Samsung I7500 Galaxy

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

cale
Е јбг! Знао сам да има пропуста али толико нисам.
Треба чекати...
Мењај.
Слобода или смрт

Dilan Dog
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 11. Okt 2009. 13:42

Post od Dilan Dog »

Koji su tu realni propusti :o

Sve se resava downloadom sa marketa. Po meni je JEDINI nedostatak ANDROIDA(ako se to moze uopste nazvati nedostatkom) potreba za konstantnom internet konekcijom. Ali se to resava odgovarajucim paketom.
Sto se tice transfera podataka,mogu se prebacivati i putem mail-a.

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

cale, jbg... Imao si na Netu neke "hands on" koji isto nisu oduševljeni sa Galaxy.
Šta znači, cit."-Mono sound"? Jel'radi multitouch?
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Dilan Dog,Zaista ne volim ulaziti u rasprave,bilo koje vrste :uhuh:
Jednostavno telefon je takav kakav je.I ono sto sam naveo je tako u potpunosti.Cak sam neke mane i izostavio.Iskreno ja vec 2 dana "ispravljam" nedostatke prizvodjaca putem "Market"-a.
Najveca glupost,koju ne videh ni kod jednog telefona je nepostojanje BT File Transfer-a.Te sam i to morao ispravljati.Sve je to u fazonu -"Evo vam aparat,pa imate tamo na marketu sve i svasta,pa dovrsite telefon kako vam odgovara"...
Sve u svemu,bolje da su ga nazvali Internet Phone nego Galaxy.
Vlada Zem,Znam.Sve to pregledah i procitah.Ali,"nada umire poslednja" :dry:
Eto,cak i od multi-touch-a nema nista.
P.S.Mono Sound sam u brzini napisao-ima samo jedan zvucnik.
Slika

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

cale, BT file transfer nećeš naći ni na jednom OS koji vodi poreklo od preko bare. Copyright forice.Kod Iphone OS i kod Androida je skroz onemogućeno, a na BB radi ali je toliko zakomplikovano da ti se smuči dok završiš transfer.

Zar nema onaj gore task bar koji kad povučeš,vidiš sve što se događa od procesa, pa biraš šta da zatvoriš? Aj baš ću da pojurim neki Android fon da malo pročačkam, skoro sam siguran da sam to video.

Za sve ostalo se slažem. Za navigaciju sam i sam rekao, ali to je samo pitanje vremena dok ne izbace neki od popularnih programa i za ovu platformu.

Multi touch koliko ja znam do sada radi jedino na HERO, a od 1.6 verzije bi trebalo da radi na svima.

5mp nikako ne znači dobru kameru,znači samo veliku sliku.Mada čudo za Samsung,oni su tu obično uvek bivali ok.

Meni se taj aparat pre svega vizualno ne dopada.

Ja bih prodao i pazario HERO da sam na tvom mestu, ali ok, to sam samo ja....

Pozz

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

cale napisao:pa dovrsite telefon kako vam odgovara"...
To je izgleda "trendy" ovih dana.
Kako zumiraš sliku, u onom gorelevo dugmetu koje je kao "Opcije" nema toga. Ja sam zumirao "razvlačeći" sliku sa 2 prsta (dosta teško) što je multitač.
pozz

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

araphel,To sam i predpostavljao u vezi BT file transfer-a.
I ja sam se debelo namucio oko toga.Ali je kao sto kazes toliko zakomplikovano da sam od te opcije odustao.
A to sto pominjes "gore" je "Notification list window".
Povuces ga na dole i pregledas propustene pozive,SMS,razne informacije itd.Ne procese.
Za procese sam morao naknadno installirati "Task Panel" applikacju.
Sto se verzije tice,na GT-I7500 je 1.5 (Cupcake).
I da dodam jedan citat koji me je takodje razocarao:
Samsung says this phone does not officially support upgrade of OS from Android 1.5(Cupcake) to Android 2.0
Vlada Zem,Rekoh da nema multi-touch.Zumiram klasicnim tasterima +/-.
A neka im je "trendy".Ne hvala.
Slika

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

U galeriji pri pregledu slika ne može da se razvuče prstima? Uf, ovih dana ću skoknuti do Telenora, možda sam zapravo to sanjao..

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

cale
Јел може да се одради апдејт на 1.6 “Donut” ?
Има ли неки побољшања тада?
Слобода или смрт

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Koliko ja znam ne moze.
Jos uvek rade na tome.Vec,skoro mesec dana.
Slika

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Hmmmmm, znači ostajemo pri tome da je za sada HTC ipak tatica za Android uređaje.....Meni se lično i Magic i Hero više sviđaju od Samsunga....a kad imamo u vidu da i na Magic može se metne Hero interfejs sa SenseUI, onda je sve jasno...

cale, da u pravu si....mali nesporazum sa moje strane....Ja sam pomešao taj panel sa task switcherom...

Dilan Dog
Novajlija
Novajlija

Post od Dilan Dog »

cale napisao:Dilan Dog,Zaista ne volim ulaziti u rasprave,bilo koje vrste :uhuh:
Jednostavno telefon je takav kakav je.I ono sto sam naveo je tako u potpunosti.Cak sam neke mane i izostavio.Iskreno ja vec 2 dana "ispravljam" nedostatke prizvodjaca putem "Market"-a.
Pa to i jeste sustina open source-a Slika To se kod nas navodi kao mana a u stvari to je najveca vrlina ANDROID-a.
Koristi malo LINUX pa ces znati o cemu pricam.
cale napisao: Najveca glupost,koju ne videh ni kod jednog telefona je nepostojanje BT File Transfer-a.
Onda nisi koristio IPhone Slika
cale napisao: Sve u svemu,bolje da su ga nazvali Internet Phone nego Galaxy.
T o je druga stvar. Nekome moze da se ne svidja ANDROID zbog te njegove net-zavisnosti(uglavnom je u pitanju ekonomski momenat jer je imati ovaj telefon a nemati net protok papreno skupo) ali niko ne moze da kaze da je los.

Suma sumarum...nismo jos kao trziste sazreli za ovakvu tehnicku novotariju pa zbog toga postoje negativni komentari o ANDROIDU. Pa je moj savet,drz' te se vi NOKIA-e i symbiana 8)

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

Suma sumarum...nismo jos kao trziste sazreli za ovakvu tehnicku novotariju pa zbog toga postoje negativni komentari o ANDROIDU. Pa je moj savet,drz' te se vi NOKIA-e i symbiana 8)
Ne razumem cemu polemika,sam Android kao O.S. je jos uvek 'zelen',ima tu jos dosta stvari da se ispegla...
A i ukusi su razliciti,neko voli da cim kupi telefon ima na njemu sve sto mu je potrebno za posao i zabavu,dok postoje ljudi koji vole da tacno instaliraju na tel ono sto ce koristiti i sto im je potrebno...O ukusima ne vredi raspravljati. ;)

A moj komentar na citat odozgo je da se pogleda koji je O.S. najzastupljeniji na prodatim smart aparatima u poslednjih godinu-dve pa i ranije,pa ce neke stvari biti jasnije... I odmah da naglasim da ne mislim da najzastupljeniji znaci i da ja najbolji.

A symbiana ima i na drugim telefonima a ne samo na
Nokia-iji... 8)
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

nismo jos kao trziste sazreli za ovakvu tehnicku novotariju pa zbog toga postoje negativni komentari o ANDROIDU
nijedno trziste jos nije dovoljno sazrelo, zato sto sam OS jos to nije odradio.
Najveca moguca glupost je po meni sto ne mozes normalno da koristis bluetooth. Pa to je mogao i SE t68i.

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Ti neki "problemi" su lepo objašnjeni na benčmarku, tj.saradnja na relaciji Samsung-Android nije tako dobra kao na HTC-Android. Drugo, jako bitno pitanje je obim korisnika (Android "zajednica"), ti sad imaš veliki broj app i malo koga da ti da preporuku (šta ti treba, koja je bolja, koja baguje itd...)
pozz

igord
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 21:46

Post od igord »

cale napisao:Jednostavno telefon je takav kakav je.
Ovo si bas pogodio..... . .

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

Dilan Dog, mozda i meni to ne bi smetalo da ga posedujem, sta ga znas. Jos jedan trenutni problem mladog OS-a je sto nema upotrebljivu navigaciju za nasu zemlju.
Hebes symbian ako nije na NOKIA-i Veoma sam srećan!
e to si lepo rekao :lol: :lol:

Dilan Dog
Novajlija
Novajlija

Post od Dilan Dog »

Ma ta nefunkcionalnost BT-a jeste solidan problem. Ali meni su nekako prednosti ANDROIDA pomogle da taj nedostatak zaboravim. Uglavnom,meni licno prednosti ANDROIDA prevazilaze njegove mane i zato kazem da je vec prevazisao ostale OS-me. NAravno,ne ocekujem da se svi sloze sa tim...svako ima svoj princip vrednovanja stvari.

A navigaciju sam morao da resim GARMIN nuvi-jem :)

pionir
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 30. Apr 2008. 21:23

Post od pionir »

Da li je neko uspeo da "natera" BT da proradi...i omoguci file transfer... Hocu da uzmem ovaj fon ali mi to malo smeta. Razmisljam se i o samsung Jet-u...njemu bar radi BT... :lol:

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

E pa ljudi meni je crko I7500 u petak, sad vec juce sam ga ostavio u telenoru na reklamaciji.

Odnece ga u servis a meni bi treabalo da daju drugi neki telefon na koriscenje dok se ovaj ne popravi..

Fon jednostavno nije hteo da podigne sistem, zakucao se kod androidovog loga i tako u beskonacnost
and justice for all...

Odgovori