Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
Jorda
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 12. Jan 2010. 22:42
:: Prism Blue S10

Re: Samsung Galaxy S2 I9100

Post od Jorda »

Od kad sam presao na Litening ICS ne ide mi protok preko mobilne mreze.
Imam konekciju uvek, sve lepo radi, data usage prikazuje protok, ali kad proverim stanje nema nista, pise 0 MB. :)
I kad mi stigne racun isto pise da nema potrosnje u MB.
Da li se jos kome mozda nesto ovako desilo?
Nisam prelazio limit, ne bih bas da ih cikam. :)

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Ja mogu samo da ti se divim kako imaš živaca za dotični ROM.
Dok su razvijali GB sve im je bilo ok,od kad su se uhvatili ICS sve upropastiše.Ja sam proveo 3-4 dana pokušavajući da "ubodem" pravu kombinaciju kernel/rom,da sve radi kako treba.Ali :uhuh: .Jeste ultra brz,ali je užasno bagovit.Daleko im lepa kuća.
Probaj kombinaciju iz mog potpisa,nećeš se pokajati.
:wink:

xxdulexx
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 12. Nov 2011. 19:30

Post od xxdulexx »

Jorda, od kada ti se to desava? Mozda je samo greska u mrezi, ne brini se, naplatice ti oni to. :)

Ressurection Remix je odlican rom, ali postoje neke stvari koji su meni jako smetale, npr widget sat zna da se zakucava veoma cesto, a i pravi sat mi se zakucao par puta pa sam propustio alarme. Isto nije moglo da se iskljuci svetlo za dugmice.
Sto se tice Litening ICS, ne vredi se muciti sa njim, jako nestabilan rom, kao sto cale kaze, ranije je bio super, ali ovo sada je katastrofa.
Ja sam trenutno na Omega v13 theme black and blue, i rom mi se pokazao odlican.
• Novi Sad • Samsung Galaxy S5 •

Jorda
Mobil fan
Mobil fan

Post od Jorda »

Pa ima vec 2-3 meseca. Ma briga me, limit ne prelazim tako da mogu da me povuku...
Sto se roma tice jeste malo nestabilniji nego gb, mada su to par minor bagova, nista preterano. Meni se svidja izgled i brzina, tako da ga necu menjati.

christofer
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 30. Sep 2005. 18:19

Post od christofer »

Evo malo utisaka posle upgradea na ICS.
Problem o kom sam pisao, vezan za kontakte, i dalje nije resen. Jednostavno postoji neki bag u kontaktima, a koliko sam citao na vise foruma korisnici imaju razne probleme vezane za isti.
Brzina rada je ostala ista, mozda malo brze se neke aplikacije otvaraju, ali neznatno.
Kad se udje u "phone",nema vise jezicka kontakti :disgust: ....dosta iritantno, narocito kad se vec razvije navika da se na taj nacin koristi.
I najveci problem do sad.....baterija sada nema sanse da mi traje ceo dan :uhuh: , sa sve istim procesima upaljenim kao i na 2.3.4...jednostavno nema sanse, cak i sa znatno manje surfa i slusanja muzike. Ovo je jednostavno uzas. Ranije je sa normalnom upotrebom (surf, pozivi, mp3, i ekran na full osvetljenosti..) mogao komotno ceo dan da izdrzi. A ako ga slabije koristim, cak i dan i po, dva je mogla baterija da izgura. Sada to vise nije moguce :angry: . Cak mi se desilo jednom prilikom da se tel naglo zagrejao, i da se baterija istrosila za nekih 15-20 min...kao da su u pozadini neki procesi radili koji su iscrpeli bateriju.
Sve u svemu, moze se zakljuciti da nisam nesto odusevljen, ok ima nekih pomaka u odzivu interfejsa, brzini otvaranja aplikacija...ali nista spektakularno. Ali mi je pitanje s baterijom katastrofalan problem :x i remeti me u svakodnevoj upotrebi. Zasad toliko...ako budem imao jos neki komentar dopisacu ovde....
screw u guys I'm going home

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

Pa i meni je baterija bila problem na HTC Sensation XE sa ICS , sat slušanja muzike , sat interneta , 20-tak poziva i baterija od 9h ujutro do 15h poslepodne ajd zdravo :shock: , ako krenem negde na put pa se zadržim do naveče molim boga da mi telefon ne zatreba , stvarno katastrofa ... ali uvek mi je pri ruci bila Nokia 1100 da izvadi stvar :D , ovo me sve više podseća na mobilne telefone iz 90-tih godina kad sam bio srećan ako baterija izdrži ceo dan :wacko:

Što se tiče androida moraće proizvođači da porade na tehnologiji proizvodnje baterija velikog kapaciteta od najmanje 3.000 mah.
16 godina na forumu MOBILNISVET

hirurg
Banned
Pridružio se: Sub, 19. Dec 2009. 23:51
:: Samsung Galaxy Note
:: Samsung Galaxy Tab 2
Kontakt:

Post od hirurg »

christofer, ne znam sta bi ti rekao....ocigledno ti bat nije ok...moji poznanici sa ics prezadovoljni sto se tice baterije...skoro 30 procenata bolje stanje....vjerovatno nije odradjen update kako treba ili nozda hardreset ili wipe...

zoreli,

drugar ja imam sensation i opsta suprotnost od tvojih izjava znaci na ics batterja drzi 50 % vise nego na gb...
SAMSUNG GALAXY NOTE N7000

cgmiki
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 28. Nov 2004. 19:24
:: Galaxy S6 64GB

Post od cgmiki »

Потврђујем. Сада ми батерија са истом употребом траје два дана. Раније је било једва један дан. А брзина кретања кроз телефон и качења на сателит или рутер је сама по себи довољна за похвале новог FW.

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

zoreli napisao:Pa i meni je baterija bila problem na HTC Sensation XE sa ICS , sat slušanja muzike , sat interneta , 20-tak poziva i baterija od 9h ujutro do 15h poslepodne ajd zdravo :shock: , ako krenem negde na put pa se zadržim do naveče molim boga da mi telefon ne zatreba .
Ma to ti nesto nije valjalo. Sa takvom mimalnom upotrebom meni baterija izgura ceo dan bez ikakvih problema. Ne znam koliko ti traju razgovori ali sve jedno to trosi mizerno bateriju, najveci potrosac je ekran ali opet da kazemo da ti je radio sat ipo to je opet dovoljno da ti baterija bude na nekih 50 do 60 procenata, posto mora bar 3 sata da izdrzi da gori na nekom vecem oavetljenju.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Potrošnja baterije zavisi od mnogih,mnogih faktora.
Od ROM-a,kernela,broja instaliranih aplikacija,aktivnih aplikacija u pozadini,brightness-a,2G/3G/WiFi-a itd..,pa do načina na koji punite bateriju.(a i o opsednutosti potrošnje i štednje iste)
Ja sam,slobodno mogu reći učinio sve i probao sve načine da izvučem maksimum od uređaja a sa druge strane uštedim bateriju.
Na "konfiguraciji" na kojoj sam trenutno mogu izvući,u zavisnosti od upotrebe,od 6h-24h.(6h je da napunim bateriju,sednem i neprestano igram neku veoma zahtevnu igru tipa N.O.V.A. 3,GTA3 itd.Što sam jednom i uradio,i nikad više,čisto testa radi.24h je normalne upotrebe.Sve to na auto brightness-u,WiFi uključen.)
Moj savet vam je da odaberete "dobitnu" kombinaciju ROM/Kernel(za napredne korisnike,što se stock ROM-ova tiče ne znam),na systemu držite aplikacije koje su vam zaista potrebne,obavezno ubacite neku AdAway aplikaciju,home screen-ove i widget-e smanjite na minimum,data module koristite pametno,redovno održavajte system,i apsolutno,ali apsolutno posklanjajte sve percentage widgete i ikone.
Ukoliko vam se baterija "nenormalno" bzo troši,pogledajte pomoću neke aplikacije šta troši najviše i pomoću CPUspy aplikacije da li "odlazi" u deep sleep.
Srećno!

Jorda
Mobil fan
Mobil fan

Post od Jorda »

Ekran je ubedljivo najveci potrosac, o tome nema raspravke. Meni je uvek oko 60% potrosnje upravo od ekrana. Brightness mi je na 30ak %, koristim ADW launcher, Magic Locker, Advanced Task Killer, phone aplikaciju koja je sa drugog roma i koja mi pokazuje potrosnju od 2-5%, LIVE wallpaper, 3G ili H+ ukljuceno non stop, WIFI na poslu. Meni baterija drzi najopustenije 15ak sati, pod uslovom da surfujem i igram igre (screen on 3+ sata), tu je jos i skype i pozivi i SMS naravno. Ako ga koristim kao dumb (u danima kada ne radim ili ne idem od kuce) preko 50 sati laganica.

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

Aman ljudi kako vi koristite android telefon kad vam baterija traje 2 dana (48h) :o , znači na Sensationu uveče je napunim i sutradan koristim do naveče i kraj , osvetljenje mi bude na max , sa stalno uključenim data/on , provera mailova na dva naloga i ažuriranjem vremenske prognoze , sa sat surfanja , sat muzike i sa sat razgovora nema teorije da izgura 2 dana nikako , do naveče jedva a nekad i poslepodne dođe na minimum :smutny: doduše ja telefon baš maltretiram :wink:

Možda na Samsungu SII duže traje ne znam , govorim iz mog iskustva sa HTC-a .

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

To nisi napisao gore, gore si napisao nesto totalno drugacije. Sa stalno upljenim mobilnim netom i ekranom na 100% nije ni cudo sto ti toliko traje, ne kontam koliko bi ti hteo?
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

christofer
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od christofer »

hirurg, prosto ne znam sta je resenje :? Ne bih previse da radim oko rom-a, s obzirom da mi je tel iz telenora i ne bih da izgubim garanciju. A sam update je bio zvanican sa mreze, odradio ga je relativno brzo, sve bi trebalo da je ok :( A wipe ili hardset nisam nikad radio pa ne znam ni da li da pokusavam na zakljucanom tel? :unsure:

hirurg
Banned
Kontakt:

Post od hirurg »

christofer, uradi hard reset ili bar fabricko podesavanje iz menija ako ne poznas materiju...,to i jesste frka...telefon uma pometnju zbog toga

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

telep napisao:To nisi napisao gore, gore si napisao nesto totalno drugacije. Sa stalno upljenim mobilnim netom i ekranom na 100% nije ni cudo sto ti toliko traje, ne kontam koliko bi ti hteo?
Da razjasnim , ne koristim isto svaki dan telefon , osvetljenje na 100% sam stavio zbog vidljivosti napolju , naravno da je mobilni net stalno uključen jer šta će mi telefon bez ažuriranja osnovnih stvari i ako ne koristim sve njegove funkcije , pitaš me koliko bi hteo da mi traje baterija?! većina korisnika bi se složila sa mnom kad bih rekao 2 dana sa ovakvim korišćenjem . ;)

Što se mojih želja tiče , čekam da se kod nas pojavi Motorola RAZR MAXX koja ima bateriju od 3300 mAh i rešen problem :)

christofer
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od christofer »

hirurg, uradio sam zasad soft reset....uradicu hard reset ovih dana kad budem imao vremena da se cimam ponovo sa vracanjem programa...imam ih puno i treba mi vremena dok ih ponovo instaliram i podesim... :disgust: Nije problem u materiji, potrudio bih se da malo proucim proces, nego u vremenu koje sam spreman da izdvojim...ali s obzirom da mi i factory reset i hard reset brisu apps...na isto mi se svodi....

hirurg
Banned
Kontakt:

Одг: Samsung Galaxy S2 I9100

Post od hirurg »

Jbg ne moze ici i jare i pare....ajd ovako,rutuj makinu pa instaliraj
Titanium i uradi bekap aplikacija i onda uradi hard i vrati app...mada i pne prave zajeb vjerovatno nisu sve za ics sredjene

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Probajte "Got Brick Bug?": http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1693704 pa javite rezultate.
Moj telefon,nažalost poseduje Revision 0x19.Što ga svrstava u "sigurno bagovite". :dry:
Kupljen je u Telenor-u.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

cale, i moj SII ima eMMC rev 0x19 (VYL00M). Srecom kako koristim zvanicni ICS 4.0.3 ja sam "probably safe".
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Odgovori