Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Re: Samsung Galaxy S2 I9100
Ma preko odina sam ga dva puta spucao,nesto mi se ne radi opet to.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
- cale
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
- :: Google Nexus 6P
- Kontakt:
Izbegavajte da petljate sa Odinom.Bez obzira što se u 99% slučajeva flash odvije uspešno.Ako se nadjete u taj 1% eto velikog problema.Zato se ja i pored svog iskustva prekrstim pre Odin flash-a.Ipak se držite Kies-a,posebno beginner-i. 

Sto je fora,meni je i Kies zakucao,pa sam uspeo da dignem preko odina jednom,tad i vise nikad 
Sad bez servisa nista ne cackam.Bolje da platim nego da kidam sebi zivce.

Sad bez servisa nista ne cackam.Bolje da platim nego da kidam sebi zivce.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
- cale
- Mobil manijak
- Kontakt:
I samo da vam kažem da su se mnogi vratili na GB 2.3.x.Dobro razmislite pre updatea,čisto da ne gubite vreme. 

Јутрос пре посла сам имао, и сада када сам опет кући сам га прикључио и опет добио обавештење за надоградњу. Управо правим резервну копију, па да пређем на "сендвич."scele napisao:cgmiki, videh to jutros, i baš sam bio srećan. I ajde reko da odložim update dok ne dođem na posao da ga zakačim na WiFi. Sad opet da proverim kad ono "No update available". Šta se dešava?!?
Допуна
Изгледа да нешто није у реду са сервером. На преузимању стоји.
И на крају...
Све је прорадило. Завршена надоградња.
Изгледа да су и МТС и Теленор корисници такође добили FW. Проверите. Ово јутрос је било за фабричке телефоне, не од оператера.
Preko odina je bitno ubosti kabel nazad u komp, direktno u plocu. Ja sam ga 2 puta ubo napred i 2 puta mi sjebao, kad ubodem nazad sve radi.
Sto se tice 4.0.3 meni se pokazala ok, ali baterija bi mogla duze da traje, pre toga sam koristio checkrom v6 na kom je baterija bila extra ali nije bio bas stabilan kao stock 4.0.3.
Behemoth, nemoj da placas, ja sam krenuo kao totalni noob nista nisam znao, ali sam se odusevio kada sam video kako je sve lako. Nema sanse da nesto sjebes, mozda ti bude trebalo 10 min duze da nesto uradis, ali to je to. Odin sve resi, znam jel mi se vec 3-4 puta bas fon lepo zakucao. xD
Sto se tice 4.0.3 meni se pokazala ok, ali baterija bi mogla duze da traje, pre toga sam koristio checkrom v6 na kom je baterija bila extra ali nije bio bas stabilan kao stock 4.0.3.
Behemoth, nemoj da placas, ja sam krenuo kao totalni noob nista nisam znao, ali sam se odusevio kada sam video kako je sve lako. Nema sanse da nesto sjebes, mozda ti bude trebalo 10 min duze da nesto uradis, ali to je to. Odin sve resi, znam jel mi se vec 3-4 puta bas fon lepo zakucao. xD
• Novi Sad • Samsung Galaxy S5 •
Da bih nadogradio softver potrebno je da otvorim za pocetak samsungov nalog?
Sada koristim GB2.3.4 i hocu da predjem na IC4.0.x ali mi se posle nekog vremena ne svidi IC, koji je postupak vracanja na GB (ovo pitam posto sam jos uvek u symbian svetu gde se downgrade mora raditi u servisima zbog potrebne opreme za to)?
Da li se pri ovim nadogradnjama i vracanjima mogu vuci neki repovi koji kasnije mogu da prave probleme pri radu?
Sada koristim GB2.3.4 i hocu da predjem na IC4.0.x ali mi se posle nekog vremena ne svidi IC, koji je postupak vracanja na GB (ovo pitam posto sam jos uvek u symbian svetu gde se downgrade mora raditi u servisima zbog potrebne opreme za to)?
Da li se pri ovim nadogradnjama i vracanjima mogu vuci neki repovi koji kasnije mogu da prave probleme pri radu?
- cale
- Mobil manijak
- Kontakt:
Nema repova.
Procedura je relativno bezbolna.
Android je to.
Procedura je relativno bezbolna.
Android je to.

Gde je na vasim S dvojkama opcija za iskljucivanje sms notifikacija u default aplikaciji za poruke? Na mom S II HD LTE te opcije nema, ali nekako ne vidim razlog sto bi to bilo drugacije.
Kod mene je problem sto default aplikacija za poruke ima limit od samo 80 karaktera, jer je model za Koreju i njihove karaktere. Moze navodno da se zaobidje nekim drugim aplikacijama, probao sam ChompSMS, ali kad poruka stigne uopste ga Chomp ne registruje, a ne mogu preko njega ni da saljem poruke.
Kod mene je problem sto default aplikacija za poruke ima limit od samo 80 karaktera, jer je model za Koreju i njihove karaktere. Moze navodno da se zaobidje nekim drugim aplikacijama, probao sam ChompSMS, ali kad poruka stigne uopste ga Chomp ne registruje, a ne mogu preko njega ni da saljem poruke.
Green, poruke - setings - notifications (skroz dole)
Jes probao go sms, handcent sms?
Jes probao go sms, handcent sms?
• Novi Sad • Samsung Galaxy S5 •
Za sada sam isprobao samo chomp, ali ako nije radilo sa njim nesto ne verujem da ce raditi sa ostalim aplikacijama, jer nemam te opcije za iskljucivanje default sms notifikacija. Ipak pokusacu...
- Ninolina
- Moderator
- Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
- :: Galaxy Note 9 White
- :: Galaxy Watch Active2
Green, u GO Sms imas opciju da preko njega isključiš notifikacije fabričke app za sms.,,:-)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
- hirurg
- Banned
- Pridružio se: Sub, 19. Dec 2009. 23:51
- :: Samsung Galaxy Note
- :: Samsung Galaxy Tab 2
- Kontakt:
Green, a sta bi se desilo kada bi ubacio neki evropski rom? ili custom?
SAMSUNG GALAXY NOTE N7000
- Jorda
- Mobil fan
- Pridružio se: Uto, 12. Jan 2010. 22:42
- :: Prism Blue S10
Jao pomagajte. Instaliram litening rom 2.7 i beautiful widgets home weather mi se promeni. Sve je ok osim ikonice u sredini koja se smanjila. To me uzasno nerviralo pa sam vratio na 2.5, ali isti slucaj. Radio sam cak i full wipe i nista. Ima li ko kakvu ideju?
Ovo i mene zanima,i jel postoji mogucnost da se zakuca pri update-u,naravno preko wifijaslavko101 napisao:Da bih nadogradio softver potrebno je da otvorim za pocetak samsungov nalog?
- cale
- Mobil manijak
- Kontakt:
Ako misliš na Kies odgovor je da. Nažalost.
Vec nekoliko puta pokusavam da uradim update preko Kies-a, ali mi izbacuje "operation timed out". Da li se to jos nekome desava? Da li baterija mora da bude na 100% napunjena?
- cale
- Mobil manijak
- Kontakt:
Baterija je poželjno za svaki slučaj da bude na 90-100%.
A "operation timed out" se uglavnom dešava zbog preopterećenosti servera.Pokušaj malo kasnije.
Srećno!
A "operation timed out" se uglavnom dešava zbog preopterećenosti servera.Pokušaj malo kasnije.
Srećno!

Hvala, hvala! Javljam rezultate. Vec sam jednom radio sa 2.3 na 2.4 i to mi se dogadjalo, ali sam zaboravio kako sam to resio.
Ninolina, pokusao sam sve zivo i uvek ista stvar. Primljene poruke se registruju, ali ni sa jednim programom ne mogu da ih posaljem, osim sa default sms aplikacijom. Isprobao sam i go sms, handcent, pansi, chomp i uvek izadje notifikacija da poruka ne moze biti poslata.
hirurg, evropski rom za moj model ne postoji, jer je model za Koreju. Custom postoji, ali je relativno nepouzdan, jer je kineski i ima dosta bug-ova, koliko sam primetio na xda forumu. Izgleda da cu morati ponovo istraziti xda. Video sam pre da su nekako resili taj problem s porukama, ali zaboravio sam u medjuvremenu...
hirurg, evropski rom za moj model ne postoji, jer je model za Koreju. Custom postoji, ali je relativno nepouzdan, jer je kineski i ima dosta bug-ova, koliko sam primetio na xda forumu. Izgleda da cu morati ponovo istraziti xda. Video sam pre da su nekako resili taj problem s porukama, ali zaboravio sam u medjuvremenu...