Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
gdrazen
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2012. 19:30
:: SG NOTE 1 N7000
:: SG NOTE 2 N7100

Re: Samsung Galaxy S2 I9100

Post od gdrazen »

Behemoth napisao:Mene iritira narandzasta tacka u sredini kad upalim kameru na neku svetliju povrsinu.Mada kazu da je to hardverski problem i da se ne moze ispraviti
Ta narandzasta tacka kod mene nema :?

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Mozda bi update softvera promenio nesto,ali cisto sumnjam.Na slikama ovako se ne vidi,ali cim se uperi u neku mracniju prostoriju na zid ili nesto belo tacka je uzasna
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

gdrazen
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2012. 19:30
:: SG NOTE 1 N7000
:: SG NOTE 2 N7100

Post od gdrazen »

E jbg....

Sad citam po XDA....S2 postoje sa vise razlicitih kamera modula....i kako vidim dobio sam telefon sa najgorim mogucim modulom...neki Fujitsu.... :smutny:

Bas me razocarao telefon....
Poslednja izmena od gdrazen u Uto, 31. Jul 2012. 12:09, izmenjeno 1 put ukupno.

shocky
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 04. Feb 2006. 04:21
:: Samsung A52s

Post od shocky »

xxdulexx, shvatio sam. Odlican savet. Hvala. Mada ovu foliju koju sam sada stavio (150din je kostala jer sam prvu uporpastio sto sam kupio sa silikonskom maskom od 1200din i bila je mnogo bolja) je losa. Sve ostaju tragovi kao da razvlacim tecnost koja nece da se skine. Tako da lako mozda kupim opet novu ali mi ovo sada postalo bas bacanje para. Videcu prvo da sredim kako si mi preporucio

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

U malo boljim prodavnicama foliju koju platite recimo 400din., dodate još 150din za „montažu”,i ma koliko folija pogrešno nameste, skinu je i nalepe novu sve dok je savršeno ne montiraju.To je moje iskustvo iz jedne prodavnice u Vršcu.

mladen_bgd
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 30. Sep 2008. 05:42

Samsung Galaxy S2 I9100

Post od mladen_bgd »

To je cisto bacanje para te folije.
Sve su to kinezi. I mogu se nadju preko oglasa i za manje novca za nekih 150, 200RSD. A sto se tice montiranja i placanja jos dodatno 150RSD je jos veca glupost. Svako moze da sam nalepi foliju. Bitno je samo da se pre lepljenja dobro ocisti i da nema prasine. Ako ostanu mehurici to moze noktom da se istera ili halo karticom ili tako nekom plasticnon karticom.

shocky
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 04. Feb 2006. 04:21
:: Samsung A52s

Post od shocky »

Prvu zeznuo zbog male truncice prasine, krenuo da odlepim, gurnuo malu krpicu da obrisem sa ekrana i slucajno zakacio foliju i tu ostale dlacice :x . A druga i ako sam sve lepo pripremio nekako je zavrsila prasina u cosku.

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Samo je dovoljno da malo pripazite na telefon i za folijom nema potrebe. :wink:
A ti mladen_bgd,nikakvu suštinu mog posta shvatio nisi.

pimplo
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 28. Jul 2008. 03:57
:: LG G2 32gb Black

Post od pimplo »

Evo jednog mog zanimljivog opazanja nakon ICS stock update-a, jedna od novina sa ICS je uvodjenje opcije da se prati i po potrebi stavi limit za koriscenje mobil data (Settings -> Data usage). Ova opcija omogucava uvid u svaku aplikaciju koliko interneta je potrosila (WiFi net ne ulazi u ovo).

Prva stvar koju sam primetio je da mi mobilni sa ICS u odnosu na Gingerbread mnogo vise trosi net od toga pozadinski procesi bas dosta skidaju bez naseg znanja. Evo nekog pregleda za period od 1 do 31 jula, napominjem da na poslu imam WiFi a kod kuce ne:

Android OS: 408 Mb (408 Mb u pozadini!!!) :?
Google Play: 405 Mb (180 Mb)

I neke aplikacije koje nisu obavezne:
Facebook: 330 Mb (45 Mb)
Google Read: 30 Mb (24Mb)

Poenta ovog mog pisanija je da pozadinski procesi po mom misljenju zacudjujuce mnogo koriste net, kakva su vasa iskustva sa ovim?
HTC 10

Behemoth
Expert
Expert

Post od Behemoth »

Meni su isto gutali mnogo,i malo kao da je lagovao telefon pa sam ga vratio na 2.3.6
Zadovoljan sam sa GB,jedino bih prelazio na ICS je zbog trajanja baterije,posto cujem da je malo produzeno
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

pimplo
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 28. Jul 2008. 03:57
:: LG G2 32gb Black

Post od pimplo »

Dobra stvar je sto se pozadinski procesi mogu blokirati tj ograniciti na WiFi, ali to nije pametno raditi za sve aplikacije (za Android OS stvarno ne savetujem) jer onda ne stizu push notifikacije na primer. Po mom iskustvu bez problema mozete ograniciti na primer Google Play samo na WiFi (iz mog primera ova aplikacija mi je za prosli mesec u pozadini pojela oko 180 Mb) i sve radi normalno. Nekad kad udjem u Google Play on me obavestava da je iskljucen pozadinski proces i pita da mu to ipak omogucim ali jedan ignore i sve je ok 8)
HTC 10

Behemoth
Expert
Expert

Post od Behemoth »

Ma,ja 3G ne koristim uopste,samo wifi,a i kad sam napolju ne koristim nista vise sem smsa i poziva,ponekad kamera i to je sve.

Jorda
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 12. Jan 2010. 22:42
:: Prism Blue S10

Post od Jorda »

pimplo napisao: (WiFi net ne ulazi u ovo
Nije tacno, menu dugme i stikliras show wifi usage.

Raikonen
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 29. Jul 2012. 16:52
:: iphone2
:: iphone3g

Post od Raikonen »

Jel moze neko da mi pomogne kako da rutujem tel danas sam ga kupio?
Koliko sam shvatio time dobijam potpunu slobodu da tel prilagodim svom ukusu, i ima dosta upustva na eng tako da cu shvatiti ako niko nema vremena za pomaganje.
Recite mi bar da li je to rutovanje opasno za fon da li nesto mogu da pokvarim i sl?
Hvala unapred na odg 8)

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Raikonen, zavisi od metode rutovanja. Ako ti je na telefonu "stock" ICS preporucujem, kao verovatno najmanje opasnu, sledecu metodu: http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1501719
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Raikonen
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Raikonen »

A kako da provberim da li je stock ICS?
Msm on je nov, niko nista nije dirao na njemu, danas sam ga kupio.

Markkoni
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 16. Jun 2012. 06:41
:: Samsung Galaxy I9100
:: Nokia 100

Post od Markkoni »

Settings - About phone - Android version

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Raikonen, ako si ga tek kupio ima originalni samsungov firmver. Proveri na nacin koji ti je opisao Markkoni. Verovatno imas GingerBread (2.3). Ako je tako ja bih odradio OTA update ili update preko Kies-a na ICS (4.0.3) i onda rutovao po metodi ciji sam ti link dao.

Raikonen
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Raikonen »

Da da bas imam taj 2.3.6...
E sada sta dalje, hvala na trudu ali moras malo sporije sa mnom dok ja provalim sta je OTA update i taj KIES
Mislis da je dobro updejtovati na 4.0.3 nzm da li sam to procitao ili mi se ucinilo da se svi vracaju na 2.3 ili neki base, mozda ja tripujem, ali dok ti ne odg ja dalje nista ne radim :uhuh:

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Raikonen, ja koristim ICS 4.0.3 i nemam nekih problema (osim sa Handcent SMS-om, vidi temu u Android aplikacijama). OTA = Over The Air. Ako imas WiFi povezi telefon na WiFi, pa Settings->About Phone->Software update (barem je tako na ICS, ne secam se vise 2.3 verzije), pa Update.

Alternativno, instaliraj Samsung Kies softver, povezi telefon sa PC-om kablom i Kies ce ti reci da li postoji update za njega.

Jako vazno. Kod About Phone, sta ti pise pod "Model number". GT-I9100 ili GT-I9100G? Ako je ovaj drugi, onda ces jos pricekati za zvanicni ICS.

Odgovori