Samsung Galaxy Ace S5830

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
hirurg
Banned
Pridružio se: Sub, 19. Dec 2009. 23:51
:: Samsung Galaxy Note
:: Samsung Galaxy Tab 2
Kontakt:

Post od hirurg »

moras druze da skines neki od programa sa marketa za poruke da bi to mogao da sredis inace ovaj fabricki nema tu opciju nazalost...
SAMSUNG GALAXY NOTE N7000

Sinister_gregor
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 26. Dec 2011. 02:19

Post od Sinister_gregor »

ispravka,moze da posalje 3 kao jednu,u ovoj poruci koju sam slao bio sam ubacio neki cudni navodnik ( ` ) koji je telefon valjda dozivljavao kao gomilu simbola a imao sam to dvaput u poruci, pa je sa ta dva navodnika popunio dve poruke,debilizam al dobro sad

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 20. Feb 2006. 18:45
:: Iphone 7
:: Lenovo P780

Post od bachika »

Sinister_gregor, verovatno je taj navodnik prepoznao kao naša slova (Š,Đ,Č,Ć,Ž) i konvertovao poruuku. Sa našim slovima se broj karaktera po poruci smanjuje na oko 80 (nisam siguran za tačan broj) :)
Live to Ride, Ride to Live. I prefer to reboot my phone through SetCPU

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

Post od Sasa_NS »

Koja je optimalna rezolucija filma (DivX, Xvid) koja se "glatko" vrti na Ace-u? Malopre sam ubacio onako "direkt" Avatar kovertovan sa DVD-a (fajl velik 1.5 GB) i BS Player ga vrti, čita i titl (doduše nema svih naših slova), nema seckanja, ali u bržim scenama ima baš gadnog "razmazivanja" piksela... I čime je to najjednostavnije smanjiti (a da nije Virtualdub)...? :)

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 03. Okt 2008. 07:25
:: ..

Post od majkon80 »

bachika jel znas mozda kako samsungov launcher da instaliram na neki od romova ovih 7.2 sto izlaze ko pleve,konkretno eto ice rom,nikako nece da prihvati instalaciju ovako,e sad predpostavljam da treba apk fajl da se negde uz pomoc root explorera ubaci?

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od bachika »

majkon80, ne vredi da se trudiš mnogo oko toga jer se neće slagati u framework-u, trebao bi svašta tu nešto ručno da prepravljaš! A i bre imaš stotinu lepših i funkcionalnijih launčera od TouchWiz-a :shock: :shock:

dinja
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2011. 08:34

Post od dinja »

jer moze neko da mi kaze dal postoji,i ako postoji da mi kaze kako se zove,program za otkljucavanje sim kartice za sve mreze.....?

laky012
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 18. Apr 2010. 15:00

Post od laky012 »

nedavno sam flash-ovao ace i stavio mu 2.3.3 i sad su mi se izbrisao mi se srpski jezik za swype i obican samsung keyboard. da li neko moze da mi pomogne gde da nadjem srpski i da ga ubacim? takodje, da li postoji neka mogucnost da se iskljuce one reklame sto izlaze kad se upali neka app a konektovan si na net? :)
Samsung Galaxy S III mini

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od bachika »

dinja, ako ti kažem kako se zove mogu da dođu amerikanci da me uhapse, i da obore sajt mobilnisvet...... :lol: :lol: Ima aplikacija, potrudi se da malo guglaš i brzo ćeš naći! I potrebno je da je telefon rutovan da bi mogao da se otključa!
laky012, za reklame moraš da imaš rutovan telefon i imaš na marketu aplikaciju adfree, a kako ti se izbrisao srpski? Posle flešovanja ili u međuvremenu?

Sinister_gregor
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

poz,citao sam na netu da ace podrzava a-gps,kako se on koristi/pali?Koliko sam shvatio on ubrzava lociranje,imam igo i nisam nigde nasao opciju da koristi ili ne koristi a-gps?

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od bachika »

Sinister_gregor, a-gps ima pomoć kod google mapa, ako si primetio ponekad kad uključiš mape ne daje ti tačnu lokaciju (tek neku približnu) dok ne uhvati gps signal i locira u milimetar :D :D
Kod igo-a nema primenu jer nije precizno merenje na osnovu udaljenosti od predajnika mobilnog signala :wink:

Sinister_gregor
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Thnx bachika :),e i jos jedno pitanje,znam da je baterija kod ace osetljiva tema posto kolko sam shvatio ne postoji objektivan odgovor koliko traje :) al video sam da ljudi spominju juice defender,malo sam ga koristio i kolko sam skontao sve sto radi je iskljucuje sam wifi,data transfer i bluetooth.Drugim recima ono ionako palim samo kad mi treba.Jel mi nesto promaklo?Hocu reci jel juice radi jos nesto?I kako se ti boris sa baterijom?

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od bachika »

Sinister_gregor, pa prava reč je borim se... Kod mene se trajanje vrti na oko desetak sati!
Naravno sve zavisi kako ko koristi telefon! Juice samo automatski gasi sve te funkcije telefona, tako da sve to možeš i ručno da uradiš...

laky012
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 18. Apr 2010. 15:00

Post od laky012 »

bachika pa na tom adfree-u mi izbacuje unable to get root :D pa ja mislim da je posle flashovanja, jer sam pre imao

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od bachika »

laky012, polako, nisam baš najbolje razumeo... Ali hajde ovako: jel imaš superuser aplikaciju (kosturska glava)? Ako je nemaš verovatno da nemaš root. :wink:
Dakle baciš se prvo na rutovanje pa zatim ostalo...

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od majkon80 »

http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1453165 препорука,добар је.Мада сам ја мало променио и опет ставио ицекреам финал,али вратићу се поново,банчика шта ти користиш?и даље ицекреам?

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od bachika »

Dva dana sam bio na pravom ICS, i veoma je bagovit ali šta ću kad sam znatiželjan!!! :D :D Najveći problem je baterija, potroši mi bateriju za 3-4 sata!! :o :o
Sad ću da flešujem Ics final od "Jusada"-e on mi je najbolji. A ovi sa kopiranjem SII romova su mi dosadili, i touchwiz mi je veoma dosadan... Dakle ics final ima brzinu, i bateriju ovi ostali su svi lošiji!!! :wink:

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od majkon80 »

jesi probao da slikas sa icecream final? lakva je kamera po tebi na tom romu,imam utisak da je na tim prepravljenim stok romovima koje nevolis dalelo bollji kvalitet slike

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od bachika »

majkon80, pa svi ti romovi vuku korene od cyanogenmod-a, tako da je u principu sve isto... Neki developeri poprave stvari a neki pogoršaju, i uglavnom idem na proverene developere!!! Kamera mi se čini da je ista, ali na uslikane 2 fotografije nedeljno ja tu razliku ni ne primećujem ako uopšte postoji :wink:
A manje više mi se ne dopadaju ti "prepravljeni stock" romovi jer su puni kojekakvih gluposti i i dalje se zadržava touchwiz launčer. Znam da ja to sve mogu da pobrišem, ali nekako mi je lepše da ja lepo instaliram ogoljen rom pa dodam stvari koje su mi potrebne :wink:
A sada za launčer koristim SPB shell 3d i zadovoljan sam njime.

Brownstone
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 20. Jan 2012. 00:59

Post od Brownstone »

Na sajtu telenora pise da je Android 2.2,a na info o telefonu pise da je 2.3 i podvrsta gingerbread.
Da li su se oni "zajebali" ili sam ja?

Kada bih dekodirao telefon,da li bih izgubio pravo na garanciju?

Odgovori