Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
oxigen
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 04. Dec 2008. 21:41
:: Samsung galaxy Note8

Post od oxigen »

Pozzz svima dugo sam razmisljao i konacno resio da uzmem S II,pa me zanima od vaas koji imate ovaj mob kakvi su vaasi utisci generalno sa ovim fonom???? mislim da je definitivno bolji od dobre vecine htc-a,jos i ovo da li moze na S II da se instalira IGO navigacija???Nov sam sto se tice Androida ,jako dugo sam koristio Symbian pa me zanima kako to sve funkcionise na SII??? Resio sam da uzmem ovaj tel zato sto smatram da ce bar 1-2 god ostati na vodecem mestu sto se tice mobilnih naravno ne racunajuci iphone.Hvala svima za savete
pozzzz
Samsung galaxy S2 white,and Nokia n82 white

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

oxigen, može da se instalira iGO i radi odlično. Utisci su odlični Slika

leonine
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2011. 22:51

Post od leonine »

Nokia 6600 slide; Nokia E72

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Izdržljiv SGS2 Slika

Neka kažu sad "plastikaner" :D

leonine
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2011. 22:51

Post od leonine »

Upravo tako Baraba :D . Sace ajfonovci da kazu da je to samo dobra montaza :roll: Hihihi!
Gorilla glass je cudo... :roll:
Nokia 6600 slide; Nokia E72

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Nastaviću u ovoj temi da ne spamujem temu Galaxy Nexus I9250.

Deluje odlično Samsung Galaxy S II I9100 Power Pack (Extended Battery)

Koliko vama drži baterija? Meni sa nekim normalnim korišćenjem da ne kažem pretaranim maltretiranjem 2 dana. Pod haubom v 2.3.3.

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Vrlo zahtevno i nezahvalno pitanje.
Pre svega iz razloga sto mnoge stavke uticu na potrosnju baterije.Mogu navesti svoju,da kazem konfiguraciju,koji mi pruza autonomiju od 24h.
Iskljucen 3G,kao i Touch key light.Ukljucena sva osvezenja,Screen off-30sec.,3 vremenske prognoze,Facebook,Twitter,Yahoo mail,kao i Gmail koji ima neversleep opciju.
Na ROM platformi koju imam u podpisu,koja je maksimalan stedljivac energije,kao slag koristim GO Launcher EX v2.61.Uz neko normalno koriscenje koje podrazumeva 20-ak SMS-a,20-ak min poziva,par mail-a,pregleda Face Book news feed-a u trajanju od 15-ak min.,kao i Tweeter-a i do pola sata igranja zahtevnih 3D igara.
Autonomija se uz svo ovo koriscenje svodi na 24 casa.
A ko tvrdi da mu baterija traje 2 dana ja mu skidam kapu.Uz svo postovanje.
P.S.Za ovaj kapacitet,mogu reci da sam zadovoljan,ali jedina stvar koja me ubija je punjenje koje traje gotovo 3h.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Kada sam na poslu, iskljucene sve sinhronizacije, palim ih po potrebi kad imam vremena a nekad nemam uopste, osvetljenje displeja na zlatnoj sredini, uvece u krevetu 10-20min pikam ptice, 30-40 sms, poziva 15-25 min. Nema wifi, gps, ugaseni nepotrebni pozadinski procesi itd. Tako gura dva dana bez gasenja.
Kad imam vise vremena na poslu ili kada sam slobodan to je druga prica. To cu izmeriti pa kuckam. Uglavnom sam zadovoljan, ocekivao sam slabiju autonomiju sa ovom ekrancinom.

marko 0401
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 13. Sep 2006. 11:04
:: Z2

Post od marko 0401 »

tforgo napisao:Ima li resenja za kratko trajanje baterije na ovom telefonu? Kada je wifi ukljucen baterija jedva izgura jedan dan. Preko noci opadne za nekih 30% sa u kljucenim wifijem, a kada je iskljucen wifi opadne za samo 2%.

Wifi je definitivno problem ali nisam nasao resenje kako smanjiti potrosnju baterije.

Instaliran je 2.3.5 softver a isto je radilo i na orginalnom 2.3.3
Pa jel stvarno imaš potrebu za WiFi-em 24/7? Čak i kad spavaš? :)
Isključi ga čoveče...

leonine napisao:Evo jedno malo poredjenje :roll:
http://www.youtube.com/watch?v=elKxgsrJ ... ure=relmfu
Ne mogu da vjerujem da iP ovako puca!!! :o
Znači jedno ispadanje, i ode par stotina €...
Definitivno se ne isplati ta kupovina.

korisnikboban
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 20. Nov 2008. 03:04

Post od korisnikboban »

Dobar dan.
Jedna lepa vest sa inretneta, na engleskom je jer ne želim da je kvarim mojim možda lošim prevodom. Vest glasi:

Probably, when the Galaxy Nexus is available by November 1, the ICS update for Nexus S should be taking it shape slated to be released soon.

Samsung Galaxy S II
The next phone which will get the Ice Cream Sandwich update is the Galaxy S II phone by Samsung Electronics. Galaxy S II is powerful phone with dual core 1.2 Ghz processor and impressive specifications to runs the Ice Cream Sandwich OS update smoothly. Already we have spotted Galaxy S II in China coming with NFC so there would be no problem & easily compatibility for Ice Cream Sandwich on S II phone.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

korisnikboban, dobar dan. Jeste lepa vest. Nisam iznenadjen, ocekivao sam za sgs2 brz update ajskrim sendvica. Taman kad sam resio da isprobam neki custom rom. Ne znam sto, ovako sve odlicno radi, ali jednostaujno me vuce.
Ako ubacim neki iz domace radnosti rom, kako onda moze da se uradi update oficijelnog? Da li bi morao da vracam stari fabricki ili ce moci sa tog isto rom preko odina?

korisnikboban
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 20. Nov 2008. 03:04

Post od korisnikboban »

Samo ako "rom-ovi" idu na Sd karticu.
Moj predlog je pročitaj malo napred ceo postupak vraćanja na zvanični Kies dok se samsungovci ne sete i onemoguće. Neznamo šta je sve u NCS i da li će nešto iskoplikovati preko odina obzirom da se sa NCS od strane GOOgla želi da se svi uredjaji koji rade pod androidom unificiraju. Zato i pčredlažem povratak na Kies, pa čekanje na ICS preko Kies-a.Prime se i onako prvo pušta u prodaju u Holandiji pasa odmah potom u Nordijskim zemljama a KI8 iz mog objašnjenja je poslednji baš za sever Evrope.
Moj predlog.
Pozdrav.

Jorda
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 12. Jan 2010. 22:42
:: Prism Blue S10

Post od Jorda »

Caos, narode. Uzek danas ovaj fon i na prvi pogled sam oduvan.
Recite vi meni sta je uopste kies?
I kako da radim update? Samo na software update u opcijama da idem ili sta?

dojlimi
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:35

Post od dojlimi »

Jorda samsung kies ti je samsungova oficijalna aplikacija za povezivanje i sinhronizaciju izmedju telefona i racunara.
update iz telefona je nemoguce odraditi (ja sam se registrovao na samsung account ali sanse nema, uvek izbacuje da je telefon up to date).
Preko kiesa mozes apdejtovati verziju softvera, ako postoji apdejt cim povezes telefon sa kies-om on ce te odmah o tome obavestiti i ponuditi apdejt.
e sad, posto samsung ne pusta apdejte u isto (cak ni u slicno vreme) za razlicite svetske regione, ako zelis najnoviji android u svojoj mahini jedino resenje ti je odin sa softverima sa http://www.samfirmware.com sajta.
lepo se registruj i skini potrebne alate i apdejt moze da pocne, imas na pomenutom sajtu uputstvo, lako je.
pozZz
A N D R O I D

Jorda
Mobil fan
Mobil fan

Post od Jorda »

E hvala na pomoci, matori. Reci mi jos da li ce kad odradim update preko odina da mi se pobrisu aplikacije koje sam skinuo i moja podesavanja ili to sve ostaje?
Zato sto uvek izmenim bar 70% stvari na fonu pa da ne pocinjem bzvz.

shushumiga
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 06. Sep 2011. 14:41

Post od shushumiga »

Moja iskustva o trajanju baterije.

Meni baterija uz svo moguće akanje telefona traje skoro 40h. Pričam preko 30 minuta, pošaljem preko 50 poruka, sinhronizacije uključene (twitter, gmail, yahoo, facebook), internet koristim sigurno preko 3 h a gps i wifi mi je uvek uključen. Igrice i muzika po potrebi.

Verzija softwarea je 2.3.4, Telenorov telefon originalne konfiguracije. Podešavanju su sledeća:

- ekran se gasi na 15s
- osvetljenje automatsko
- u Advance Task Killeru podešeno je da se ubijaju sve aplikacije u najkraćem periodu (mislim da je pola sata)
- instaliran ZDBox koji sve vreme radi (ne znam da li ovo ima veze ali da napomenem)
- instaliran ADW Launcher sa Blue temom
- updateovi postavljeni na automatik (aplikacije)

I to vam je to. U toku noći telefon smanji bateriju za 2-3% (spava oko 8 sati). Krećem se po centru grada uglavnom (Bgd).

Naravno, ima dana kada pričam po 3 sata, onda moram obavezno da ga punim uveče ali potraje ceo dan.
Pozdrav!

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

meni je malopre sa 100% spalo na 92% a slusao sam muziku nekih dva sata, sto je malo vise nego sto sam navikao .

shushumiga
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 06. Sep 2011. 14:41

Post od shushumiga »

Nego, zna li neko gde da kupim HDMI kablić za ovo čudo ili barem neki docking station da mogu da vežem i hdmi na tv i usb tastaturu i miša?? Video sam kod amerikanaca da ima ali samo na youtubeu...

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Jorda, nisam radio ni jednom update, čekam odgovor i mene zanima. Kolio sam čitao kapiram ovo. ROM je ceo operativni sistem, a root administratorsko pravo nad sistemom. Imaces root ako fleshnes costum rom, tj. trebalo bi da izbriše sve iz telefona ako ubacuješ ROM.
cale, je ostavio zanimljiv ROM, imaš upustvo ovde: viewtopic.php?t=24133
Ubacio si ROM znači nov sistem, imaš root i vidim ima i busibox.
Mada mi izgleda zanimljiviji cyanogen mod 7 rom.

shushumiga, ako nađeš negde HDMI javi :)

Jorda
Mobil fan
Mobil fan

Post od Jorda »

Kapiram to sve, ali update je nadogradnja, a ne sve nanovo.
Anyway, sacekacu da izadje sandwich pa cu direks na njega da predjem.
Ima li koji fanesi sat sa vremenom da nije beautiful widget i go weather?

Odgovori