Samsung Wave (S8500)/Wave II (S8530) Bada platforma

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
ikiM
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 01. Feb 2006. 23:55

Post od ikiM »

OK, drago mi je da si rešio problem i nadam se da ti nisu uzeli neke pare u servisu, jer si hard reset mogao i sam da uradiš. Pregledaj ovaj forum kao i komentare na:
http://www.mobilnisvet.com/mobilni/2506 ... S8500-Wave
i naćićeš odgovore za neka početna pitanja.
Nokia e71

kapistec
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 21. Apr 2009. 14:25

Post od kapistec »

Nisu mi uzeli nista,samo sam kupio memory card kod njih. Nisam jutros imao vremena da pronadjem sifru za hard reset i hvala sto si mi je poslao za ubuduce ako mi treba a nadam se da nece.Telefon je stvarno vrh. Pozdrav

PS Popodne sam uzeo malo da surfam i opet se restartirao telefon.Primetio sam da je kod baterije malo zagrejan.Odneo sam ga u servis i tamo kazu da se mozda to sredi sa drugim softverom a mozda je i fabricki propust pa ako je baterija puna manje ce praviti probleme.Drugo je sve OK.Dali je to tacno i da mi date jos koji savet sto da uradim jer ova 2 dana sam se stvarno umorio.Pozdrav

ikiM
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od ikiM »

Moj ti je savet da sačekaš dan, dva i vidiš kako se telefon ponaša. Nema veze restartovanje sa baterijom. Telefon se inače blago greje kada koristiš wifi i to je normalno i ne utiče na rad telefona.
Ako se nastavlja resetovati, ostaje ti još samo menjanje firmware-a. Ako se i onda bude resetovao, onda je nešto hardverski, ali da ne baksuziramo...
Takođe, možeš li da nas informišeš i koja ti je verzija firmware-a?
Usput, skini i instaliraj Kies, verovatno će ti zatrebati.
Nokia e71

kapistec
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od kapistec »

cekam danas popodne da uzmem telefon iz servisa sa najnovijem softverom pa da vidim sta ce biti.Samo ne znam gde se proveruje koja je zadnja verzija. Inace skinuo sam Kies.Pozdrav

stefgi
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 25. Sep 2007. 07:10

Post od stefgi »

Baterija MOZE da pravi problem kad je neispravna. Ako je prevelika temp ili salje los napon,salje signal da se mob ugasi kako ne bi ostetila hardver. To postoji odavno.
Uspeo sam kod drugara da inst bez problema kies na sedmici a kod drugog na sp2 nisam. Stavio sam lampicu koja mi je trebala medjutim otkrio sam jednu cudnu stvar, kad sam hteo da inst kroll sa apps prekp tel nije htelo i govorilo mi je da nemam dovolkno memorije a preko kiesa je inst odmah bez problema!?

ikiM
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od ikiM »

stefgi: napomenuo sam da je grejanje baterije normalno u radu sa wifi i da to sigurno nije razlog resetovanja, bar do sada još niko nije imao takav problem.
Što se tiče tog preuzimanja, kada se igra preuzima telefonom, pretpostavlja se i učitavanje instalacione verzije igrice, pa pa onda i njeno instaliranje i na kraju brisanje instalacione verzije sa telefona. Dok preko računara, instalacionu verziju imaš na računaru, a na telefon se onda instalira aplikacija. U svakom slučaju, nije baš preporučljjivo da se velike aplikacije direktno skidaju na telefon, jer se radi o više od 100Mb. Takođe, bolje je da sve, ukoliko je sa Kies-om sve u redu i skidaš preko njega, jer u slučaju hard reseta telefona ili nekog drugog problema kada izgubiš podatke i programe na telefonu, sve programe imaš već na računaru i onda ih lako ponovo postaviš na telefon, nego da opet tragaš za aplikacijama koje si nekada imao na telefonu.
Ako ipak ne postoji drugi način i mora se direktno učitati aplikacija (pa i ako je velika) na telefon, onda se to učitavanje može izvršiti i na karticu telefona, samo to treba podesiti u Settings/Memory.

kapistec: pogledaj one kodove (vezano i za verziju firmware-a) na sajtu kojeg sam ti predložio
Poslednja izmena od ikiM u Sre, 22. Sep 2010. 11:37, izmenjeno 2 puta ukupno.
Nokia e71

stefgi
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 25. Sep 2007. 07:10

Post od stefgi »

znači to je razlog e sad je vec logično. Otići ću danas do servisa da uzmem novu bateriju jer mi ova drži do dva dana ali sa slabim korišćenjem ako ga koristim jako ode za par sati. Čekam navigaciju ko izbeglo sunce

kapistec
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od kapistec »

U servisu su pokusali da stave valjda posljednji firmware i na 30% instalacije im je telefon stao i iskljucio. Sada je kako prakticki "mrtav". Dali znate kakva su iskustva kad se nesto tako desi? U servisu kazu da su 99% sigurni da ce da podignu telefon i da instaliraju software. Pisite za neka iskustva i hvala

ikiM
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od ikiM »

kapistec: pogledaj prethodnu stranu ovog foruma. Imao sam isti problem, prilikom update firmware preko Kiesa. Pisao sam o tome, a ukratko, pogledaj sledeće dve stranice:
http://tinyurl.com/32865y5
http://darkforestgroup.com/forum/index.php?topic=5677.0
Nokia e71

sket
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 10. Sep 2010. 18:24

Post od sket »

Poz Wave-ri.

Uzeo sam konacno Wave kod Telenorkijevaca. Drndao sam ga malo bez SIM kartice cisto da vidim kakav je fon i kakva je Bada jer se i sa touch-om i sa ovim OS-om srecem prvi put (a da je fon moj:)). Ispraznio sam mu bateriju isti dan i vec je prosao kroz ciklus punjenja od 12h.

U medjuvremenu sam se registrovao na SamsungApps (iz Keis-a) i tamo je automatski bila opcija da sam iz UK... verovatno zato sto mi je trenutno bila izabrana ta 'prodavnica'. Da li ce to imati neke veze sa buducim update-ima samog Kies-a ili pak samog Wave-a? Ako hoce kako da to promenim?

Ono sto me najvise interesuje je update firmware-a za Wave. Evo fotki trenutnih verzija Kies-a i mogucnost update-a za FW.

http://i33.photobucket.com/albums/d96/- ... e/Kies.jpg
http://i33.photobucket.com/albums/d96/- ... e/Wave.jpg

Citao sam komentare kod opisa telefona i videh da ima odredjenih FW verzija koje se ne preporucuju tj. telefoni zakucavaju ili se resetuju do besvesti. To bih naravno hteo da izbegnem :)
Da li je ova verizja koju mi Kies nudi stabilna, da li je Kies verzija stabilna, i da li da stisnem zube i kliknem Upgrade?

p.s. U Kiesu sam pokrenuo Contacts aplikaciju, zatim oznacio sve kontakte i kliknuo na Save to PC. Postoji li jos neki backup koji treba uraditi na samom telefonu ili se posle iz Keis-a vracaju kontakti na telefon nakon sto se updateuje FW?

EDIT:
Evo i screanshot-a za System Info. Tu me interesuje kakav je ono prvi broj (posto ga u Kies-u nema), i sta je ono LIS i MSR?

http://i33.photobucket.com/albums/d96/- ... 125434.jpg
Poslednja izmena od sket u Čet, 23. Sep 2010. 12:08, izmenjeno 1 put ukupno.

kapistec
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od kapistec »

SKET Ako ti telefon radi bez problema nemoj da radis update jer moze posle toga da ti se dese problemi. Evo jas sam odneo da se stavi u servis najnoviji firmware i prilikom instalacije im zakocio na 30 % i sad je prakticki"mrtav" i pokusavaju 2 dana da ga vrate u zivot. Ako se sa novim update nude drasticna poboljsanja onda covek moze da razmisli dali da stavi novu verziju (ali uradi to u servisu gde bi ti garantirali za eventualne posledice)

sket
Novajlija
Novajlija

Post od sket »

Citao sam u komentarima da se ljudima ne izbaci ime prilikom dolaznog poziva vec samo broj +38163xxxxxxx ako je kod njih memorisan kao 063xxxxxxx. Ili ako salju poruku nekom i ukucaju 063xxxxxxx nece im ispisati ime kome je poslata ako je u imeniku memorisan sa prefixom +381.
Druga bitna izmena koja me intresuje je mogucnost promene melodije za poruke.
Treca, jacina Wi-Fi signala koja je se kod novijih verzija vidi u listi sa notifikacijama.

To su izmene koje sam zapazio medju komentarima i te hocu da resim pre nego sto se pocnem redovno da koristim Wave.

ikiM
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od ikiM »

Preko Kies-a koji bi trebalo da služi za legalno update-ovanje firmware, ipak se mogu desiti nepredviđene stvari. Meni se npr. telefon stalno palio i gasio (resetovao), pa sam ga "doveo u red" neoficijalnim programom, da bih kasnije preko Kiesa, uradio upgrade firmwara bez problema. Znači, pošto je situacija sa Kies-om uvek neizvesna, prilikom svakog upgarade-a preporučuje se bekap svih podataka na telefonu. Ako još uvek ništa nisi postavio u telefon (imenik, nemaš poruke i sl.) utoliko ti je bolje, ali budi spreman da ukoliko bude nekih problema prilikom Kies-ovog update firmware-a, provedeš još nekih extra 2-3 sata da stvar dovedeš u red.
Konkretno, ta verzija firmware-a koji imaš (JF8) je skroz dobra i nema potrebe da je menjaš, dok ne izađe firmware sa baš značajnim unapređenima.
Nokia e71

mrburns
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2010. 15:59

Post od mrburns »

kakvog sam ga dobio od "telenorkijevaca" pre nesto manje od 2 meseca takav je i danas. Bez ikakvog updejta, kiesa, nadogradnji radi kao svajcarski sat bez ikakvog i najminimalnijeg zastoja ili greske(jedino sam morao kod asphalt 5 igre da gasim neke programe zbog memorije, ako se to moze nazvati greskom). Ne vidim i ne preporucujem nikakve instalacije novim korisnicima ovog telefona jer ga izgleda samo zaglupljuju sto na veliku srecu nije neki veliki problem, ali licno meni bi jako smetao. Cak sta vise dvoumim se da instaliram operu mini da me ne bi zajebavao a i najmanje greskice me jako iznerviraju :x . Da li moze instalirana opera da ima uticaj na stvari kao sto su kocenja, restartovanja i slicno? Kada bi je preuzeo, da li treba da je skidam direktno sa telefona ili sa kompa pa da prebacim na tel. Sta je bolje?

ikiM
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od ikiM »

mrburns: sasvim je svejedno kako ćeš instalirati Operu mini, to je Java aplikacija i nema nikakvog uticaja na rad Wave.

sket: Ja sa JF8 nisam imao taj problem sa brojevima, meni je prikazivao i broj (sa tim prefiksom) i ime onog koji me poziva. Uostalom, probaj i sam, memoriši svoj kućni broj bez prefiksa, zatim pozovi sa njega i vidi šta se dešava.
Nokia e71

sket
Novajlija
Novajlija

Post od sket »

<b>@ikiM |</b> U pravu si, nema problema sa prefixom. Malo mi se ne svidja kako je resena galerija, sve mi je nesto zbrkano. Isto tako ne svidja mi se sto ne moze da ze podesi odredjeni folder za fotografije sa kamere.

Da ne zanovetam sad previse, znam da je ovo tek pocetak za Badu... a i nisam jos navikao na fon ovog tipa. ;)

ikiM
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od ikiM »

mmm: isti problem sam imao pre nekih 7 dana... prvo sto bi trebalo da probas jeste da prvo izvadis bateriju, da bi se telefon ugasio. Zatim da ga upalis drzeci par sekundi tastere: VOL- CAMERA TASTER i ON/OFF TASTER, pojavice se ekran gde pise Download mode.
Otvori Kies, prikljuci telefon na komp i probaj da ponovo uradis upgrade firmware-a preko RECOVERY MODE. Ukoliko Kies ne bude hteo da prepozna telefon, resetuj racunar i probaj ponovo.
Ako i onda opet ne bude hteo da prepozna telefon preostaje ti da posetis ove dve stranice:
http://tinyurl.com/32865y5
http://darkforestgroup.com/forum/index.php?topic=5677.0

Znaci, ako Kies ne bude hteo, uradices ubacivanje firmware-a u Flash modu, prateci uputsva sa prvog, a zatim i sa drugog sajta. Trebace ti jedno 2-3 sata da resis stvar, nemoj mnogo da brines (sem sto ces da se oprostis od podataka koje si imao na telefonu). Tako ti je to sa Kies-om. Nekada bas ume da zabrlja.

P.S. Sajt za skidanje firmware-a:
http://www.samsungfirmwareworld.com/sam ... s-t28.html
ili:
http://www.samfirmware.com/apps/auth/lo ... -s8500.htm
Registruj se!
Nokia e71

milmat
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 24. Sep 2010. 19:26

Post od milmat »

@ikim: hvala ti što si ponovo napisao kako da se reši problem, mada sam ja već bio uspeo da oporavim telefon prateći linkove i uputstva koja si već dao. U svakom slučaju hvala ti ba trudu. Ja sam sada podigao isto FW s8500xxjf1. Telefon za sada radi sasvim normalno, a ostao samo bez imenika, ali to nije strašno jer ga imam na drugom telefonu.
Ono što me interesuje sada jeste kako mu ponovo postaviti srpski jezik? I da li ima smisla ponovo apgrejdovati fw preko Kiesa? Ako imaš neko iskustvo s tim napiši :wink:

P.S. Nisam mogao da se registrujem kao mmm.

ikiM
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od ikiM »

milmat: u onom drugom linku imaš i upute kako da oporaviš telefon da ponovo radi update sa Kies-om. Meni je Kies odradio update bez problema (posle sve te havarije). Budući da mi nije potreban srpski jezik, ja sam u potpunosti pratio uputstva sa tog sajta.

Ako ipak hoćeš da imaš srpski jezik update-om preko Kiesa, proprati takođe istu proceduru, samo trebaš u registriju izmeniti drugačije Product code.
Pozoveš regedit u Run programu i na lokaciji:
HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Samsung \ Kies \ DeviceDB \ * 1 ili nekom drugom broju (proveri, meni je bio na 3) uneti za:
Product Code-GT-S8500BAAMSR

Onda pokrenuti Kies, pokrenuti upgrade firmware-a i trebalo bi biti sve OK.
O svemu ovome takođe imaš i na prvom linku ispod teksta o Multiloaderu.
Nokia e71

kapistec
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od kapistec »

Ima li neko da zna postupak sta se radi kad je otisao boot i treba da se reparira (ali korak po korak). Servis u kojem je telefon imaju svu opremu za da urade to medjutim do postupka za repariranje i oni tesko dolaze za ovaj telefon. Ako neko moze da pomogne jer vec 5 dana telefon ne moze da se opravi. Napominjem postupak samo za BOOT a ne za ono sto kasnije sledi kako flash i firmware. Hvala unapred

Odgovori