Samsung Galaxy Ace S5830

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
stefi90
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 21:10

Post od stefi90 »

Ne bi da rizikujem ipak :lol::)sljaka super sto cackati nesto sto valja:)hvala vam na pomoci puno svima 8)

stefi90
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od stefi90 »

Pozz,uradio sam update preko kiesa na 3.3.5 uradio root ali sta dalje?imam onu ikonicu superuser i app2sd kad udjem u app2sd i neku aplikaciju koja u fonu ne pise opcija za prebacivanje:(sta da radim?

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 20. Feb 2006. 18:45
:: Iphone 7
:: Lenovo P780

Post od bachika »

stefi90, tek neki custom romovi prihvataju particiju na sd kartici (ext4 particija) kao sistemsku particiju i tada možeš da sve aplikacije (osim widgete-a) prebaciš na karticu.... Do tada ništa više :P
Live to Ride, Ride to Live. I prefer to reboot my phone through SetCPU

stefi90
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od stefi90 »

steta...nista snalazicu se sa ovim kako znam i umem,nema mi druge.hvala na odgovoru u svakom slucaju:)

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od bachika »

A sto se ne okusas sa custom romom i osetis prave mogucnosti svog telefona ?

stefi90
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od stefi90 »

Ja sam nov u androidu,za mene je to novo zato cu pitati sta je to,sta time dobijam i kako se dobija taj rom?nzm :blinky:

stefi90
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od stefi90 »

Ljudi Aj mi recite to jest objasnite ako neko zeli i hoce kako da stavim custom rom taj i koji je najbolji? :D

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od bachika »

stefi90, a zamisli procitas celu temu od desetak stranica.... :uhuh:

Sinister_gregor
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 26. Dec 2011. 02:19

Post od Sinister_gregor »

Jel se desava nekome da mu se ikonice razmesaju,u onom unutra meniju,ne desktopu?I kako da znam sta mi jede net?Cini mi se da kad se nakacim na gprs da trosim vise nego sto trosim stvarno(surfom).I znam da sam dosadan al jel 3g za net? :)

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od bachika »

Sinister_gregor, odavno nisam bio na stock romu, ali mislim da se i meni dešavalo razmeštanje ikonica... :ohmy:
Za net skini neku od aplikacija poput 3d watchdog. U plaćenoj verziji ima da pokaže koliko koja aplikacija potroši MB (plus treba znati i da kod svih operatera postoji zaokruživanje kilobajta)...
Ccccccc naravno da je 3g za net, odnosno 3g je vrsta signala koji telefon dobija od operatera i 3g ima srednje vrednosti protoka podataka, najslabiji je gprs, zatim edge, zatim 3g i na kraju hsdpa ima najbolji protok... :)

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

Да не буде забуне 3Г се користи и за видео позиве и обичан разговор тако да ако ти је укључен 3Г не значи да је телефон накачен на нет. То је само "врста" сигнала који твој телефон прима, успут ако је на тој врсти сигнала нет је бржи :wink:

Sinister_gregor
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

aha,bunilo me je sto je 3g uvek spominjan u kontekstu video poziva(reklame) a i kontao sam da se drugacije tarifira net preko 3g,thnx amigos :)

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 03. Okt 2008. 07:25
:: ..

Post od majkon80 »

Tvorac ovog roma je najavio sutra da se da isprvi boot,jedva cekam da probam,inace sad koristim myth lihgt rom,dobar je

a ovaj sto cekam je ovo http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1412396

laky012
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 18. Apr 2010. 15:00

Post od laky012 »

e ovako, imam ovaj fon neko vreme i mnogo me zeza bas puno vec sam pisao ovde o problemima koje imam, nisam hteo sam da se petljam sa stavljanjem novog sw-a prvo jer nisam neki strucnjak, a i necu da zeznem nesto oko garancije, ali danas kad sam otisao u mts, gde sam ga uzeo, rekli su mi kao da sa samsungovog sajta skinem program za update(to je naravno bio kies), a ako i dalje nastavi da zeza da probam da izvadim sd karticu i da radim neko vreme na njemu bez nje i kao moze da bude do toga. ja sam probao danas da uradim preko kiesa ali kaze your device is not supported sw updating via kies ili tako nesto :) da li neko zna sta bi mogao da uradim?
Samsung Galaxy S III mini

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od bachika »

laky012, možež da ga apdejtuješ putem odin-a. A to da izvadiš karticu je totalna glupost, jer android je osmišljen da radi sa memorijskom karticom!!!

laky012
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 18. Apr 2010. 15:00

Post od laky012 »

bachika to sam pokusavao i nisam uspeo jer se ne razumem lepo, jel postoji neka mogucnost da se to uradi preko kies-a?

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od bachika »

laky012, Kies ti je jedan bagovit (ovo je najblaži izraz) softver!!! A ne razumem strah od odina!
Imaš na youtube-u tutorijala za flash samsunga pomoću odina koliko hoćeš. Vrlo je jednostavno uraditi, ali naravno opet sve što ti nije jasno pitaj ili izguglaj negde, jer o svemu je već pisano!!! :wink:

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 03. Okt 2008. 07:25

Post od majkon80 »

bachika koji rom koristis?meni nekako se najvise dopadaju na bazi stock romova,ali ne radi stext4,jesi jos na icecream final?vidim ima i ovaj infinity rom....skoro se pojavio

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od bachika »

majkon80, još sam na finalnoj verziji, a infiniti je lep :wink: samo me nešto ta roze boje odbija :P
Ma nemam nešto vremena da eksperimentišem, ovaj rom mi je ekstra! Probao sam ICS i jako mi se dopada, sad još da ga dovedu u fazu redovnog korišćenja i sve će biti ok! :D

Sinister_gregor
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

kada pisem sms poruke i stignem do negde 160 izbaci mi 'converting to mms',probao sam da iskljucim al nemogu nigde da nadjem,jel moguce da nemoze da salje 3 poruke kao jednu??????

Odgovori