Samsung Galaxy S6 (SM-G920F)

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
Mikrikorisnik
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 06. Feb 2015. 10:55
:: Samsung S6
:: Lg G2

Re: Samsung Galaxy S6 (SM-G920F)

Post od Mikrikorisnik »

I mene iritira ovo brzo punjenje.totalno mi je nepotrebno jer tel punim samo nocu kad spavam.koji bi punjac trebalo da kupim da ga izbegnem.mislim koji napon da bude i to

kutijagreha
Banned
Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
:: Telefon na pipanje
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Baraba,ja sam pisao. Sa drugim punjacem nema zagrevanja telefona,a i baterija dosta duze traje. Sto je i logicno.
Samsung se vodi pogresnom politikom. Nije me bitno za koliko vremena se telefon napuni,vec za koliko vremena se telefon isprazni.
Sto se tice opcije za gasenje,nisam siguran,ali mislim da postoji (cini mi se da sam to na bendzu procitao)
Ali,nemoj da me drzis za rec. Ako imas vremena,pogledaj pod opcijama kod baterije

kovach81
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 03. Jul 2011. 22:35
:: Samsung S10+ G975F

Post od kovach81 »

Po meni najbolje resenje je puniti samsungovim punjacem od 2A 5V kao sto je kod S4 ili S5.Brzo punjenje ne moze da se iskljuci kao kod Note 4.Citao sam da nije preporucljivo po bateriju da se puni punjacima manje amperaze od predvidjene fabricke.Recimo da se ne puni punjacem od S3 gde je izlazna struja 1A.Drug je punio nokijinim punjacem od 890mA tablet gde je baterija 4000mAh i naravno baterija je vrisnula.

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Kovach,u pravu si,ta opcija postoji za N4 da se iskljuci. Znam da sam negde procitao :-D
Na S6 ne postoji.

Jorda
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 12. Jan 2010. 22:42
:: Prism Blue S10

Post od Jorda »

Da, u radnji je kupljen.
http://www.2shared.com/photo/kuKB6n3D/2 ... 10547.html
Levo S6, desno S4.
Juce sam imao neka posla outdoors pa mi se skroz ispraznio fon i ugasio (tako da je bio resetovan @Ninolina).
Stavim na punjac kad posle 10 min tek 2% napunio, ugasen fon.
S4 mi se isto brzo punio, za sat i malo preko, on je sad kod zene, moram je pitati da li je ona sta primetila.
EDIT: meni se fon nije grejao ni najmanje pri punjenju ni pre ni sad.

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Jorda,ako ti se telefon sam ugasio,potrebno mu je na pocetku vise vremena da se telefon malo napuni. Mnogo vise nego kada bi ga stavio upaljenog na punjac.
Probaj danas,sutra ukljucenog da ga stavis na punjac,pa vidi.
Cudi me da ti se telefon ne zagreva kada je na punjacu,a pre si sa tim punjacem za sat i 10 min punio telefon :-\

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Meni se telefon ne zagreva toliko na punjaču, koliko ovde pišete, plus ga u isto vreme i koristim. :) :)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Ja sam imao prilike do sada da vidim 3 primera gde je telefon bas bio vruc.
Dok sam imao S6,plasio se da ga uzmem u ruke dok je na punjacu.
Kod komsija (na forumu) isti slucaj.
Na xda takodje

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Tako su se mnogi žalili i na trajanje baterije a ja rekla da sa njom nemam problema. Posle se ispostavilo da je i tebi bila OK baterija. Verujem da je dosta toga i do samog korisnika. Valjda ja umem sa mojim telefonom. 8)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Baterija je ok kada se telefon preko wifi-a koristi. To sam i pisao. 3g net jede bateriju.
Takodje,mnogo je duze trajanje baterije ako se telefon puni drugim punjacem.
Sto se tice zagrevanja,ne znam sta da ti kazem,svi se zale na to. Bas se telefon greje. Do 50% je telefon vreo,posle se postepeno 'hladi',kao sto sam i rekao.
Nisam samo ja to zapazio,vec velika vecina (90%) korisnika po raznim forumima.
Eh sad,mozda si ti posebna,pa ti je mozda i poseban primerak zapao ;-)

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Koristim custom ROM i Kernel, nije mi non stop uključena sinhronizacija itd. Sve ovo može da ima veze. A i ljudi uglavnom pišu po Forumima kad su nezadovoljni (šta god da je u pitanju) tako da otud i 90% nezadovoljnih korisnika, kako si ti napisao. Ja sam napisala kako je kod mene. :) A da sam posebna - pa jesam. 8) :roll: :)

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Nisam ni sumnjao u to da si posebna [emoji76]
Mozda je druga situacija sa kastom rom-om i kernelom.
Ovo sto pricam,vezano je za stock softwer.
Imas onda moje izvinjenje.

loshme10
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 17. Okt 2011. 11:56
:: Samsung Note 8

Post od loshme10 »

Ja punim wireless punjacem i tako sam izbegao grejanje, koje je stvarno primetno kad se puni fast chargerom.
If we know answers on all questions, then there's nothing have to discover. Ignorance is bliss!

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
:: Samsung & Apple
:: Spajamo nespojivo :D

Post od Joxy »

Ja ga stalno punim fabričkim (brzim) punjačem koji ide uz njega jer mi brzina punjenja dosta znači u većini situacija, napuni se otprilike za sat i to je to, retko kad ga punim noću i vrlo retko koristim neki drugi punjač, skoro nikad. Greje se telefon dok se puni to je normalno, ništa preterano. Baterija i dalje kao prvog dana, nisam primetio nikakvo slabljenje iste zato što se puni brzim punjačem ili ti ne znam ni ja zbog čega. Znaju iz Samsunga šta i kako treba da naprave, nisu oni od juče.

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Joxy napisao: Znaju iz Samsunga šta i kako treba da naprave, nisu oni od juče.
Do prekljuce su znali Iphone-u da se podsmevaju,a vec od juce znaju sta rade :lol:

Sa ovakvom reklamom samo Samsung zna sebe da pokopa :lol:

https://www.youtube.com/watch?v=SlelbGtPEdU

Karma je cudo :D

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Joxy »

Šta je tu čudno? S6 ima isto ako ne i bolje trajanje baterije o iP6, pretpostavljam da je sa 6s isto stanje, ali nećemo znati sve dok Apple ne stavi da može da se vidi sot. Ajfonu treba nekih 2 sata otprilike da se napuni, Samsungu duplo manje. Tako da je i ova reklama sasvim na mestu.
Ne branim nikoga, samo konstatujem kakva je situacija, daleko od toga da je Apple nevinašce i da oni nikoga ne napadaju i podsmevaju. ;)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Imao sam oba istovremeno, da kažem iz prve ruke. Malo bolja na 6s, isto korišćenje ako ne i jače na 6s (više cackanja, više muzike jer je bolji zvuk), nisam gledao sot, ali znam kako koristim telefon i kada idu na punjac. Na S6 sam zadovoljan baterijom, 3G, sve popaljeno, gps, auto osvetljenje... postavljao sam rezultate. S6 je uzela žena (mogu da se tešim da sam joj poklonio :D ), njoj se jako svideo gold S6, više od 6s, bolji joj je android za korišćenje, S6 ima veći displej, kaže da je iOS siromašan funnkcijama. Meni je gotivan S6 i imam pozitivno iskustvo, jedino taj zvuk na slusalucama je daleko od onog na šta sam navikao kod M8, sve je još daleko od M8, bolji je od iP6s. Kvalitet zvuka u toku razgovora je više nego odličan, takođe i sagovornici mene čuju sjajno, sve pohvale za S6, bolji od iP6s po ovom pitanju. Moram da kažem da mi je S6 lepsi za korišćenje od iP, da li zbog novog iOS ili šta, možda moj subjektivni utisak da sve brže nađem i završim na androidu, možda i stvar navike jer sam dugo na M8. Sa druge strane, iP6s razbija kako radi, odlično radi S6 i nemam zamerke, ali, neke stvari jednostavno lete na 6s. Kada bih morao da zamenim M8, izabrao bih iP6s.

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Joxy »

Koristio sam i ja oba (ne istovremeno) zato i pišem. Slažem se sa većinom stvari. Zvuk u toku razgovora je ubedljivo najbolji na Samsungu, konkretno ovde kod S6 su ga doveli maltene do savršenstva. Što se zvuka na slušalicama tiče, nisam provalio neku razliku u odnosu na iP. Rad telefona izuzetan i kod jednog i kod drugog modela, takođe male razlike, nijedan nije čačkan, sređivan itd (root, jb), kada sam prvi put upalio S6 iskreno bio sam iznenađen samim radom telefona, sve leti. Uopšte ne razmišljam o skorijoj zameni, eventualno bi neki možda mogao da se pridruži njemu ali zamena ne, S6 mi je legao što bi se reklo kao budali šamar. :)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Joxy napisao:Zvuk u toku razgovora je ubedljivo najbolji na Samsungu
Ako već treba da se izdvoji najbolji uopšte, HTC One M8 je zada najbolji po tom pitanju. Komplet što se tiče zvuka u svim poljima, nema bolje.

kovach81
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 03. Jul 2011. 22:35
:: Samsung S10+ G975F

Post od kovach81 »

evo meni je sot ovoliko,a ostalo je jos 23 procenata baterije,pa kontam da u proseku izvucem oko 5h na 2G plus wifi.
Slikasot by Vladimir Kovacevic, on Flickr

Odgovori