Samsung Galaxy S5

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
jelenac
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 02. Nov 2012. 11:37
:: Samsung galaxy S5

Re: Samsung Galaxy S5

Post od jelenac »

Baš ga sad kontrolišem i bas ima velika buđenja, a ne mogu da provalim šta je problem. Ako ništa ne nađem, pašće jedan full wipe. Baš mi ide na živce Slika

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

Ja već dva dana imam 5.0 za Baltic region. Sve radi zaista lepo, vidljivo bolje u odnosu na KitKat, fluidnije ako ništa a i lepše. Nema problema sa WiFi, kamerom, itd. Ako primetim šta, javljam. ;)

kutijagreha
Banned
Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
:: Telefon na pipanje
Kontakt:

Post od kutijagreha »

El Laki, G2 pro vs S5? Kakvi su ti dojmovi? ;) ;) ;)

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

kutijagreha, primorao si me da sednem za tastaturu :D

Prvo da napomenem da S5 imam tek 2-3 dana tako da nisam stigao da formiram poptunu sliku o telefonu.

Sto se tice G Pro 2, da li sudbina ili slucajnost, ali 3 nedelje nakon sto sam svoj prodao, sestra je kupila sebi isti model, pa ga sad gledam svaki dan u kuci. :D Dosta je proslo od kako sam ga prodao, ima 2 meseca sigurno, i sada kada pogledam, tesko da bih ga ponovo uzeo iz samo jednog razloga - dimenzija. Isto vazi za Note seriju. Jeste G Pro 2 izuzetno kompaktan za svojih 6 inca, odlican materijal, ali preveliko. Kada sam ga uzeo, jednostavno zeleo sam to da probam i sve vreme dok sam ga koristio nisam imao ama bas nikakvih problema sa njegovim dimenzijama. JEdva sam se oprostio od njega prilikom prodaje :D Sada nakon 2 meseca koriscenja (808ice, Lenovo A516, S3, S4, L9 II ) valjda sam se odvikao pa mi G Pro 2 dodje izuzetno glomazan, kao i Note 3. Kada sam ja uzeo G Pro 2, S5 je bio 500e, G2 i S4 330-340, tako da za iste pare sam uzeo 1gb rama vise, bolju kameru, veci displej, jaci cipset, lepsu izradu. Nisam pogresio. (moje misljenje !!!! )

Sto se tice samog poredjenja S5 vs G Pro 2.. Hm, jedno je sigurno a to je da je teski multitasking isao bolje na G Pro 2. I to ne zato sto je to S5 kao S5 ili G Pro 2 kao G Pro 2, vec premium uredjaj sa 3 odnosno 2gb RAM memorije. Tu nema price. Note 3, G3 i G Pro 2 bolje guraju TEZAK multitasking od S5, G2, i drugih sa 2gb. Sto se tice samog rada, nema razlike. Isto bih mogao reci i za S4. Sem, ajde, mora se priznati tranzicija i tako neke sitnice dosta lepse i podmazanije izgledaju na S5 zbog Lollipop-a. Na KitKat-u nema razlike, sem do ponovo ponavljam multitaskinga.
Kamera je bolja na S5, ocekivano, ali opet mala digresija - G Pro 2 ima bolju kameru od S4 (opet, moje misljenje!).
Displej hm, s obzirom da sam i G Pro 2 i sada S5 stalno koristio na auto-brightness, ne mogu da dajem neki sud jer se tako ne vidi prava razlika. Uzecu kasnije sestrin G Pro 2 pa da uporedim na max osvetljenju, mada mislim da je razlika subjektivna u kotrnastu, toplini boja, itd.
Zvuk rekao bih da S5 ima za nijansu jaci zvucnik, nista preterano ali vidi se razlika. Pored toga ima nizu jedinicu ili minimalnu jacinu zvuka nego G Pro 2, sto je po meni plus.

I jedna poslednja stvar. Kada sam pre 2 nedelje koristio S4, rekao sam probacu i S5, G2, G3 ali vraticu se na S4 jer sam bio odusevljen kompaktnoscu telefona. Medjutim, u medjuvremenu sam detaljnije procackao S5 i oduvao je cetvorku po pitanju kompaktnosti. Lepo su ga sklepali. Odmah sam se dogovorio sa Petrom oko kupovine :D

Sada kada bih uzimao telefon, nemam dileme - S5 ili G3. Note serija prevelika i preskupa, Note 3 nikad pre G Pro 2. G2 i S4 su dobri, ali ti si G2 imao pa ti S4 nista ne donosi, a ja sam S4 imao pa mi G2 nista ne donosi. Moja preporuka da uzmes S5 ako se vec izmedu njega i G Pro 2 lomis, samo zbog kompaktnosti i nicega vise (rekao bih i kamere, ali kao sto si i sam rekao kamera ti vise nije primarna stavka, tako da... ). Ako je i G3 u prici, onda ne bih mogao da komentarisem jer sa njim nisam imao ozbiljnijih susreta, pa da se ne ogresim kao akda sam rekao da nema kompaktnijeg od S4-orke.

Ako te zanima jos nesto, pitaj :D

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Nista me vise ne zanima,sve si rekao :-) i dosta mi pomogao.
Hvala na iscrpnom tekstu ;-)

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Nema na čemu ;)

Da, jedna stvar samo, minus za S5 je kraća pauza pri ulasku u recent apps ili onaj multitasking prozor. Jeste on ekstra urađen sa karticama, pregledan, ali ima delay kraći, ne samo na 5.0 već i na KitKat. Jbg, 2gb je 2gb :D

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
:: Samsung & Apple
:: Spajamo nespojivo :D

Post od Joxy »

Реално и 2ГБ је сасвим довољно, може све лепо да се расподели. ;)

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Naravno, ne kažem. Jedina razlika 3vs2 se oseti u jačem multitaskingu.

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

Moram ovo da citiram,... jbg, to je jače od mene.... :)
El Laki napisao:...Sto se tice G Pro 2,..... tesko da bih ga ponovo uzeo iz samo jednog razloga - dimenzija.
Jeste G Pro 2 izuzetno kompaktan za svojih 6 inca, odlican materijal, ali preveliko.... valjda sam se odvikao pa mi G Pro 2 dodje izuzetno glomazan,.....
A pre nekoliko meseci si za G Pro 2 pisao ovako.....
El Laki napisao:....Što se tiče "lezanja" u ruci, dimenzije telefona uopšte nisu problem (uopšte nemam velike šake)..

Navikneš se brzo na dimenzije, veruj mi. Ja sad imam ponudu da prodam telefon ali nemam šta da kupim kao zamenu. Sve je malo......
:lol: :lol: :lol:

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

;)
El Laki napisao:Kada sam ga uzeo, jednostavno zeleo sam to da probam i sve vreme dok sam ga koristio nisam imao ama bas nikakvih problema sa njegovim dimenzijama. JEdva sam se oprostio od njega prilikom prodaje :D Sada nakon 2 meseca koriscenja (808ice, Lenovo A516, S3, S4, L9 II ) valjda sam se odvikao pa mi G Pro 2 dodje izuzetno glomazan, kao i Note 3.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

kutijagreha, rekao sam ti da ćeš doći na S5 :D
Realno, uzmi iphone, tu sve radi kao Švajcarski sat. Odmori se od flešvanja, fixeva, foruma (ja nisam par dana ušao u android deo, možda poneka tema ako mi izbaci preko talka pa pogledam) kupi digitalac i zaradi neke parice.

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Ma i to sto kazes. Valjda necu morati kod S5 da namestam i fiksam.
Ocu malo odmora od igranja sa teledonom. Nadam se da cu sa ovim modelom to i imati

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Hoćeš, veruj mi. Ne znam da li ima jedan model da ga nisam rutovao u prvih par dana, sem S5. Nema potrebe zaista. Na 5.0 uz animacije 0.5 sve radi kao gore pomenuti IPhone (od strane Vuka Brankovića :D)

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

Slažem se , S5 na Lollipop (UK) radi fantastično . Moja jedina zamerka je kamera koja je softverski morala mnogo bolje da bude odrađena .
16 godina na forumu MOBILNISVET

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Ja imam Baltic, ali pretpostavljam da je interfejs kamere isti. Šta znam, fokusiranje me jedino nervira je4 nema signal za uspešno fokusirano. Kad opališ a da nije uspeo da fokusira, čekaš 2s pa to nervira.

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Taj fokus radi kako treba na 4.4.2?
El Laki, mozes da izbacis neku sliku gde se vidi kada fokus ne odradi lepo posao? Cini mi se da sam te slike video vec u ovoj temi,nekako dodje mutna cela slika?

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

S5 je zaista fantastican out of the box. I sa moje strane preporuka za isti. Ovo u vezi L-a i kamere, samo polagano, tek je prva tura krenula, ispeglace oni sve to vrlo brzo. Mislim da je odlican odnos ulozenog i dobijenog.
Ovo sto Baraba kaze stoji, ako hoces od svega da se odmoris, romovi, fixevi, stalno jurenje oko nekih podesavanja kako bi telefon radio bolje itd itd ili prosto ako neces vise da razmisljas oko telefona vec da on radi za tebe, onda iPhone definitivno. U sustini, sve mozes a nista i ne moras da cackas oko njega, ali to i kosta.

Ovo oko fokusiranja. Na 4.4.2 se pojavi zeleni krug i znas da je fokusirao, automatski ili manualno, dok na L-u nema tog kruga pa se oslanjas na oci i ono sto vidis na displeju.

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Azimuth, razumem sta hoces da kazes ;)
El Laki, Ajde probaj sa pro capture 2,mislim da fokus treba odlicno da radi posao na toj aplikaciji :wink:

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

kutijagreha napisao:Ma i to sto kazes. Valjda necu morati kod S5 da namestam i fiksam.
Ocu malo odmora od igranja sa teledonom. Nadam se da cu sa ovim modelom to i imati
I G2 mežeš da koristiš bez fix. Pisao sam već zašto sam ispizdeo na G2, toliko me je nervirao u toku razgovora, te čuju me te ne čuju me. Ostalo mi je bilo dobro. Ako nemaš takav problem, što ga menjaš? Sada da se vraćam na androd, jurio bih G2 sa HD koji nema taj problem, G3 teško zbog displeja. S5 me razočarao kamerom na v5. S5 je celokupno bolji uređaj za korišćenje, po meni, jedino kameru što su zeznuli taj fokus na v5, to me baš nervira. Okreni obrni, G2 ili G3. Ja bih na tvom mestu ostao na G2. Na G2 me nervira zvuk u toku razgovora, ne čuju me. S5 sjajan uređaj, što ga zeznuše sa kamerom nije mi jasno, sve ostalo je odlično, zna on nekad da zabode ili uspori, ali nije to tako strašno, da nisu zeznuli kameru bio bi mi najkompletnij android fon - za moje potrebe. G3, displej tuga. I, šta izabrati? Razmislio i o note 3.

El Laki napisao:Na 5.0 uz animacije 0.5 sve radi kao gore pomenuti IPhone (od strane Vuka Brankovića :D)
Koji iphone? Nemoj da mi kažeš kao 5s i 6, tu nema šta da traži S5. I dok sam imao S5/androide uopšte, pisao sam da iOS bolje radi. iOS8 na 6 radi kao satana, brutalno. Ko kaže da nije tako, taj 6 nije video sem u izlogu.

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Sta znam,bio mi rodjendan,pa zelim sebe da pocastim. Svrbi me,ili S5 ili Note3.
Vec sam rekao lakiju da proba sa pro capture 2 apk za slikanje. Cenim da nece biti problem oko fokusa. Ako mi to potvrdi,uzimam ga.

Odgovori