Samsung Galaxy S IV (I9500 / I9505 / I9506)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Re: Одг: Samsung Galaxy S IV (I9500 / I9505 / I9506)
Azimuth, reko si mi da knox ne može nikako da se vrati. Pošto se još ja slabo razumem u ovu tematiku, ja mislim da sam negde pročitao da je ipak moguće a evo i kako, pa mi ti reci dal je to tako moguće ili ne. Prvo se valjda preko supersu ubije rut, pa preko odiona se flešne oficijelni ROM i samo factory resset i posle toga trebalo bi da bude 0x0?
Evo sada ću ti izneti jedno malo skromno iskustvo moje sa S3 neo telefonom: prvo sam našao neku metodu za rut preko odiona, odradio tako rut, pa zatim preko rut čekera i supersu proverio dal je rutovan, pokazivalo je da jeste. Burazeru je trebao rut nemam i pojma beše zašta, tj za koju aplikaciju, pa pošto se slabije razume od mene ja sam mu rutovao telefon. Posle nekog vremena, zatražio mi je da mu unrutujem i ja sam negde pronašao ovo što sam ti i napisao gore. Sve sam to odradio i posle kada sam proverio preko rut čekera pokazivalo mi je da telefon nije rutovan i aplikacija Phone info mi je pokazivala da je knox 0x0? E sad molim te reci mi šta je to, ja se još slabo razumem u ovu tematiku, pa bih te zamolio da mi objasniš..
Evo sada ću ti izneti jedno malo skromno iskustvo moje sa S3 neo telefonom: prvo sam našao neku metodu za rut preko odiona, odradio tako rut, pa zatim preko rut čekera i supersu proverio dal je rutovan, pokazivalo je da jeste. Burazeru je trebao rut nemam i pojma beše zašta, tj za koju aplikaciju, pa pošto se slabije razume od mene ja sam mu rutovao telefon. Posle nekog vremena, zatražio mi je da mu unrutujem i ja sam negde pronašao ovo što sam ti i napisao gore. Sve sam to odradio i posle kada sam proverio preko rut čekera pokazivalo mi je da telefon nije rutovan i aplikacija Phone info mi je pokazivala da je knox 0x0? E sad molim te reci mi šta je to, ja se još slabo razumem u ovu tematiku, pa bih te zamolio da mi objasniš..
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Re: Samsung Galaxy S IV (I9500 / I9505 / I9506)
Nemaju svi telefoni Knox. To imaju samo noviji, počevši od S4 (ako se ne varam). Knox je jedna vrsta zaštite, kako za tebe kao korisnika zbog podataka, tako i za servisere i garanciju. Bilo je raznih priča na tu temu, da li bi se trebala gubiti garancija zbog knox-a ili ne, ali je zvanični servis doneo preki sud da se garancija gubi ukoliko se u telefon stavlja softver koji modifikuje telefon.
Što se ove procedure tiče, nema potrebe da radiš unroot, dovoljno je samo da iz Odina prevuče oficijelni rom i gubi se rut.
Knox nije moguće vratiti na 0x0 nikako, pogledaj na xda ako meni ne veruješ. Pokušavali su na razne načine ali, koliko mi je poznato, do sada nisu uspeli.
Ta aplikacija će pokazivati da je Knox 0x0 na svakom telefonu na kojem ne postoji Knox. Najjednostavnije to možeš proveriti tako što ćeš telefon oterati u download mod i tamo pročitati status.
Što se ove procedure tiče, nema potrebe da radiš unroot, dovoljno je samo da iz Odina prevuče oficijelni rom i gubi se rut.
Knox nije moguće vratiti na 0x0 nikako, pogledaj na xda ako meni ne veruješ. Pokušavali su na razne načine ali, koliko mi je poznato, do sada nisu uspeli.
Ta aplikacija će pokazivati da je Knox 0x0 na svakom telefonu na kojem ne postoji Knox. Najjednostavnije to možeš proveriti tako što ćeš telefon oterati u download mod i tamo pročitati status.
Aha, ovo što si sada napisao to nisam znao da stariji telefoni nemaju knox i da to tako funkcioniše . Hvala na obaveštenju!!
Edit : jel bi mogao molim te nekako da mi uslikaš ekran na download mode da vidim kako piše kada je telefon modifikovan(rutovan..)
Edit : jel bi mogao molim te nekako da mi uslikaš ekran na download mode da vidim kako piše kada je telefon modifikovan(rutovan..)
Jel moze nekom kombinacijom tastera ili programa na marketu da se proveri gde je proizveden telefon?
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Skini Phone INFO+ Samsung, pokazuje i koliko je telefon puta napunjen, ne može niko da kaže star 10 dana a ima 100 punjenja 

Re: Одг: Samsung Galaxy S IV (I9500 / I9505 / I9506)
Mozda ga puni 10 puta na dan otkud znas
Jel ima za Lg tako nesto sto pokazuje kolilo je puta napunjen ili neki life timer...?

Jel ima za Lg tako nesto sto pokazuje kolilo je puta napunjen ili neki life timer...?
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Ledjo, to je onda vrhunska baterija ako se puni 10x na dan
Za LG koliko znam ne.

Za LG koliko znam ne.
A jel normalno da se greje?cini mi se da se prosli nije ovoliko grejao ili mi se samo cini
Zavisi kako ga koristiš majkon, uz veću upotrebu da..
E Ljudi, da javim sta se desilo sa mojim telefonom. Otisao sam kod njih i obrazlozio zbog cega sam dosao. Jednostavno,pravili su se blesavi i nisu hteli da priznaju da su mi prodali takav fon. Rekli su da garancija stoji, ali da oni nisu odradili root. Kao sto sam i mislio da ce se desiti, desilo se.
Hvala na odgovorima,nego jel ima negde objasnjenje ili ti postupak rootovanja i ubacivanja recovery?
po tom upustvu sam upao u bootlop a sve sam radio prilikom roota kako treba,kada sam ubacio kernel onaj nece da podigne sistem
Jedno pitanje,kad ubacim Nova louncher prime u ne rutovanu verziju izgubi se se onaj fabricki widget za temperaturu. Da li je moguce da ga nekako vratim sa ovim launcherom?
Ja mislim da to nema veze dal je rutovan ili ne. Jednostavno ne rade fabrički wigdeti na launcher - ima...
koji rom preporucujute da se skine?koji je odpriike najbolji po vama?
jel neko zna kada ce definitivno izaci lollipop za s4 jer nzm jedni kazu ovako drugi onako
- 1808
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
- :: Smartphone
rex, gde žuriš i zašto? Vidiš da Lolipop još ni za S5 nisu ispeglali kako treba.
- zoreli
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
- :: Galaxy S21 Plus
rex, pogledaj ovo
https://www.youtube.com/watch?v=GgpxuBFNFm4
http://forum.xda-developers.com/galaxy- ... m-t2967688

http://forum.xda-developers.com/galaxy- ... m-t2967688
16 godina na forumu MOBILNISVET
hvala zoreli odlicno izgleda stavio sam da skida cim ga ubacim javljam utiske kako radi