Samsung Galaxy S6 (SM-G920F)

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Re: Samsung Galaxy S6 (SM-G920F)

Post od Evindzer »

1808 napisao:^ Onda sledeći telefon koji budete nabavljali, obavezno da ima ekran bar 8 inča. Kad je sve stvar navike,... naviknućete se i na ovaj. 8)
Zašto sad prozivaš njih, oni ne koriste WP telefone, pa da su na tvojoj listi za prozivanje. :lol: :lol: :lol:
1808 napisao:Pojam kompaktan je očigledno veoma rastegljiv (...) Ono što je tebi kompaktno, za drugoga je ogromno. Živ čovek može na sve da se navikne, pa tako i da vuče mobilni telefon od 5,5 6, 7 ili 8 inča, ali toliki uređaji sigurno nisu tako pogodni za nošenje i manipulaciju kao što su bili oni koje smo posedovali pre ere smart telefona.
Značenje izraza kompaktan se razlikuje od značenja izraza udoban - u ovom slučaju, udoban za korišćenje. Svakako su stari telefoni od pre desetak godina bili manji (iako deblji) i sveukupno lakši za rukovanje jednom rukom, ali ako se u jednačinu ubaci i korišćenje sa dve ruke, onda su današnji telefoni neuporedivo udobniji i lakši (a i brži) za korišćenje od tih starih. Barem meni. Naravno, i tu treba imati granicu, pa se verovatno zato većina proizvođača zadržava na dijagonali od (oko) 5" - što je neki optimum za većinu korisnika smartfona danas.

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

Evindzer, ako se prihvati često pominjana teza da se korisnici lako naviknu na telefon sve većeg ekrana i dimenzija, onda tu nema veličine za koju se može reći da je optimalna, jer se korisnik uvek može naviknuti na još veći uređaj.

E mene vala ova industrija neće navlačiti na takve navike, koje bi njima išle u prilog, a meni predstavljale sve veći problem. Mobilni telefon je mobilni telefon, a ne televizor koji treba da vučem stalno sa sobom. Ako treba da merimo čiji je veći, ima tu i nekih drugih stvari za merenje.

pele90
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 19. Mar 2012. 10:35
:: Samsung Galaxy S8

Post od pele90 »

Ljudi,javljam se opet povodom onog problema sa home tasterom... Slao sam ga na servis, vratili su mi 'popravljenog'. Vratili ljudi,levu stranu tastera ne mogu da stisnem, zadnja stranica telefona nije u ravni sa ivicom, nisu lepo zalepili. Zvao sam da se zalim opet, kazu dodji zamenicemo ti uredjaj. Ovaj moj je beli...Ima li neke veze koja je boja, kakvi su Vasi i kakva su Vam iskustva sa klimanjem tastera. Znam da je glupo, ali mozda ima i neke veze koje je boje telefon... :/
xperia arc s, galaxy S5, S6,S8,S10+

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

pele90, ako ti baš smeta menjaj (meni je smetalo i prodao pa uzeo novi) ... otprilike na 10% S6 se "klacka" taster .
16 godina na forumu MOBILNISVET

pele90
Mobil fan
Mobil fan

Post od pele90 »

zoreli, menjam ,odlucio sam.koje je boje tvoj s6 sada a koje boje je bio onaj s rasklimanim tasterom?

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

pele90, sad imam S6 Edge , a imao sam 3-4 kom S6 (ne znam ni ja više :oops: :roll: ) na jednom Gold modelu i na jednom crnom se "klackao" home taster . Obavezno proveri pre kupovine .

pele90
Mobil fan
Mobil fan

Post od pele90 »

zoreli, moj je beli...sad ne znam za koji da zamenim...bela mi nekako najlepsa,mada sam mislio za crni da menjam,nemam pojma :) provericu naravno

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

Ma pusti boju čoveče, zameni da nemaš više taj problem...

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Uzmi gold.

pele90
Mobil fan
Mobil fan

Post od pele90 »

Ili cu gold ili cu black saphire... Prosli tel mi je bio beli S5, i sa njim sam imao problem tako da izgleda da su mi beli baksuzni... Uzecu crni najverovatnije, naravno samo da mu je taster kako treba...

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

1808 napisao: E mene vala ova industrija neće navlačiti na takve navike, koje bi njima išle u prilog, a meni predstavljale sve veći problem. Mobilni telefon je mobilni telefon, a ne televizor koji treba da vučem stalno sa sobom. Ako treba da merimo čiji je veći, ima tu i nekih drugih stvari za merenje.
Meni ne smeta da sa sobom nosim ovaj svoj "televizor" od 6", iako na njemu ne gledam serije i filmove, ali bi i za to mogao da posluži. Sve dok je telefon funkcionalan za dvoručno korišćenje, što se mene tiče, ekran može da se povećava. ;)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Ne koristiš ga za filmove i serije jer ga koristiš kao retrovizor kad voziš, kad ne voziš onda kao poslužavnik za salatu dok klopaš :lol:

zoreli, kakvi su utisci?

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

Baraba, 9,8/10 :)

Da je 5,5" ekran i bolja baterija sa (možda bude sa MM) al ajd sad :) - Sam vrh , to jednostavno skoro savršeno radi .

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Baraba napisao:Ne koristiš ga za filmove i serije jer ga koristiš kao retrovizor kad voziš, kad ne voziš onda kao poslužavnik za salatu dok klopaš :lol:
Misliš, ovako:
https://www.facebook.com/DubsmashBalkan ... =2&theater
:lol: :lol: :lol:

pele90
Mobil fan
Mobil fan

Post od pele90 »

Zamenio sam telefon,dali su mi crni sa ispravnim tasterom, bar mislim, probao sam. Iskreno, probao sam 3,4 S6ice u radnji,sve iz kutije, nijedan nije sa home tasterom tako fiksiranim da ne mrda bas nimalo. Svaki ima onako blago klackanje,zanemarljivo ali postoji. Takav je slucaj i kod jednog modela bio na telenor standu,pa ajde kapiram da je tako normalno. Pretpostavljam da ni kod vas nije bas cvrsto kao stena, da ne moze da se prstom mrdne malo makar. Takva mu je valjda izrada...

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

pele90, na ovom moj novom Note 5 ti treba snaga da ga pritisneš :)

nsvladimir
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 26. Sep 2008. 00:21

Post od nsvladimir »

Kod mene na s6 edge perfektno dugme

pele90
Mobil fan
Mobil fan

Post od pele90 »

zoreli, eto vidis... :) Ja znam da jesam picajlzla, i zaista svaku sitnicu,nedostatak primetim... Citam generalno dosta o ovom slucaju na netu. Dosta njih ima taj bag sa home tasterom,nekome smeta nekome ne... I oni kojima je u pocetku bilo perfektno,posle 6,7 meseci je doslo do klackanja... Tako da ne znam koliko je pametno ako mi se u narednih par dana javi isti problem (nadam se da nece) da prodajem i jurim neki drugi model... Izgleda da je veliki deo serije proizvoda S6 zahvatio ovaj problem...

nsvladimir, za edge kazu da samo poneki ima problem sa tasterom,uglavnom su ok... :)

Mikrikorisnik
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 06. Feb 2015. 10:55
:: Samsung S6
:: Lg G2

Post od Mikrikorisnik »

Meni se klima ali bas malo.nije mi jasno sta su se svi uhvatili za to.evo ja imam tel vec 7 meseci i da nisam procitao ovde malo o tome nikada mi ne bi palo na pamet da gledam da li se klima dugme ili ne.meni je bitnije da tel radi kao zmaj a ovaj radi.ja nesto mislim da mi je dugme bilo ovako malo klimavo i kad sam ga uzeo ali verujte mi posle g2 i problema oko zutih mrlja na displeju ovo je pesma.nego dogadja li se jos nekome da mu ne stizu poruke na viber ako nije u aplikaciji

kutijagreha
Banned
Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
:: Telefon na pipanje
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Dogadja se svima sto se tice vibera. Opste poznat problem. Jedini nacin da rutujes i sredis to. Mada to automatski povlaci garanciju ;-)

Odgovori