Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
N-tchbl, jesi root-ovao telefen?
ako nisi uradi odma
sa root-om dobijas i opciju app2sd, sto znaci da sve aplikacije koje instaliras idu na sd karticu.
tako ce ti system storage biti mnogo rasterecenija.
wucinac namerno i ostavih oznaku za "granted Superuser" da bi bilo jasno da je root-ovana Spica no dobro
Imam app2sd vec, cekirano u Samdroid Tools, sve su na kartici, mislim da se i to vidi na slicici jer je Application Storage available 108/147mb, dakle nije do toga Jedino ako problem pravi ovaj dalvik cache, to mi nije cekirano da ide na SD jel treba?
Ljudi ja sam isao zvanicni update preko samsung PC Studio i skinuo ga je i krenuo na korak 3 - install the update i tu stoji na 0% vec 5 minuta... Sta mi je ciniti?
n1tr0, isto se deslio meni, prekini proces, PC Studio ce ti izbaciti obavjestenje da hitno opet spojis uredjaj jer nije zavrsio posao, tu prati uputstva sta moras da kliknes na telefonu i samo ce nastaviti dje je stao.
N-tchbl napisao:...Sto se RAMa tice, ja sa nekih 40ak aplikacija (da, 40ak dobro si procitao) imam 65-70mb free koje kontrolisem uz lepu sistemsku aplikaciju, gaseci nepotrebne aplikacije koje kradu memoriju u pozadini, mislim da je to sasvim dovoljno da telefon i dalje skoro pa leti!
Na koju foru oslobodis 65-70 MB??? Ja kada sve pogasim preko Advanced Task Killer-a imam jedva 40, samo kada ga restartujem dfesi se da imam 50 i koji.
Evil_Zo napisao:n1tr0, isto se deslio meni, prekini proces, PC Studio ce ti izbaciti obavjestenje da hitno opet spojis uredjaj jer nije zavrsio posao, tu prati uputstva sta moras da kliknes na telefonu i samo ce nastaviti dje je stao.
Kako da prekinem proces? Da iskljucim telefon ili?
Mislim da je bilo da se klikne da stisnes cansel i onda skini telefon sa kabla i prati dalja uputstva. Tada ces morati da drzis dva-tri tastera na telefonu da on udje u neki cudan mod rada i tada ga spojis i nastavice proces do kraja. Samo prati uputstva.
Ma meni je stao na 0% - iskljucio sam USB kabl... Upalio telefon - bio 1.5. Onda sam lepo upalio telefon ponovo ali u recovery mode, spojio i instalirao - sada ga je podiglo (2.1) - radi neku inicijalizaciju... :/
Gotovo - sve normalno. E sada zamerke - prelazak izmedju ekrana - secka...
Meni - secka...
Ostalo sve ok za sada, vidim neke nove stvari koje mi se svidjaju i tako. Koristicu par dana pa mozda vratim 1.5 (pogotovo ako baterija bude trajala tipa pola dana... xD ).
Gde moze 1.5 ROM da se nadje (zvanicni onaj sto je bio) ?
Evil_Zo lepo, eno na prethodnoj stranici i dookaza.
Ja vise ne koristim nikakve task killer-e jer mi uz ovo cime kontrolisem sve nisu potrebni, u sebi ima i Task kontrolu pomocu koje mozes iskljuciti pojedinacno procese ili sve (osim excluded) odjednom, "Installer" za baratanje aplikacijama, sjajan pregled upotrebe samog uredjaja, CPU, RAM, protok interneta i sto sta jos lepo ---> System Panel v1.0.6
Аман људи! n1tr0
Рекао сам ти да урадиш са Одином, да се не цимаш безвезе. Инсталирај LauncherPro па ће нестати тај лаг који се створио у прелазу са странице на страницу. N-tchbl
Наравно dalvik cache на картицу. Имам инсталирано 30 и нешто програма(међу којима и skype, igo, rockplayer full) слободно ми је око 100 мб на телефону.
Слободна рам меморија би требала да буде око 70-90 после убијања свих процеса. Ја имам 92мб али после рестарта, обично је око 75-83.
oko 55 instaliranih programa, od kojih 5-6 non-stop rade u pozadini
89mb slobodno za instalaciju
40-60mb ram-a je slobodno(nista mi nekoci ili da usporava)
koristim system panel i automatic task killer
n1tr0, skuvaj samdroid mod sa launcherpro aplikacijom i spica ima da leti
Ако можете сачекајте нови мод 2.х.х. са Самдроида. Leshak се дохватио посла и после једног дана средио већину проблем са првог његовог мода froya. Погледајте https://github.com/leshak
bestboy napisao:
N-tchbl
Наравно dalvik cache на картицу. Имам инсталирано 30 и нешто програма(међу којима и skype, igo, rockplayer full) слободно ми је око 100 мб на телефону.
Cekirala i oterala i dalvik na SD ali nije to resenje problema
Imam i ja preko 100mb free na telefonu ali se ta memorija nekako deli, ocigledno, kao i kod WMa sto je bio Storage i Programs memory u okviru interne memorije, vidi se na slici moj problem:
Sistemska mi je preopterecena a ne razumem zasto,
Mozda to ustvari i nije problem, mozda je ovih 18mb dovoljno ali opet, cudno je.
to sto tebe buni je memorija za android (2.1, 1.5, samdroidmod itd). neznam koliko je bilo kod mene slobodno kada sam flesovao sa zvanicnim sw-om, ali sada sa samdroid modom imam 58mb slpbodno. u toj memoriji se nalaze programi koji se dobijaju sa sw-om. kada kuvas rom sam mozes da izaberes koje aplikacije ce ici u system storage, a sve ostale koje instaliras naknadno idu u application storage i na sd ( u ovom slucaju aplilacije prave cashe na application storage).
to sto tebe buni je memorija za android (2.1, 1.5, samdroidmod itd). neznam koliko je bilo kod mene slobodno kada sam flesovao sa zvanicnim sw-om, ali sada sa samdroid modom imam 58mb slpbodno. u toj memoriji se nalaze programi koji se dobijaju sa sw-om. kada kuvas rom sam mozes da izaberes koje aplikacije ce ici u system storage, a sve ostale koje instaliras naknadno idu u application storage i na sd ( u ovom slucaju aplilacije prave cashe na application storage).
wucinac ima logike Sada mi je tek jasnije zasto spica jos i vise leti uz samdroid mod, puno nepotrebnih stvari je izbaceno tako da je to to. Sacekacu novi mod pa isprobam i ja to cudo
N-tchbl napisao:Evil_Zo lepo, eno na prethodnoj stranici i dookaza.
Ja vise ne koristim nikakve task killer-e jer mi uz ovo cime kontrolisem sve nisu potrebni, u sebi ima i Task kontrolu pomocu koje mozes iskljuciti pojedinacno procese ili sve (osim excluded) odjednom, "Installer" za baratanje aplikacijama, sjajan pregled upotrebe samog uredjaja, CPU, RAM, protok interneta i sto sta jos lepo ---> System Panel v1.0.6
Kakva aplikacija!
Neuporedivo bolje radi nego bilo koji Task Killer/Manager! Sada sam sve fino ispodesavao, odabrao sta koristim, a sta ne i ostaje mi oko 50-60MB RAM-a uvijek slobodno, ali za razliku od onih Killer-a, aplikacije i telefon lete! Odusevljen sam, puno ti hvala!
Evil_Zo napisao:Kakva aplikacija!
Neuporedivo bolje radi nego bilo koji Task Killer/Manager! Sada sam sve fino ispodesavao, odabrao sta koristim, a sta ne i ostaje mi oko 50-60MB RAM-a uvijek slobodno, ali za razliku od onih Killer-a, aplikacije i telefon lete! Odusevljen sam, puno ti hvala!
Sada sam skontao - ostajalo ti je jako malo RAM-a zbog Panteona!!! Skini Launcher pro - meni sa panteonom bilo oko 35 RAM slobodno, instalirao launcher pro i stavio ga za default - 80 RAM-a slobodno...
Jos ako nabudzis i tu aplikaciju na launcher pro imaces sigurno oko 90 ili vise...
Znaci Launcher Pro debela PREPORUKA!!! (telefon ima da leti)
bestboy, wucinac HVALA!!!
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.