Samsung Galaxy S5
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Re: Samsung Galaxy S5
Trenutni softver mi je KitKat 4.4.2 T-mobile iz Madjarske. Verzija je G900FXXU1ANE2. Hteo bih da flešnem neku slobodnu verziju bez smeća od T-mobile, npr. NEE.
Koju verziju preporučujete? Da li, ako to odradim, će da klikne onaj KNOX i da mi zezne buduće apdejte, ili šta god?
Koju verziju preporučujete? Da li, ako to odradim, će da klikne onaj KNOX i da mi zezne buduće apdejte, ili šta god?
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Neće
sve dok pičiš oficijelni rom i bez rutovanja dotle će knox biti 0x0 i dobijaćeš OTA apdejt.
SEE ili NEE, najbolje njih da metneš. Kod mene nemam pojma koji je, nisam ni proveravao. Ali sam kad i svi drugi, ona prva tura, dobio apdejt za senzore i šta su još sitno ubacili.
A ovo za Android L je fina vest, drago mi je da su postali još ažurniji

SEE ili NEE, najbolje njih da metneš. Kod mene nemam pojma koji je, nisam ni proveravao. Ali sam kad i svi drugi, ona prva tura, dobio apdejt za senzore i šta su još sitno ubacili.
A ovo za Android L je fina vest, drago mi je da su postali još ažurniji

Azimuth, hvala na brzom odgovoru.
Nego davno sam flešovao Samsung telefon, pa mi treba još koji info.
Trebam li imati Kies instaliran zbog drajvera, ili je dovoljno samo Odin? Ima li razlike izmedju firmvera koji imaju kies znak naspram onih koji nemaju?
Baraba, a trag od štikle?

Trebam li imati Kies instaliran zbog drajvera, ili je dovoljno samo Odin? Ima li razlike izmedju firmvera koji imaju kies znak naspram onih koji nemaju?
Baraba, a trag od štikle?

- Azimuth
- Moderator
vla-do, ne moras Kies, mozes drajvere i peske da instaliras. Mada, ako ti nije problem, da se ne bi cimao, instaliraj Kies.
Nema nikakve razlike, bitno je samo da skines taj md5.tar fajl i novi Odin. Proceduru znas?
Nema nikakve razlike, bitno je samo da skines taj md5.tar fajl i novi Odin. Proceduru znas?
Jel se neko igrao sa custom romovima na s5? Pitam ovo zbog ove knox zajebancije. Koliko vidim ne može se imati custom rom a da nije aktiviran knox...
- Azimuth
- Moderator
petar789, imenjace, ne moze i jare i pare
Cim rutujes telefon knox ce okinuti na 0x1. E sad, sta to znaci, to znaci da neces dobijati OTA apdejtove, ali svakako da mozes iz Odina da flesujes kad god pozelis. Sa druge strane, imas pregrst custom romova. Sto se same garancije tice, ne znam da li se gubi ukoliko knox nije 0x0. Jedni tvrde jedno, drugi drugo, a ja ne poznajem nikoga da je to proverio i u praksi.

Ma ne gledam ja to kroz OTA updajtove, jasno mi je da sam mozeš da ih flesujes kroz odin, već zbog garancije. Koliko sam pročitao, knox se ne može vratiti na staro i garancija je izgubljena zauvek. E sad na primer video sam saletov Neatrom sa načinom da ga instaliraš a da ne aktiviras knox,pa da pitam jel neko probao to?
- Azimuth
- Moderator
Da, istina je da se knox ne moze vratiti (ili barem ja ne znam nacin kako da se vrati). A ovo za Neat nisam probao, kod mene je sve stock. Jos uvek sam prezadovoljan kako mi radi pa nisam ni imao potrebu da cackam.
E majku im, na s3 je bilo milina igrati se romovima bez brige, sad je sve otišlo do k... Inace šta koristite za zaštitu, neki bamper ili cover ?
- Zile995
- Expert
- Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
- :: Xiaomi Redmi Note 4X
- :: HTC M8 | Galaxy SII
Re: Одг: Samsung Galaxy S5
Da to sam video. Pisao je Saša o tome. Koliko sam video, postoji novi nacin root-ovanja bez okidanja knox-a. Chainfire je to osmislio.petar789 napisao: Neatrom sa načinom da ga instaliraš a da ne aktiviras knox,pa da pitam jel neko probao to?
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0
- Azimuth
- Moderator
Folija na displeju, a evo vec skoro 2 meseca imam neki silikon, onaj najtanji. Razmisljam se da uzmem Neo Hybrid, svidja mi se kako izgleda telefon u tome, a kapiram da je fantasticna zastita. Jedino zasto se jos uvek lomim jeste eventualna zamena za Note 4 pred kraj godine, pa cisto da ne bacam pare na to ako cu menjati telefon. Mada, kako stvari trenutno stoje, ne menjam ja ovo cudo u dogledno vreme.petar789 napisao:Inace šta koristite za zaštitu, neki bamper ili cover ?
Zile995, citao sam o tome dok je jos bilo u nekoj test fazi. Da li je gotovo i sigurno radi?
- Zile995
- Expert
- Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
- :: Xiaomi Redmi Note 4X
- :: HTC M8 | Galaxy SII
Pazi ako ti znaci garancija nesto, onda nemoj da se zezas sa root-om i cwm-om jer ko zna sta moze da se desi.
Moracu da ga kontaktiram i da vidim da li to stvarno radi. Kad jednom okine knox mislim da ne moze uopste da se ispravi, fizicki je vezano za cip. Drugacije su ga radili za exynos i snapdragon cipset. Stalno pricaju o nekom EFUSE-u.
Kako samsung kaze moze se jedino resiti kompletnim "brisanjem" telefona i flesovanjem novog firmware-a, znaci od nule!
EDIT: Sad bas vidim, ima tacno 4 uputstva za flesovanje.
Ima za one sa knox-om 0x1.
I za one sa knox-om 0x0 koji su na stocku NON-ROOTED(pre NG2/NG7/NG9 stock rom-ova) i ima uputstvo za one koji su na NG2/NG7/NG9. Njemu je i dalje 0x0.
Koliko razumem, Towelroot->SuperSu->Disable Knox->Mobile Odin(Flash NeatRom)->Ulazak u DownloadMode nakon flesovanja-> Odin PC->flesovanje modema u CP polju->flesovanje bootloadera u BL polji. Ovo je ukratko
Moracu da ga kontaktiram i da vidim da li to stvarno radi. Kad jednom okine knox mislim da ne moze uopste da se ispravi, fizicki je vezano za cip. Drugacije su ga radili za exynos i snapdragon cipset. Stalno pricaju o nekom EFUSE-u.
Kako samsung kaze moze se jedino resiti kompletnim "brisanjem" telefona i flesovanjem novog firmware-a, znaci od nule!
EDIT: Sad bas vidim, ima tacno 4 uputstva za flesovanje.
Ima za one sa knox-om 0x1.
I za one sa knox-om 0x0 koji su na stocku NON-ROOTED(pre NG2/NG7/NG9 stock rom-ova) i ima uputstvo za one koji su na NG2/NG7/NG9. Njemu je i dalje 0x0.
Koliko razumem, Towelroot->SuperSu->Disable Knox->Mobile Odin(Flash NeatRom)->Ulazak u DownloadMode nakon flesovanja-> Odin PC->flesovanje modema u CP polju->flesovanje bootloadera u BL polji. Ovo je ukratko
Poslednja izmena od Zile995 u Čet, 18. Sep 2014. 23:04, izmenjeno 1 put ukupno.
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Jel ima kod nas da se kupi ovaj Neo hybrid?
- Azimuth
- Moderator
Iskreno, ne znam da li bih se usudio da se tako igram, barem ne još uvek. A rutovanjem, pa otom potom, ima sigurnih načina, bezbolnih, o kojima ću razmišljati kad budem nameravao da menjam telefon ili ako mi dosadi stock sve da bude. Mada, kažem, sve fercera bolje nego što sam očekivao pa i nemam potrebu za custom romovima.
petar789, ima da se kupe kopije.
Ja sam porucio direktno od Spigena Slim armor, nekako mi je lepsi od Neo Hybrida.
Valjda ce uskoro stici, pa javljam utiske.
Ja sam porucio direktno od Spigena Slim armor, nekako mi je lepsi od Neo Hybrida.
Valjda ce uskoro stici, pa javljam utiske.
• Novi Sad • Samsung Galaxy S5 •
Azimuth, mislio sam da imaju drajver iveć u Winu, ali ću ipak morati instlirati Kies. Ko zna, možda mi nekad i zatreba.
Znam proceduru, piše na sammobile odakle i uzimam firmver.

Znam proceduru, piše na sammobile odakle i uzimam firmver.
- Azimuth
- Moderator
Eto 
Javi kad uradiš
Ako neko zna nekog prodavca originalnih Neo Hybrid maskica neka ostavi linak pa da vidimo šta se može po tom pitanju uraditi

Javi kad uradiš

Ako neko zna nekog prodavca originalnih Neo Hybrid maskica neka ostavi linak pa da vidimo šta se može po tom pitanju uraditi

Ok, javim.
Ovih maski ima na KP. Evo jednog od oglasa:
http://www.kupujemprodajem.com/Samsung- ... d=16737076

Ovih maski ima na KP. Evo jednog od oglasa:
http://www.kupujemprodajem.com/Samsung- ... d=16737076
- NijeZauzetoIme
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 10. Feb 2011. 21:23
- :: Pocophone F1
Ja bi da odradim ovo na note 3, medjutim mrtav je link. Takodje i na xda thredu sam probao par linkova i nije hteo download..zoreli napisao:Theme/Mod - Accuweather Weather Widget
![]()
![]()
Stavite AccuWeatherPhone2014.apk na telefon ili karticu
Sklonite vidžet za vremensku prognozu za početnog ekrana
Idete u Phone Settings / App i obrišete podatke za Vreme i Unified Deamon
Sa Root Explorerom:
Uđete u system / App i preimenujete AccuWeatherPhone2014.apk u AccuWeatherPhone2014.apk.bak
Kopirate novi AccuWeatherPhone2014.apk u System / App
Postavite permissions rw-r--r--
Izađete iz Root Explorera
Restarujete Telefon i i u vidžetima izaberete novi vidžet za vremensku prognozu
Radi na S5 , S4 , Note 3.
Download: https://www.dropbox.com/s/1hlfmipfnq27e ... 4.apk?dl=0
----------------------------------------------------------------------------------------------------
XDA : http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2766014
Huawei Nexus 6p - Xiaomi Mi Note 3 - Pocophone F1
- Azimuth
- Moderator
vla-do, bokte covece, jesi uradio nesto?
Ne verujem da je original kod tog lika, na ebay-u nisam nasao ispod 20-25$. Kopija ima i za 1-2$
Ne verujem da je original kod tog lika, na ebay-u nisam nasao ispod 20-25$. Kopija ima i za 1-2$