Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
slavko101
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 13. Jun 2009. 14:21

Re: Samsung Galaxy S2 I9100

Post od slavko101 »

Ubih se pokusavajuci da podesim push varijantu u gmail. Da li zna neko kako da se to uradi ali da ne mora da se aktivira opcija Auto-sync u Settings-> Accounts and sync. Recimo da yahoo i hotmail to mogu ali na gmail nikako.

shocky
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 04. Feb 2006. 04:21
:: Samsung A52s

Post od shocky »

tomas.hokenberi napisao:shocky, probaj sledece: ....
Hvala puno na ovome, nisam ni znao da to ima. Ovim sam iskljucio da se povezuje na HSPA mrezu? Imacu nesto slabiju konekciju ali se telefon nece 'boriti' da hvata signal za HSPA i time trositi bateriju a ujedno i prekidati net konekciju?

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

shocky, to bi trebalo samo da iskljuci HSPA, dok bi UMTS ("obican" 3G) ostao dostupan. Maksimalna brzina prenosa je tada znatno manja, ali bi telefon ostao u UMTS rezimu bez "prebacivanja UMTS<->HSPA". I da to bi isotovremeno nesto malo smanjilo i potrosnju baterije.

Ako nema efekata ili su negativni, ponovi proceduru samo u poslednjem koraku izaberi umesto stavke [1] stavku [3].
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

shocky
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od shocky »

tomas.hokenberi, dogovoreno, hvala na savetima :wink:

shocky
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od shocky »

tomas.hokenberi, imam novo pitanje za tebe ili neko drugi ko zna da odgovori. Posto na desk racunaru nemam wifi konekciju niti imam u komsiluku nesifrovan spot danas sam u kaficu krenuo da se nakacim pa posto nisam znao iskljucio sam net da budem siguran da cu se nakaciti bas preko wifi-ja a ne da sam i dalje na MTS net mrezi. E sada posto sam ugasio net wifi nije hteo da se prikaci sto mi nije jasno zasto jer bi trebalo da bude nezavisno jedno od drugog, zar ne? Zatim sam upalio net, uspeo da se prikacim preko wifi-ja i ispisao je ime mreze.
Sta me zanima.
1. Ovo sto sam spomenuo zasto nije moglo da se nakaci sto sam ugasio net?
2. Kada se nakacim na wifi onda sva internet konekcija uvek ide preko wifi-ja tj nece mi trositi MB sto imam uz MTS paket?
3. Usput sam odradio i neke updejtove i kako sam ostavio fon, ekran se ugasio i zakljucao download se zapucao. Zasto se ovo dogodilo? A sve je ok je ekran ukljucen. Mozda ima neka opcija koja enemogucuje net kada je ekran zakljucan...

Wifi je poceo da blokira, nije u jednom trenutku hteo da se ugasi i tako je stajao zapucan. Baterija je bila na mozda 35% kada sam se prikacio, bio sam mozda max 10min privezan, zatim je zapucao nisam obracao paznju i tako je sprzio bateriju da nije ni stigao da signalizira da je prazna. Ovo je nenormalno kako guta bateriju. Ipak mi je ovo prvi touch screen telefon pa ste verovatno vi ostali vec naviknuti a ja se tek navikavam... Pocinjem da sticem utisak da imam mini laptop a ne mobilni. :wacko:

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

shocky, kako si ugasio net to je prvo pitanje? Inace nema potrebe da gasis net ako koristis wifi. Ako je wifi dostupan koristice wifi cim se poveze i prekinuce gprs konekcije (umesto G, E, 3G ili H pojavice se wifi ikonica kao indikacija). Kada se iskljuci ekran, gasi se i wifi automatski.

Sto se tice blokiranja mozda je problem sa hotspotom.

shocky
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od shocky »

Iskljucio sam 'Mobile data' i i 'Use packet data' tj to sam uradio preko onog widgeta sto ga ima Juice Defender on to iskljuci.
Nisam znao da po konekciji wifi-ja on iskljucuje automatski gprs konekcije. A to za blokadu sto kazes jeste moguce posto je i ovako nesto bila kilava konekcija.
Hvala na konstatnoj edukaciji :oops: :)

kvaka33
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
:: Samsung S6 Edge Plus

Post od kvaka33 »

Zna li ko ,kako da ubacim ogg fajl u rom a da ga on prepozna ,zelim odredjenu melodiju za poruke .probao sam preko Root browswera i on odradi posao ali kad stikliram tu melodiju nista se ne desava u pitanju je novi rom CM10 ako vam nesto znaci
Ima li kakva procedura kako se to radi ili bar ako imate neki link ili bilo sta sto moze da pomogne
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba

Laki
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 04. Jul 2012. 12:22
:: Samsung galaxy S2

Post od Laki »

Drugari,

Uradio sam onaj update softvera sto mi je telefon sam ponudio i sad mi je verzija 4.0.3, sve mi radi, samo se vidi malo da mi ne klizi sve kao sto je radilo pre update... misli da mi nekad malo zakoci, kao da renda malo... sta li to moze biti i da li se moze to nekako popraviti ?

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Samo da se pohvalim da sam danas u telenoru kupio ovaj tel i prezadovoljan sam. Tel ima ICS pa me interesuje da li root da radim po ovom uputstvu sa ovog linka http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1501719
Note IV N9100 dual

hirurg
Banned
Pridružio se: Sub, 19. Dec 2009. 23:51
:: Samsung Galaxy Note
:: Samsung Galaxy Tab 2
Kontakt:

Одг: Samsung Galaxy S2 I9100

Post od hirurg »

Znači poslušao si me?
SAMSUNG GALAXY NOTE N7000

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

toda81, ja sam ga tako rutovao i nisam imao problema.
P.S: Sta si uradio sa S+?

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

hirurg, jeste da volim u skoli da me deca slusaju, ali i ja znam da poslusam kada me savetuju i veruj mi nisam se ni malo pokajao. Hvala tebi kolega na svim savetima i na svemu sto si mi rekao za sensation.
tomas.hokenberi, sgs plus je danas otisao za Novi Sad. Nadam se da ce kupac biti zadovoljan jer je tel u odlicnom stanju, a ima i mogucnost i da ga proba pred kurirom da bi se uverio u sve ono sta sam ja rekao.

Samo da odradim jos par poslica i bacicu se na root pa tom uputstvu posto si ti uradio po njemu. Koji rom mi preporucujete?
Note IV N9100 dual

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

Toda ja kod sebe na sgs2 imam ovaj rom http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1436854
ICS poslednju verziju, JB je imao nekih bagova kada sam ja flesovao njega na SGS2. Ako hoces da probas MIUI rom probaj CMIUI on isto odlicno radi.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

lesa0208, sada cu da poskidam sve sto treba za root i da pokusam to da odradim pa cu da skinem ovaj rom sto si mi predlozio. Javljam se kasnije. Nadam se da ce sve da prodje kako treba

EDIT:
Ne uspevam da odradim root :( Usao sam u recovery,a pre toga sam ubacio na sdcard, tj na onu memoriju od 11gb ona dva fajla za root,ali kada idem na apply update from external storage pise mi Chose package tgo install:
/sd card

a ispod toga stoji samo ../

Ovo izgleda kao da nista nisam prebacio na karicu,tj ne vidi se ni jedan folder.

A ispod svega toga pise crvenim slovima sledece:

E: Failed to amunt / sdcard (No such file or directory)

EDIT II:
Uspeo sam da odradim root, ali ne pomocu ovde metode iz prethodnih postova, vec ovom metodom

Simple afew clicks to root Samsung Galaxy S2 with latest Ice Cream Sandwich 4.0.3 FW

My SGS2 :-
PDA : i9100XWLP7
Phone : i9100XXLPS
CSC : i9100CPWLP5
Build Info : Tue Apr 3 2012

(ICS 4.0.3 CPW UK)

1. Download CF-Root-SGS2_XW_XEN_LP7-v5.4-CWM5.zip
- download it from xda-developer or pm me for the link
- download also ODIN and SuperOneClick

2. Enable 'USB debugging'

3. Boot into download mode (Vol Down + HOME + Power)

4. Open Odin, click PDA and browse CF-Root-SGS2_XW_XEN_LP7-v5.4-CWM5.zip, then click Start
- make sure untick 'Re-partition' in option

5. When phone is rebooting, close Odin and open SuperOneClick, after phone ready click 'ROOT'... then DONE.

thank you xda-developer forumers....

If you need root files, please PM me your dropbox email so I can include you into my cloud storage (dropbox), if you don't have dropbox please sign up (http://db.tt/JH1BQbFV) - free 2GB cloud storage, then install it into your PC to get 500MB more extra free storage.

or direct download link in :

http://desaputra.blogspot.ie/2012/05/sa ... -root.html

Evo i demonstracije sa youtube

http://www.youtube.com/watch?v=6KFgwqE4yoE

Samo sam ga root-ovao i odradio restore svih aplikacija koje sam imao na sgs plus-u uz pomoc titaniuma
Note IV N9100 dual

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

toda81
Тако бре, преко Одина је све лако. =)
Честитам на избору С2 ;)
Слобода или смрт

wucinac
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 09. Apr 2008. 22:03
:: Google Pixel 4XL
:: Google Pixel 2XL

Post od wucinac »

http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_ ... s-4659.php

sjajna vest za sgs2. :)
steta sto lg nema ovakvu podrsku :dry:
Google Nexus 6P~Google Pixel XL~Google Pixel 2XL~Google Pixel 3XL~Google Pixel 4XL

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

lesa0208, ubacio Sam ovaj ROM koji so mi predlozio, Ali mi she be s idja story ima onaj dodatak pri dnu ekrana navigation bar.Gledao sam u podesavanjima pa podesavanja rom-a postoji opcija navigation bar,Ali he znam kako to da iskljucim her mind to be treba,tj nepotrebno mi smanji velicinu ekrana. bestboy, prezadovoljan sam telefonom i kvalitetom ekrana.Ne mogu da verujem da me slika ovako ostra i nekako sve sija.
Note IV N9100 dual

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

Tu imas da iskljucis taj navi bar, zatim restartujes telefon i on se skloni.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

lesa0208, sada cu da probam da nadjem tu opciju i da restartujem telefon. Nisam znao da treba i da se restartuje. Hvala kolega
Note IV N9100 dual

Odgovori