Sve je lepo odjasnjeno, korak po korak u slikama.
Tekst je na englesklom ali cu postaviti i prevedeno na srpski.
http://users.skynet.be/yozy/tutorials/d ... #bluetooth
evo i na srpskom ( ali idite na onaj link da usput pratite objasnjenje u slikama

Ovo moras obavezno napraviti pre svega!!!!
Put kojim ces ici je: Menu -Applications - Java World - Options - Network settings:
APN : internet
username : <leave blank>
password : <leave blank>
proxy OFF
save settings
Kad to napravis prati redosled koji ide i ne mozes pogresiti (nadam se)
I. Spoji kabal (USB) u kompjuter. (samo kabal ne i mob)!!
II. Instaliraj SoftickPPP. (pri instalaciji on ce ti javit gresku ignorisi je - cancel) - - - I nemoj ga jos startovati!!!!
III. Prikljuci mobilni i startuj od mobilnog program - (Samsung's PIM & File Manager)
IV. Ako ti program od mob. nadje mobilni onda je sve u redu! Izadji iz programa.(preskoci a) i b) )
IV. a) Ako nije nasao mob. onda odspoji mob. i reset kantu. I ako nemoras ja to napravim. Onda 100% radi.
b) Kad se system digne iskljuci SoftickPPP posto se sam pali i ponovi radnju III. i IV (SoftickPPP ti je u sistem trayau)
V. Pokreni SoftickPPP i udji u njega (desni klik misem u system trayu) Settings
VI. "Bluetooth/Serial" tu moras naci svoj mob.
on ti se ovako predstavlja COMx "\Device\ss_mdm0" (COMx je port na koji se mob. prijavio, x moze biti bilo koji port) kod mene je COM3 \Device\ss_mdm0
Kad ga nadjes onda oznaci taj port!
VII. Ponovo ides Softick PPP desni klik misem i Active (prvo na vrhu).
Ako ti Softick PPP nije naso nista nijedan uredjaj onda pogasi sve i ponovi svu radnju od III.
Nemoras kompjuter gasiti!! Odspoji mob. ugasi mob i exit program Softick PPP!!
VIII. Pokreni Uploader.exe i izaberi igru koju ces ubaciti.
IX. Ukucaj u mob. #*536963#
X. Ulazis u Java serial meni sa #*5737425#
XI. Ides na prvu opciju PPP UP pa pod meni USB
XII. Serial download.
XIII. Zbog problema s Wapom vrati postavke #*536961#
I sada bi ti trebalo raditi!
Ako ubacujes vise igara onda ponavljas samo X. i XII. radnju bez XI.
Ako ti poslje XII. radnje kad radis prvi put nista ne desava proveri dal ti je Softick PPP nasao uopste mob. isprobavaj dokle god ti Softick PPP ne nadje mob. znaci ponavljaj radnje od III. Redosled je bitan bar kod mene.