Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
tomas.hokenberi, hvala puno na uputstvima! Nisam najredovnije pratio temu... Nadam se da ću nekad uzeti WM uređaj, pa nešto od ovoga pokušavati. Što se tiče tvog komentara za bockanje vs. tastatura - potpuno se slažem!
Pozdrav!
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!
Ne znam da li je zato sto sam puno ocekivao od ovog telefona ali skroz sam ne zadovoljan... Baterija traje samo jedan dan, a mnogo je spor sto me najvise nervira. Npr. kad mi stigne sms treba mu pa minimum 5 sekundi da je otvori! Ne znam kakva su iskustva drugih sa ovim telefonom...
Blue BG, Imas prilicno nestandardna iskustva. Meni baterija traje ~2 dana, osim ako su ukljuceni GPS i/ili WiFi.
I780 je jedan od brzih "smart" telefona na trzistu (ima 624 MHz CPU). Sto se tice SMS-a, ne zaboravi da je pod WM-om, za razliku od "dumb" telefona, SMS aplikacija samo jedna od aplikacija, a ne deo "jezgra" operativnog sistema. To znaci da, ako istovremeno imas pokrenuto jako puno aplikacija (sa [x] se aplikacije ne gase vec samo salju u pozadinu), moze doci do izvesnog usporenja. Meni se pod na I780 WM 6.1 poruke otvaraju brze od toga (a ukljucen je "threaded" prikaz pa se ne ucitava samo jedna poruka vec vise njih istovremeno).
Pogledaj u task manageru (drzi pritisnut OK taster par sekundi) ili preko Start->Settings->System->Memory koliko ti je programa pokrenuto i iskljuci nepotrebne.
Blue BG, moguce je da ti je vise aplikacija pokrenuto, i780 ne moze da bude spor Skini HTC Task Manager 2.1 i u podesavanjima izaberi da klikom na [x] izlazi iz aplikacije
nick6, verovatno se i njemu otvara 1-1,5 sekund, sumnjam da je bas merio vreme. Ako je nestrpljiv i navikao iskljucivo na "dumb" telefone to mu se moze uciniti sporim.
pa jeste al nije isto nov ili polovan. moze li mi neko reci kakav je u slikanju dokumenata, da li se vidi text tj. moze li se procitati? jel nema autofokus ni makro mod?
to me brine jer mi povremeno treba da slikam text tj. dokumente a4 i a5 formata...
ilkebgd, naravno da nije prestala proizvodnja i780. Jedino se vise ne proizvodi verzija sa instaliranim Windows Mobile 6.0 koja se prodavala kod nas, vec se sada proizvodi iskljucivo verzija sa Windows Mobile 6.1 (i780 Bizbee: http://www.trustedreviews.com/mobile-de ... rtphone/p1).
Kako jos nije izasla verzija i780 WM 6.1 firmvera za nas region moguce je da je to razlog sto ga nema u Roamingu (verzija sa WM 6.0 se vise ne proizvodi,a jos nema "naseg" WM 6.1 firmvera).
ilkebgd, nick6, kako kamera i780 nema autofokus nije posebno pogodna za fotografisanje teksta - posebno jako sitnog. Normalan tekst (npr. tekst stampan fontom 11 ili 12) je moguce fotografisati tako da bude citljiv ali nece biti posebno ostar vec "zamucen".
Da, da , pritom se vidi kod fotki slikanih kamerom i780 da nije glavni problem u rezoluciji, vec ocigledno da je socivo kamere slabog kvaliteta , jer su fotke dodatno zamucene sa strane, tj. blize ivicama (mislim, kada je rec o fotkama koje sam ja slikao, mozda je u pitanju samo moj fon)
nick6, za tekst je problem to sto je kamera "fiksnog fokusa" (kao kod fotoaparata "idiota") podesena za objekte udaljene nekoliko metara. Zboig toga nije moguce "izostriti" fotografije teksta. Fotografije objekata udaljenih nekoliko metara, pri dobrom svetlu, - tipa fotografija na plazi - su sasvim pristojne.
Mozda je u pitanju samo moj fon, jer sam probao nekoliko dnevnih fotki u Beogradu, doduse bilo je oblacno i primetio sam da su zamucenije sa strane, dok je na sredini fotografije OK. Ponavljam, to mi nije neki veliki problem jer ionako nisam uzeo fon zbog kamere, a inace, fotke su OK kad se gledaju na displeju fona
ma neee , kamo srece da je to (trudim se da pazljivo ocistim socivo i da mi ruka bude mirna za vreme slikanja), ocigledno je korisceno socivo jeftinijeg kvaliteta, sto je ipak razumljivo za ovu kategoriju telefona .
Puno pozdrava svim na forumu.
Vlasnik sam odnedavno ovog telefona pa jedino interesantno o njemu na netu sam pronasao na ovom
forumu i svaka vam cast za to.Za sada nemam nekih pitnja jer sam ga tek dobio ,ali cu uskoro imati
pa se nadam da cete me pretrpjeti.Uz i780 imam i samsungov x830 i jako sam zadovoljan njihovim telefonima.Do sada se nisam koristio pametnim telefonima pa se nadam pomoci za sada sam se uspio spojiti
na kucni adsl sa i780.
puno pozdrava
Javno izvinjenje svima... Nisam provalio da se prica o i 780 nego sam misllio da je l870 jbg... Inace imam l870 i on je stvarno jako spor... A sto je najgore navukao sam se da ga kupim posle teksta na sajtu XXXXX
Blue BG, postavi pitanje na temi o L870: viewtopic.php?t=16320 Mozda ce neki vlasnik L870 moci da ti odgovori u cemu je problem i mozda ponuditi resenje.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.