Samsung i900 Omnia
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
Pedja74, Pa to nije tesko odgovoriti - ako su stereo onda su dve slusalice medjusobno spojene zicom, handsfree ima samo jednu slusalicu.
Ako zelis da ih koristis i za muziku onda ti trebaju stereo slusalice koje podrzavaju A2DP i AVRCP.
Ja uz Samsung I780 koristim Samsung Stereo BT slusalice SBH-100:
http://www.a2dp.info/Device-Reviews/Sam ... adset.html

Njih sam koristi prvo uz Siemens S75 bez ikakvih problema, a zatim i sa I780. Proizvodjac opreme nije bitan posto su svi bluetooth protokoli standardizovani.
To je model od pre 3-4 godine tako da mozda vise i nije u prodaji, ali ako jeste onda mu cena sigurno nije veca od ~80eur.
Ako zelis da ih koristis i za muziku onda ti trebaju stereo slusalice koje podrzavaju A2DP i AVRCP.
Ja uz Samsung I780 koristim Samsung Stereo BT slusalice SBH-100:
http://www.a2dp.info/Device-Reviews/Sam ... adset.html

Njih sam koristi prvo uz Siemens S75 bez ikakvih problema, a zatim i sa I780. Proizvodjac opreme nije bitan posto su svi bluetooth protokoli standardizovani.
To je model od pre 3-4 godine tako da mozda vise i nije u prodaji, ali ako jeste onda mu cena sigurno nije veca od ~80eur.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
tomas.hokenberi, nesto me zanima. Da li je izvodljivo sledece. Ubodes u telefon zicane slusalice i aktiviras FM radio jer znamo da radio radi samo sa zicanim slusalicama a program sa radia slusas ne preko zicanih nego preko ovih tvojih bluetooth slusalica dok ti slusalice zicane "vise" i naravno nisu u usima.
Nemam BT stereo slusalice i ne mogu to da isprobam, a razmisljao sam o tome da neke stare zicane slusalice prepravim samo u antenu za FM a radio slusam preko BT slusalica. Razlog je praktican a i jacina tona u BT slusalicama je predpostavljam jaci nego u zicanim sto je cesto slucaj kod Omnie.
Nemam BT stereo slusalice i ne mogu to da isprobam, a razmisljao sam o tome da neke stare zicane slusalice prepravim samo u antenu za FM a radio slusam preko BT slusalica. Razlog je praktican a i jacina tona u BT slusalicama je predpostavljam jaci nego u zicanim sto je cesto slucaj kod Omnie.
- tomas.hokenberi
- Moderator
banelaki, nazalost i780 nema radio pa nisam mogao na njemu da proverim to sto te zanima. Probao sam na C3050 koji ima radio i podrzava A2DP i na njemu nije moguce koristiti BT stereo za slusanje FM radija (sa utaknutim "zicanim" slusalicama). Ima samo 2 opcije pustanja zvuka - zicane slusalice i speakerfon.
Mislim da je, nezavisno od toga da li se mogu koristiti za slusanje FM radija, kupovina stereo BT isplativa ako dosta slusas MP3 muziku posto su mnogo komfornije od zicanih slusalica.
Mislim da je, nezavisno od toga da li se mogu koristiti za slusanje FM radija, kupovina stereo BT isplativa ako dosta slusas MP3 muziku posto su mnogo komfornije od zicanih slusalica.
- tomas.hokenberi
- Moderator
Pedja74, verovatno da ima. Imam SBH-100 vec 2+ godina tako da nisam siguran koja je aktuelna cena. Tog ili nekog drugog modela. Moraces malo da istrazis.
jedno pitanje za vlasnike Omnije: naime, ubacio sam touch flo u Omniju i primetio da ukoliko zelim da listam muziku i slike iz stand by menija (onaj glavni meni kada samo listam u desno), sve to sto zelim da vidim mora da stoji u internoj memoriji telefona pa mi samim tim smanjuje prostor za neke druge instalacije i usporava rad. Pitanje je, da li postoji neki nacin da se to promeni i da stavljanjem svega sto imam u telefonu ipak mogu da vidim i na stand by-u?!

http://www.bluetoothes.de/Bluetooth-Sun ... /BSH04.jpg
Ovakve bluetooth slusalice naocari kostaju od 23-30 americkih dolara. Mislim da nisu skupe. Kineske su.
Ovakve bluetooth slusalice naocari kostaju od 23-30 americkih dolara. Mislim da nisu skupe. Kineske su.
Znam da nije konkretno tema za omniu, ali zbog pozitivnih komentara evo jos i karakteristike za ove gore BT naocari. Tekst je malo ofrlje napisan. No, ko razume-shvatice. Ne znam gde kod nas mogu da se nabave al na internetu ih u ponudi ima koliko hoces.
Karakteristike:
1. Standard Bluetooth V1.2, DOP BC03 Stereo chip
2. Data Rate, Asinkroni: 723.2kbps/57.6kbps, Sinkroni: 433.9kbps/433.9kbps
3. Frekvencijski pojas ISM 2.4GHz
4. RF Output Power -6 ~ 4 dBm (Max 6 dBm)
5. Operacijski Udaljenost do 5 metara
6. Operation Temperature -10 ~ 55 C Stupanj
7. Storage Temperature -20 do 65 C Stupanj
8. Bluetooth Profile: A2DP, AVRCP, Headset Profile, Handfree profilu.
9. Polymer punjiva Lithium 150mAH
10. Govori vrijeme: 5 sat pričati vrijeme, 100 sati vrijeme čekanja
11. Glasovne naredbe: Za biranje out (pod uvjetom da mobilni telefon podržava)
12. Buka: Buka supresija mikrofon
13. Posljednji broj Ponovno biranje: Za biranje out (pod uvjetom da mobilni telefon podržava)
14. Dva uha zvučnici mogu slušati telefone MP3 glazbe putem Bluetooth
Kontrole: U mikrofon, on / off button, volume gumb za uključivanje / isključivanje boje LED indikator
Pribor:
1). USB Punjenje liniju.
2). Korisnički vodič.
3). Naočale box
4). Naočale platno
Karakteristike:
1. Standard Bluetooth V1.2, DOP BC03 Stereo chip
2. Data Rate, Asinkroni: 723.2kbps/57.6kbps, Sinkroni: 433.9kbps/433.9kbps
3. Frekvencijski pojas ISM 2.4GHz
4. RF Output Power -6 ~ 4 dBm (Max 6 dBm)
5. Operacijski Udaljenost do 5 metara
6. Operation Temperature -10 ~ 55 C Stupanj
7. Storage Temperature -20 do 65 C Stupanj
8. Bluetooth Profile: A2DP, AVRCP, Headset Profile, Handfree profilu.
9. Polymer punjiva Lithium 150mAH
10. Govori vrijeme: 5 sat pričati vrijeme, 100 sati vrijeme čekanja
11. Glasovne naredbe: Za biranje out (pod uvjetom da mobilni telefon podržava)
12. Buka: Buka supresija mikrofon
13. Posljednji broj Ponovno biranje: Za biranje out (pod uvjetom da mobilni telefon podržava)
14. Dva uha zvučnici mogu slušati telefone MP3 glazbe putem Bluetooth
Kontrole: U mikrofon, on / off button, volume gumb za uključivanje / isključivanje boje LED indikator
Pribor:
1). USB Punjenje liniju.
2). Korisnički vodič.
3). Naočale box
4). Naočale platno
- gameforce
- Ex-Moderator
- Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11
Molim da se ova rasprava nastavi u kafiću u temi:
Upgrade slušalica i preporuka
Ovde ide briss off-a koji nije vezan za dotični telefon
Upgrade slušalica i preporuka
Ovde ide briss off-a koji nije vezan za dotični telefon
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.
Rebel in heart.
Ja pitah da mi neko nabroji konkretne mane omnie (bugove), ocigledno ili nema, ili ljude mrzi da pisu jer im deluje kao da sam postavio suvise opsirno pitanje.
Ajde da pitam malo konkretnije.
Procitao sam na jednom website-u da je omnia i900 bug-ovita. Evo konkretno sta je pisalo
Interesuje me, da li se ovo vama desavalo, da li jos ima slicnih bug-ova, da li te bug-ove resava nova verzija ROM-a, i da li na novoj verziji ROM-a postoje nekakvi novi bug-ovi.
Nadam se da ce neko imati strpljenja da odgovori.
Ajde da pitam malo konkretnije.
Procitao sam na jednom website-u da je omnia i900 bug-ovita. Evo konkretno sta je pisalo
Verujem da 99% vas razume engleski, ali ajde i da prevedem za neke kojima tako vise odgovara.To start, I found my Omnia to be a bit buggy, and I think this is a matter of the ROM version that mine shipped with. Samsung is working on a new ROM that fixes some bugs, plus adds more flick scrolling (like in the Programs menu). Anyhow, there were many occasions when the device would shut itself off. This happened during a call, after a charge, and while in standby. I really can't find any explanation for this except that it's a bug in the ROM.
Za pocetak, primetio sam da je moja Omnia malo bagovita, i mislim da je to zbog ROM verzije koju sam dobio uz telefon. Samsung trenutno radi na novoj ROM verziji koja ce popraviti bug-ove, plus dodace jos dodatnih aplikacija. Kako god, bilo je nekoliko prilika kada bi se telefon ugasio sam od sebe. To bi se desavalo tokom razgovora, nakon punjenja, i dok bi bio u "standby" modu. Zaista ne mogu da nadjem ni jedan razlog za ovo osim da postoji bug u ROM verziji.
Interesuje me, da li se ovo vama desavalo, da li jos ima slicnih bug-ova, da li te bug-ove resava nova verzija ROM-a, i da li na novoj verziji ROM-a postoje nekakvi novi bug-ovi.
Nadam se da ce neko imati strpljenja da odgovori.
- dimi89
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
- :: Samsung Galaxy Neo
- :: LG Optimus 4X HD
Ne znam da i Omnia ima takve bagove(nigde nisam mogo da primetim da se neko zal ida mu se gasi sam telefon) ali i da ima te bagove 99% s unasli uzrok i vec s napravili neki .cab fajl koji ih ispravlja ili ako vec hoces imas dosta cooked ROM-ova za omniu pa ako tvoj vec baguje flesujes ga nekim koji nece.Ako si razmisljao da kupis omniu pa te je ovo navelo da mozda razmislis o kupovini mislim da nema razloga da je ne uzmes jer takve greske se ispravlajju.Naravno ak oje do ROM-a. 

>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...
hvala jaca i dimi. To sam zeleo da cujem. Hocu da uzmem TS telefon, ali stvarno mi nije bitno da sad ima neku ultra dobru rezoluciju, i da pusta HD filmove... jer ipak koliko je bitna slika na mobilnom telefonu? Hocu nesto lako za koriscenje, da mi je muzika lepo rasporedjena, i da mogu lako da "manevrisem" sa njom. Takodje i dobru kameru zelim, i mislim da je ova omnia savrsen izbor, jer kosta svega 300 evra nov telefon. To je zaista vrh cena.
- tomas.hokenberi
- Moderator
Achilles, takve i slicne probleme obicno imaju prve verzije firmvera (proizvodjaci cesto zure da izbace uredjaje na trziste pa ne stignu da istrebe sve bagove). Za Omniu je izaslo vec nekoliko revizija firmvera tako da su takvi problemi, ako ih je i bilo, sigurno otklonjeni.
Ako slucajno naletis na Omniu koja ima neku bagovitu verziju firmvera samo treba da odradis firmvare update.
Ako slucajno naletis na Omniu koja ima neku bagovitu verziju firmvera samo treba da odradis firmvare update.
-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Sub, 27. Jun 2009. 17:50
- Kontakt:
Problem koji moram riješiti da bi išao dalje sa upoznavanjem omnia-e je:
dok sam vozio auto prčkao po njoj ,a od sunca se niš nije vidlo,negdje sam nešto stisnuo i sad kad uspostavim poziv čujem onog kojeg sam nazvao al on mene ništa....Vjerujem da sam neku opciju odabrao al ne znam koju i gdje (toplo se nadam da nije otišao mikrofon jer je sve radilo ok).
Ako netko može nek pomaga,pa čak i da chatom(preko face) probamo riješiti problem jer sam lud; imam mob a nemam....
Ranko Brodić na face-u
dok sam vozio auto prčkao po njoj ,a od sunca se niš nije vidlo,negdje sam nešto stisnuo i sad kad uspostavim poziv čujem onog kojeg sam nazvao al on mene ništa....Vjerujem da sam neku opciju odabrao al ne znam koju i gdje (toplo se nadam da nije otišao mikrofon jer je sve radilo ok).
Ako netko može nek pomaga,pa čak i da chatom(preko face) probamo riješiti problem jer sam lud; imam mob a nemam....
Ranko Brodić na face-u
hm.. mozda zvuci banalno ali da nisi stavio na MUTe dok si razgovarao? probaj nekog nazvat a gledaj u displej,i pritisni crno dugme da bi ti se otkljuco ekran prilikom poziva (znaci dugme izmedu desne tipke za prekid poziva i lijeve tipke za zvanje) i vidi da li ti na trecoj opciji (nacrtan mikrofon) pise unmute,ako pise klikni i pisat ce mute.. pa pokusaj s tim ako ne uspije javi