Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Одг: Samsung Galaxy S2 I9100
lesa0208, da, to je bas MTP transfer. Sta mogu da uradim da resim taj problem? Probao sam vise rom-ova i imao sam taj problem pa sam zato i dalje na ics rom-u
Note IV N9100 dual
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Re: Samsung Galaxy S2 I9100
toda81,
imaš li instaliran Google SDK?
imaš li instaliran Google SDK?
- toda81
- Prijatelj foruma
Baraba, ne, nemam ga instaliranog. Sada cu da ga skinem .
Note IV N9100 dual
toda81, ja sam to obicno zaobilazio tako sto sam koristio romove koji nemaju MTP nego USB storage mod, tipa MIUI ili AOKP-AOSP romovi. Nisam neki ljubitelj Sami romova.
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
lesa0208, a sta vas sprecava da na Samsung romovima koristite cist USB transfer mod? Ako mislimo na istu stvar, tj. na to da se telefon prijavi racunaru kao usb fles memorija? Samo u podesavanjima, pre povezivanja, treba izabrati taj mod.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
- toda81
- Prijatelj foruma
lesa0208, moracu onda da instaliram neki MIUI rom. Evo sada sam instalirao google sdk i skida mi drivere, ali je bez veze ako ovo upali zbog toga sto bih morao na svakom kompu gde kacim moj tel da radim ceo ovaj postupak
Note IV N9100 dual
tomas.hokenberi, ne sprecava mene nista, medjutim na nekim sami romovima sam nalazio da ne radi USB file transfer nego je moguc MTP ali da ni on ne radi kako treba, desavalo se da prebacim neke stvari na telefon, onda druge stvari pucaju pri prebacivanju, i tome slicno pa proradi posle nekog restarta i tako dalje. Ali sam svakako vise ljubitelj AOKP-AOSP i MIUI romova nego ispeglanih fabrickih.
- toda81
- Prijatelj foruma
Instalirao sam cMIUI rom i opet imam MTP file transfer i na kompu mi opet stoji kad hocu da otkacim tel taj MTP transfer. Cak se i ne pojave nove dve particije kao kad se kacim na usb kada imam ics rom, a u podesavanjima rom-a sam namestio za default usb connection type: Mount SD usb
EDIT: Sada sam instalirao i AOKP Omega7.1 JB rom i opet kada povezem komp i tel bude MTP transfer
EDIT: Ovo je strasno! Upravo sam ubacio MIUI rom i kada se povezem tel i komp iako sam namestio sve kao i an cMIUI za usb samo mi izbaci internu memoriju da vidi,a karticu kao ne vidi. Ovo je idiotizam!
EDIT: Sada sam instalirao i AOKP Omega7.1 JB rom i opet kada povezem komp i tel bude MTP transfer

EDIT: Ovo je strasno! Upravo sam ubacio MIUI rom i kada se povezem tel i komp iako sam namestio sve kao i an cMIUI za usb samo mi izbaci internu memoriju da vidi,a karticu kao ne vidi. Ovo je idiotizam!
Note IV N9100 dual
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
lesa0208, nikada mi se nije desilo na samsung "stock" romovima da ne radi USB file transfer. Ni na I9100 ni na I5800. Desavalo se da imam problema sa Kiesom (na 64 bitnoj platformi) ali nikada sa USB transferom.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
- toda81
- Prijatelj foruma
Ja sam totalno razocaran
Strasno je sto ni na jednom JB rom-u ne radi file transfer kako treba. Smorio sam se vise od instaliranja rom-ova. Definitivno na s2 ne mogu da naprave JB rom kako treba

Note IV N9100 dual
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Meni i dalje nije jasno sta ti to toliko trokira i zasto. Ja sam na JB od kad imam S2 i bez ikakvih problema sve sljaka. Mora biti da ti je do kompa, da je do telefona onda bi i neko od nas imao istih ili slicnih problema.
- toda81
- Prijatelj foruma
Stavrno mi nije jasno u cemu je problem. Cini mi se da je lesa napisao da je i on imao isti problem i da je pronasao negde da je problem do samih rom-ova. Problem mi se javlja i na kompu i na laptop-u. Na ICS rom-ovima nisam imao taj problem
Note IV N9100 dual
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Pa cek, ne kontam sada, hoces a ne mozes da se vratis na ICS? Pa pokusaj da turis mem. karticu direktno u komp ili preko AirDroid aplikacije da prebacis na telefon taj rom...
Ne znam, ja stvarno nemam tih problema. Ili samo nisam nabasao do sada na neki takav rom
Ne znam, ja stvarno nemam tih problema. Ili samo nisam nabasao do sada na neki takav rom

- hirurg
- Banned
- Pridružio se: Sub, 19. Dec 2009. 23:51
- :: Samsung Galaxy Note
- :: Samsung Galaxy Tab 2
- Kontakt:
toda81, eeee.ja sam negdje prije opisao ovo sto se desava....prvo me pocelo da zeza prebacivanje fajlova...pa me onda kopiranje zezalo jer je bilo jako jako sporo...pa je onda kad dizem rom znalo da se desi da dodje do 50procenata i stane, da ne brojim dalje, uglavnom meni se desilo crkavanje djelimicnih sektora EMMC kartice...
SAMSUNG GALAXY NOTE N7000
- toda81
- Prijatelj foruma
Azimuth, ma ne, nije to problem jer uvek na kartici imam nekoliko rom-ova u rezervi tako da lako to resim, ali mi je preko glave ovo rom-ovanje
Sada ubacujem neki drugi jb rom pa cu videti kako ce on da funkcionise.
hirurg, ja nikakvih problema nemam na ICS rom-ovima, ali zato imam problem sa prebacivanjem fajlova na JB rom-ovima, a vidim da je i lesa imao isti problem

hirurg, ja nikakvih problema nemam na ICS rom-ovima, ali zato imam problem sa prebacivanjem fajlova na JB rom-ovima, a vidim da je i lesa imao isti problem
Note IV N9100 dual
- toda81
- Prijatelj foruma
Одг: Samsung Galaxy S2 I9100
Baraba, vec sam odigrao jedno takvo "kolce", ali sam odustao i ocistio taj drugi rom koji sam ubacio. konacno sam uspeo da sredim da mi radi jedna apo za kojom vec mesecolima "zapomazem" jer nisam mogao da pronadjem koji mi program pravi probleme pa mi ta app ne radi kako treba. Nksam bas siguran koja je app pravila probleme, ali znam u kojij grupi se ona nalazi 

Note IV N9100 dual
- gordi014
- Novajlija
- Pridružio se: Sub, 07. Maj 2005. 15:07
- :: LG Optimus 4X HD
- :: Samsung SGH-U700
- Kontakt:
Samo da vam prenesem, šta se dešavalo u međuvremenu sa telefonom:gordi014 napisao:Kupio sam Samsung S2 i "usrećio se", od čoveka koji ga je koristio na VIP mreži. On ga je uzeo uz neki VIP paket u januaru ove godine. Imao je čini mi se, verziju Androida Open Europe 2.3.6.
Instaliran je 4.0.4
PDA: I9100XXLQ5
CSC: I9100OXALQ5
Version: 4.0.4
Date: 2012-06-28
Regions: Austria, Belgium, France, Germany, Hungary, Italy, Spain, United Kingdom
... i od tada nastaju problemi. Slao ga je već 3 puta u ovlašćeni servis, preko poslovnice VIP-a i svaki put su vraćali telefon sa obrazloženjem da je sve testirano i da nema nikakvih problema FAIL-ova. Dobio je neka 3 lista odštampana, gde su upisani parametri sa testiranja, koje sve testove prošao, svaki je PASS.
Problem koji se manifestuje je sledeći: dešava se da kada završim razgovor, od recimo par minuta, zamrzne se slika na ekranu, ostane ID Photo osobe koju sam pozivao, trajanje poziva, znači sve ono što je bilo u toku razgovora prikazano na ekranu. Pokušam da ga ugasim na power taster. Ništa, ne reaguje... tako stoji zamrznut recimo 5-10 minuta. Nekada i više. Onda se restartuje i pokazuje crn ekran sa logoom Samsung S2 (onaj koji se prikazuje kada se pali telefon). Tako stoji freezovan jedno vreme, nema pravila koliko. Posle izvesnog vremena se podigne sistem i radi sve ok... Ovo se dešavalo sa VIP karticom, pa sam ubacio MTS karticu i odneo telefon u servis da se otključa na MTS mrežu jer je bio zaključan na VIP. Isto se dešava i sada kada je telefon rootvan. Ostala je ista verzija androida 4.0.4 koja je ubačena preko KIES-a, znači zvačan update kako je bilo dok je telefon bio zaključan na VIP mrežu. Primetio sam da telefon vrlo brzo potroši bateriju sa 70% na 30 %. Malo sam googlao i video sam da su neki imali isti problem, vezan za bateriju. Način na koji su probali to da reše je Battery Calibration ili Battery HD. Kako su naveli da ostaje fajl "batterystats.bin" statistika baterije iz predhodnog sistema i da se mora uraditi wipe tog fajla, recimo putem programa Battery Calibration. Ispoštovao proceduru i sve kako je napisano, ali nisam rešio problem. Battery HD mi je testirao bateriju i pokazuje da je stanje baterije dobro. Ne verujem da ovo zamrzavanje ima veze sa baterijom ili možda grešim ?!
Telefon vraćen iz servisa, po četvrti put, sa napomenom da više ne podleže garanciji, jer je otključan i menjan software ... ja sam morao telefon da nosim u servis da otključam, jer je bio zaključan na VIP mrežu, kao što sam već pisao korisnik sam mts mreže. Pa da bi mogao da ga koristim, morao sam da ga dekodiram. Mislim da su jedva dočekali, da se otarase problema sa ovim telefonom, jer telefon prva tri puta kada je bio na servisu, tada nije bio otključan, a nisu ga popravili ... Kada smo otišli u VIP poslovnicu da ga podignemo, telefon nije davao znake života, nije moga da se upali i pored punjenja baterije par sati ... Užas

Sada imam fobiju i opako zazirem od Samsung S2 , verovatno neopravdano, ali "koga su zmije ujedale i guštera se plaši"

Sinoć mi je čovek od koga sam uzeo telefon vratio pare, pa gledam sada šta da uzmem i gde.
- hirurg
- Banned
- Pridružio se: Sub, 19. Dec 2009. 23:51
- :: Samsung Galaxy Note
- :: Samsung Galaxy Tab 2
- Kontakt:
Druze...to sto se desavalo je do emmc memorije isti problem imao i da se srediti. Samo bibti bila smanjena interna memorija ali ne bi ledio...takodje taj rom je malo zeznut za telefone sa odredjenom placama...jer nisu sve ploce u s2 iste ima razlike neke. I na tim plocama je 4.0.3 ok. Taj galaxy se naziva i9100p....i ako ta oznaka ne stoji nigdje procitao sam da su malo osiromaseni. Sto se tice s2....necu komentsrisati...pozz
SAMSUNG GALAXY NOTE N7000
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Motorola RAZR, neces se pokajati!gordi014 napisao:... pa gledam sada šta da uzmem i gde.