Samsung S5230, S5230W, S5233(T)

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
xda
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 28. Jul 2010. 16:52

Post od xda »

kako instalirati firmware u ovaj tel? nasao sam zanimljiv a ne znam kako da ga ubacim?

:unsure:

evo slika:

Slika
Poslednja izmena od xda u Čet, 21. Okt 2010. 11:37, izmenjeno 1 put ukupno.
LG P500 Optimus One
Blackberry 9700 Bold

gajaj
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 21. Sep 2010. 13:12

Post od gajaj »

Molim za pomoc! :( , naime ranije sam imao SE k750i i dopunjavao kredit sms porukom sto su mi u mojoj banci omogucili gde imam otvoren tekuci racun. Telefon mi se pokvario i kupio sam ovas gt s5230. Sasvim sam zadovoljan telefonom jedino nece da mi radi dopunu sms-om. Napominjem posto mi kolega ima isti telefon se k750i i kada sam ubacio moju sim karticu kod njega u fon tamo radi a odmah nakon toga vratio u moj novi s5230 kod mene ne funkcionise. Stalno javlja posle 10minuta da je isteklo vreme transakcije. Ne znam sta da radim verovatno ne znam nesto da podesim kod konfiguracije poruka.

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

gajaj, ako je u pitanju MTS (kao što verovatno jeste), probaj da isključiš "delivery report" pre slanja poruke, posle ga uključi. To se i meni dešavalo a izgleda da je problem sa novijim telefonima i dotičnim servisom.

gajaj
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od gajaj »

U pitanju je MTS. Iskljucio sam "delivery report", ali nije mi pomoglo. I dalje nece da mi dopuni kredit. :( . Probacu ponovo da zovem ljude iz banke da probaju da mi pomognu. Ako saznam kako se radi i sta je bilo u pitanju napisacu da pomognem drugima ako se nadju u slicnoj situaciji.

gajaj
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od gajaj »

Imam jos jedno pitanje u vezi samsung pc new studio programa. Koristio sam ga za sinhronizaciju imenika u telefonu s5230. Evo sta mi se desava kad pustim sinhronizaciju. Program mi prebaci kontakte iz racunara iz microsoft outlooka u telefon, a ne obrnuto pa sad imam neke duple kontakte, a neki iz telefona su mi nestali (verovatno su pregazeni ili obrisani sa ovom sinhronizacijom). Da li ima neka opcija da se kaze da prebacuje kontakte iz imenika telefona u racunar, a ne obrnuto? Unapred Hvala na odgovoru.

ajow
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 11. Feb 2010. 22:54

Post od ajow »

Pozdrav.
imam ja jedan problem, kupio sam jutros ovaj telefon i isao na internet preko modema, kacio se na internet, kada sam malo pre proverio kredit, racun imam 200 dinara bez pretplate, kako to?
dal je moguce da se nisam dobro konektovao?
kada vide moji poludece :blinky:

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

ajow, sta podrazumevas pod "isao na internet preko modema"? Kakvog modema? Koji si tacno model od ova tri kupio? Ako su u pitanju 5230 i 5233(T) onda na raspolaganju imas samo gprs/edge konekciju i normalno je da ti se "trosi" gprs. Ako imas model 5230w koji ima i wifi onda je moguce da si nesto pogresio. Ako si pokusavao da koristis wifi - koju si mrezu pokusavao da koristis svoj kucni (ili komsijski) wi-fi ruter ili neki besplatan wi-fi u kaficu ili slicno. Kako si proverio da li si uspostavio konekciju?
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

ajow
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od ajow »

Paaaa imam modem kuci, koji daje wirless internet.Imam telefon 5230w
nisam nista pogresio danas sam zvao VIP i kazu da je to normalno da nekada potrosi, mora da je pao signal mreze i da se on momentalo prebacuje na gprs i trosi kredit.
Pokusavao sam svoju mrezu koja se zove "Vojislav" i preko nje idem na internet sa laptopom.

P.S. Sada sam provalio ljudi, izvadim karticu kada surfujem internetom preko fona
:lol:

P.S.2. :) Smorih se u skoli izvadim karticu i surfovao tri casa za FREE hvatao signal jedne firme i jednog kafica.:P

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

ajow, to sto imas kuci se zove wireless ruter, a ne modem. Nema potrebe da stalno vadis karticu. Samo se prvo povezi na wifi pa posle pokreci browser.

ajow
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od ajow »

A, da tako se zove... :roll:
Neka neka vadim ja karticu opet ce mi kredit skinuti, bolje izvaditi karticu pa onda ici na internet.

Hvala vam u svakom slucaju pozdrav.

i jos nesto :P
Znate li mozda gde mogu da skinem anti-virus za taj telefon, operu mini, ima li neki sajt za to, da skinem poverljivo da ne bude neki virus nedaj Boze.
Malo da ubacujem razne stvari na fon :)

skype, MSN, programe za pretrazivanje i tako.
I gde mogu memorijsku kartiu da stavim, ako ima to taj telefon ja trazim sa strane, gore dole nema nigde da se stavi :S

ja se izvinjavam malo sam smorio sa pitanjima ali...

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

ajow, niti postoje niti su potrebni antivirusi za java/dumb telefone. To vazi i za S5230(w). Tesko ces "ubaciti" Skype posto se Skype za java telefone vise ne pravi.

Sto se tice microSD kartice, zar nisi procitao uputstvo? Uostalom i bez uputstva zar nisi primetio slot za memorijsku karticu kada si stavljao SIM karticu?

http://st.gsmarena.com/vv/reviewsimg/sa ... na_017.jpg

ajow
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od ajow »

hvala ti.Pozdrav!
Mnogo ste mi pomogli
jos jednom hvala xexe xD :P
Ako me jos nesto bude zanimalo samo vas kontaktiram xD

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 27. Apr 2008. 19:26

Post od djolex »

ajow, eBuddy, on uglavnom radi dok Nimbuzz dosta koči ili jednostavno ne može lepo da se namesti na Javi.Za Skype lite može samo chat.
Nokia Lumia 630

igors88
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 14. Okt 2010. 20:21

Post od igors88 »

Ljudi treba mi pomov za s5230. Kupio sam telefon u VIPu i ne znam kako da podesim da mi mejl stize u inbox? Da li neko zna :/

undeR.
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 16. Okt 2010. 13:30

Post od undeR. »

Pa gde ti stize mail?

Uglavnom, imam i ja problem:

Ovako, zanima me jel moze neko da mi malo objasni kako se menjaju teme na ovom telefonu, jer sam gledao na youtube samo za GT-S5230 a ne za star wifi, i nije isto. Nasao sam jednu temu ali kazu da je za oba telefona pa sam resio da je probam, uglavnom, ako imate neki 100% sigurnu temu (iPhone temu) mozete ostavite link.

stanpet
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 18. Okt 2010. 21:36

Post od stanpet »

Cao
Htela bih i ja da promenim firmware na svom telefonu.Videla sam na youtubu i stvarno super izgleda.U pitanju je samsung s5230.Videla sam da ste postavili ovde uputstvo,ali na engleskom jeziku :smutny: Da li neko moze da postavi uputstvo za flashovanje na srpskom?!
Hvala
Pozdrav!!!! :oops:

xda
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od xda »

skines nand downloader verzija 5.56 izaberes procesor brcm2133 ili noviji (ali gledaj ako mozes da nadjes bas 5.56) cekiras opciju full download, odaberes putanju do boot foldera, u amss sekciju ubacis apps compresed file, izaberes rsc fajlove (u drugoj opciji gde imas low i mid file izaberes low) okacis na usb upaljen telefon, sacekas da racunar instalira drajvere kliknes port search, i kad ga downloader prepozna , klines na download i sacekas, i obavezno puna baterija (inace ce da zakuje odma posle upisivanja boot-a) a ako ti se to desi, napunis bateriju pritisnes istovremeno vol+, camera i power on , na ekranu ce da pise download, okacis ga na usb , pa port search i download....

P.S.ja nisam jos radio, samo sam nasao uputstva.

stanpet
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 18. Okt 2010. 21:36

Post od stanpet »

Hvala na odgovoru.I ja sam nasla neka uputstva i ovde,a i na drugim sajtovima.Medjutim kako ranije nikad nisam menjala firmware na telefonu,pomalo se plasim da nesto ne zeznem :cry: .Zbog toga sam i pitala ovde na forumu,a i engleski neznam bas najbolje :smutny: .U svakom slucaju hvala!Pokusacu,pa sta bude :)

xda
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od xda »

ajde pa javi sta si uradila da znam da li da radim, ja sam skinuo dve verzije firmware-a, kao onaj sa slike gore sto sam postavio i jos jedan kao BB storm.
LG P500 Optimus One
Blackberry 9700 Bold

igors88
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 14. Okt 2010. 20:21

Post od igors88 »

Zna li neko gde ima da se kupi onaj "oklop' za 5230? Onaj sto se stavlja poklopac a koza preklapa ekran?

Mislim da se zove FLIP CASE

Odgovori