Samsung i780

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

yamaha-tzr50, Da razjasnimo situaciju - pokrenuo si Wireless-Manager, "tapnuo" na Wi-Fi i on umesto da se nakaci na mrezu ili ispise "avaliable" ako je speman ali ne detektuje mrezu ili ne uspe da se poveze, ispise "unavaliable"?

Probaj da pokrenes WiFi na opisani nacin ("Start->Settings->Connections->Wireless Manager") pa idi na "Start->Settings->Connections->WiFI" i vidi da li prikazuje neku wireless mrezu. Ako prikazuje probaj da je podesis - posebno obrati paznju da autentifikacija treba da odgovara onoj koja je podesena na tvom wifi ruteru.

Ako nista ne pomaze probaj da instaliras ovo:

SGH-I780 Wi-Fi Driver Patch (ver.Driver Patch)
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

yamaha-tzr50
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 09. Apr 2006. 07:09

Post od yamaha-tzr50 »

tomas.hokenberi, e resio sam problm zahvaljujuci tebi i ovom patchu,sada radi bez problema,odmah mi je nasao mrezu! 8) hvala jos jednom

yamaha-tzr50
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 09. Apr 2006. 07:09

Post od yamaha-tzr50 »

tomas.hokenberi, e jel bi bio problem da mi posaljes realvga program i original samsung i780 home plugin ako imas? xda ne radi i nikako ne mogu da dodjem do ta dva programa
:angry:

DukeofSerbia
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 15. Okt 2007. 19:32
:: ZTE V987

Post od DukeofSerbia »

Pozdrav posle 100 godina :wink:!

Jako sam se zagrejao za ovaj Samsung (vreme je da Nokia 6120 Classic ode u zasluženu penziju), ali i G810. Znam da nisu ista klasa i da ih ne treba upoređivati, pa to neću ni učiniti na ovoj temi ;).

Mene nervira taj Samsungov propertiary USB i hads-free port kao i kamera (na nivou moje sadašnje Nokije, možda je i bolja, ali nedostatak blica...). Ima li u BG da se kupi konvertor za 3,5mm?

tomas.hokenberi
Da li si imao problema sa zakucavanjem telefona (da moraš reset raditi)?

Koliko sam shvatio, mogu se ubaciti drugi ROM-ovi da se poboljša uređaj (stvarno se slabo u to razumem, dolazim iz Symbian sveta):
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=409258

Čemu služi RealVGA :)? Ako sam shvatio dobro da se nateraju aplikacije koje ne rade u 320x320 da prorade.

Šta je Radio ROM i da li sa njim može da proradi radio na i780?
ZTE V987 Grand X Quad + SanDisk Ultra microSD 8 GB

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

yamaha-tzr50, Samsung i780 home plugin naci ces ovde: I780 home plugin

RealVga ovde: RealVga

DukeofSerbia, Ja sa i780 koristim bezicne bluetooth slusalice (Samsung SBH100) tako da nisam trazio adapter na 3.5mm. Adapter postoji ali ga neces naci ako ga trazis kao adapter za i780 - treba traziti adapter za, mislim, G600 i slicne koji koriste isti USB konektor.

Sto se tice Radio ROM-a nije valjda da zaista verujes da se radio prijemnik moze dodati softverski? :o :uhuh:
Svi Windows Mobile telefonu imaju dve komponente - PDA komponentu - odnosno sam Windows Mobile softvare i Radio komponentu koja je specificna za svaki telefon i vezana je za osnovne telefonske funkcije (u tome se razlikuju od klasicnog Pocket PC-a koji nije istovremeno i telefon i zato ima samo PDA komponentu). Radio ROM moze biti prilagodjen potrebama mobilnog operatera itd.

Update firmvera moze da otkloni bagove u softveru ili da doda novu funkcionalnost. Firmver na tom forumu nije zvanicni vec "cooked" i ako njega instaliras dobices Windows Mobile 6.1 PDA komponentu umesto 6.0. Kako to nije zvanicni update preporucujem ti da ga preskocis, narocito ako si telefon kupio u ovlastenoj radnji posto ces tako izgubiti garanciju.

RealVga nije vezan samo za 320x320 rezoluciju ali, sto se tice i780, u principu se svodi na to da ce neke aplikacije proraditi ili bolje raditi ako je instaliran.

Telefon mi se jeste par puta zakucao ali ne u normalnom radu vec sam ja eksperimentisao sa nekim programima. Medjutim reset (soft ne hard!) se lako radi - gurnes olovku u rupicu sa reset tasterom i to je to.

DukeofSerbia
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 15. Okt 2007. 19:32
:: ZTE V987

Post od DukeofSerbia »

Hvala na odgovorima.

Za slušalice sam shvatio da treba da tražim adapter za druge telefone (video sam link što si ostavio).

Radio ROM - stvarno nisam imao pojma :ohmy:.

Šta je home plugin? Ne razumem najbolje... Ako može u 2-3 rečenice. Hvala unapred.

P.S.
Na drugoj temi sam ostavio, ali do sutra do podneva ću znati da li ću kupiti i780 (imam odličnu ponudu) ;). Ja se nadam da da, ako sve bude ok.
ZTE V987 Grand X Quad + SanDisk Ultra microSD 8 GB

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

DukeofSerbia, Home plugin je ono sto se prikazuje na Today ekranu. Za windows mobile platformu imas jako puno aplikacija za home/today screen. Istina nisu bas sve pogodne za svaki model.

miaa
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 20. Nov 2008. 03:15

Post od miaa »

Pokusala sam da kupim Garminovu mapu SCG u Infotimu i ucitali su mi Garmin Mobile XT koji na mom telefonu i780 (kupljen u Roamingu) nece da radi (error 6). Oni kazu da je hardver ovog telefona nekompatibilan sa njihovim softverom-nisu ga nasli na Garminovom sajtu kompatibilnih telefona. Zato sam jako zainteresovana za tvoju verziju ovog programa, koji radi na tvom telefonu, pa se nadam da bi i na mom radio. Kako da dodjem do nje?

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

miaa, Pricaju gluposti. Na ovom telefonu su radili i 4.20 i trenutno radi 5.0.20w koji mozes da skines na zvanicnom garminovom sajtu.

Naravno da bi ti softver koji skines sa garminovog sajta radio mora se otkljucati - to ces uraditi tako sto ces ga platiti garminu i dobiti odgovarajuci sw.unl fajl ili tako sto ces na sajtovima koje nije dozovoljeno ovde staviti naci nacin kako da sama napravis sw.unl.

miaa
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od miaa »

Jos nesto! Na Samsung Today digitalnom satu nikako ne mogu da setujem da mi se sati prikazuju u opsegu 1-24 (uvek su 1-12). Mozes li mi pomoci?

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

miaa, skini update za Samsung Today:

http://www.samsung.com/uk/support/downl ... SW&vType=L

miaa
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od miaa »

Ne pricaju gluposti. Jos uvek na svom telefonu imam njihov program koji daje tu gresku. Ne znam o cemu se tu radi

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

miaa, Pricaju gluposti kada pricaju da nije kompatibilan. Garmin se standardno isporucuje sa i780 na nekim trzistima. I kao sto sam rekao verzija 4.20.20 i 5.0.20w rade bez problema.

Verovatno nisu dobro instalirali softver - koju su verziju instalirali?

Zvanicna download strana za Garmin XT 5.0.20 je sledeca:

http://www8.garmin.com/support/download ... sp?id=3389

Garmin treba da instaliras na kartici a ne na internoj memoriji.

miaa
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od miaa »

Pomogao je update. Puno ti hvala! A zasto ne mogu pisati i kratke poruke? Koliko je 100 karaktera? Hvala!

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

miaa, Duzina poruke je odredjena pravilima foruma. Pretpostavljam da ti je pomogao update za Samsung Today. Da li si probala da skines Garmin sa zvanicnog sajta?

miaa
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od miaa »

Ne znam koja je verzija softvera, zato sto program ne moze da se otvori, a na njihovom sajtu ne pise. I tako...

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

miaa, Da li si ti njima platila samo mape ili mape i Garmin XT softver? Ako si sve platila onda treba da su ti obezbedili sve sto je potrebno za otkljucavanje Garmina i mozes onda da skines update sa zvanicnog sajta i da ga instaliras.

miaa
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od miaa »

Snimila sam softwer sa sajta koji si poslala na karticu i potom ga startovala i dobila na kraju poruku da to nije validna Pocket PC aplikacija.

Ne, nisam kupila nista, zato sto to nije proradilo. Kada sam ih pozvala telefonom, rekli su mi da dodjem da bi se isprobalo jer je sa Samsungom bilo problema.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

miaa, Ne treba da snimis na karticu - to je aplikacija za PC. Treba da povezes i780 usb kablom sa PC-om, pokrenes ActiveSync i onda pokrenes instalaciju - NA PC-u ne na telefonu! U nekom trenutku ce te pitati gde zelis da instalirs Garmina na internu memoriju (device) ili karticu - izaberi karticu.

To je tipicna prica - kada nesto pogrese onda uvek sa markom xyz "ima problema".

miaa
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od miaa »

Uradila sam sve kako si rekao i ova je verzija proradila! na hrvatskom je i nudi opcije kupi i vozi, unesi kljuc proizvodjaca...To je to pretpostavljam... Mislim da cu sutra pozvati ove iz Infoteama. Zanima me sta ce mi reci

Odgovori