Samsung I5700 Galaxy Spica

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
N-tchbl
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 13. Dec 2007. 19:54

Post od N-tchbl »

bestboy a znam, ali 'ajde da sacekam kao taj novi mod, sve se bojim falice mi nesto ne znam sta mi je.. falice mi prepunjena memorija ocigledno hahaha :D

Evil_Zo saosecam sa odusevljenjem, to je bila i moja reakcija kada mi je neko odavde na temi o aplikacijama preporucio, od tada nikakvi task killeri, nikakve bahanalije, samo ovo i cache cleaner i cistiji telefon ne moze da bude :)
I5700 Galaxy Spica w/ CM a8.3 | Kingston 4gb | Sennheiser CX 300

Evil_Zo
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 23. Sep 2005. 13:54
Kontakt:

Post od Evil_Zo »

Odlican je stvarno. Jedino sto ja ne mogu da koristim Cache Cleaner posto nisam rutovao Spicu.

Evo sad se bas igram i sa ovim LouncherPro, skroz je simpaticno ovo sa drugacijim louncher-ima, svidja mi se sto mogu da stavim vece widgete i vise manjih, skroz dobra stvarcica. Jedino sto napunih internu memoriju 85% :)

Pitanje:
Jel' ima ikakvih najava i sansi da bi Spica mogla dobiti zvanicni Android 2.2 update??
Ili smo ipak osudjeni na rutovanje ukoliko zelimo instalaciju aplikacija na SD?

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Званични не али већ постоји доста модова са фројом.
За рут погледај ову тему мало :roll:
Ево непресушног извора информација... 8)
http://forum.samdroid.net/#samsung-spic ... hone-en-ru
Слобода или смрт

N-tchbl
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od N-tchbl »

Evil_Zo napisao:
Ili smo ipak osudjeni na rutovanje ukoliko zelimo instalaciju aplikacija na SD?
Zasto je root-ovanje osuda?! :?
Ne gubis nista - dobijas puno, za samo 3min posla. :unsure:

Evil_Zo
Entuzijasta
Entuzijasta
Kontakt:

Post od Evil_Zo »

Nekako me strah da li su ti "sklepani" softveri dovoljno stabilni. Racunam da kada je nesto fabricko da je sigurno stabilno (iako ustrojeno za svasta). Posto sam na Android-u tek par dana, jos uvijek mi je zanimljivo ovo sto sad imam. Nekako cekam da mi malo dosadi i da za to vrijeme ipak jos malo bolje proucim problematiku. I dalje me bune neke stvari tu...

bestboy
Expert
Expert

Post od bestboy »

2.1 је стабилан као стена :)
http://forum.samdroid.net/f9/samdroidmo ... 0-en-1901/

2.2 је још у развоју али је уз одређене недостатке и он стабилан. Најбоље је сачекати до децембра када би требало да изађе финална верзија. Ако волите да испробавате
:)
http://forum.samdroid.net/f53/samdroidm ... 5700-3017/
Слобода или смрт

N-tchbl
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od N-tchbl »

Evil_Zo, ne moras imati "sklepan" softver da bi imao root-ovan telefon.
Ako vec imas 2.1 Eclair u kom god obliku, tom softveru (tj. ROM-u) neces nista uraditi ako ubacis root, root ne podrazumeva ubacivanje nikakvog novog softvera vec samo malecni mod kojim otkljucavas (jos brdo) mogucnosti onog softvera koji vec imas i dobijes par poboljsanja :)
Ovaj samdroidmod-kitchen je vec neka druga prica, ne moras to ubaciti da bi imao root-ovan telefon, samo mali fajlic od 10ak MB i to je sve, evo pogledaj i uveri se:

http://www.pcaxe.com/forum/showthread.php?t=5328

:wink:

Evil_Zo
Entuzijasta
Entuzijasta
Kontakt:

Post od Evil_Zo »

Cek cek, jel' to znaci da ja mogu ubaciti root i sa njim da dobijem App2SD, a da mi ostane ovaj fabricki 2.1 softver? Ako je to tako to bi stvarno bilo idealno :)

wucinac
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 09. Apr 2008. 22:03
:: Google Pixel 4XL
:: Google Pixel 2XL

Post od wucinac »

Evil_Zo, tacno tako. dobijes app2sd, glasniji zvuk, novi recovery, wifi tethering i jos mnogo aplikacija koje rade samo na root-ovanim telefonima :D
Google Nexus 6P~Google Pixel XL~Google Pixel 2XL~Google Pixel 3XL~Google Pixel 4XL

N-tchbl
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od N-tchbl »

Kad smo vec kod tog glasnijeg zvuka,
Jel se samo meni cini (ili je mozda do ringtone-a) da je malkice preglasan cak i kad je na minimumu notifikacija me izbezumi vrlo cesto.. i sms i ove sistemske :unsure:

bestboy
Expert
Expert

Post od bestboy »

N-tchbl napisao:i kad je na minimumu notifikacija me izbezumi vrlo cestо...

:lol:

Кхм, стварно јесте прегласно. Најјаче је кад се замислиш из неког разлога а онда проломи тон поруке :lol: :lol:
Постоји нови кернел са сређеним драјвером за звук, избачено је оно иритирајуће пуцкетње плус још пар ствари.
Биће имплементиран у фројо, као и нови 3д драјвер, тако да се стрпи ако можеш још мало...
Слобода или смрт

N-tchbl
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od N-tchbl »

O hvala bogu da nisam jedina :D
Mislim.. okej je sto su pojacali zvuk, jeste bio malkice nezadovoljavajuc,
Ali ako je minimum onda bi trebalo da bude minimum a ne "dovoljno glasno" i za izbezumiti :o :lol: u zivotu ne pojacah notifikaciju na vise od prvog stepena i nije mi se desilo da omasim :roll:

User123456
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 08. Nov 2010. 19:14

Post od User123456 »

Prilicno sam neupucen u bilo kakvu terminologiju vezanu za mobilne telefone, android platformu bla bla bla... Nekako mi je do ruku dosao Spica i potrebno mi je da mi neko objasni sta mi je sve potrebno i na koji nacin da instaliram aplikacije u telefon. Pokusao sam da ih prebacim na karticu, ali odatle nece da ih pokrene ...Hvala:D

bestboy
Expert
Expert

Post od bestboy »

Само инсталирај неки фајл менаџер па са њим покрени те инсталације. Имаш их на маркету једно 150, препоручујем ES File Explorer.
Слобода или смрт

skols
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 23. Jun 2005. 14:19

Post od skols »

Jel imao neko problem da posle rutovanja i pokretanja app2sd aplikacije,posle nekog intervala (dan,dva,2 nedelje,nema pravila) posle restarta telefona izbaci gresku da ne moze da pokrene programe koji su na kartici?Nekad se desi i da ne vidi karticu memorijsku,tj programe na njoj.
Probano sa 2 verzije softvera i poslednjim rutom za Spicu LK 2.08,kao i sa 2 microSD kartice.
Samsung i5700,LG Optimus Pro,SE K770i,Samsung B1***...

wucinac
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 09. Apr 2008. 22:03
:: Google Pixel 4XL
:: Google Pixel 2XL

Post od wucinac »

skols, jesi probao da formatiras karticu u kompjuteru. meni se to desava cesto. prvo napravi beckap aplikacija, ako ti se formatira i particija app2sd. probaj pa javi.
Google Nexus 6P~Google Pixel XL~Google Pixel 2XL~Google Pixel 3XL~Google Pixel 4XL

N-tchbl
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od N-tchbl »

Damn.. mislim da nadjoh resenje za svoj problem postavljen u temi za aplikacije :|
Ocigledno mi ne gine flash ili u najmanju ruku format kartice sto znaci - gubljenje i re-instalacija svih aplikacija i gubitak svega sto je na kartici.. :|
..i zasto se ovo desava, meni drugi put vec za redom i to prvo ADW Launcher pa sam mislila da je do njega, sada i LauncherPro, sto ne rikne neka manje bitna aplikacija a ne da ne mogu da udjem u telefon uopste.. glupavi app2sd :uhuh:

edit: izvadih karticu i pokrenuh telefon preko Pantheona,
copy SD files - format SD - i sad sve iz pocetka, divno :roll: bas su lepo i stabilno napravili ovaj app2sd nema sta..

skols
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 23. Jun 2005. 14:19

Post od skols »

@wucinac
probao sve to..ne vredi..i sa 2 razlicite kartice..

@ntchbl
ocigledno poslednja verzija root-a K 2.08 nije najbolje uradjena,pa ima propusta.
Ja iovako ne instaliram puno aplikacija,tako da mi i nije problem nekoriscenje app2sd..
Samsung i5700,LG Optimus Pro,SE K770i,Samsung B1***...

N-tchbl
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od N-tchbl »

I nije, definitivno.. ovo je drugi po menii bas veliki propust,
Nesto sto je trebalo da bude glavni 'zgoditak' je ustvari promasaj,
Pogotovo za nekoga ko ima puno programa (sto je app2sd trebalo da omoguci svakome),
I pogotovo sto obicno udari na Launcher, bar meni sva tri puta, pa osim formatiranja kartice ne moze bas nista da te spasi ako hoces da ponovo upalis telefon :D
I taj zvuk koji krchi je toliko iritirajuc da se svaki put shtrecnem da ce mi otici zvucnik,
Valjda ce srediti sledecim, sto pre :)

Evil_Zo
Entuzijasta
Entuzijasta
Kontakt:

Post od Evil_Zo »

Da li bi mozda pomoglo u toj situaciji ako bi instalacija LauncherPro ostala na memoriji telefona, a sve ostalo na SD-u?

Odgovori