Samsung Galaxy Note

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
oxigen
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 04. Dec 2008. 21:41
:: Samsung galaxy Note8

Re: Samsung Galaxy Note

Post od oxigen »

Evo koliko mi traje baterija uz normalno koriscenje
Slika
Samsung galaxy S2 white,and Nokia n82 white

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

oxigen, dobar rezultat a koliko je sati ekran korišten? I da li koristiš konstantnu konekciju na internet ili pališ po potrebi? :)

oxigen
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od oxigen »

janka_88, ekran je koriscen oko 4h internet palim samo po potrebi tako je najbolje i najbolji rezultat trajanja baterije,tokom noci kada iskljucim net za od prilike 10h mi se potrosi svega 1-2% Baterije to je skroz ok s obzirom kada sam imao s2 baterija je trajala oko 15-18h max

marko 0401
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 13. Sep 2006. 11:04
:: Z2

Post od marko 0401 »

Skoro da sam odlučio da uzmem ovaj telefon :) , brine me samo njegova veličina (kao što je i većinu ljudi vjerovatno)
Zbog njegove veličine bih ga i uzeo pošto ću na telefonu najviše da koristim net, a ovaj tel je za to idealan ja mislim,
ali se bojim da se ne smorim brzo zbog njegovih dimenzija.

Da li ima ljudi koji su bili oduševljeni njegovim dimenzijama i karakteristikama (kao i ja sada), ali da su se brzo smorili jer je telefon prevelik?
Ja nosim torbicu sa sobom svuda, pa kapiram da mi neće biti problem da ga nosam okolo, ali se ipak bojim da se ne smorim...
Ako može neki savjet od vas koji ga koristite već duže vrijeme povodom ovog pitanja.

Inače, dvoumim se između njega i S2, vidim da je dosta ljudi imalo tu dilemu.
Hajde neki savjet please... ;)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Posle par dana koriscenja se ili naviknes i sve ostalo je malo ili ide u oglase, nema izmedju.

oxigen
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od oxigen »

Baraba svaka ti je ko Njegoševa :-) ja sam pre Note imao s2 razlika ima evo nabrojaću neke super ekran od 5,3 inča ja zaista nešto posebno, baterija traje mnogo duže nego s2 itd..... Sve u svemu svima preporučujem Note.

marko 0401
Mobil fan
Mobil fan

Post od marko 0401 »

Hvala Baraba, pretpostavljao sam da je tako, a nadam se da će kod mene biti opcija 1.,
a s obzirom da sam i ja sam velikih dimenzija :D te imam velike šake, mislim da će to biti obostrana ljubav. :)

oxigen, hvala i tebi svakako, jer ti si upravo čovjek koji mi je trebao, imao si S2 oko kojeg se ja dvoumim,
a preporučuješ NOTE, to je to što mi je trebalo. ;)

Još kada bi ste mi rekli gdje da ga kupim u SRB a da ne košta 60.000din, bio bih vam vječno zahvalan! ;)
Naravno, mislim na slobodnu prodaju i neku pristojnu garanciju...

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 23:07
:: XZs
:: S7e

Post od Ceftriaxone »

Купи из огласа.
Ја сам такође имао ѕ2 пре овога. И заиста сам презадовољан. Мада ми у неким ситуацијама недостаје ѕ2, пре свега лакоћа коришћења са једном руком, што је овде доста теже.

Иначе, на xda се појавио нови leak. Сад га тестирам.

Ја сам тек малопре видео да ми на овом официјелном рому фали фабричка апликација за ,,батеријску лампу". Јесам ли ја то направио неки превид?
ex ivan87

oxigen
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od oxigen »

Ovako stoje stvari, ja sam s2 kupio čim se pojavio platio sam ga preko telenora oko 55.000 imao sam taj maler da mi je nov mob ispao nakon dva meseca i odmah mi se slomilo staklo ekrana, to više nije bilo to.prodao sam ga za 200e dodao još 120e i kupio Note od nekog luka koji takođe ima garanciju iz telenora bio je star 2 meseca full pakovanje, mob je bio bukvalno nov, ja sam prezadovoljan zaista,a za oporavku s2 su mi tražili 170e ......i dalje sam pristalica da najbolje rade officijalni romovi, dok sam imao s2 isprobavao sam razne romove i svakom je falilo po nešto, tako da sada imam officijalni rom koji sam updejtovao standardno preko kiesa radi mi sve perfect i ja sam prezadovoljan to su neka moja iskustva.

ione
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 24. Feb 2009. 07:28

Post od ione »

Imao S2 koji je fantastican telefon, sada koristim Note koji je kao S2 "na steroidima" :)
Nisam ni razmisljao o Note-u zbog njegove velicine dok ga nije brat pazario, tada sam shvatio da to veliko nije preveliko za mene i da veliki Note staje u dzepove, u uzane farmerice, dres...Note je odlican kompromis izmedju tableta i telefona, ako dosta surfujes, koristis navigaciju, citas e knjige, gledas filmove, igras igrice + koristis opcije stilusa(crtanje, pisanje) onda je Note za tebe.

Gde mogu da nabavim Igo navigaciju sa punom rezolucijom za Note (ono sto sam ja nalazio nije bilo preko celog ekrana), koje su mape najbolje(najnovije, najdetaljnije) i gde ih naci?
Neka zamena za Appmarket?

Moze i pp :)

marko 0401
Mobil fan
Mobil fan

Post od marko 0401 »

Našao danas Note u prodavnici za 400eur full pack+garancija od 24 mjeseca, kad mi reče radnik u prodavnici da imaju
i Galaxy S3 za samo 40eur više. Tako da sada opet imam dilemu, da li noviji tel/malo brži/manji, ili stariji tel/sporiji/malo jeftiniji/MNOGO veći.

Kao što reče baraba, S3 mi je izgledao minijaturno poslije držanja Note-a u ruci 5min, iako S3 to sigurno nije,
ali se vidi quad core u trojci ipak, telefon je "munja". OPET sam zbunjen i isfrustriran, ne javljam se više dok ne uzmem neki od ovih telefona... :wacko: :)

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

marko 0401, između Note i S3 po meni nema nikakve dileme... Definitivno S3! Dilema bi bila S3 vs. Note 2 ali ovako... ;)

oxigen
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od oxigen »

Kada će više da izađe officijalni jb 4.1.2 za Note da li neko ima ideju, bilo bi dobro pre nove godine :-)

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Ceftriaxone »

Никад, а можда ни тад :D

Хебy нас nоtе2 и ѕ3, они су сад главне фаце, ми остадосмо у запећку.

Карикирам мало. Биће ускоро, надам се.

Ја фурам овај leak, и није лош, мада има још ту да се сређује.
ex ivan87

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Ceftriaxone, koliko drži baterija na note 1 tj. upaljenog displeja?

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Ceftriaxone »

4 сата. Може и више, али ја не умем :D има један лик на бенчу, држи му батерија 6-7-8 сати...
ex ivan87

oxigen
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od oxigen »

Не знам мени се није нешто инсталирала та лаик верзија,чекам официјалну верзију.
Мислим да као свака бета верзија има још доста тога да се испегле пре него пусте официјални апдејт.
то си управу мало се више фаворизују ноте 2 ,,,, биће ускоро надамо се и пратимо дешавања на саммобиле :)

marko 0401
Mobil fan
Mobil fan

Post od marko 0401 »

Koliko traje baterija na S2 sa nekim noralnim korištenjem, znači najviše pozivi i sms, i po malo net+foto.
A koliko je to na Note-u?

Note je tu u prednosti, jel tako, ima bolju bat. (?)

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Одг: Samsung Galaxy Note

Post od toda81 »

Sve je to relativno i sve dok sam ne uzmes telefon u svoje ruke i ne koristis ga sam na taj nacin i tim intenzitetom kojim zelis da ga rabis neces znati koliko ce da drzi baterija. Svako ti ovde moze svasta pricati, ilo d aje to objektivno ili subjektivno, ali sam siguran d aneces moci da stekbes pravu sliku o tome koliko baterija drzi. Ako samo gledas amperazu baterije onda ces sigurno biti u zabludi da ako je vece amoeraze d ace duze trajati na tom konkretnom modelu telefona. Najbokje je ako imas nekog druga koji ima tel koji zelis, da uzmes tel od njega i da ga isprobas

EDIT:
Kako bih voleo da posedujem ovu telefoncinu. Oduse io sam se danas kada sam ga video kod prijatelja i dao bih z anjega moj s2 bez razmisljanja. Totalno me je osvojio svojom ogromnog ekrancinom, a ja sam veliki zaljubljenik u "bigaste" ekrane. Da ga imam mislim da ne bih dodirnuo ni komp ni laptop. Toliko je pregledan z asurf netom da to nije normalno. Odusevljen sam!
Note IV N9100 dual

oxigen
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od oxigen »

Toda 81 pa šta sam ti ja pričao da je Note super fon,a ti moj s2 pa moj s2 :-) menjaj to ako možeš ja sam odavno zamenio moj s2 za Note i nisam se pokajao.
Vidim na Ebay da ima da se kupe baterije za Note od 5000 ampera da li je neko čuo nešto o tome i da li j e probao? Mislim da bi takva baterija držala minimum 5-6 dana

Odgovori