Samsung Galaxy S6 (SM-G920F)

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

nesta
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 19. Dec 2012. 21:50
:: Note 2

Re: Samsung Galaxy S6 (SM-G920F)

Post od nesta »

Baraba napisao:Zile995, hvala. Skidam onda G920FXXU3COI9, imam osećaj da će zatrebati [emoji38]
Ala sporo skida sa sammobile, ima li neka alternativa :|
Koliko se sećam na xda je imao programčić samfirm, čini mi se da se tako zove. Sa njim ide dosta brže...

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

pele90 napisao:Imam neku kombinaciju u jednoj prodavnici telefona, da dam svoj S5 i dodam 200 eura da uzmem S6, obican, ne edge. Godinu dana garancija. Sta mislite? Jel uopste vredan prelazak sa S5 na S6?
Zavisi u kakvom ti je stanju S5. S6 od operatera je 430-40e, tako da ovi sa 12m garancije ne vrede toliko. Znači tvoj S5 mora da bude u baš lošem stanju, bez opreme, itd da bi ga cenio 200e.

drom
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 28. Avg 2014. 06:54
:: Samsung S7 Edge Gold

Post od drom »

Vredan je prelazak sa S5 na S6. Gotovo sve je dosta unapredjeno, jedino je malo baterija losija.
Cena S6 po radnjama ide od 450-500 eura. Cene po oglasima su nesto sasvim drugo, na oglasima ima svega, ima ih i od operatera, i sa zapada, iz Madjarske, i cena je niza nego u radnjama - jednostavno previse ih je na oglasu, pa se cesto utrkuju ko ce jeftinije dati.
Ako tebi neka radnja trazi 200eura i tvoj S5, budi siguran da ti sasvim lepo, i vrlo realno racuna tvoj S5 (pretpostavljam da je u bas dobrom stanju).

El Laki, gde to ima nov, neotpakovan S6 po 400 eura? A da je neka redovna prodaja u pitanju, dakle da nije situacija da nekom gori pod nogama, i ostale situacije tog tipa. Iz tvog odgovora sam zakljucio da svaki s6 koji nije od "operatera" kosta 400e nov.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Ja ne pričam o ceni, već o vrednosti. Lično jedino uvažavam Apple i garancije od operatera. I za takve telefone bih dao i 50e više. A da dajem 450e+ za neku app garanciju sa zanimljivim članovima (te hardver ovoliko, baterija ovoliko, softver 2god, itd) ne bih nikada. To su sve lopovi.

Zato kažem da je bolje da proda S5 na oglasima. Popularan je i ako je full, lako će ga prodati za više para nego koliko mu ta radnja računa. I onda lepo sa oglasa uzme od operatera jeftinije nego što je u toj istoj radnji.

Dupla ušteda, sigurnija garancija. Moj stav. E sad, ako vi volite da plaćate više novca sa švercovane telefone radnjama koje ne plaćaju porez, ne prijavljuju radnike i garancije daju kao ukras za rep vašeg kućnog ljubimca, samo napred. Na vama zarade 100e po telefonu. Najmanje. Bolje uzeti neki bez ikakve garancije a jeftiniji nego te sa papirom koji ništa ne vredi.

Edit: A da se prelazak isplati, to svakako. Ali ne po toj ceni.

drom
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od drom »

El Laki, shvati da nemaju svi toliko vremena i volje da se bave oglasima, kurirskim sluzbama i slicnim stvarima.
Klasican kupac koji kupuje S6 - podrazumeva se da ima love, i hoce da uradi sve u roku od odmah - da svoj, doplati i gotovo, kakvi oglasi, kopanje, cenkanje itd.

Stoji da je najbolja garancija ovlascenog servisa, dobijena kupovinom kod operatera, ili kod giganata koji legalno uvoze i prodaju...

Poruka za pele90 - budi siguran da ni sam ne bi bolje prosao, eventualno ako bi sam prodao svoj i nasao na oglasima drugi od operatera imao bi bolju garanciju i to je sve, finansijski bi isto prosao. A menjanje telefona je skup sport, nije jeftino preci na noviji i dosta bolji model, a i sa druge strane merak nema cenu. :)

vlade93
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 02. Maj 2014. 13:42
:: LG G1, LG G2.. IP 5S
:: Sony ericsson k800i

Post od vlade93 »

@drom - vredi prelazak sa S5 na S6, niko to ne spori, ali da li je vredan taj prelazak 200e?! Za telefon koji ima dosta losiju bateriju i jos te cuvene probleme sa kesiranjem aplikacija doplatiti 200e i dati vec dobar telefon...?! Po meni se ne isplati uopste.
Ali to je samo moje misljenje, ispravite me ako gresim.

drom
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od drom »

Ako cemo da sagledavamo tako jako realno i da ekonomisemo, onda nek proda s5 i nek uzme dobar s2 plus i ostace mu 150eura u dzepu- i taj s2 plus ce lepo da zavrsava vecinu stvari a 150eura je 150eura! :D
Ne radi se o tome, odavno je utvrdjeno da se telefoni ne menjaju toliko iz potrebe koliko iz hira i meraka, a nove tehnologije, hirovi i merak moraju da se plate! :)

vlade93
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 02. Maj 2014. 13:42
:: LG G1, LG G2.. IP 5S
:: Sony ericsson k800i

Post od vlade93 »

Stoji to sto ti kazes, ali opet rek'o pricamo o S5, nije to telefon toliko mator i za bacanje :)
Mada opet kazem, ono je moja logika, ne razmisljamo svi isto naravno [SMILING FACE WITH SMILING EYES]

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

drom napisao:dobar s2 plus i ostace mu 150eura u dzepu- i taj s2 plus ce lepo da zavrsava vecinu stvari
I S4 ima problema, kamoli S2. Radi on dobro dumb zadatke, otvoriš li 6 aplikacija, gotovo. I tako par puta dok ga ne razbiješ o zid. Onda odeš i kupiš S5, a 150e si bacio.

Mogu jeftiniji telefoni da završe posao, ali zavisi koji rang. Novi do 200e su za najosnovnije stvari. Neće oni da crknu na težim zadacima već će da baguju, gnjave, restsrtuju, itd. A to nije to. Do 300-350 će raditi sve što treba. Preko 400 je luksuz. Pričam o Androidima.

pele90
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 19. Mar 2012. 10:35
:: Samsung Galaxy S8

Post od pele90 »

Hvala vam svima na savetima... Videcu jos sta cu i kako... :-D
xperia arc s, galaxy S5, S6,S8,S10+

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Azimuth, nesta, hvala.
pele90, prelazak sa S5 na S6 ima smisla, sve je bolje na S6 sem baterije (displej, izrada, izgled, skener otiska, kamera, dosta brži od S5), mada gura dan normalnog korišćenja i S6. Postavio sam dve slike u kafiću, pogledaj kakve su sa S6.

Da li je neko ubacivao betu 6?

Mikrikorisnik
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 06. Feb 2015. 10:55
:: Samsung S6
:: Lg G2

Post od Mikrikorisnik »

Da li neko zna gde ima da se kupi aluminijumski bamper za ovaj tel.ali da bude cisto srebrn bez onih zlatnih detalja.prevrnuo sam sve oglase kod nas i nigde nisam nasao.sve su ili za zlatnim ili za edge.narucio bih iz inostranstva ali mi mrsko da cekam.unapred zahvalan

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Bolje naruči od preko jer kod nas gotovo sve prodavnice uzimaju sa aliexpressa one od 1-2$ a prodaju nekoliko puta skuplje. To ne bi bio problem da su ti bumperi iole kvalitetni, već su krivi, slabi, ružni. :D

drom
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od drom »

Prodavnice ne uzimaju sa aliexpresa. :-)
Postoje veleprodaje u Srbiji koje uvoze opremu i prodaju firmama...
Ali sustina je ista - roba je kineska, relativno povoljno se sve to nabavlja i zarada je odlicna.

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

Review Official beta Android 6.0 Marshmallow Galaxy S6 G920F

https://youtu.be/CFFr1lKP5AQ

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Easy ways to increase your Galaxy S6 battery life by ≈50%

http://trendblog.net/increase-samsung-g ... tery-life/
16 godina na forumu MOBILNISVET

Fize94
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 03. Jul 2015. 22:37
:: 0694448087

Post od Fize94 »

Je l probao neku tu app service disabler?

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Misliš na Package Disabler Pro (Samsung)?
https://play.google.com/store/apps/deta ... rpro&hl=sr

Ili na gašenje kao ispod?
http://forum.xda-developers.com/galaxy- ... s-t3090383

Ovo je možda najveći problem, pored lokacija, ali lokacije koristim pa ne gasim:

Fix Google Play Services battery drain
Some users have reported that Google Play Services drains their Galaxy S6 battery quite a lot. Lucky for us, there is a very strange but effective fix for this problem.

Go to Settings > Data Usage
Scroll down to see the list of apps
Press on Google Play Store
Switch Toggle to Restrict background data
Repeat step 3 and 4 for Google Play Services
Hard-restart your Galaxy S (not to be confused with hard-reset) by holding the volume-down and power buttons and release once the device turns itself off
Re-enable background data for Google Play Store and Google Play Services

Fize94
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 03. Jul 2015. 22:37
:: 0694448087

Post od Fize94 »

Da da, na tu app mislim...

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

Uradio po uputstvu (tri posta iznad) i evo rezultata:
(sve uključeno / 2G+3G/ WIFI/ Lokacija/ Sinhronizacije .... bez štednje)- naravno uz ROOT / Grenify i Titanim Backup (smrznute app koje ne koristim tipa All Share / Rečnik / Samsung Link / Google muzika,novinarnica ... itd)

Slika Slika
Slika Slika
16 godina na forumu MOBILNISVET

Odgovori