Samsung i900 Omnia

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Korun, da li je HSDPA ukljucen nema nikakve veze sa tim. Da nisi mozda ukljucio "XTRA Enable" i "Auto Download" pod Enhaced GPS Settings? Ili si mozda instalirao neki "weather forecast" ili slican program?
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Korun
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 28. Sep 2009. 14:10

Post od Korun »

neko je cackao tel i ukljucio automacki update vremenske prognoze, jel znas mozda, mozda nije prava soba, zeza me activesync i preko bt i preko kabla a i kada mu dam naredbu da se konektuje sa telefona

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Korun, Za kabl probaj da promenis USB port na PC u koji ga utices. Izbegavaj, tacnije nikad nemoj da koristis USB habove, za povezivanje telefona. Sto se tice BT, sta koristis na PC-u, drajvere i softver koji je stigao uz BT adapter ili Microsoft genericke drajvere? ActiveSync nazalost vrlo cesto hoce da radi iskljucivo sa Microsoft generickim drajverima.

Korun
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Korun »

koristim samo one sto sam dobio uz bt.

sta je usb hab, ili si mislio na usb kablove ja sam cuo da je to najbolji (najbrzi) nacin povezivanja telefona i pc-a

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Korun, usb hub je uredjaj koji ti omogucava da na jedan USB port na PC-u povezes vise USB uredjaja. Daklem neka vrsta USB "razdelnika" ili "lopova". To je super kada povezujes usb flesh memorijie i slicne naprave ali stvara probleme kada koristis USB kabl za ActiveSync.

Sto se tice BT-a, ako ti PC softver "BlueSoleil" onda nema sanse da nateras ActiveSync da ti radi preko bluetootha. Svejedno kabl je najbolja opcija.

Grandpa
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 30. Jul 2005. 12:36

Post od Grandpa »

Izvinte na offtopicu: kad koristis vise flasheva u hubu isto zeza, zato probaj da ti kabl bude jedini udzekan. I bez "produznih" USB kablova.

I +1 za BlueSoleil. Tesko ces ga naterati da se druzi sa AS.

Korun
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Korun »

ma ne koristim usb lopova :) , opet mi se jutros sam nakacio na net,
sad sam video da mi je stikliran Manage GPS automatically (recommended) da li je zbog toga, ili je AC ostao aktivan mada sam ga iskljucioactivecyns

ps: nista od ovoga mi nije ukljuceno XTRA Enable" i "Auto Download" pod Enhaced GPS Settings

zoran1
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 22. Jan 2010. 13:06

Post od zoran1 »

Treba mi pomoc.Instalirao sam program za glasovno pozivanje kontakata Voice2Go ali nesto nije u redu.U stvari program radi bez magicne reci kada se tacne ekran ali meni treba da radi preko magicne reci dok vozim i koristim bluetooth.Iako sam sve uradio po uputsvima i uneo magicnu rec na taj nacin telefon ne radi .Sve u svemu ili nesto nisam uradio kako treba ili to ne funkcionise na i900. U stvari i sa prepoznavanjem glasa ima problema (a sve to je mada na drugi nacin odlicno radilo na P1)
Ako neko zna resenje neka napise ili ako zna za neki drugi program da probam sa njim. Pozdrav svima

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

zoran1, Ovo nije pitanje vezano specijalno za i900 - za pitanja o Windows Mobile Aplikacijama imas odgovarajucu temu. Tema o i900 to nije.

banelaki
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 02. Jun 2006. 14:06

Post od banelaki »

zoran1, U pravu je tomas.hokenberi, ali bicu kratak. probaj Cyberon Voice Speed Dial radi bez greske.

zoran1
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 22. Jan 2010. 13:06

Post od zoran1 »

Izvinjavam se .Mislio sam da je ovo prava tema zato sto sam program snimio na i900. Slucajni prolaznik je slucajni prolaznik i u svakom slucaju banelaki hvala na pomoci probam.

Korun
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Korun »

opet se sam kaci na net i preko E i preko G a i preko 3G, sta moze da bude, stvarno to mi se na mts-u nije desavalo

banelaki
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 02. Jun 2006. 14:06

Post od banelaki »

Posle duze vremena koriscenja telefona primetio sam da se dosta usporio. Probao sam da ga "ocistim" sa nekim programima ali oni nisu dali zadovoljavajuci efekat. Puno sam ja programa isprobao na Omniji pa je sigurno ostalo kojekakvih "repova" koji su pravili problem. Uostalom kao i svaki Windows i ovaj predpostavljam ne moze vecno da traje. Bilo je vreme za reinstalaciju odnosno za Hard Reset. Probao sam nesto i sa Airscanner.Mobile.Antivirus medjutim tek posle njega su mislim nastali problemi. Nebi ga savetovao bez obzira sto ima pozitivne kritike.
Posle Hard Reseta (koji mi nije prvi) problemi se nastavljaju. Sve je podeseno kako treba u notifications & sounds al kada poruka stigne telefon cuti. Ni vibro se ne ukljucuje. Kada je poziv u pitanju sve radi kako treba. tomas.hokenberi, , ti si mi glavni adut u resavanju ovog problema. Cuveni Cale se ne ukljucuje u debatu vec odavno.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

banelaki, cale vise nema i900 - sada je, ako se ne varam, vlasnik Omnie HD, daklem u Symbian svetu.

Elem ako hard reset nije pomogao to moze da bude indikacija da nije problem softverske prirode. Ja sam imao slican problem sa i780 ali ga je hard reset resio. Kod mene je bio problem sa ostecenim/izbrisanim audio fajlovima za alarme itd. Posle hard reseta su se vratili u normalu.

Probaj da ponovo uradis hard reset, formatiras storage memoriju i eventualno microSD, ako je koristis (ili je jednostavno izvadi). Ako i posle toga pravi probleme moze biti da ima hardverskih problema.

cure2fast
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 17. Mar 2009. 19:10

Post od cure2fast »

Imam problem(ako se tako moze nazvati)...koristim spb 3.5.,medjutim kad god kliknem (na kratko) dugme za "task manager",on mi otvori onaj standardni fabricki meni...e sad verovatno moze da se iskljici ovaj "key shortcut" ali ne znam gde se nalazi... :disgust: pa pomazite...

keder
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 25. Jan 2010. 22:49

Post od keder »

ljudi! mala pomoc! imam i900 nekoliko nedelja i prezadovoljan sam! sta mu dodje HSDPA? unapred veliko hvala

Grandpa
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 30. Jul 2005. 12:36

Post od Grandpa »

HSDPA ti je, laicki, poboljsani 3G. Ako hoces vise: http://lmgtfy.com/?q=HSDPA
a o warezima nije dozovljeno pricati :))

Emp
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 27. Jan 2010. 09:36

Post od Emp »

Pozdrav svima,

Odlučio sam se za kupovinu ovog telefona.
Da li mi možete reći na šta treba da obratim pažnju pri kupovini?Šta treba sve da dođe u paketu sa telefonom.
Namjeravam da kupim novi,ne polovni.

raso1
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 27. Mar 2009. 17:43
:: Optimus 2x, Nexus 4

Post od raso1 »

Pozdrav svima i ako moze jedna informacija. Kolega je kupio i900 Omniu pa ga interesuje da li moze u nju instalirati Garmin navigaciju i kako se ponasa. Ako ne moze Garmin moze li neka druga i koja? Moguce da je i bilo govora o tome, ali stvarno nisam imao vremena pregledati sve od pocetka. Unaprijed hvala.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

raso1, za pitanja o GPS softveru postoji odgovarajuca tema i sva pitanja vezana za GPS, bez obzira na model telefona, idu tamo.
A moze naravno. Mada Garmin i nije najbolja opcija za Omniu posto za Windows Mobile postoji i bolji izbor npr. Igo.

Odgovori