Samsung Ativ S
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Re: Samsung Ativ S
Ovakav tel za 185e, pa to je ponuda veka, u ovom momentu ni navigacija nije problem..
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Amber je kodno ime za Nokijin GDR2 update, dok GDR3 kod Nokie ima kodni naziv Bittersweet Shimmer. Ali GDR2 i 3 ce dibiti svi uredjaji. Za 8.1 je receno da ce ih dobiti svi uredjaji, ali to jos ostaje da se vidi, jer je sigurno da ce svi biti za nesto osakaceni (ipak izlaze quad-core uredjaji sa 1080p koje treba prodati)
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Video sam ovu cenu novog u radnji. Ne kapiram zašto mu ovako brzo pada cena? Loše se prodaje? Nokia lumie rade bolje sa WP?Cedogares napisao:Ovakav tel za 185e, pa to je ponuda veka, u ovom momentu ni navigacija nije problem..
Ne znam, znam da je kostao 600e+ kad se pojavio i da je napravljen kvalitetnije od S3, radi odlicno, procesor je jak kao zemlja, dok sam gledao da kupim HTC One S sa ovim S4 procesorom otkidao je HTC One X i S3 u brdo testova..Nokia ipak ima tradiciju i Lumija je sve sto ima, Samsungu ovaj model na znaci mnogo i moze sebi da priusti obaranje cene zarad prodaje i popularizacije, Nokije sigurno ne rade bolje a ako i rade razlika nije ni priblizna razlici u ceni, uostalom evo i Phonemark bench testa, prvi skrinsot je moj fon a na drugom je prosecan rezultat svih testova..

- iamivan
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 11:11
- :: Sexus 6P Graphite
- Kontakt:
Mislim da Nokia ima neke ekskluzivne aplikacije samo za njihove WP8 Lumie.
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
I te "exclusive" aplikacije vrlo brze gube taj svoj status i dolaze na sve ostale uredjaje
Generalno ta prica o aplikacijama je toliko naduvana da je smesna, jedan prodavac (od velike vecine) koji nije ni cuo za Ativ S mi rece kad sam objasnio o cemu se radi, sta ce ti to, nema aplikacija
meni evo do sada ne zafali ni jedna, tel sam customizovao kako mi odgovara do poslednjeg detalja, nije zapeo ili ukocio ni jedanred, jednostavno Android postade novo znacenje za tel, interesantno je koliko su ljudi nezainteresovani za bilo sta drugo, novo, drugacije, mnogi bacaju hejt bez da imaju pojma sta govore, ispra mozak Android
Fora je baciti na sto nesto o cemu je stvorena slika da je pozeljno, pa 99% ljudi ne bi prihvatilo Nokiju preko npr. S4 sve da je i recimo 5 puta brza i kvalitetnije napravljena a kad ih pitas zasto bas S4 odgovor bi bio zato sto je najbrzi, aha performanse su im jedino bitne
(Ativ bi tu mogao imati prednost
u WP8 svetu posto je klasicni galaxy, doduse izdetaljisan sto bi moglo da predstavlja problem
) Inace Nokia ima odredjene nadogradnje postojecih aplikacija ali nista esencijalno sto ne postoji na drugim WP8 telefonima, navigaciju smatram jedinom njenom pravom prednoscu al evo i to je stvar proslosti a i da nije i sa dodatkom od 35e za nav. opet je ovaj tel bagatela, al OK neko voli Nokiju i to je skroz OK ja nisam ostrascen pa gledam da prodjem sto bolje za sto manje, bar kad je ovo u pitanju..

- iamivan
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 11:11
- :: Sexus 6P Graphite
- Kontakt:
Ja bih rado posedovao WP8, ali trenutno mislim da mi Android pruža najviše, tj. najbolje mi služi za moje potrebe.
Čačkao sam drugaričinu L820 i generalno mi se sviđa WP8. UI sa onim kockicama mi je super. Međutim, ovo čime se sad zanimam (pravljenje homescreen-ova, baci pogled na moje postove u temi "Vaš desktop"), mi je omogućeno jedino na Androidu.
Isto tako, sviđa mi se dizajn Galaxy serije, pa ako bi napravili neki WP8 uređaj sa ~ 5.5" ekranom, S-pen-om kao na Note uredjajima i mogućnošću da se makar malo igram sa personalizacijom, definitivno bih razmislio o kupovini istog.
Čačkao sam drugaričinu L820 i generalno mi se sviđa WP8. UI sa onim kockicama mi je super. Međutim, ovo čime se sad zanimam (pravljenje homescreen-ova, baci pogled na moje postove u temi "Vaš desktop"), mi je omogućeno jedino na Androidu.
Isto tako, sviđa mi se dizajn Galaxy serije, pa ako bi napravili neki WP8 uređaj sa ~ 5.5" ekranom, S-pen-om kao na Note uredjajima i mogućnošću da se makar malo igram sa personalizacijom, definitivno bih razmislio o kupovini istog.

Nije prica prenaduvana da nema aplikacija..Dosta je siromasniji od Androida i iOS-a.Ali da radi,ubija kako radi.
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Fanny, pisao sam o apsolutnom i relativnom broju aplikacija. Ali nije sve u broju, meni je vise u tome sta cu da upotrebim. Vise mi znaci sistem sa ukupno 50 ali upotrebljivih aplikacija, nego drugi koji ima 1000x toliko, a upotrebljivo svega 35.
Realno, aplikacije nedostaju, ali se taj broj postepeno smanjuje. Takođe, ko je voljan da koristi 3rd party aplikacije, taj će nedostatak još manje osetiti. Mada su takve aplikacije često malo lošije nego što bi originalne bile.
Poenta je da onog osnovnog svakako ima, a i više. Ja ne vidim nedostatak instagrama kao bilo kakav problem, jer me uopšte ne zanima i ne shvatam zašto ljudi tu aplikaciju uopšte koriste. Isto tako i Ponterest i kojekakve druge besmislice. Ono što je zaista bitno, toga najvećim delom ima. Poredio sam listu aplikacija koje sam imao instalirane na Note 2 sa onim što je raspoloživo na WP marketu, i sve sam mogao da nađem.
Android i iOS marketi su prepuni budalaština koje su bespotrebne, i to potpisujem jer oba operativna sistema koristim godinama manje ili više redovno.
Poenta je da onog osnovnog svakako ima, a i više. Ja ne vidim nedostatak instagrama kao bilo kakav problem, jer me uopšte ne zanima i ne shvatam zašto ljudi tu aplikaciju uopšte koriste. Isto tako i Ponterest i kojekakve druge besmislice. Ono što je zaista bitno, toga najvećim delom ima. Poredio sam listu aplikacija koje sam imao instalirane na Note 2 sa onim što je raspoloživo na WP marketu, i sve sam mogao da nađem.
Android i iOS marketi su prepuni budalaština koje su bespotrebne, i to potpisujem jer oba operativna sistema koristim godinama manje ili više redovno.
6tag prakticno resava problem instagrama, kome je to bitno..
-
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Pon, 14. Okt 2013. 19:55
- :: Samsung Ativ S
- :: Nokia E7
Posto je telefon skoro pa perfektan biti ce uskoro kupljen .
Telefon zaista jeste super. Ima nekoliko meseci kako sam uzeo i ženi i bratu, i za sada se uopšte ne žale. Ako WP nekome nije problem, onda svakako treba imati u vidu da se za ovaj novac dobije 4,8 inča amoled, 8mpx kamera, expandable memory...vredi te novce itekako. Da ga ima u beloj boji i ja bih se ozbiljno razmišljao.
- rotkod
- Mobil fan
- Pridružio se: Pet, 22. Jan 2010. 20:45
- :: Lumia 920
- :: Asus NX90
Idemo od zadnjeg, za sistem pre GDR2, default vrednost nakon gašenja je 19 (volume), po instalaciji GDR2, to pada na 13 (volume), i to proizvođač sam radi... određuje nivo... Tako recimo lumia 620 sa 19 pada na 13 sa GDR2 updateom.srele1309 napisao:dali neko ima problem sa restartovanjem Ativa nekada i po par puta na dan iz samo njemu znanih razloga i primetio sam da se odmah smanji volume sa 30na 20
Samo da dodam, da ima smisla, jer sam Ativ S ima "blokadu", pa... Recimo to ovako, kad staviš na 30, čuje se kao lumia na 19, a po drugom zvonjenju se pojačava snaga zvona na Ativu S, e sad samsung zna zašto je to tako uradio...
Restart Ativ S uređaja... Evo ovako, ako nije u pitanju "kvar", a mislim da 99.99% nije, onda je ovo...
Imaš upaljenj 3G i tu gde ti se najčešće restartuje, je "šok soba signal", inače moj termin, za pojavljivanje i nestajanje, kako 3G, tako i 2G signala, u pitanju je NBG i zgrada urađena sa "prenapregnutim beton pločama", signal se gubi i pojavljuje non-stop...
Rešenje, imaju dva... Prebaci na tom mestu u 2G mod, neće ti se restartovati...
Drugo rešenje, prati malo gde ti je najbolji 3G signali tu drži telefon...
Inače, opšte poznato je, bar sam ja imao ista iskustva, da se restartuje, ne bi li obezbedio bolji signal...
Ali! To je rešeno, "navodno" GDR2 update-om.
Ovo mi se dešava sa Ativ S, lumiom 920, a sa lumia 620 ne! Zanimljivo, da se dešava skoro uvek, osim ako se ne odlučim na navedena rešenja.... I to se dešava samo tu, inače svagde drugde fercera bez greške...
Možda zato što su kod tašte na NBG, a lumia 620 je ženina, pa radi...

Nece da ga ocita na pc-u kad ga povezem preko usb-a, probao sam jedan drugi ativ i taj hoce, problem je u mom, sta bi moglo biti..
Ljudi ima neko ideju, bilo kakvu, odjednom ga ne registruje preko usb-a, javi se ona notifikacija da je prikljucen ali ga u my computer-u nema, prikljucim fon od devojke (isto ativ) i njega regularno prepozna..
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Cedogares, probaj vise puta uzastopce - ukljucis, pa ako ga ne ucita, izvuces, pa ponovo... ponekad se desi da se USB zablentavi. Ako posle 5-6 puta ne uspes, probaj na drugom racunaru. Ako ovo uspe, reinstall windowsa ne gine. Ako ne uspe, probaj sa drugim kablom.
Probao vise uputa uzastopno i nece
probao sa drugim kablom i nece
probao drugi Ativ S na mom kompu i hoce, znaci moj Ativ zeza iz nekog razloga iako je pre samo par dana sve sljakalo kako treba..