Samsung Galaxy Ace S5830

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
dinja
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2011. 08:34

Post od dinja »

ja imam ovaj fon vec nekih 4 meseca,i on jeste super,sljaka kao lud,ali sam mu za ovo vreme nasao jednu manu,a to je da kad ubacim sluske i razgovaram s nekim preko njih,ili jednostavno slusam muziku,kad ih izvucem i pustim muziku bez njih,ne reprodukuje mi muziku preko zadnjeg zvucnika vec preko onog prednjeg koji je za razgovor.....ako neko nesto zna o tome neka napise....hvala u napred

dinja
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od dinja »

inace imam instalaciju za igo navigaciju.........kom treba nek se javi.......... :wink: a mogo bi neko da pusti poruku sa detaljnim obijasnjenjima o update-u softvera na ging 2.3.3.....?

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 20. Feb 2006. 18:45
:: Iphone 7
:: Lenovo P780

Post od bachika »

dinja, pa moguće da je to neki bag u tvom telefonu, a kad odradiš update videćeš šta se događa tada.
Imaš dva metoda update-a: preko kies-a i preko odin-a. Ja preferiram odin, jer u njega možeš da staviš bilo koji rom za bilo koje jezičko područje i da flešuješ!!! :P
Uputstvo za odin:
Evo video snimak koji pokazuje kako se radi update na džindžerbred http://www.youtube.com/watch?v=nBvnWC0OtCE
a evo i tutorijal za flešovanje i root-ovanje http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1034145
Nadam se da će ti to biti od pomoći...
Eh da na video snimku je prikazano flešovanje sa rom-om koji je ima raščlanjene delove, a ako skineš neki koji ima samo jedan fajl onda u odin-u štikliraš opciju "one package" i ubaciš fajl skroz dole :)
Naravno sve prvo lepo isčitaj i tek kad ti sve bude jasno kreni u posao!!!
Live to Ride, Ride to Live. I prefer to reboot my phone through SetCPU

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 03. Okt 2008. 07:25
:: ..
:: ..

Post od majkon80 »

ajde preporucite neki rom bilo sta,sem da nije telenorov :) gledam tamo na xda ima pregrst romova samo sam jedan probao

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od bachika »

majkon80, pa imam rešenje za tebe, isprobaj više pa napiši koji valja ili ne....
Jedini koji se razlikuje je cyanogenmod, i on je od skora dobio podršku pravog official cyanogenmod tima! :D I sad kad izađe oficijalna verzija biće još bolji.
A po meni ovi ostali romovi su samo male prerade fabričkih! :wacko: Tako da me to baš i ne greje!!!
Blockbuster rom obećava ali njegov developer ustvari nema SGA telefon :o :shock: tako da progres se još i odlično odvija kad se uzme u obzir ta činjenica... 8)

Vtec
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 21. Sep 2005. 08:30
Kontakt:

Post od Vtec »

Meni telefon radi bolje od kad ima 2.3.3 na sebi. I baterija mi duze traje, definitivno :) A to za sporije paljenje ekrana, nisam primetio....

arhitec
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 22. Nov 2011. 20:20

Post od arhitec »

jedno pitanje u vezi bluetooth-a... kako iskljuciti opciju za vidljivost uredjaja na 120 sekundi? ima li uopste nekih tu podesavanja jer ja nisam uspeo nista pronaci???
kada pokusam da posaljem sa nokia telefona (koji sam upario sa samsungom) cas ga vidi pa uspem cas ga uopste ne vidi u pretrazi (sto je mnogo cesca situacija) uzasno me iritira to odbrojavanje i hocu da podesim kada ukljucim bluetooth da mi je uredjaj konstantno vidljiv
hvala!

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od bachika »

arhitec, stvarno ne znam, a i baš ne verujem da je neko toliko prebacivao stvari da bi se ozbiljno posvetio tome....

Upravo je ubačen [ROM]Gingercruzt V2.1(sonygen)[Update13/11/2011] i moram priznati da jako fino izgleda
Slika
Urađen je na bazi cyanogenmod7 a sve ostalo je portovano sa xperia!!! Prvi utisci su zadovoljavajući, sad ostaje da se vidi da li ima bagova i kakvo je trajanje baterije!? A što se tiče brzine, mislim da bi sledeći telefon mogao biti neki neo ili arc.... :lol: ;)

dinja
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od dinja »

hvala ti za odg...samo mi jos kazi gde mogu da skinem te rom-ove za flesovanje,ili jos bolje daj link gde mogu da nadjem to,a moze i neka preporuka....

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od bachika »

Imas iznad link sam stavio za jedan rom i prezadovoljan sam.... a tu imas jos romova pa isprobavaj.... :wink:

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od bachika »

A jel tebi trebaju stock romovi ili custom? Ako ti treba stock onda skidas sa sajta samfirmware.com a za custom skidas sa xda...

dinja
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od dinja »

pa nemam pojma,ne razumem se bas u to,zato sam ti i trazio neku konkretnu preporuku....ja nzm u cemu je uopste razlika.....?

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od bachika »

Imas na nekoj od prethodnih strana uputstvo (tj preporuku) da skines fus downloader. On ce ti pronaci odgovarajuci (telenor) rom predvidjen za nase podrucje i taj ubacujes!!! A o custom romovima kasnije kad steknes malo iskustva za android... :P

dinja
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od dinja »

da,citao sam to...pokusacu tako...imam jaya telefon skoro 6 meseci,samo sto nisam bio zainteresovan za update sistema,ali valjda to ide s vremenom,dosadi ovaj klasican,nije nista posebno....a bas mi se svidja onaj cyanogen 7.....

marezz
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 25. Nov 2011. 10:29

Post od marezz »

Recite mi da li postoji flash podrska za ovaj telefon, tj da li moze da cita flash sadrzaje na netu... Kupio sam ga pre neki dan, i zadovoljan sam, ali nisam u mogucnosti da koristim, tj gldam flash sadrzaje, a ni da skinem flash player, sto sam mogao na nekim slabijim uredjajima koje sam posedovao, a na ovom ne, sto je malo glupo... :?

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od bachika »

Flash podrska postoji samo na custom romovima, konkretno na cyanogenmod7. A problem je sto adobe nema podrsku za nas procesor... Ali developeri su to odradili 8)

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

bachika, ubacio sam komsiji sinoc onaj gore pomenuti rom njemu se svidja sta znam nije los, nego ja imam drugo pitanje jesi probao neke kastom kernele za ace a da rade na onom gore romu posto komsija sadaq hoce da proba i OC?

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od bachika »

nisam isprobavao kernele zato sto nisu nista veliko uradili... A oc ide samo do 830 mhz sto i nije toliko znacajno (dok bi za bateriju znacilo :P )
A i nemam net kod kuce, nego serujem sa telefona pa ne bih jako da zeznem telefon...

dinja
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od dinja »

bachika,moze ovako update na 2.3???????????? http://www.youtube.com/watch?v=s6c8Z-30bKM ae odg sto pre........i u kom modu je telefon dok mu sve to instaliras????

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od bachika »

Da, to je dobar tutorijal. Telefon upalis sa kombinacijom tastera volume down, home i power! Tako ulazis u download mode (bootloaeder) i ofradis sve po postupku... Ali kad tako upalis telefon i prikacis na usb sacekaj da iscita drajvere pa tek onda radi!
I napisi koji rom skidas, da li je one package?

Odgovori