dsn error d600

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Radmajster
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 08. Sep 2006. 10:38

dsn error d600

Post od Radmajster »

prilikom slanja emaila izbacuje poruku dsn error sta raditi :shock: podesavanja sam pratio na ovom sajtu a od telenora sam dobio poruku da zamenim reci mobtel u podesavanjima samo za e mail njihovim imenom :o

nbnebojsa
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 27. Jul 2004. 13:24

Post od nbnebojsa »

mislim da moras sve da uskladis sa telenorom i gprs i e mail i sve ponovo podesi, meni i dalje radi sa mobtelom u podesavanju 8)

Radmajster
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Radmajster »

kad ostavim podesavanja sa recima mobtel onda u startu izbaci server error posle pokusaja konekcije, a kad zamenim u email setings reci mobtel sa telenor onda se konektuje ali prilikom slanja izbaci DNS error da li neko ima podesavanja sa telenor ispravkama

gargamel
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 24. Avg 2006. 09:36

Post od gargamel »

Prvo proveri da li ti je dobar DNS. Ma koliko puta proverio, to je 12 cifara i uvek postoji verovatnoca da se zeznes :) Veruj mi.
Najbolja sledeca opcija je da izbrises sva podesavanja sa telefona za gprs, e-mail i onda odes (ako ima u tvom gradu) mobtel i da im das mobilni i oni ce odmah sami da ti izvrse podesavanja. Ja sam imao problem sa jednim od svojih ranijih telefona, se k700 oko podesavanja za meil i gprs i to je imalo podesavanja na sajtu, pa sam zvao i call centar i oni mi isto rekli sto i na sajtu pise (i jos da sacekam dan da se to sve, tamo negde ko zna sta uradi :wacko: ). Odneo sam onda u mobtel i podesili su mi, ali usput i rekli da je moralo jos nesto kod njih dodatno da se uradi, da nije bilo samo do podesavanja telefona.
Mozda nije takva stvar sa tvojim telefonom, ali prvo obrisi podesavanja, probaj sa ponovnim podesavanjima na sajtu ili jos neko ko ima D600 neka ti da podesavanja, a ako ne radi pravac u mobtel
:)
Poz :wink:

Radmajster
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Radmajster »

hvala ako nista drugo sad bar znam da je DNS onaj 12cifreni broj a sto se tice odlaska do telenora idem odmah sutra

Radmajster
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Radmajster »

bio sam do telenora i greska je bila sto u podesavanjima za dns u oba polja treba ostaviti nule tj nista ne menjati a u podesavanjima takodje treba zameniti mobtel sa telenor i smtp i pop3 ali ubaciti telenor.co.yu a ne .com kao sto je neko u forumu napisao ali najbolje je otici do telenora da ti oni licno popune brze je i manje zivaca se potrosi UZDRAVLJE 8)

gargamel
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od gargamel »

Pa rekao sam ti da je najbolje za takve stvari otici do njih, stedis i vreme i zivce, a to je ipak njihov posao da ti obezbede konfiguraciju aparata :wink:
POZ :)

Radmajster
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Radmajster »

jos samo jedno pitanjce sto se tice podesavanja :D da li i java treba da se podesava posto sam citao to negde na forumu ali na fonu nema nikakav options ili setings za javu :o

gargamel
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od gargamel »

Nema sta da se podesava za javu, igrice i programi ili rade ili ne rade :wink:
Znaci samo ih snimis na neki nacin na tel (preko kabla ili skines preko GPRS-a) i to je to.
Pozdrav

nbnebojsa
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od nbnebojsa »

Radmajster napisao:jos samo jedno pitanjce sto se tice podesavanja :D da li i java treba da se podesava posto sam citao to negde na forumu ali na fonu nema nikakav options ili setings za javu :o
opet potrazi po temama ima sifra koja sluzi da se aktivira da li java programe hoces da instaliras preko wapa ili kabela 8)

Radmajster
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Radmajster »

prilikom instalacije opere izbacuje instal error odgovor je bio u prethodnoj temi da se uradi full reset telefona pa zar nece onda da se obrisu i parametri za gprs mms email

gargamel
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od gargamel »

Pa nisam bas siguran, al mislim da hoce (sva podesavanja za internet), dok poruke sigurno brise. :wink: :)

Radmajster
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Radmajster »

e sad sva podesavanja za gprs mms i email su mi podesili u telenoru tako da instal error koji se javlja prilikom instalacije opere i jos nekih programa nije vezan za ta podesavanja a u javi ima neko podesavanje za network service koje je slicno gprs-ovom pa me interesuje da li mozda tu treba nesto ubaciti

Radmajster
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Radmajster »

ljudi za neverovati ali istinito cak ni ovi u telenoru nisu sveznajuci covek mi je ladno stavio port 9201 a ne 8080 tako da mi je samo zagorcao zivot ali na forumu ima lek za sve samo treba vremena da skontas terminologiju starosedeoca pogotovo ako si nov

nbnebojsa
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od nbnebojsa »

sto se tice porta za operu moras da probas oba pa da vidis da li radi znaci onaj u telenoru nije pogresio e sad evo ti ovde kako se instalira sve.

before you do his method go to applications/java world/options in the options menu go to the networksettings and fill in this:
APN : internet

username : <leave blank>

password : <leave blank>

proxy Disable

save settings

plug USB Cable into PC
set phone too Java #*536963#
Plug the phone into the USB cable
Start SoftickPPP
Activeate SoftickPPP Make sure it detects your phone
(Place mouse pointer over icon in task bar small palm trees second from left.

and it should say the following if connected, Softick PPP: 1 Device(s) connected PPP is enabledIf it says not connected or no devices connected sellect settings and make sure that the com port is checked.

(May be a different port number on yours the important bit is that it is the one with \Device\ss_mdm0 next to it. Bottom one on image.
Also make sure Primary and secondary ip addresses are different.

If you have a connection then Now Use the code:#*5737425# select PPPup and then select USB.
start JavaUploader
select your JAD (Try the tetris Deluxe uploaded by Hockey in previous post I know this works I have it on MY phone. Using this method.
then select - Serial Download on the phone
JavaUploader should show - Sending " -------------" then Midlet Empty...then you phone progress bar should start loading too 100% and Java Game will Auto Boot or ERROR JAVA if the game is not compatable
to load multiple games i just reload JavaUploader with another JAR/JAD then type #*5737425# (DO NOT CLICK PPP UP again or it will reboot phone) just select Serial Download on the phone

after your done type #*536961#

pazljivo citaj i sve ce ti se reci imas tu i sifru ako ide preko kabela i imas ako ide preko wapa, znaci pre nego sto hoces da instaliras operu prvo sifru za wap pa onda na sajt da je skines i instaliras 8)

Radmajster
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Radmajster »

hvala greske ispravljene i jos jedno pitanjce sto se tice kucanja tih sifara mom drugu se posle njih poceo kociti mob pri izlasku na net pa sad pitam koliko ove sifre mogu da uticu na to

nbnebojsa
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od nbnebojsa »

mogu ako se pogresne ukucavaju ali uvek postoji sifra za master reset koja sve to ispravi i vrati na fabricko stanje :wink:

Radmajster
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Radmajster »

pazi kad ne mogu da verujem :o danas sam primetio da mi sat na mobilnom kasni ali sam ubedjivao sebe da je nemoguce :o ali kad sam uporedio sat na mobu i televizoru po kome sam ponovo namestio sat on je u intervalu od 3 sata poceo da kasni dva minut :o da li ima neka sifra za to ili sta vec :blinky: imam ga 5 dana sta da radim :shock:

Odgovori