Samsung Galaxy S5

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Re: Samsung Galaxy S5

Post od zoreli »

Izašao je novi 5.0

Model: SM-G900F
Model name: GALAXY S5
Country: Switzerland
PDA: G900FXXU1BNL9

http://www.sammobile.com/firmwares/down ... 2_AUT.zip/

Samsung Galaxy S5 Official Android 5.0 Lollipop Review: https://www.youtube.com/watch?v=wuL_SaeH-h4
16 godina na forumu MOBILNISVET

mrdusan
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 12. Jan 2015. 14:02
:: galaxy s5 g900f

Post od mrdusan »

Pozdrav svima!
Instalirao sam 5.0 u više navrata, prvi put čim je izašao poljak, a drugi po izlasku BNL9 sa nadom da će bar nešto biti ispeglano, ali nije.
Iskreno, razočaran sam. App switcher se, kada se nakupi par aplikacija, otvara po 2-3 sekunde, a isto toliko mu treba da se zatvori kada kliknem na close all, ili kada kliknem na neku aplikaciju, treba mu vremena da je "raširi". Brightness slider je baš bagovit, on-off animacije su nestale, telefon se generalno više greje tokom korišćenja, beo systemUI jede bateriju više nego stari. I da, spominjali ste telefoniranje i paljenje ekrana nakon poziva; nakon 10ak poziva, bar 3 puta mu je trebalo oko 3-4 sekunde da se upali.
Sve su ovo manje-više sitnice, ali, ako je na na 4.4.2 sve to radilo besprekorno, mogli su da ostanu na tome, a ne da uskrnave.
Ostajem na 4.4.2 do daljnjeg, ali ono što me tu muči, jeste povremeno zagrevanje i trošenje baterije izazvano qcamera-daemon procesom i mediaserverom. Je l' ima neko sličan problem? :dry:

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

Flešuj Stock Kernel (4.4.2) XXU1ANJ1

mrdusan
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od mrdusan »

Taj i imam, međutim, i tu se dešavaju isti problemi. Takođe kad se pokrene taj qcamera-daemon, kamera ne radi dok se ne restartuje telefon.

pele90
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 19. Mar 2012. 10:35
:: Samsung Galaxy S8

Post od pele90 »

Novi viber ti pokrece camera daemon, pisano je o tome vec. :-) Vrati stari viber, 4.3 neki npr i bice ok. ;-)
xperia arc s, galaxy S5, S6,S8,S10+

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

Zanimljivo , Ja imam Telenorov 4.4.2 , poslednju verziju Viber-a i taj kernel pa mi se to ne dešava :?

Slika Slika

pele90
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 19. Mar 2012. 10:35
:: Samsung Galaxy S8

Post od pele90 »

Istina,ne desava se svima,a zasto, niko ne zna... Zalili su se mnogi na taj problem,i resen je starim viberom,ukljucujuci i mene... :)
xperia arc s, galaxy S5, S6,S8,S10+

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

Kome se to dešava preporučio bi full wipe iz rekoverija i instalaciju novog / drugog stock ROM-a , ... i posle fleša ROM-a opet full wipe (hard reset + wipe cash) .

Edit: Definitivno nema šanse da ubacujem ovaj 5.0 u S5 ... bezbrojne su žalbe ljudi na mnogim forumima , svi listom tvrde da im je S5 bolje radio sa 4.4.2 , sačekaćemo ispeglanu 5.0.1 verziju .

Edit 2: Novi Lollipop 13.1.2015

Model: SM-G900F
Model name: GALAXY S5
Country: United Kingdom
PDA: G900FXXU1BOA3

http://www.sammobile.com/firmwares/down ... 4_BTU.zip/

xxdulexx
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 12. Nov 2011. 19:30

Post od xxdulexx »

zoreli, kojim mocima ti je Sistem Android na 4%, operativni system na 2%?
• Novi Sad • Samsung Galaxy S5 •

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

xxdulexx, zoreli-power :wink:

Šalim se naravno , ROOT + Titanium Backup + Greenify

Titanium "smrzne" ono što uopšte ne koristiš u sistemu
Greenify "uspava" ono što koristiš (sve sem mesindžera i e-mail)

xxdulexx
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 12. Nov 2011. 19:30

Post od xxdulexx »

I kod mene je tako, pa opet 15-20%. :D
• Novi Sad • Samsung Galaxy S5 •

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

xxdulexx, nemoj time da se opterećuješ ... sve to zavisi od načina korišćenja i od dana do dana , evo kod mene je sad ovako:

Slika

mrdusan
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od mrdusan »

Imam jedan problem.. Kada stavim telefon da se puni, počne da se greje više nego uobičajeno, a kada posle nekog vremena proverim stanje baterije, prikazuje da je sve vreme bio budan (nije upaljen stay awake u developer opcijama). Nakon restarta dok je na punjaču, prestaje da se greje i više ne ostaje "budan". Nije mi jasno... Danas sam stavio novi stock rom, odradio wipe, reset, sve, sve, ali opet isti problem.

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

Hajde da isprobam 5.0 :)

Country: United Kingdom
PDA: G900FXXU1BOA3

-------------------------------------------------------------
Nema problema prilikom razgovora (ekran momentalno reaguje kad se odmakne i približi licu) , ulazak u galeriju je brz , ... i na moje veliko iznenađenje ima launcher od Note 4 :) ... Primetno brže radi od 4.4.2

Evo ga :

Slika Slika Slika Slika Slika Slika

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

Utisci o Lollipop 5.0 (Country: United Kingdom PDA: G900FXXU1BOA3)

Osvežen interfejs , veoma lepo izgleda .
U odnosu na 4.4.2 , Lollipop 5.0 radi 20-30% i to se baš primeti , novi launcher prosto "leti" .
Neki su se žalili na galeriju , senzore...itd - na poljskoj veriji BNL2/7/9, ovde sve radi besprekorno .
Zvuk u sluškama (mp3) je izvanredan - 9.9/10 , u toku razgovora isto tako kristalno jasan .
Kamera ... hmm , mislim da je bolja na LG G2/G3 (sa fixom) .
Baterija odlična .

Sve u svemu vidi se pomak u odnosu na KitKat , još uvek neke aplikacije na Google Play nisu optimizovane za Lollipop , definitivno mi fali Xposed sa svojim tvikovima (tipa: sekundarni simboli na tastaturi , drugi smajliji u porukama , message delivered toast notification , i još neki ... )

Dobra je stvar što se lako uradi downgrade na 4.4.2 pa lako uradiš restore svog ROMA (ako se nekom ne svidi 5.0)

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Znači ti se zadržao na L ili si na 4.4.2? :)
Nisam probao UK, Poljski jeste imao "problema" sa ovim sto si naveo, kao da je malo sporiji bio u tim momentima ali ne svima i ne uvek.

kutijagreha
Banned
Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
:: Telefon na pipanje
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Nemoj tako zoreli da pricas za kameru,dobices osudu.
Inace ovo je jos jedan korisnik rekao da u odredjenim uslovima,kamera na G2 je bolja

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

Azimuth, da zadržao sam se na 5.0 zbog novog bržeg launchera , osveženog interfejsa i zvuka u sluškama :) ... ali tu je i bekap 4.4.2 ROM-a za svaki slučaj .

kutijagreha, ja sam uvek bio iskren (realan - nadam se) u recenzijama bilo koji telefon da imam :) ... dobra je kamera ali fokus je loše odrađen i low light fotke nisu baš nešto (rekoh G2/G3 bolja kamera) ... i da na Note 4 je duplo bolja kamera od S5 .

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

zoreli, ni tom Uk nema fokus kao na 4.4.2? meni je onda kamera bolja na 4.4.2, nema priče.

kutijagreha, može da kaže ko šta hoće, slike sve govore. Lošija je uslovima slabijeg ovetljenja, ali nekad zna i da iznenadi (za ovo mora da se upali onaj mod sa ručicom u gornjem desnom uglu, ručica pokazuje da budeš smoren dok snima fotku, zaboravih kako se zove, mora biti smirena ruka). Nije ravnopravno moje poređenje, jer na S5 nisam ubacio fix, a sa G2 jesam. S5 sa onim fix treba isprobati.

E sad, meni je sve ukupno bolji za korišćenje S5, telefon kao telefon, sjano se čuje, sjajno mene čuju, automatika osvetljenja radi sjajno... gomila nekih stvari koje po vađenju iz kutije sjajno rade, ne mora da se rutuje i zeza.

Kod G3 me nervira auto osvetljenje kao i kod G2, tek na 80-90% postaje upotrebljivo, automatika osvetljenja je loše odrađena... ima tih sitnica koje nerviraju. A zoreli, ima li neki fix za G3 i ovo osvetljenje, da se malo sredi, da i na 50-60% sija kako valja?

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

Edit 19:44h

Sad baš gledam , auto upload photos na Flickr ne radi na 5.0 , danas drugi put prijavljuje da sistem ne može da digne (vadi opet bateriju) ... da li ROOT zeza hmm ??? Pada reflash ROM-a upravo ... 24h fore mu dajem i ako bude samo jedan bag vraćam 4.4.2 bekap .

Baraba, postoji za G3 "Therema Mod" koji reguliše osvetljenje , ne dozvoljava da sistem smanji osvetljenje .

Odgovori