesuje.
2. Tako sto ces probati da flesujes neki zip. Ako nije signed ispisace ti gresku verifikacije i znaces da nije :) Nece ga brikovati, ne brini se.
3. Ne moze direktno kroz 3e recovery. Mozes jedino direktno pomocu odina flesovanjem .tar fajla u AP polje tpg programa.
3. Mozes da flesujes sada apolo kernel. Ali pazi, mora kernel da se podudara za trenutnu verziju Androida/ROM-a koju imas. Ako si na stock-u, flesuj Apolo v4.x slobodno.

Djuka PA
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Djuka PA »

Kako da znam u buduce da li mi pase kernel. Znam da je v4.x za 4.1.2, nego da li moram nesto drugo da gledam ili je bitno samo da je 4.1.2 i da je v4.x. Ok ovo drugo mi je jasno. :D Hvala sto si mi odgovorio. Reci mi jel si mislio na PDA polje :D ja AP nemam :P Inace da ti kazem, ubacio sam apolo danas i konfigurisao i nema razlike, cak sta vise cini mi se da mi malo kao secka a to mi nije radio. :D

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

Tako sto ces citati prvi post svake teme kernela na xda forumu.

Da mislio sam na PDA polje(tako je kod starije verzije odina, radi i stariji). Flesovao sam dosta sve stock romove i kernele za stock, apolo je bio najbolji.
Ko zna sta ti se sve nakupilo posto si ga ozivljavao, flesovao razne kernele i koliki bloatware imas. Vrati cist stock, flesuj philz kernel u 3e, drzi zatim 3 dugmica i flesuj Apolo Light verziju. Posle obrisi bloatware i ima da kida :)

Djuka PA
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Djuka PA »

Nov je rom, instalirano par aplikacija i radio je extra...bloatware ne znam sta ti je! Cist stock rom mi je u telefonu, samo sam ubacio recovery philZ i radio je ok. :) Nego mi reci za philZ sto si mi gore naveo XWMS3, da li sve i jedan philZ mogu da instaliram (samo da je za moj rom) nebitno koji Baseband imam ili je bitno? Jer rekao si mi da taj ubacim a moj baseband je XXLS8. Inace mogu da citam do sutra kad se ne razumem u kernel, da znam ne bi pitao. :D valjda je to realno!
EDIT:
Ili ajde mi reci sta da citam koju oznaku da gledam da bi znao da li mi pase. npr. Verzija kernela mi je bila 3.0.1 valjda, a sada je 3.0.111-Apolo...ja tako nesto nisam video na prvoj stranici teme.

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

Brate, preporucujem ti XMS3 based rom-ove. Flesni XWMS3 stock firmware sa Sammobile i stavi PhilZ XWMS3 kernel ako vec hoces stock kernel sa rutom, posto je PhilZ kernel, fabricki 4.1.2 kernel koji je root-ovan i nista vise. Dobices novi XWMS4 modem(tj. baseband kako si spomenuo) ako ubacis XMS3 firmware preko odina.

Da li je bitno? Ne, baseband uvek ostaje isti. Pozeljno je da se podudara philz verzija kernela sa build verzijom firmware-a/ROM-a, mada mozes da flesujes i drugi PhilZ. Ako si skinuo XWMS3 sa Sammobile pozeljno je da flesujes XWMS3 PhilZ kernel, ali ne mora da znaci da nece raditi PhilZ XWMS2 verzija kernela npr. To je samo neka moja preporuka :)

Bloatware su glupe aplikacije koje dolaze uz rom, one koje samsung stavlja. S Voice, Yahoo news, Odredjeni widget-i i ostale gluposti.
EDIT: To je verzija Linux kernela. To ne treba da te zanima.

Djuka PA
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Djuka PA »

Brate nisam skinuo XWMS3 mislim probao jesam, ali zakiva i vratio sam na XWLS isto skinut sa sammobile i taj mi radi super, zato sam i koristio philZ XWLS, pa sam te pitao da li sam mogao taj XMS3 ili ne bi mogao??! :) Ne znam sta im je fora u tim XMS3,XWLS....itd i kako znati koji je dobar i koji valja, samo zbune coveka! Znaci koliko sam te razumeo, ubacim stock rom i flesujem philZ i imam rootovan telefon ne moram da se cimam oko root-a. :D Znam da baseband ostaje isti, njega menjas kad menjas rom, nisi me razumeo sta sam pitao...znaci mora da gledam build number da bude priblizno mojim oznakama, to sam pitao i tako si mi odgovorio sada!!!?
Sad gledam ovo u temi apollo. Update Supersu (only sammy kernel, AOSP doesn't have supersu)
Da li to znaci ako nemam root, da prilikom instalacije kernela on ubacuje sam SuperSU? I jel AOSP isto proizvodjac romova ili gresim, nesto slicno kao Cyanogen?
Ja te aplikacije cim rootujem brisem! :D E sad mozda moze jos, ali ne znam sta tacno smem a sta ne smem. A rado bi obrisao mozda i neki live wallpaper! Evo sta imam :D
Slika
Slika

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

Ne zakiva. To je najbolji firmware trenutno, lista izmena je najveca i baseband je verovatno i najbolji za s2.

Ma radice ti i XWLS na XWMS3 build number. Sve su to stock kerneli i svaki ce raditi. Ali kazem ti, ko zna kakve su sitne izmene radili sa, na primer XWMS3 i XWLS kernelom.

Mozes da flesujes sa signed SuperSu zip u 3e recovery ako hoces sve Stock+root. Ima i taj nacin :)

Ne brini za SuperSU. Imas ga :)
Mozes da brises app. Pisao sam ovde dosta puta, da imas tapatalk aplikaciju vec bi lako pretrazio forum.

Djuka PA
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Djuka PA »

Evo vidis ova dva imam u kompu! http://prntscr.com/afcynf kazem ti drugi sam koristio i nije mi radio kako treba, bas pre neko vece keva me zove ja vucem prstom da se javi on nece zvoni i tako smrzo i gledam da li da ga skrljam ili sta da radim...i sad sam vratio na prvi koji sam koristio mislim i kad sam kupio fon i radi ok dok mu ne prodje rok trajanja, mada ubiju ga aplikacije (mrtvi facebook)! Nego ne mogu naci supersu.zip signed...jedva nalazim i nesto drugo. Nego nisi mi odgovorio na ostalo sto sam te pitao. :D A za ovo ostalo hvala ti, dosta si mi pomogao malo sam prosirio znanje. :P Znaci superSu dolazi sa kernelom...mislim sad je gotovo, vec sam ga ubacio rucno pre flesovanja ali da znam ubuduce. Nemam taptalk i preko kompa idem na forum nisam preko fona. Ma da brisi app, pa kad izbaci "Aplikacija prestala sa radom" onda dizi nov sistem. xaxa :shock:

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

AOSP je cist Android. CM je nesto sasvim drugo. Ali postoje romovi bazirani na AOSP i CM-u.

Ima u xda general thread-u za i9100, pa malo listaj teme. Mada okacicu sutra, kad stignem SuperSU cisto da ga imas.

Djuka PA
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Djuka PA »

Hahaha gde znam sta je cist android. Ja mislim i da je ovo moje cist android a verujem da nije hehe :D Ma druze ja cisto kad mi treba onda trazim, nemam vremena da listam stranice na XDA a i ne razumem engleski bas dobro tako da je zajebano. :D Skoro sam trazio za LG L5 sve i svasta i na kraju nije moglo. :) cudnovatastvar

Odgovori