Samsung Galaxy S3 ( I9300 / I9305 / I9300I )

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
marko 0401
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 13. Sep 2006. 11:04
:: Z2

Re: Samsung Galaxy S3 I9300

Post od marko 0401 »

Treba pod Settings/Motion da bude strikirana ova opcija, ako ti nije vec po defaultu.

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
:: Xperia Z2
:: android...
Kontakt:

Post od mrkixxx »

Marko,
Motion se odnosi na pokrete.
Nadam se da si na to mislio. :)

dule88
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 27. Sep 2011. 19:03

Post od dule88 »

Da li je i vama ovakvo trajanje baterije i screen on?Ja sam zadovoljan,inace ovo je posle prvog punjenja baterije :P

Slika

Slika

Slika

viking
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 08. Jan 2013. 20:13
:: Samsung galaxy s3

Post od viking »

A moze li neko da mi kaze da li se gubi garancija sa rootom?i da li postoji neka fora da se ne vidi root ako ne daj boze nesto crkne?
Ovo sve pitam zato sto imam 2god garanciju pa ne bi da se zezam

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

dule88, to je prilicno dobar rezultat posebno jer si ga samo jednom punio. Vidim da nisi koristio wifi gotovo uopste a to dosta troši bateriju. Jesi li imao ukljucen net? :-)

viking, rootom se inace gubi garancija mada postoje načini da ga unrootujes ako dodje do problema. :-)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

Sa osvetljenjem na minimumu i bez wi-fi , trajanje osvetljenja ekrana bilo bi i 6-7 sati ... ali koja je svrha ako takav telefon maksimalno ne koristiš ??? Meni su bukvalno svi servisi i sinhronizacije upaljeni , automatsko osvetljenje i ekran "gori" po 4,5 sata a baterija lagano izgura minimum 24h (a meni je dovoljno od ujutro pa do odlaska na spavanje - onda na punjač) ...
16 godina na forumu MOBILNISVET

dule88
Mobil fan
Mobil fan

Post od dule88 »

Osvetljenje mi je na 50 % i to mi je dovoljno.Internet je naravno uvek ukljucen,wi-fi ne,samo ga drzim ukljucenog kada sam na mestima gde je besplatan i otvoren,tako sam juce za pola sata skinuo ukupno oko 150 mb-a.GPS ne drzim ukljuceno,jedino kada proveravam temperaturu i vreme,za sve ostalo tu je naravno net,koji mi je kuci malo slabiji ali vrsi posao.Trajala bi i meni baterija 24 sata da je za malo docekao noc pa bi i on spavao ;) Ali sam ga juce maximalno cackao i nadam se da ce uvek ovako trajati baterija,sto je meni odlicno.Ne kajem se sto nisam uzeo Nexus 4,ipak je zbog bolje kamere i jace baterije dosta bolji S3.

marko 0401
Mobil fan
Mobil fan

Post od marko 0401 »

mrkixxx napisao:Marko,
Motion se odnosi na pokrete.
Uh, uh, uh :) , ja sam odgovarao na Duletovo pitanje kako da napravi snap shot home screena,
njegovo pitanje je bilo poslednje na prethodnoj strani topica, nisam uopste vidio da ima sledeca strana... :oops:

zorelli, potpuno se slazem sa tobom. I meni je dovoljno da izgura do uvece i onda na punjac do ujutro,
ne znaci mi nista da stedim bateriju i uvece imam oko 30-40%, sto ce do ujutru biti 20%, i sta cu onda sa telefonom..

dule88
Mobil fan
Mobil fan

Post od dule88 »

Nesto me od jutros zeza net na S3,od kako sam ustao,skinuo ga sa punjaca i nece na net,mada hteo je samo preko mini opere ali ovako nece,ni na google play,pokusava da ode na net na google oko 30 sekundi pa mi izadje,greska na mrezi,proverite mrezna podesavanja i pokusajte ponovo!!!
Ne znam sta je,uradio sam i restart i gasenje i nista,a dostupan sam,i skoro mi je pun sognal ali net nesto od jutros nece.Sta li moze biti,jel imao neko slican problem?

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

dule88, da li si pokušavao preko wifi ići na net ?

dule88
Mobil fan
Mobil fan

Post od dule88 »

Danas nisam isao preko wi fi-ja na net,juce u gradu jesam i tada sam tako skinuo oko 140 mb-a.Van grada sam pa mi je nekako losiji net ali jutros i kada sam bio u gradu nisam mogao na net.Sada kao hoce ali najbrze preko mini opere dok ovako direktno malo sporije.Videcu sutra po Beogradu kako ce biti.

drsimke
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 12. Feb 2013. 21:18
:: samsung galaxy s3

Post od drsimke »

Zdravo svima.Imam problem sa galaxy s3 apdejtovao sam ga pre nekih par dana sve je bilo ok.Juce mi se tel ugasio i prikazao factory mode i neki download nisam siguran da je os bio u pitanju.Primetio sam da se sam gasi i nece da prihvati punjac, dakle baterija ne reaguje kada ga ukljucim na punjenje.posle nekih 20 pokusaja napuni ga malo pa stane...zna li neko kako da resim problem da li je softverske prirode ili tehnicke ? hvala unapred...i naravno umalo da zaboravim gubim mrezu ne prepoznaje karticu svremena na vreme...

oggich
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 13. Avg 2008. 19:26
:: Sony Ericsson k750i

Post od oggich »

Treba mi mala pomoc oko ovog fenomenalnog telefona. Postovacu u sekciji servisiranje - pitajte.

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

Gde se menjaju one prečice/togles - njihov raspored u notifikacionom baru (JB 4.1.2) , hoću da dodam mobilni net pored wifi a izbacim neku drugu opciju ???

Na S3 znam gde je ali na S2 (sa JB 4.1.2) toga nema ...
Poslednja izmena od zoreli u Sre, 20. Feb 2013. 13:31, izmenjeno 1 put ukupno.

marko 0401
Mobil fan
Mobil fan

Post od marko 0401 »

Settings->Display->Notification Panel->pa rasporedi ikonice kako želiš drag and drop metodom

marko 0401
Mobil fan
Mobil fan

Post od marko 0401 »

Telefon/Android mi baš baguje.
Ne znam da li je post više za ovu temu ili za Android podforum, ali postovaću ovdje.

Naime, koliko se vama dešava da vam tel "trokira"? Meni dosta često.
-Imam 3 yahoo mail naloga i yahoo aplikaciju, danas sam po treći put ubacivao druga 2 mail naloga jer su oni jednostavno nestali.
-Widget za vremensku prognozu (beautiful widgets) mi je par puta nestajao sa desktopa, pa sam morao da ga vraćam.
-Sat/dan/datum widget koji držim na jednom ekranu je promjenio boju sam od sebe (može da se bira crna, bijela i custom).
-Na (externoj) sd kartici sam napravio folder My documents, i u default aplikaciji My Files podesio da prečica Documents otvara taj folder.
U folderu imam par pdf fajlova i jedan podfolder u kojem ima fajlova. Kada preko prečice Documents otvorim taj podfolder, ne mogu da vidim te fajlove (vidim pfd fajlove), a kada otvorim My Files app pa idem na All files-extSdCard-My Document-taj podfolder, onda ih vidim.

Malo sam zakomplikovao, ali nadam se da razumijete. :)

Odmah da kažem, ne koristim nikakve killere (aplikacije koje gase programe),
od tools-a koristim jedino Clean Master, ali on nije mogao izazvati sve ove probleme, pogotovo ne ovaj zadnji.

Koliko vama trokira OS, i da li su ovakvi bagovi normalni za Android?!

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

marko 0401 na tvom mestu ja bih uradio wipe svega iz recoverija i kad digne sistem još fabrički reset i format memorije , pa onda polako instalirati jedno po jedno šta ti treba ... nema boljeg rešenja .

Evo da podelim utiske o bateriji , juče sam uzeo NOV S3 - bio je sa 15% napunjenosti baterije , dopunio sam je na 100% ubacio mu Telenor 4.1.2 januar 2013 (u njemu je bio neki slovenački 4.1.1) , uradio root , vratio sa Titaniumom mojih 64 aplikacije sa podacima/podešavanjima (facebook messenger se nikad dobro ne vrati - pobrljavi pa mora opet instal sa g-play) , ubacio iGo i uradio podešavanja razna u telefonu ... itd .

Baterija je izdržala 18h30min. - ekran 3h10min - sve vreme wifi+mobile data , 3 mail naloga , mesindžeri , viber,tango,itd... toliko od prvog punjenja 100% , verovatno treba da prođe par ciklusa punjenja-pražnjenja da se pokaže pravi efekat , inače na prošlom S3 baterija je izdržavala 24h-36h stend baj sa ekranom koji je "goreo" 4-4,5h .
Poslednja izmena od zoreli u Čet, 21. Feb 2013. 10:51, izmenjeno 1 put ukupno.

marko 0401
Mobil fan
Mobil fan

Post od marko 0401 »

zoreli napisao:marko 0401 na tvom mestu ja bih uradio wipe svega iz recoverija i kad digne sistem još fabrički reset in format memorije , pa onda polako instalirati jedno po jedno šta ti treba ... nema boljeg rešenja .
Uh uh, kad bih ja to samo znao... :cry: :D

P.S.
danas instaliran update od 22mb koji rješava Exynos mem bug, jeeee... :)

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
:: Xperia Z2
:: android...
Kontakt:

Post od mrkixxx »

marko 0401,
volume up+home+power, pa idi na opciju wipe cache. provalices.
onda reboot sistem i to je to. posle toga ce sigurno biti bolje.

ako te jos bude zezalo odradi factory reset sto rece zoreli, pa onda idi na gplay my apps i lagano vracaj jednu po jednu app.

zoreli, sto si menjao fon?
ja planiram da se vratim u tabor sa nekim od 32gb. ako pre toga ne uzmem neku xperiu. :)

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

mrkixxx ma bezveze se menjao sa drugarom za njegov crni S2 + 150 € , imao sam beli S3 (izgledao i radio - perfekcija) a hteo sam S3 druge boje i sad sam uzeo nov teget /plavi (izašao me oko 360 € ) , na S2 me iznervirala baterija - sa oficijelnim 4.1.2 ne može da sastavi više od 12-18 sati i 2 sata screen on (plafon) .

Inače hteo sam sivi S3 ali nigde nisam mogao naći ispod 410€ a malo mi blesavo bilo da dajem 50€ više za boju .

Odgovori