Samsung Galaxy S3 ( I9300 / I9305 / I9300I )
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
- mrkixxx
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
- :: Xperia Z2
- :: android...
- Kontakt:
Re: Samsung Galaxy S3 I9300
dekimaks, moze i tako, ali ja ne bih menjao csc vec bih skinuo 412 neku safe verziju od pobrojanih i preko odina ubacio.
kao sto sam i uradio dok sam imao s3.
perseus kernel najnoviji i neki 412 i to je to.
u stvari, meni je bio veci gust da ubacim 1,2gb 412 nego ota nadogradnja od 150mb.
kao sto sam i uradio dok sam imao s3.
perseus kernel najnoviji i neki 412 i to je to.
u stvari, meni je bio veci gust da ubacim 1,2gb 412 nego ota nadogradnja od 150mb.
Одг: Samsung Galaxy S3 I9300
A od naših koji je najbolji po vama? Na domaće csc mislim,telenor ili...
- marko 0401
- Mobil fan
- Pridružio se: Sre, 13. Sep 2006. 11:04
- :: Z2
Moj problemcic je vezan za imenik.
U imenik sam importovao i skype i yahoo kontakte, pa sam dobrih pola sata sredjivao sve to (spajao kontakte, Join opcija),
imam 300 kontakata jbg
, i do sada mi se 2 puta imenik rasturio pa sam opet sve spajao.
Prvi put kad sam updateovao soft na JB, a drugi put prije 2 dana kada mi se opet imenik rasturio. Nije skroz,
ali jedno 10-ak kontakata je opet bilo razdvojeno.
Inace koristim exDialer, po neki put pokrenem i fabricki posto mi je na Lock screen njegova precica,
ne znam da li ovo utice na rasturanje/bagovanje imenika.
Ono sto takodje hocu da pitam je koji program da koristim za back up imenika, osim Kiesa, posto on ne sluzi nicemu.
I prvi put kad mi se imenik rasturio, pokusao sam sa kiesom da vratim sve na staro, ali on samo vrati sve kontakte rasturene, i nista vise.
Kako da bekapujem imenik kako valja?
U imenik sam importovao i skype i yahoo kontakte, pa sam dobrih pola sata sredjivao sve to (spajao kontakte, Join opcija),
imam 300 kontakata jbg

Prvi put kad sam updateovao soft na JB, a drugi put prije 2 dana kada mi se opet imenik rasturio. Nije skroz,
ali jedno 10-ak kontakata je opet bilo razdvojeno.
Inace koristim exDialer, po neki put pokrenem i fabricki posto mi je na Lock screen njegova precica,
ne znam da li ovo utice na rasturanje/bagovanje imenika.
Ono sto takodje hocu da pitam je koji program da koristim za back up imenika, osim Kiesa, posto on ne sluzi nicemu.
I prvi put kad mi se imenik rasturio, pokusao sam sa kiesom da vratim sve na staro, ali on samo vrati sve kontakte rasturene, i nista vise.
Kako da bekapujem imenik kako valja?
- mrkixxx
- Mobil manijak
- Kontakt:
Dekimax:
Sve su iste. Proveri samo koje su bezbedne.
Marko:
Exportuj sve kontakte na gmail i uvek kad pravis novi neka ti bude na nalogu. Tako ces uvek imati azurirane kontakte, a kad uradis hard reset imaces ih za 2 min. u telefonu.
Sve su iste. Proveri samo koje su bezbedne.
Marko:
Exportuj sve kontakte na gmail i uvek kad pravis novi neka ti bude na nalogu. Tako ces uvek imati azurirane kontakte, a kad uradis hard reset imaces ih za 2 min. u telefonu.
Desava li se nekome da je telefon na 412 dosta sporiji? Kod mene kad treba da izadje iz neke aplikacije ili iz menija na pocetni ekran ponekad zakoci i treba mu dve sekunde, a to je ranije radilo bez zastoja... cak sam probao da promenim one parametre sa 1x na 0.5... ali nista se ne menja...
- marko 0401
- Mobil fan
mrkixxx, "merge with google" ,jel to ta opcija?
- mrkixxx
- Mobil manijak
- Kontakt:
Ja nisam koristio merge with g jer mislim da nije ta opcija ali mozda i gresim u sta sumnjam
. Mrzi me da isprobavam.
Uradi sledece:
Obelezi sve kontakte i izvezi ih na sd mem. Ili na neku drugu lokaciju.
Povezi fon sa kompom pa kopiraj taj fajl na pc.
Idi na svoj gmail, pa contacts pa import i povuci taj fajl.
Dobices sve kontakte na gmailu.
Onda, najbolja varijanta je obrisati sve kontakte, pa u settings podesis da se prikazuje samo taj gmail nalog i uvek kad kreiras novi kontakt azuriraces direktno i na gmail-u.
Kad promenis fon ili odradis hard reset, za 1 min. uvek imas kontakte u telefonu.

Uradi sledece:
Obelezi sve kontakte i izvezi ih na sd mem. Ili na neku drugu lokaciju.
Povezi fon sa kompom pa kopiraj taj fajl na pc.
Idi na svoj gmail, pa contacts pa import i povuci taj fajl.
Dobices sve kontakte na gmailu.
Onda, najbolja varijanta je obrisati sve kontakte, pa u settings podesis da se prikazuje samo taj gmail nalog i uvek kad kreiras novi kontakt azuriraces direktno i na gmail-u.
Kad promenis fon ili odradis hard reset, za 1 min. uvek imas kontakte u telefonu.
Da li ima nekoga da je u skorije vreme S3 uzeo u Vipu?Da li dolazi sa 4.0.4 ili sa 4.1.2?I da li su svi primerci sa maticnom plocom 1100 ili ste dobijali i novije kao 1400,1500...?
Koliko zaista vredi ako se produzi garancija na 3 godine u Vipu?
Koliko zaista vredi ako se produzi garancija na 3 godine u Vipu?
- Dpb
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Ned, 22. Maj 2011. 18:13
- :: Samsung SM-G920
- :: Huawei p8 lite
da, ali tu nigde ne pise koja je ploca u pitanju ...
- Sauriann
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 07. Maj 2009. 14:06
- :: HTC One
pa ova je stara sigurno, samo ovo je telefon koji je izložen duže vreme...Verovatno da prodaju novije serije.
Sauriann trebao si da ukucas kod *#12580*369# i da vidis koja je ploca,jer drugacije ne moze da se vidi ploca,koliko ja znam.Ali ni u Vipu ni u TElenoru nikome nece dozvoliti kada kupuje telefon da prvo proveri verziju pa ako je stara ploca,da kaze-e pa necu da ga kupim.Jer oni otvaraju kutiju zbog novog kupca i tu nema nazad.E sada ne znam po malim radnjama da li se moze ukucati kod,npr u Logic shopu i ostalim radnjicama.
-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Sub, 04. Avg 2012. 15:16
- :: Samsung Galaxy S3
- :: Nokia N95
A sta je problem sa 1100 plocom ako novi firmware resava problem? Ja imam tu plocu i od avgusta kada sam kupio telefon svako vece je po celu noc na punjacu i nista ne fali.
- marko 0401
- Mobil fan
Ne znam sto se potresate oko tih ploca, digla se prevelika buka oko toga bez potrebe, pogotovo kad se
uzima telefon kod operateera gdje imate garanciju godimu/dvije/cak i tri neko pominje, sta je problem onda.
Plus samo update softvera i problem rijesen...
uzima telefon kod operateera gdje imate garanciju godimu/dvije/cak i tri neko pominje, sta je problem onda.

Plus samo update softvera i problem rijesen...
- Sauriann
- Redovni učesnik
Problem je što se ljudi onda plaše da rootuju telefon. Noviji sw koji su "sigurni" sadrže novi boot loader koji ukoliko detektuje custom kernel izbacuje crveni uzvičnik u gornjem levom uglu prilikom restarta što serviseru može lako i brzo da pokaže da ne mora da ti uvaži garanciju (za bilo koji kvar ne mislim na samo na sds)...Znači sada se prilikom starta telefona bez ulaska u "download mode" može provaliti da li je telefon rootovan.
- janka_88
- Expert
- Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
- :: Samsung S21 Ultra 5G
I još sam se ja pitao čemu taj uzvičnik od skora ali eto zašto... Svakako ne brinem zbog toga jer sam vratio fabrički softver i shvatio da nemam potrebe da radim root (bar trenutno), jer sam mirniji. A ovako me stalno nešto vuče da probavam, testiram, overclockujem i tako u krug... 

- Sauriann
- Redovni učesnik
Pa meni ako rikne tako da ostanu zabeleženi tragovi roota ima da ga priključim na 220V i spržim celog pa nek provale ako mogu. Sve dok mi traje dvogodišnja garancija nema šta da brinem 

Одг: Samsung Galaxy S3 I9300
Telefon je kupljen u telenoru sa garancijom 2 god. Da li je moguce otkljucati s3 da radi za druge mreze ali bez roota.? Uzeo sam uz box paket karticu sa 500 min i poruka i giga int. pa mi je potrebno da radi na obe mreze a ne bih da izgubim garanciju...
- Sauriann
- Redovni učesnik
mislim da ne može bez roota, neka me ispravi neko ako grešim.
U domacoj radinosti ne moze bez roota,a koliko znam rootom se ne gubi garancija.