Samsung I5700 Galaxy Spica

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
wucinac
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 09. Apr 2008. 22:03
:: Google Pixel 4XL
:: Google Pixel 2XL

Post od wucinac »

N-tchbl, jesi root-ovao telefen?
ako nisi uradi odma :)
sa root-om dobijas i opciju app2sd, sto znaci da sve aplikacije koje instaliras idu na sd karticu.
tako ce ti system storage biti mnogo rasterecenija. :wink:
Google Nexus 6P~Google Pixel XL~Google Pixel 2XL~Google Pixel 3XL~Google Pixel 4XL

N-tchbl
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 13. Dec 2007. 19:54

Post od N-tchbl »

wucinac namerno i ostavih oznaku za "granted Superuser" da bi bilo jasno da je root-ovana Spica no dobro :)
Imam app2sd vec, cekirano u Samdroid Tools, sve su na kartici, mislim da se i to vidi na slicici jer je Application Storage available 108/147mb, dakle nije do toga :? Jedino ako problem pravi ovaj dalvik cache, to mi nije cekirano da ide na SD jel treba?

I mali ps: N-tchbl je devojcica :P :oops: :D 8)
I5700 Galaxy Spica w/ CM a8.3 | Kingston 4gb | Sennheiser CX 300

n1tr0
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 23. Jun 2008. 10:50

Post od n1tr0 »

Ljudi ja sam isao zvanicni update preko samsung PC Studio i skinuo ga je i krenuo na korak 3 - install the update i tu stoji na 0% vec 5 minuta... Sta mi je ciniti? :smutny:

Evil_Zo
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 23. Sep 2005. 13:54
Kontakt:

Post od Evil_Zo »

n1tr0, isto se deslio meni, prekini proces, PC Studio ce ti izbaciti obavjestenje da hitno opet spojis uredjaj jer nije zavrsio posao, tu prati uputstva sta moras da kliknes na telefonu i samo ce nastaviti dje je stao.

Evil_Zo
Entuzijasta
Entuzijasta
Kontakt:

Post od Evil_Zo »

N-tchbl napisao:...Sto se RAMa tice, ja sa nekih 40ak aplikacija (da, 40ak dobro si procitao) imam 65-70mb free koje kontrolisem uz lepu sistemsku aplikaciju, gaseci nepotrebne aplikacije koje kradu memoriju u pozadini, mislim da je to sasvim dovoljno da telefon i dalje skoro pa leti! :)
:o Na koju foru oslobodis 65-70 MB??? Ja kada sve pogasim preko Advanced Task Killer-a imam jedva 40, samo kada ga restartujem dfesi se da imam 50 i koji.

n1tr0
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od n1tr0 »

Evil_Zo napisao:n1tr0, isto se deslio meni, prekini proces, PC Studio ce ti izbaciti obavjestenje da hitno opet spojis uredjaj jer nije zavrsio posao, tu prati uputstva sta moras da kliknes na telefonu i samo ce nastaviti dje je stao.
Kako da prekinem proces? Da iskljucim telefon ili?

Evil_Zo
Entuzijasta
Entuzijasta
Kontakt:

Post od Evil_Zo »

Mislim da je bilo da se klikne da stisnes cansel i onda skini telefon sa kabla i prati dalja uputstva. Tada ces morati da drzis dva-tri tastera na telefonu da on udje u neki cudan mod rada i tada ga spojis i nastavice proces do kraja. Samo prati uputstva.

n1tr0
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od n1tr0 »

Ma meni je stao na 0% - iskljucio sam USB kabl... Upalio telefon - bio 1.5. Onda sam lepo upalio telefon ponovo ali u recovery mode, spojio i instalirao - sada ga je podiglo (2.1) - radi neku inicijalizaciju... :/

n1tr0
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od n1tr0 »

Gotovo - sve normalno. E sada zamerke - prelazak izmedju ekrana - secka... :uhuh:
Meni - secka... :dry:
Ostalo sve ok za sada, vidim neke nove stvari koje mi se svidjaju i tako. Koristicu par dana pa mozda vratim 1.5 (pogotovo ako baterija bude trajala tipa pola dana... xD ).
Gde moze 1.5 ROM da se nadje (zvanicni onaj sto je bio) ?

N-tchbl
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od N-tchbl »

Evil_Zo lepo, eno na prethodnoj stranici i dookaza. :)
Ja vise ne koristim nikakve task killer-e jer mi uz ovo cime kontrolisem sve nisu potrebni, u sebi ima i Task kontrolu pomocu koje mozes iskljuciti pojedinacno procese ili sve (osim excluded) odjednom, "Installer" za baratanje aplikacijama, sjajan pregled upotrebe samog uredjaja, CPU, RAM, protok interneta i sto sta jos lepo ---> System Panel v1.0.6 :) :wink:

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Аман људи! :uhuh:
n1tr0
Рекао сам ти да урадиш са Одином, да се не цимаш безвезе. Инсталирај LauncherPro па ће нестати тај лаг који се створио у прелазу са странице на страницу.
N-tchbl
Наравно dalvik cache на картицу. Имам инсталирано 30 и нешто програма(међу којима и skype, igo, rockplayer full) слободно ми је око 100 мб на телефону.

Слободна рам меморија би требала да буде око 70-90 после убијања свих процеса. Ја имам 92мб :P али после рестарта, обично је око 75-83.
Слобода или смрт

wucinac
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od wucinac »

evo ovako stoji kod mene

oko 55 instaliranih programa, od kojih 5-6 non-stop rade u pozadini
89mb slobodno za instalaciju
40-60mb ram-a je slobodno(nista mi nekoci ili da usporava)
koristim system panel i automatic task killer

n1tr0, skuvaj samdroid mod sa launcherpro aplikacijom i spica ima da leti

tut za flesovanje spice pomocu odina (svi potrebni fajlovi su tamo)
http://www.pcaxe.com/forum/showthread.php?t=4106

tut za root-ovanje spice (svi potrebni fajlovi su tamo)
http://www.pcaxe.com/forum/showthread.php?t=5328

samdroid mod kitchen
http://forum.samdroid.net/f9/samdroidmo ... 0-en-1901/

uradite sve ovim redom kako sam postavio linkove i necete zazaliti

neka se izbrise moj predhodni post. nesto me zezao internet :oops: nije namerno
Google Nexus 6P~Google Pixel XL~Google Pixel 2XL~Google Pixel 3XL~Google Pixel 4XL

bestboy
Expert
Expert

Post od bestboy »

Ако можете сачекајте нови мод 2.х.х. са Самдроида. Leshak се дохватио посла и после једног дана средио већину проблем са првог његовог мода froya. Погледајте :D
https://github.com/leshak
Слобода или смрт

N-tchbl
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od N-tchbl »

bestboy napisao:
N-tchbl
Наравно dalvik cache на картицу. Имам инсталирано 30 и нешто програма(међу којима и skype, igo, rockplayer full) слободно ми је око 100 мб на телефону.
Cekirala i oterala i dalvik na SD ali nije to resenje problema :)
Imam i ja preko 100mb free na telefonu ali se ta memorija nekako deli, ocigledno, kao i kod WMa sto je bio Storage i Programs memory u okviru interne memorije, vidi se na slici moj problem:

Slika

Sistemska mi je preopterecena a ne razumem zasto,
Mozda to ustvari i nije problem, mozda je ovih 18mb dovoljno ali opet, cudno je.

wucinac
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od wucinac »

to sto tebe buni je memorija za android (2.1, 1.5, samdroidmod itd). neznam koliko je bilo kod mene slobodno kada sam flesovao sa zvanicnim sw-om, ali sada sa samdroid modom imam 58mb slpbodno. u toj memoriji se nalaze programi koji se dobijaju sa sw-om. kada kuvas rom sam mozes da izaberes koje aplikacije ce ici u system storage, a sve ostale koje instaliras naknadno idu u application storage i na sd ( u ovom slucaju aplilacije prave cashe na application storage).

wucinac
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od wucinac »

to sto tebe buni je memorija za android (2.1, 1.5, samdroidmod itd). neznam koliko je bilo kod mene slobodno kada sam flesovao sa zvanicnim sw-om, ali sada sa samdroid modom imam 58mb slpbodno. u toj memoriji se nalaze programi koji se dobijaju sa sw-om. kada kuvas rom sam mozes da izaberes koje aplikacije ce ici u system storage, a sve ostale koje instaliras naknadno idu u application storage i na sd ( u ovom slucaju aplilacije prave cashe na application storage).

OPET DVE. NIJE NAMERNO SADA JE BILO SA TELEFONA.

N-tchbl
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od N-tchbl »

wucinac ima logike :) Sada mi je tek jasnije zasto spica jos i vise leti uz samdroid mod, puno nepotrebnih stvari je izbaceno tako da je to to. Sacekacu novi mod pa isprobam i ja to cudo 8)

Evil_Zo
Entuzijasta
Entuzijasta
Kontakt:

Post od Evil_Zo »

N-tchbl napisao:Evil_Zo lepo, eno na prethodnoj stranici i dookaza. :)
Ja vise ne koristim nikakve task killer-e jer mi uz ovo cime kontrolisem sve nisu potrebni, u sebi ima i Task kontrolu pomocu koje mozes iskljuciti pojedinacno procese ili sve (osim excluded) odjednom, "Installer" za baratanje aplikacijama, sjajan pregled upotrebe samog uredjaja, CPU, RAM, protok interneta i sto sta jos lepo ---> System Panel v1.0.6 :) :wink:
Kakva aplikacija! :o
Neuporedivo bolje radi nego bilo koji Task Killer/Manager! Sada sam sve fino ispodesavao, odabrao sta koristim, a sta ne i ostaje mi oko 50-60MB RAM-a uvijek slobodno, ali za razliku od onih Killer-a, aplikacije i telefon lete! Odusevljen sam, puno ti hvala! ;)

bestboy
Expert
Expert

Post od bestboy »

N-tchbl
A то :P
Кад инсталираш мод биће овако :)
Slika
Слобода или смрт

n1tr0
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od n1tr0 »

Evil_Zo napisao:Kakva aplikacija! :o
Neuporedivo bolje radi nego bilo koji Task Killer/Manager! Sada sam sve fino ispodesavao, odabrao sta koristim, a sta ne i ostaje mi oko 50-60MB RAM-a uvijek slobodno, ali za razliku od onih Killer-a, aplikacije i telefon lete! Odusevljen sam, puno ti hvala! ;)
Sada sam skontao - ostajalo ti je jako malo RAM-a zbog Panteona!!! Skini Launcher pro - meni sa panteonom bilo oko 35 RAM slobodno, instalirao launcher pro i stavio ga za default - 80 RAM-a slobodno... :o
Jos ako nabudzis i tu aplikaciju na launcher pro imaces sigurno oko 90 ili vise... ;)
Znaci Launcher Pro debela PREPORUKA!!! (telefon ima da leti)
bestboy, wucinac HVALA!!! ;)

Odgovori