Samsung Galaxy S3 ( I9300 / I9305 / I9300I )

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
marebrus
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 18. Jul 2006. 19:55

Re: Samsung Galaxy S3 I9300

Post od marebrus »

Lag definitivno postoji, kod otkljucavanja kao i kod ulaska u imenik, dialer i poruke i bas traje kao sto su ljudi pre mene napisali, oko 1 sekunde.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Freyr, ne mora da se izlaza iz dužeg sna, pogasiš sve procese i videće se. Elem, ima rešenje za imenik, poruke i dialer, pisao sam. nema samo za otključavanje displeja.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Svima, kojima je ta sekunda "lag-a" pitanje od zivotnog znacaja, bih zabranio koriscenje telefona. :dry:
Alo bre ljudi, sekund jbt... :roll:
Evo i na mom telefonu prodje sekund dok ne udje u dialer, kontakte, alarm. Da ga zategnem u zid sto je uzasno "spor" i sto mi je oduzeo sekund zivota?

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Naravno da nervira kada takav hardver to ne sme da ima, jer telefon duplo jeftiniji to nema (pređeš sa tog jeftinijeg fona i očekuješ da ovaj bude još bolji, ono kontra), pa kako onda da te ne nervira? Bar mene nervira, čak sam prvi S3 prodao zbog tih lagova.
Sada to nije problem jer postoji fix za dialer, imenik i poruke i nema laga, rešeno.
To mene nervira kod samsunga i njihovog TW, to što ja kao kupac moram da se bavim sistemom umesto da ga koristim. Smara menjanje romova, kernela... Od sad i ubuduće samo čist android nexus ili ios, nemam snage da se bavim sistem, to je trebao neko drugi da uradi a ja sam to platio.

petar789
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 27. Sep 2012. 09:31
:: S3
:: 5610

Post od petar789 »

Baraba napisao:Naravno da nervira kada takav hardver to ne sme da ima, jer telefon duplo jeftiniji to nema (pređeš sa tog jeftinijeg fona i očekuješ da ovaj bude još bolji, ono kontra), pa kako onda da te ne nervira? Bar mene nervira, čak sam prvi S3 prodao zbog tih lagova.
Sada to nije problem jer postoji fix za dialer, imenik i poruke i nema laga, rešeno.
To mene nervira kod samsunga i njihovog TW, to što ja kao kupac moram da se bavim sistemom umesto da ga koristim. Smara menjanje romova, kernela... Od sad i ubuduće samo čist android nexus ili ios, nemam snage da se bavim sistem, to je trebao neko drugi da uradi a ja sam to platio.
A koje je resenje za dialer, kontakte I poruke za nas koji nismo upuceni?

marko 0401
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 13. Sep 2006. 11:04
:: Z2

Post od marko 0401 »

petar789, uze mi pitanje... :)
Baraba, mislis na instaliranje drugog dialera/contacs aplikacije, instaliranje drugog ROM-a, na sta konkretno mislis?
Za resenje u samsung stock androidu nisam cuo...

I ako moze neko da mi odgovori na pitanje iz mog prethodnog posta, na prethodnoj strani je,
da li je koristio neko Unified toolkit i da li je bezbjedan tj. da li nece napraviti ciglu od telefona...

Takodje, pitanje oko roota, da li je Odin v1.85 i CF 6.4 ok?
Kako ste vi rootovali tel...?

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Rešennje (kao je marko 0401 rekao u samsung stock androidu) je da se sa xposed app settings stavi da su dialer, imenik i poruke residen :)
http://www.villainrom.co.uk/forum/threa ... ings.5486/

marko 0401
Mobil fan
Mobil fan

Post od marko 0401 »

Baraba, HVALA PUNO unaprijed :), ako ovo riješi ovaj lag, I owe you one, big time... :)

Tek sada sam našao download fajl na linku koji si ostavio, u medjuvremenu sam googlao o Xposed Framework i prvo što
izadje je xda tema koja kaže " Create a nandroid backup and make sure you know how to restore it!"
Tako da ja prvo moram da rootujem telefon, a prije root-a ( :wacko: :D ) moram da odradim Factory Data Reset jer mi telefon pošteno brljavi!

Pitanje za Factory Data Reset je da li je isti reset iz samog OS-a dok je "podignut",
ili da gasim telefon pa da ga upalim na Volume up+Home+Power off, pa da odatle radim factory reset?
Factory Data Reset u samom telefonu kaže da neće izbrisati muziku, fotografije, da li je ovo tačno?

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
:: Xperia Z2
:: android...
Kontakt:

Post od mrkixxx »

marko 0401,
ima vise nacina da ga rutujes.
ne znam dal postoji za S3 posto je bilo za note: instaliras .zip kernela sa SD koji istevremeno sadrzi i root.- to ti je najlaksa i najbrza i najbezbolnija :lol: varijanta

druga varijanta ti je CF.

ako flesujes nove FW, onda se koristi odin 3.04 ili tako nekako.
ne ovi stariji.

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

mrkixxx, ja sam koristio Odin 1.85 i nikad nisam imao problema koji god sam FW flesovao tako da i to ne mora imati nikakve veze. :)

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
:: Xperia Z2
:: android...
Kontakt:

Post od mrkixxx »

janka_88, noviji ima lepsi interface. :) manje dugmica :D

elem, jel neko zna da li ima razlike izmedju S3 koji dolaze od operatera?
tj, koje m.ploce imaju? nasao sam 2. preko mtsa i telenora, pa me zanima.

kako izgleda crni S3? jel lepsi od plavog? :lol: ili da cekam beli? :lol:

marko 0401
Mobil fan
Mobil fan

Post od marko 0401 »

Ja imam od ranije instaliran Odin3 v3.07, i na njemu piše baš Samsung GS3.
Da li mogu njega da iskoristim za rutovanje?

I ako može odgovor na pitanje iz pretodnog posta:
marko 0401 napisao: Pitanje za Factory Data Reset je da li je isti reset iz samog OS-a dok je "podignut",
ili da gasim telefon pa da ga upalim na Volume up+Home+Power off, pa da odatle radim factory reset?
Factory Data Reset u samom telefonu kaže da neće izbrisati muziku, fotografije, da li je ovo tačno?

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Samo da javim da sam isprobao ovo sa Xposed Framework-om i podesavanjima i funkcionise kako treba i ulazak u kriticne programe je znacajno ubrzan. :) Interesuje me da li ovaj framework podrzava, posto nisam uspio naci, onaj mod da se stavi drugaciji indikatori za bateriju pa da ide po 1% posto kad se ovako ubaci onda ne prikazuje tacan postotak.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Samsung Galaxy S3 I9300

Post od Baraba »

Nema na cemu :P
A za indikator moraš da se raspitas jbg

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Eh sad sam se obradovao ubacivši i opciju za snimanje razgovora po potrebi, kao i opciju za smanjivanje čekanja da se prebaci sa npr. slova C na Č i tako to. Uvijek mi je išlo na živce što moram čekati na to. :D Uglavnom dobrih stvari ima. :) Hvala još jednom. :)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Sada imaš skroz drugi fon :)

marebrus
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od marebrus »

Drugari, jel vam promenio telefon vreme nocas? Kod mene je promenio ali ne kompletno... Naime, promenio je vreme u gornjem desnom uglu i tu sad stoji 11:58, ali na aplikaciji za vremensku prognozu ACCU WEATHER je promenio polovicno tj, promenio je na onoj lokaciji koja je trenutna po GPS ali na onoj koja mi je inace podesena vreme kasni za 1 sat...

Zna li neko kako da i na njoj namestim tacno vreme? ili kako da je obrisem pa da je ponovo ubacim, probao sam svasta ali ne ide...

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Samsung Galaxy S3 I9300

Post od Baraba »

Verovatno je tu promenio je si podesio vreme sa mreze, a podesi u podesavanjima po grinicu +1.

marebrus
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od marebrus »

Tako je i podeseno, ko zna sta brljavi... Evo sad pokazuje tacno vreme, samo sto na jednom ima i mali beli sat sa kazaljkama na desne strane a na drugom nema (sto mi je potpuno nebitno), samo neka radi tacno a ostalo su sitnice.

Hvala u svakom slucaju!

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Isto se desava i kod mene sa tim widgetom... Prosli put sam to nekako rijesio ali sad da me ubijete ne mogu se sjetiti kako. :( I idalje na widgetu stoji vrijeme sa 1h unazad dok je u osvjezenoj prognozi regularno vrijeme. :wacko: Znaci samo na velikom satu...

Odgovori