Pozdrav. Nisam do sada imao prilike da pisem o licnom iskustvu sa odredjenim telefonom,pa ako nesto zaboravim,slobodno pitajte. Proslo je malo vise od nedelju dana od kako sam uzeo svoj i9506 i mogu reci da sam zadovoljan. Navescu par stvari :
-Kamera - Nisam opterecen pixelima i ostalim dodacima,tu i tamo uslikam nesto i mogu reci da sam sasvim zadovoljan, jer meni je iskreno i kamera od s2 bila ok. Jedina zamerka ide na auto blic, jer kao da ne zna bas da odredi kad je potreban,a kad ne,pa cesto moram "rucno" da ga palim. Za razliku od G2 koji sam uzeo pre ovog telefona, nisam primetio lag pri slabom osvetljenju.
-Brzina - Sve otvara gotovo odmah, sto se touch wiz-a tice nisam primetio ni mrvicu laga, ali sam ipak zamenio launcher za Nova launcher, s' obzirom da ima vise opcija. Jedino gde sam primetio mali lag je Play Store kada updateuje aplikaciju,a ja recimo krenem da potrazim neku drugu. Igre, multitasking i sve ostalo radi besprekorno i ako ista znaci na Atutu Benchmarku izbacuje 42 000 rezultat.
-Baterija - Nedostaje mi baterija G2, ali ni ova nije toliko losa. 2 puta sam punio telefon, prvi put sa 4h+ screen time i nekih 1d 4h ,a drugi put 2ipo screen time i 2d 15h upaljen. Mada dok koristim i gledam u procente,deluje mi kao da malko brzo opadaju,tipa 15 min on screen i ode sa 100% na 96-97%. Osvetljenje mi je na auto,3g koristim tu i tamo jer vecinom sam kuci za kompom pa nema potrebe da stoji upaljen.
-Ekran/dizajn - Nista sto se vec ne zna u poredjenju sa ostalim verzijama s4, ali meni licno sasvim odgovara 5" i sam dizajn nije los, lepo izgleda, uzeo sam obican plastican crni ,nema kozni poklopac ,pa sam mu stavio case. A tek taj amoled
To je valjda to, mozda sam nesto propustio, ako treba okacicu neke fotke ili screen shot baterije, tek ga koristim nedelju dana i nisam naisao ni na jedan bug, mada vidim da se ljudi zale na neke samsung widget-e u zadnjoj verziji softwera.
P.S. Nakon sto sam sa 4.3 presao na NEE 4.4.2 rom, telefon se zakljucao, a pre toga je bio rootvan. Hteo bih opet da ga rootujem, pa me zanima da li ima neka lista aplikacija i procesa koje smem da diram, da ne bih zeznuo nesto. Ugasio sam aplikacije koje mi smetaju, mada ima onih koje ne mogu da se ugase i koje bezveze stoje u procesima.