Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Nije na SGS2, na starom telefonu jeste. Tek sam kreno sa maltretiranjem i upoznavanjem SGS2. Maltretiram ga celo vece sa internetom, sa marketa skidam app i igrice, serije pustam i ni jednom nije zabagovao.
Multitasking je odlican.

beksic
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 13. Jul 2011. 11:30

Post od beksic »

Pozdrav svima!Zna li neko gde bi mogla da se kupi neka dobra kozna futrola za ovaj fon?Samo da nije na preklop,odgovara mi nesto jace poput one za HD2?

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

beksic, našao sam samo ovu kožnu:
http://www.smartphone.rs/products.php?id=413

Da li bi neko uzimao BodyGuardz? Da napravimo manju cenu :)
http://www.bodyguardz.com/samsung-galax ... films.html
Ukucajte u youtube BodyGuardz da vidite, odlična zaštita. Za SGS2 je 35e a na više biće povoljnije :)

korisnikboban
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 20. Nov 2008. 03:04

Post od korisnikboban »

Dobro veče.
Ovih dana Samsung je izbacio novu verziju firmwar-e I9100XWIKI8, Android verzija 2.3.5.
Ubačen je konačno Gtalk sa video opcijom i izvanredno je poboljšana boja na ekranu.
Može da se dopuni preko Kies-a, al nastupa glavni problem, Kies ne prhvata ni "flešovane" ni ostale telefone i kod jednih izbacuje opciju da za neoficijalne dopune nemože da se dopuni ili opciju da je dopuna nemoguća.
Danas sam uspeo da sa nekoliko kratkih postupaka da uspem da firmware dopunim preko Kies-a i da vratim telefon na potuno nov fabrički firmware sa novim Kernal-om i sa novinama u programima.
U narednom javljanju objasnit ću sve.
Do tada nemojte da flešujete telefone.
Pozdrav.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

korisnikboban, javi koliko drži baterija sa 2.3.5, koliko bodova sada postiže na tstovima u Quadrant-u i koliko je poboljšanje boja?
Ako uradim update preko kies-a da li gubim neke podatke u memoriji, usb ili kartici?

korisnikboban
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od korisnikboban »

Dobro veče.
Da nastavim.
Potrebno je:
-nebrendovan Galaxy SII,
-da instalirate najnoviji Kies 2.0.3.11082_152_4,
-da isključite Kies,nema potrebe za deinstalacijom i nemojte da spuštate dole u "task bar"
-da imate poznati Odin,
-da sa "sajta" samfirmware.com učitate i otpakujete I9100XWKI4_I9100OXXKI2_I9100XXKI1.rar Password - samfirmware.com,
-posle otpakivanja koristite jedino I9100XWKI4_I9100OXXKI2_I9100XXKI1_HOME.tar.md5.
Do narednog javljanja.
Pozdrav.

dojlimi
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:35

Post od dojlimi »

... i onda je mrmot zavio cokoladu u foliju...
hvala korisnikboban ali to je vec svima odavno poznata stvar...
jedino si zaboravio da u "tutorijalu" navedes i to da se mora registrovati na gore pomenuti sajt da bi se moglo ista preuzimati sa njega...
salim se ja malo :) za mrmota...
pozzz
inace po meni od oficijalnih rom-ova najbolje radi I9100CEKI2 (2.3.4), baterija drzi primetno duze...
A N D R O I D

cgmiki
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 28. Nov 2004. 19:24
:: Galaxy S6 64GB

Post od cgmiki »

Па, добро. Није сада Samfirmware сајт који треба да платиш да би скинуо. Најобичнија регистрација.

korisnikboban
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od korisnikboban »

Dobar dan.
Da nastavim.
U podešavanjima za telefon u aplikacijama štiklirajte opciju za USB.
Isključite svoj Galaksi S2 i sačekajte dok ne čujete jedno vibriranje iz telefona da bi obezbedili potpuno isključenje.
Držite Taster za stišavanje zvuka na dole + taster Home dugmeta i pritisnite napajanje, sada ćete videti nov izgled ekrana , pritiskom na taster za zvuk naviiše prihvatite download opciju,
Startujte Odin.
Povežite vaš telefon sa USB kablom na kompjuter.
Trebalo bi da dobijete poruku " Dodato ! "Ispod Odin poruka polje u donjem levom uglu.
Potvrdite samo opcije autoreboot i reset time, ove dve opcije bi trebalo da su već štiklirane. Nikako ne označavajte opciju Re-patrition.
U Odin-u štiklirajte PDA označite PDA i isključivo i jedino ubacite sledeći fajl: I9100XWKI4_I9100OXXKI2_I9100XXKI1_HOME.tar.md5. Ništa drugo.
Pritisnite start i sačekajte da se sve završi i da se telefon restartuje.
Odspojte telefon od računara.
Sada ste na I9100XWKI4 koja je za Nordijsko područije.
Nordijsko područije je od 9.10.2011. godine dobilo zvaničnu verziju XWKI8, Android 2.3.5.
U sledećem javljanju nastavak,

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

korisnikboban, možeš li u sledećem javljanju da odgovoriš koliko bodova sada postiže na testu u Quadrant-u Slika[/list]

korisnikboban
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od korisnikboban »

Dobro veče.
Da nastavim.
Samo nebrendirani telefoni i potpuno otključani. Ne radite ako imate telefon nekog od oeratera mobilnih mreža.
Potrebno je da znate IMEI vašeg telefona, sastoji se od 15 brojeva.
Sa opcijom za biranje brojeva u telefonu otkucajte *#272*ukucajte vaš IMEI od 15 cifara#.
Dobijate ponudjene skraćenice za evropske zemlje.
Odaberite oznaku NEE, potvrdite je i ostavite da dalje telefon odradi svoje.
Telefon će se resetovati, podaci iz memorije telefona će se obrisati, "rutovanje će se obrisati".
Sve potrebne podatke "bekapujte" sa nekim od programa za to. Program "My backup Pro" je sasvim solidan.
Po završetku restartovanja telefona izvršite tražene postupke u instalaciji.
Učitajte nov Kies, spojte telefon sa kompjuterom, sačekajte i dobit ćete ponudu da je dostupna dopuna preko Kies-a na I9100XWIKI8. Odradite dopunu.
Sada ste ponovno na oficijelnoj dopuni koju Kies prepoznaje.
Moj savet je da sve dopune radite preko Kies-a jer je za sada najsigurnije.
Pozdrav.

korisnikboban
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od korisnikboban »

Dobro veče.
Sa novim I9100XWIKI8 Android 2.3.5 test Quadrant iznosi 3179.
Boje i jasnoća boja ekrana se povećala za nekih 20%.
Filmovi i strim TV su sada zaista u "full HD".
Pozdrav.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

korisnikboban, hvala Slika

I_v_a_n
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 01. Okt 2006. 07:15

Post od I_v_a_n »

korisnikboban napisao:Dobro veče.
Da nastavim.
Samo nebrendirani telefoni i potpuno otključani. Ne radite ako imate telefon nekog od oeratera mobilnih mreža.
Potrebno je da znate IMEI vašeg telefona, sastoji se od 15 brojeva.
Sa opcijom za biranje brojeva u telefonu otkucajte *#272*ukucajte vaš IMEI od 15 cifara#.
Dobijate ponudjene skraćenice za evropske zemlje.
Odaberite oznaku NEE, potvrdite je i ostavite da dalje telefon odradi svoje.
Telefon će se resetovati, podaci iz memorije telefona će se obrisati, "rutovanje će se obrisati".
Sve potrebne podatke "bekapujte" sa nekim od programa za to. Program "My backup Pro" je sasvim solidan.
Po završetku restartovanja telefona izvršite tražene postupke u instalaciji.
Učitajte nov Kies, spojte telefon sa kompjuterom, sačekajte i dobit ćete ponudu da je dostupna dopuna preko Kies-a na I9100XWIKI8. Odradite dopunu.
Sada ste ponovno na oficijelnoj dopuni koju Kies prepoznaje.
Moj savet je da sve dopune radite preko Kies-a jer je za sada najsigurnije.
Pozdrav.
Poštovanje.
Kada ukucam *#272* i IMEI# ne ponudi mi NEE, već samo XEO, XEU, XEF, KOR, ITV, DBT i CPW.
Šta da radim? Postoji li neki drugi način da to promenim?
Da li se zna ili bar na osnovu dosadašnjeg iskustva da se pretpostavi kada će izaći zvanična verzija (preko Kies-a) 2.3.5 za Srbiju?
U toj verziji (XWKI8) da li medju ponudjenim jezicima u Swype-u ima i srpski? (u KI3 srpski je imao za meni, ali ne i u Swype-u)?
Unapred Vam hvala.

korisnikboban
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od korisnikboban »

Dobar dan.
Trajanje baterije sa KI8 je produženo za nekih 30%.
U koliko je uveče ( oko 22,00 sati )napunjen 100% do ujutru narednog dana ( oko 8,30 sati ) na neisključenom telefonu utrošeno je samo 2% napajanja baterije. Pri tom imam samo dva "prozora" sa prečicama za programe i treći prozor prazan, isključen WIFI,isključene sa menadžerom aplikacije koje se ne koriste, isključen ton i isključena sinhronizacija sa Google i ostalim nalozima. Ovo je verzija koja po prvi put ima Gtalk sa video opcijom.
Pozdrav.

dule88
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 27. Sep 2011. 19:03

Post od dule88 »

Ima li neko da je kupio telefon u Mobilwoodu,kakvi su po pitanju telefona i garancije?
Dobar je S2 imao sam ga,kamera ekstra,ekran brz i odlican,baterija mi je drzala u proseku 24h bez ikakvih zezancija da cackam nesto.Koliko je zaista S2 bolji od Nokie N8 po pitanju funkcionalnosti,ekrana,interneta?

korisnikboban
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od korisnikboban »

Dobro veče.
Samsung Galaxy SII sa novom dopunom na I9100XWIKI8 Swype ima srpsko latinično pismo.
Pozdrav.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

dule88, kratko sam se igrao sa N8, tako da ne bih bio kompentetntan da uporedim sa S2, ali N8 pravi bolje slike definitivno. Sem kamere, rekao bih da je sve ostalo na strani S2. Od kako sam probao android rekao sam da se ne vraćam na symbian, anna os nisam probao.

tforgo
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 17. Jun 2011. 09:55

Post od tforgo »

Ima li resenja za kratko trajanje baterije na ovom telefonu? Kada je wifi ukljucen baterija jedva izgura jedan dan. Preko noci opadne za nekih 30% sa u kljucenim wifijem, a kada je iskljucen wifi opadne za samo 2%.

Wifi je definitivno problem ali nisam nasao resenje kako smanjiti potrosnju baterije.

Instaliran je 2.3.5 softver a isto je radilo i na orginalnom 2.3.3

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

tforgo, ceo dan sa upaljenim wifi a imaš problem jer ti kratko traje :o Šta je tu loše?
Da li si koristio neki drugi android telefon na kom ti je baterija sa uključenim wifi duže trajala?

Odgovori