Samsung Galaxy S5

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Re: Samsung Galaxy S5

Post od Azimuth »

Iz nekog razloga, na nekim telefonima, Viber (od verzije 5 pa na ovamo) prosto pravi problem.
Ono sto mene buni jeste da su sve to isti model telefona G900F i da je na svima isti ROM, a opet da ima razlike.
Zasto je to tako, nemam pojma, ali pokusaj sa starijim verzijama pa vidi. Mislim da nemas drugog resenja.
Inace, to sa Viberom je problem i na drugim telefonima, vidim da se zale i na Nexus 4/5, G2/3, Xperia Z1/2/3 itd. Starije verzije su im pomogle, nestao je camera deamon, kamera im je proradila normalno i nisu imali curenje baterije.

pele90
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 19. Mar 2012. 10:35
:: Samsung Galaxy S8

Post od pele90 »

Jekini, Meni je pomoglo to vracanje Viber-a na staru verziju... Instalirao sam Viber 4.3.0... Od tada,nema problema sa kamerom. ;)
xperia arc s, galaxy S5, S6,S8,S10+

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Upravo je prosao update Vibera na 5.1.0.
Pokusaj i sa njim. Mozda su nesto ispeglali jer ja ne vidim da ima ovako nekih drugih izmena.

xxdulexx
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 12. Nov 2011. 19:30

Post od xxdulexx »

Ja isto ne znam zasto ti se tako zakucala kamera.

Kao sto je zoreli rekao, moraces da menjas rom.
• Novi Sad • Samsung Galaxy S5 •

Jekini
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 17. Nov 2014. 18:11
:: Samsung S5

Post od Jekini »

Ja telefon imam duzi period. I radio je besprekorno.
Sve pocinje s tim poslednjim apdejtom Vibera. Prvo je problem s kamerom bio takav da sam morala da restartujem telefon jednom u 3 dana. Da bi telefon u zadnjih 7 dana postao kompletan debil. Takav debil da ja cim koristim Viber cca 10 min, udjem li u kameru ona ni da se pokrene, crn ekran. I ne mozes mu nista osim restarta. Bukvalno sam ga restartovala po 5 puta dnevno. Juce sam sve ono obavila i izdrzao je do podneva kad se opet kamera zapucala.
Sad sam na Samsung apps nasla neku verziju pise da je 3.1 (tako nesto). Prastara je do te mere da ne moze covek stikere da skida :ohmy: ali evo ima par sati ne zapucava kamera. Ako do sutra opet kamera zapuca moracu da Vas zamolim da me uputite kako se obavlja ono sto ste malopre predlozili posto sam ja slabo razumela sta ste rekli :unsure: (znam, sramota je, ali ja se kao sto ste do sad svi zakljucili minimalno razumem u sve o cemu govorimo) .
Nadam se da ce ova praistorijska verzija biti dovoljna da moj telefon ponovo bude normalan :cry: .

samsungs5
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 25. Sep 2014. 16:45
:: s5 galaxy

Post od samsungs5 »

knox waranty void: ox1 (4) znaci li ovo da sam izgubio garanciju.
stavio sam SEE rom
a prije koji mjesec sam radio root onaj obicni koji moze da se mice http://galaxys5root.com/galaxy-s5-root/ ... galaxy-s5/ ovaj 2 metod sam koristio.
sta sad ovo znaci, jesma li nesto zeznuo?

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

samsungs5, nemas vise garanciju i neces dobiti OTA update, tako da ces morati sam da stavis novi rom kad dodje.

samsungs5
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od samsungs5 »

i kakve povlastice imam sad kad sam ovo okinuo? da ga rutujem onda vec je li i sta mi pruza ona recovery sta li vec?

xxdulexx
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od xxdulexx »

Sto si uospte radio? XD
Pa sa mozes da menjas romove do mile volje. :D

samsungs5
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od samsungs5 »

bio znatizeljan u vezi sa tim rootavanjem da vidim umijem li da odradim, pa mi zoreli reko da radim ovaj metod i necu da kidam knox :cry: no nebitno :roll: pa sad sam mijenjao rom jer sam imao problema i vidim da mi je ono 0x1 :D pa dje su ti romovi, ima li ko da posavjetuje sta o tome ima li nekih boljitaka ili gubitaka :D

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Verovatno da ne bi ni okinuo knox da nisi menjao rom.
Romove trazis na XDA, ali gledaj da bude bas za tvoj model telefona.

samsungs5
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od samsungs5 »

a dbr, ne bi mi ni garancija vjecno trajala jel da :roll:
aj vala sad da istrazujem sta i kako mogu da mijenjam 8)
ako neko ima neki savjet nek se javne, neki predlog :D

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Rekoh ti, idi na XDA i tamo trazi romove. Citaj, gledaj, trazi ono sto ti je interesantno i obavezno citaj komentare, sta radi tj sta ne radi, kako se koji rom stavlja itd.
Igraj se, sad kad je tako kako jeste :wink:

xxdulexx
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od xxdulexx »

samsungs5, lepo ti pise u tom linku sto si dao da ce KNOX biti okinut.

Q: Does this root method trip KNOX?
A: Yes, both root methods on this page trip KNOX, which is used by Samsung to void warranty. However, if you have insurance, they should replace your phone regardless if something goes wrong and I highly recommend you have phone insurance if this is the first time rooting an Android device.

I citaj sve. NEmoj kao sada samo do pola. :P

I uzivaj. :)

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

samsungs5, sa towelroot se ne menja Knox - ostaje 0x0 , ali on više ne radi na novijim verzijama softvera .Sa drugim metodama ROOT-a knox okida na 0x1 ... a što se tiče OTA apdejta to ovde retko ko radi , lakše je skinuti oficijelni Samsungov ROM i flešnuti preko Odina - vrlo prosto i jednostavno + ti svi podaci i podešavanja ostanu (samo se nadogradi softver) .

Njbolje i dalje radi Stock ROM na S5 , ko ne želi Samsungov BLOAT može da ga se reši uz pomoć:

[MOD]Smart Debloater[G900F][4.4.2][Debloat Touchwiz Roms in Seconds][FLASHABLE-AROMA]

http://forum.xda-developers.com/galaxy- ... r-t2802034
16 godina na forumu MOBILNISVET

samsungs5
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od samsungs5 »

ovo Zoreli koristim ako zelim da brisem ove njihove vec instalirane programe koje ovako ne bih mogao?
ja sam ono rutovao pa makao taj rut, trebam li da ga ponovo rutujem ako bih zelio ovo da instaliram i kad sam vec ovo okinuno na 0x1 da li da odradim onaj kompliovaniji rut CWM recovery?

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

Azimuth napisao:El Laki, Note 3 super radi, ali S5 ipak radi bolje. Sto se rama tice, ja nisam imao problema sa njim za ovih 5 meseci. Ne znam po kojoj ceni ga mozes uzeti, ali je telefon zaista sam vrh ponude.
E sad, ono sto ima a sto cak ni Note 4 nema, Toolbox :wink: Fali i onaj jezicak kada koristis multiwindow. Dve stvari koje su, barem meni, od znacaja i smanjuju nervozu :D

E pa ako radi bolje od Note, onda mi je to dovoljno. Note i ovaj moj imaju identičan hardver tako da ne verujem da ima velike razlike u radu. To me jedino brine. Kamera, softver, izrada, sve mi je to manje više poznato sa YouTube. Trebalo mi je tako neko iskustvo iz prve ruke.

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

El Laki, (stock) S5 ne radi bolje od Note 3 sa S5 port ROM-om , sa Lean Kernelom klokovanim na 400/2700 Note 3 radi osetno brže od S5 ... lično se uverio :wink:

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

Pretpostavljam da ima takva neka kombinacija i za S5? Ne znam da li si se dovoljno dugo zadržao na njemu da isprobaš?

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

El Laki, ovo mi je treći S5 :) ... Zoreli sve isproba pa podeli iskustva :)

Odgovori