Samsung I5800 Galaxy 3
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
Ivan Cirkovic, moyes da ga iskoristis kao 3G modem preko WiFi-ja. Imas stavku "Mobilna pristupna tacka" u podesavanjima. Preko USB-a nisam probao, ali pretpostavljam da ti za to treba Kies.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
- Ivan Cirkovic
- Banned
- Pridružio se: Sre, 19. Jul 2006. 08:49
- :: LG G5 SE
- Kontakt:
- tomas.hokenberi
- Moderator
Ivan Cirkovic, onda ce ti trebati "Samsung USB modem drajver" i verovatno ces morati da napravis dial-up konekciju na PC-u koja ce da koristi taj "modem". Npr. ako koristis mt:s treba da "modem" podesis prema uputstvima sa ove strane: http://www.mts.telekom.rs/index.php/pod ... unara.html
- tomas.hokenberi
- Moderator
Danas sam kupio Galaxy S II, pa je Galaxy 3 postao sekundarni telefon. Kao sekundarnu karticu koristim Telenor prepaid karticu koju sam prebacio u Galaxy 3 umesto mt:s postpaid. Na moje veliko iznenadjenje docekala me je poruka da treba da unesem "network unlock" kod. Iznenadjen sam bio naravno zato sto je telefon kupljen 100% legalno, a i prilicno sam siguran da je ta kartica vec radila.
U svakom slucaju morao sam da pronadjem proceduru za (besplatan) unlock telefona. Upravo sam zavrsio unlock (i sada dopusta Telenor karticu) pa sam odlucio da podelim proceduru sa ostalima.
Za unlock je potrebno sledece:
1. Telefon mora biti rutovan.
2. Na PC-u mora biti instaliran adb.exe iz Android SDK paketa
3. Na PC-u je potreban neki HEX editor.
Procedura je sledeca:
1. Prvo treba iz telefona iscupati nv_data.bin (uzgred je zgodno napraviti backup efs particije). Ja samo ovo vec davno uradio pa sada pisem "po secanju:"
Sada ovaj nv_data.bin treba kopirati na PC, npr sa:
Na PC-u treba napraviti rezervnu kopiju ovog nv_data.bin.
Zatim nv_data.bin treba otvoriti u HEX editoru. U HEX editoru treba naci adresu 0x40A05 (heksadecimalno). Kod zakljucanih telefona tu stoji DA. Umesto DA treba upisati DB i sacuvati ovako modifikovanu datoteku nv_data.bin
Sada je treba kopirati nazad na telefon i upisati umesto originalne:
Posle ovog bi telefon trebao da bude otkljucan za sve mreze.
Vazno: Modifikacija nv_data.bin moze da dovede do brisanja IME-ija i drugih problema. Zato je jako bitno da se sacuva originalni nv_data.bin.
Ova metoda ce raditi ako je jedini lock - network lock. Da se ovo proveri treba u dialeru otkucati *#7465625# .
U svakom slucaju morao sam da pronadjem proceduru za (besplatan) unlock telefona. Upravo sam zavrsio unlock (i sada dopusta Telenor karticu) pa sam odlucio da podelim proceduru sa ostalima.
Za unlock je potrebno sledece:
1. Telefon mora biti rutovan.
2. Na PC-u mora biti instaliran adb.exe iz Android SDK paketa
3. Na PC-u je potreban neki HEX editor.
Procedura je sledeca:
1. Prvo treba iz telefona iscupati nv_data.bin (uzgred je zgodno napraviti backup efs particije). Ja samo ovo vec davno uradio pa sada pisem "po secanju:"
Kod: Obeleži sve
adb shell
$su
#dd if=/dev/block/stl4 of=/sdcard/efs.rfs
#mount -o remount,rw /dev/block/stl4 /efs
#cd /efs
#cp nv_data.bin /sdcard/nv_data.bin
adb pull /sdcard/nv_data.bin
Zatim nv_data.bin treba otvoriti u HEX editoru. U HEX editoru treba naci adresu 0x40A05 (heksadecimalno). Kod zakljucanih telefona tu stoji DA. Umesto DA treba upisati DB i sacuvati ovako modifikovanu datoteku nv_data.bin
Sada je treba kopirati nazad na telefon i upisati umesto originalne:
adb push nv_data.bin /sdcard/nv_data.bin
adb shell
$su
#rm /efs/nv_data.bin
#rm /efs/nv_data.bin.md5
#cat /sdcard/nv_data.bin >> /efs/nv_data.bin
#chmod 755 /efs/nv_data.bin
#chown radio.radio /efs/nv_data.bin || chown 1001.1001 /efs/nv_data.bin
#reboot
U komandama gore se $ i # ne kucaju oni oznacavaju prompt u ADB shell-u.
Vazno: Modifikacija nv_data.bin moze da dovede do brisanja IME-ija i drugih problema. Zato je jako bitno da se sacuva originalni nv_data.bin.
Ova metoda ce raditi ako je jedini lock - network lock. Da se ovo proveri treba u dialeru otkucati *#7465625# .
- tomas.hokenberi
- Moderator
toda81, pa kad otkucas *#7465625# (mislim da kod radi na svim Samsung Galaxy Android telefonima) ispise 4 stavke: Network (operator) lock, Network Subset Lock, SP (Service provider) lock i CP Lock. Metoda gore izgleda otkljucava samo prvu stavku.
Posto tebe zanima za Galaxy S+ treba da pronadjes da li se podatak upisuje na istoj adresi i da li je ista vrednost. Ja bih probao prvo metode sa Xda gde to softver radi umesto tebe, pa ako ne uspe (kao sto meni nije uspelo sa i5800) onda probaj ovu "direktnu" metodu.
Posto tebe zanima za Galaxy S+ treba da pronadjes da li se podatak upisuje na istoj adresi i da li je ista vrednost. Ja bih probao prvo metode sa Xda gde to softver radi umesto tebe, pa ako ne uspe (kao sto meni nije uspelo sa i5800) onda probaj ovu "direktnu" metodu.
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
bachika, , nasao sam i ja na xda tu aplikaciju, samo sam mislio da to ne funkcionise.
Evo linka do te teme http://forum.xda-developers.com/showthr ... ght=unlock
Evo linka do te teme http://forum.xda-developers.com/showthr ... ght=unlock
Note IV N9100 dual
- tomas.hokenberi
- Moderator
bachika, ja sam probao tu i slicne aplikacije na i5800 i nijedna nije uspela da ga otkljuca. One koje cupaju unlock kod nisu izbacivale nista. "Rucna" metoda je dala rezultat (na i5800).
- bachika
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pon, 20. Feb 2006. 18:45
- :: Iphone 7
- :: Lenovo P780
Pa u principu je to samo neki developer sve one gore pomenute komande spakovao u aplikaciju, ali opasno je petljati sa EFS folderom, jer moze da strada imei broj... A glavna fora je sto se unlock kod ne pronalazi uvek u istoj liniji tog fajla pa ponekad aplikacija nece da je pronadje...
ps: sad videh da ste ofovali onu temu u poredjenju
ps: sad videh da ste ofovali onu temu u poredjenju

Live to Ride, Ride to Live. I prefer to reboot my phone through SetCPU